Tizenkét tűs PCIe csatlakozó kellhet majd az Nvidia Ampere GPU-khoz

Szerző: xoki | 2020. July 20. | hír | 88 hozzászólás

Az utóbbi napokban több oldal is beszámolt arról a pletykáról, mely szerint a Nvidia új kártyái mellé egy új, 12 pines áram csatlakozóra lesz szükség. Először a kínai FCPowerUp hívta fel erre a figyelmünket, és magáról a csatlakozóról is felbukkant egy kép. A TechPowerUp most egy megbízható forrására hivatkozva megerősítette a csatlakozó létezését, amelynek technikai részét az Igor's Lab fejtette ki.

A csatlakozó tehát állítólag az új Ampere kártyákkal együtt érkezik majd. Mivel a high-end grafikus kártyákhoz mindenképpen két tápcsatlakozóra van szükség, illetve a tervezők úgy vélik, a fogyasztók nem szeretnek két kábellel bajlódni, a 12 pines megoldás mellett döntöttek. Ugyebár ezek sokkal nagyobb átvitelre is képesek, mint a sima 8 vagy 6 tűs PCIe csatlakozók. PSU gyártóktól függően ezeket a 12 tűs verziókat akár két 6 tűsre is szétválaszthatjuk majd, amely tökéletesen megfelel a csúcskártyák alatt elhelyezkedő termékek esetében. Az Nvidia gondoskodik arról, hogy ne lehessen rosszul összeilleszteni a kábeleket, így például a 8+4 pin kombinációt is kizárták. Az új csatlakozó akár 600W átadására is képes lehet, de szinte teljesen biztos, hogy az új kártyáknál nem lesz ennyire szükség.

A tápegység gyártók biztosan előállnak majd új 12 tűs csatlakozókkal az új termékeiknél, de néhányan állítólag különböző adaptereket is terveznek készíteni, amelyek például lehetővé teszik majd kettő 8 pines csatlakozó átalakítását az új 12 tűsre.

Hozzászólások: 88
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Na, pöpec.
Jó látni, hogy a világ mégsem dőlt össze.
Majd, a kispofa étvágya lesz még érdekes.
0
0
0
0
Attilamester avatar
Sziasztok. Találtam egy kis érdekességet, yt-n nézelődve az elöbb bukkantam erre a Videóra (ajánlott videók között, néha böngészek a friss hírek és tech szivárogtatások miatt, olykor megéri felnéznem.) https://m.youtube.com/watch?v=qMMm9nHFe0Y Az alábbi videóban ha jól néztem az új Ampere kártyákat vesézik ki egy kicsit, plusz az AMD-RDNA2-ről is beszélnek. Mivel kezdek én személy szerint eléggé türelmetlen lenni, (hamarosan a gépfrissítés miatt, eljárt az idő mostmár a Konfigom felett) Alig bírom kivárni az idei év végére igért bejelentéseket/megjelenéseket, Intel - AMD - NVidia oldalakon, emiatt érthető módon néha felfigyelek pár részletre, elméletileg a 8nm-es Gytech.-án készülő Ampere szériára is kíváncsi leszek,/Már nagyon az vagyok, és mint korábban már pár témában írtam Nyugodtan jöhet az AMD is az RDNA 2 Arh.tech.t.-val nagyon szívesen megnéznék egy remek megmérettetést a 2 cég között mostmár, hátha idén tényleg eljön majd az egészséges árverseny, mert az NVidia felsőkategóriás kártyái még mindig magasak nekem "de szerintem nem csak nekem" 😀
Idén vagy ha késöbb lesznek elérhetők a (3) 2 cég termékei NV /AMD Akkor tervezek egy max 2700£ os komplett gépfissítést, NV/AMD Videókártya ---> itt csak az ár/teljesítmény határoz majd, amelyik ki fog tudni szolgálni 4K- Gamingre és nem kell eladni még mellé 1-2 szervemet az a győztes nálam 😂 Processzorokról csak AMD-ről hallottam hogy tudja tartani magát az év végi belejelnéshez/megjelenéshez (elm. szeptemberben bejelentik majd) Szóval Ryzen alapokon nyugszik majd a gép, 32Gb ram társaságában. Mivel bármelyik is lesz a jobb a két cég közül NV/AMD, számomra azt veszem majd. így már tényleg csak az idő ami most az ellenségem. 😎😎😎 Már csak annyit szeretnék hogy tartsa az Nvidia magát a korábban leirtakhoz és ne dráguljanak a RTX-es szériák az elöző Szériához képest, "VAGY" tényleg legyen okuk mostmár az AMD-s Kártyák miatt (ha valóban jó teljesítményt produkálnak majd.) Kissé lazább árazással nyitni az Ampere szériát ( Korábban több oldal is lehozta hogy lehet az NV kissé olcsóbban is hozhatja a következő Ampere kártyáit kicsivel a 20-as nyitóárai alatt.) Mind 2 Cégnek ismét drukkolok. idén jó lenne karácsonykor a fa alatt tudni az új konfigom dobozait. 😃😂😎
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Mindenki el van ájulva itt a 2080ti meg 3080ti-tól..
Venni kell egy 8800GTX-et, nagyobb szám = jobb cucc 😆
0
0
0
0
💬 9
Scorn Face avatar
@ben_aloha: Nekem volt 640 MB-os 8800 GTS kártyám (a doboza még meg van).
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Scorn Face: Nekem egy NX8800GT-m volt, imádtam, valahol még meg kell lennie 😃 Spoiler!
És még mindig kapható 😲 [LINK]

Egy "retro" gamer QX9770|8gbddr3|nforce790i|GTX680 kombó még a mai napig megállná a helyét 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@ben_aloha: Akkor bizony van nálad egy Szent Grál, vigyázz rá mert az egy kincs. 😉
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Scorn Face: Egy Rage II-t nemrég halásztam elő, már csak azt kéne megtalálnom 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@ben_aloha: Nekem volt 8800GT/9800GT/9800GTX+ is 😃
Rage II ből csak Rage IIC, meg sima Rage Fury-m volt 😃
De ja 8800GT vel még a GTA V-t is megnyomattam, néha elfogyott az 512MB VRAM de egész jol tűrte 😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@ben_aloha: Ha jobban megnézed akkor nem kapható.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Tuhajohn: True, hozzászoktam az aqua/ipon féle "ha nincs ár akkor nem kapható" szisztémához. 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@ben_aloha: Itt pihen a jó öreg 8800 Ultra 😎 .
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Ez volt a tuti a maga idejében:
https://img.hexus.net/v2/graphics_cards/nvidia/ASUS/V9999GE/CardS.jpg

6800GT, 256MB, két molex betáp, szoftverből feloldható gyártó által letiltott számolóegységek, és már ekkor bejött a kéken világító venti led 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Ez igen, nem semmi! 😃 Akkor nem veszik félválról a harcot az AMD ellen! 😀 Azért a Tunning mellé is jól jöhet a plusz energia.
A RDNA 2 +40-50% igér a RTX 2080TI mérve, akkor az Nvidia se adhat ki gyengébb kártyát.
Minden esetre most szeptemberben kiváncsi vagyok milyen hardvereket dobnak piacra.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
https://i.ibb.co/hF5PF4m/evga-x99-micro2-1.png
esetleg ilyen módon is megoldhatnák végre, és akkor -1 szívás a kábelmenedzsmenttel 😃
0
0
0
0
💬 2
deadly_cross avatar
@ben_aloha: erdekes koncepcio 😀 bar kicsit szar lenen,h ha GPU aljan lenne tap ellatas.
Nah meg mivan ahol vertikalisan van a GPU?😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@deadly_cross: Ez már a nálam bőven okosabb mérnökök feladata 😃
Én csak bedobtam egy lehetséges megoldást. A riseren ahol helyet foglal a pci sín, ugyanúgy mellette a tápcsati 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem is teljesen felesleges ! Lehet kábelelrendezésbe jobb lehet. De csak bonyolítás...
Lehet hogy előre gondolnak a 2-3nm-re 😃 Amikor már csak a méretet lehet majd nővelni... És Lesznek 8090Ti kártyák 600W fogyatással.. ami 8K 144hz is bírja majd 600W fogyasztással 😃
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@MaximumGame: Ez egy kicsit másabb, mint két 6 pines csati. Mások az előírások. A jobb tápok gond nélkül teljesítik átalakítóval, de a gyártók ugye nem a jobb tápokból indulnak ki.
0
0
0
0
no avatar
Más hírek szerint az új Big Navi AMD 7nm+ ön kevesebb fogyasztással 2080ti nél 50%al jobb. Gyakorlatilag két 5700xt ereje lesz egy kariban. Most is olcsóbb az 5700 s xt az egál erejű Nv kariknál de ezúttal a felsőkatban is nyernek?
0
0
0
0
💬 30
no avatar
@Andrews: Nem hiszem, plàne ha megint olyan semmilyen driverrel rajtolják a kártyákat.

Mindenesetre az NV parázik a szériától, bár ezt a fogyasztás is tükrözi, már ha a pletykák szerinti Watt mennyiséget kajálja. Látnék már szívesen egy komolyabb versenyképes RX-et a felsőházban.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Az Nv kénytelen lesz Samu 8 nm node-jára atterni ami rosszabb mint a 7 nm+ a TSMC-nél. Azért kenytelenek mert addig járták a hattyútáncot smíg szépen lemaradtam róla. Az Nv sok kártyát ad el és kell nekik a megfelő gyártyás, ahol eleget tudnam gyártani. Na már most 8 nm-en a fogyasztás magasabb lesz, az órajelek meg alacsonyabban fognak járn - ergo lassabb kártyák lesznek. Ezt a 400W-al próbálják majd kompenzálni. A driverekről meg komolyan lepjunk mar tovabb. Januarba voltak basszus problemak. Marcius ota nincs is a radaron. Annyi problema ami van, az van Nv oldalon is. Unalmas mar 4 honap utan is driver dolgokat olvasni, pláne hpgy amikor voltak akkor ha visszaraktad az elozot akkor meg is oldott minsent 😆 vartal a javitottra es kesz.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Én arról beszéltem hogy milyen driverekkel dobták őket piacra, nem arról hogy jelenleg milyenek 😃 És az köztudottan borzadály volt, ha ugyan ez lesz akkor szintén sorra megy a refound és panaszkodás visszhangja meg úgy szint nem lesz túl jó a szériának a vásárlók körében mondjuk utóbbinak egy bizonyos %-a amúgy is debil bármit is megoldani sajátkezűleg.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Igaza van Quadgame felhasznalonak, te is folyamatosan azt firtatod az oldalon hogy ilyenek az AMD driverei stb-stb, unalmas hogy csak ezt tudjak felhozni negativasnak..

En elhiszem hogy ezeket halljatok neten, de mi van ha a fele sem igaz? Plane ha a gepedben nVidia van? Most nem megserteni akarlak mert esszemben sem volt, de unalmas hogy ezzel vedekeznek nVidia oldalon hogy milyen rosszak az AMD driverei..

Ha mar ugy lassuk a neten amit irnak, nem egyszer panaszkodtak nVidianal is a driver problemaira..

Ez a 12 tuz PCIe csatlakozo meg tok ertemetlen dolog ha nem is adnak hozza dobozban attalakitot, megveszel egy csucs minosegi tapot aztan ha fejleszteni akarsz akkor ilyen atalkitora vagy szukseged vagy mi lesz itt? Idaig evekig mukodott a 6, 6+2 Pcie gond nelkul most meg mar elvileg ez is keves..
0
0
0
0
no avatar
@ELERY: "Folyamatosan" omg néha megemlítem, meg azért "mert NV van a gépedben", nyilván nem véletlenül. Persze hogy ezt (is) felhozzuk közben meg tökre örülnék ha legalább egy olyan verseny kialakulna GPU fronton mint CPU-n, nem véletlenül alakultak ki ezek a mondókák szerintem. Több ismerősöm küldött vissza 5700 és 5700XT-t anno Spoiler!
kezdetkor ismét csak
mert megunta a macerát vele és egyik sem tegnap kezdte, inkább kifizették a felárat NV-nél és csókolom. A "rajt" szóból miért következtettek a jelenlegi driver állapotára? Hidd el, sértés nélkül nekem ugyan olyan unalmas másodjára is leírni egy dolgot amit elsőre is érthetően fogalmaztam.

Mindkét oldalon vannak hibák senki nem mondta hogy az NV driver-ek hibátlanok, itt sokkal inkább a mennyiségről és annak szintjéről szól a dolog.

A 12-pines csati meg nekem mindegy igazából, csak a custom szövött kábelek miatt lesz problémás, ha a külső gyártók nem állnak vele elő időben, mert nincs kedvem kétszer babrálni a gyárival, ahhoz túl szép hátul a cable management hogy komolyabban megbontsam 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Sokkal jobb pedig az a kaotikus elrendezés, ami még a Super Socket 7 idején uralkodott a gépházakban 😊
Igazából a stabil AMD driverekkel is van néha probléma (Inkább UBI játékoknál tapasztaltam /nem warez/ ). Viszont remélem jön még egy olyan korszaka, mint amilyen a HD idejében volt. 4850 milyen istenkirály cucc volt anno.

Táp szinten nekem mondjuk a GTX1060 esetében is kicsit WTF érzésem volt a tű felállás láttán (Bár nekem inkább azért, mert még a szimpla 6 tűs kártyákhoz sem voltam nagyon hozzászokva...de ez betudható annak, hogy amíg más már a HD7XXX-nél tartott, én még mindig FX5500al és Radeon 9600al szórakoztam).
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Ja anno HD5770-val én is jól megvoltam nem voltak különösebb anomáliák, Catalyst jól össze volt rakva már amikor én elkezdtem használni.

Szerintem ez a mostani 12-pines táp csati megoldás is túl lesz tolva negatív irányba, sokan majd nem tudnak elmenni mellette, bár nekem a 3.5-es jack elhagyásról is hasonló a véleményem, nem vágtam eret miatta mint sokan mások. Spoiler!
audiofil-eket megértem, de úgy a többinek a ragaszkodását nem igazán, persze ő dolguk 😜
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Az is te, 10-12 éve bejöttek az okostelefonok és volt öröm, boldogság, mert nem kellett mindenféle gyártóspecifikus fülest/átalakítót használni, mert ott volt a jack, midenki azzal hallgatott zenét, amivel nem szégyelte. Most megint ott tartunk, hogy jobb esetben kapsz átalkeszt, ha meg nem, akkor szopsz a gyári fülessel, vagy veszel egyet (amennyiben gyártanak) Spoiler!
Az, hogy tudsz vatta új iPhone-t venni boltban töltő nélkül, az meg a jéghegy csúcsa 😜
0
0
0
0
no avatar
@ELERY: háj.

Nekem egy Powercolor R7 240 OC van a gépbe a 2019es drivert használom mert az új driverek borzalmasak (2020as-ak), gépemnek egy 960ti,1030 vagy 1050 de akár egy 770, 780ti vagy 950 megváltás lenne.

Gépen egy windows 10 fut,

Egyik ismerősömnek R9 270 van ráfrissült a 2020as video driver és attol a perctöl kezdve minden ki-crashelt, ahogy nállam is. :'(
Én akkor visszaraktam a 2019 es drivert és onnantól kezdve minden ok volt. Lehet az AMD próbál logikusan a drivereken teljesitményt boostolni, én azt nem tudom, nekem elegendő az amit az R7 240 nyujt GtaV low on, shader kikapcsolva 60fps körül tud FiveM ben és ahoz képest a kártyának nem nagy az ára. Az RX szériát nem tudom, hogy lenne ez a probléma, de szerintem az AMD tolyik már rá az R7 és R9 driverek csiszolására.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Tavalyi megjelenesi teszteket megneztem es sehol nem.lattam rossz drivereket. HardwareUnboxed, TPU, GamersNexus, Tom's Hardware. Te valmit nagyon felreneztel. Blower hutot szidták, ennyk. Ev elejen voltak driver gondok, de azt javitottak is. Persze ha szarok lesznek akkor nyilvan, de ennyi erobol mondhatnam.azt is hogy ha megint tobb szaz 3080 Ti-t kuldenek majd vissza a szar GDDR6 memoria.miatt mint ahogy 2080 Ti-t 2 eve akkor az is gaz lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94:
Ev elejen voltak driver gondok

Így kezdtem.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Ev elejen voltak driver gondok, nagy dolog lehetett volna feltenni a tavalyit.. Ez a masik amit nem ertek, rogton ami jon illesztoprogram akar bios-hoz, akar VGA-hoz mert kell rogton feltenni? Ha az elozo jol mukodik?
0
0
0
0
no avatar
@ELERY: Reménykednek, hogy kijavították az előző hibáit? idk. Pl. kezdeti stádiumban mikor a nagy százalékának problémás volt a driver ő miért frissített amint jött az újabbik? Nyilván az utóbbi miatt.

Mindig felrakom a legfrissebb drivereket, sok helyen alapból bétázok. Felrakom mert miért ne, problémám nem adódott még belőle sosem, akinek meg jó az xy driver verzió ami jól működik használja azt, nem kötelező az update.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Blower hutot szidtak egy jogos, meg volt ASUS Strix dilema is egy nagyjabol ennyi..

Itt arrol van szo, hogy az oldalon es mas kulso oldalakon is meg akarjak gyozni az embereket hogy te igen is fizzes 2x annyit, mert a masik oldal tuti jo lesz.. 😉

az RTX dolgot meg nem emlitittek sehol, hogy fizetsz valami nagyon dragaert sem nem mukodik ra a funkciot amit kitalatak ra -Ray Tracing mert ez csak kezdetleges dolog..

A masik amit en nem is ertettem soha, hogy minden ami megjelenik kezdetekor mert kell ugorni rogton?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@ELERY: Sajnos a mai cégek nem ásarlókat, hanem rajongókat akarnak. A rajongóknak pedig folyamatosan kell valami vissza igazolás, hogy jól döntöttel, mégha 30 vagy 60 ezerrel drágább is volt a termék mint a konkurenciáé. Ez megy mindenhol. Jajj az Android fos, lassú - mondja az iPhone-os. Jajj az iPhone túlárazott, ronda notch is - mondja a droidos. A sarkalatos vélemények sosem jók. RTX-ről meg annyit,.hogy az Nv azt tesz a vásárolóival amit akar. Bármilyen árat lenyomnak majd a torkukon, ahogy eddig is tették.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Andrews: Nem hinném, hogy ilyen könnyen adná a bőrét az Nvidia. Én is értetlenkedve állok az ilyen hírek előtt. Eddig 27 TFlops-os teljesítmény pletykák is voltak, GDDR6X memóriával és 7nm-es gyártással aztán jöttek a 300W, 21 TFlops, GDDR6 és 8nm.
Majd élesben kiderül.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Tuhajohn: 8 nm-en lesznek a kártyák. Ezert lesz több a fogyasztás.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Tuhajohn: Javítottam. Felre ment.
0
0
0
0
vyne avatar
@Andrews: Mindig jart a szajuk, hogy ezt meg azt a felso kategorias kartyat lekorozik az uj kartyakkal, sosem lett belole semmi es jo lesz ha driveresen is osszekapjak magukat mert senki nem szeretne kinlodni mire rendesen mukodik az ujonnan vett kartyaja. Jo lenne persze latni, hogy alkotnak valami ertelmeset mert mindenki boldogabb lenne, ha nem 1500 font lenne a 3080ti.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: Ezen a driver problémán így 4 jónap után ideje lenne túl lépni 😃 voltak gondom ezeket javították is. A másik meg, hogy mit igertek? Max pletyka volt róla. Az AMD csakis idén erősítette meg, hogy az RDNA2-vel újra a felső házat célozzák meg. Szóval nem.tudom miről beszélsz. Tavaly egyszer sem nyilatkozták, hogy lesz 5800 vagy 5900 XT.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: Oh shit here we go again.. mindig ez jut eszembe ha meglatom a nevedet... 😂
Viccen kivul amugy senki nem szeretne driverrel szarakodni miutan tobb szaz rongyot koltott egy kartyara, lehet hogy mostanra mar javitottak ezen de attol meg ankezdeti nehezsegek es az emberek frusztracioja nem tunik el.
Mit igertek? Mindig igergetnek... csak nem szeretnem, hogy ilyen tevhitekbe ringassa egy ket ember magat, "varja a bort aztan vegul vizet kap" szituacio lesz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: De ki iger? Kajak linkelj mar par oldalt ahol az AMD igergetett es nem tartotta be. Mert leirtad mar 3x de bizonyitani nem igazan megy.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: Nem tudom mit idegeskedsz... kuldjek egy kis cortisolve-ot? 😃
Amugy google. Valahogy nincs kedvem visszakeresni, bizonygatni meg plane. 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: Honnan veszed hogy idegeskedem 😆 Le is zarom. Latom te is az a fajta vagy aki be ir mindenfelet, de alatamasztani nem tudja 😃 Sajnos káros, mert aki nem ért hozzá az még el is hiszi, de ez van. Az AMD nem igert soha extra teljesitmenyt, amelyet aztan nem valtott be. Vega 64 = GTX 1080 lesz, az is lett. Radeon VII = RTX 2080 körül lesz, ott is lett. 5700 XT = 2070-nél gyorsabb lesz, gyorsabb is lett. Szoval, hol is igertek tobbet? 😃 sehol. De azert terjeszd a hulyeseget, az jol megy.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: Nem kell am szemelyeskedni oreg.. mondjuk ne aggodj, nem hat meg igazan. 😃
Kulonben ezek amiket felsoroltal mind top kartyak az amd reszerol, viszont nem top kartyak az nvidiatol.
Es ha hulyeseg azt terjeszteni, hogy az nvidia jobb egyelore minden tekintetben akkor igen, hulye vagyok. Ettol meg nem lesz hamis az allitas. 😀
Ne legyel ilyen kis fanboy butthurt gyerek, nem all jol.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: Én csak az igazsagtartalmat vontam kétségbe annak amit irtal. Te irtad h az AMD ifergetett, pedig nem. Most ide kevered hogy mi a top kartya mi nem. Ennek semmi köze ahhoz amit irtal. De latom nem véled el hogy tévedtél. A hülyeség terjeszteset megint csak arra ertettem hogy az AMD nem igert olyat, amit nem valtott be. Ugy irtad mintha Lisa Su kijelentette volna hogy jön majd az 5800 XT es kenterbe veri a 2080 Ti-t és azóta sincs semmi. Semmi ilyen nem történt. Miért lennék butthurt? 😃 engem ár/teljesítmény érdekel nem a logó. Volt már vagy 4 db Nv kártyám és sztem lesz is. De a ferdítéseket nem szeretem. Egyszer valaki azt írta itt a fórumon, hogy az RX 580 gyorsabb a GTX 1070-nél mert hát röbb számoló egyszég vam rajta 😃 természetesen Ő neki is leírtam, hogy ez nem igaz, a 1070 sokkal gyorsabb.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@vyne: Majd egyszer a felsőházba, is betörnek, csak idő kell nekik ennyi az egész. Az ígérgetések meg hozzátartoznak a bizniszhez…
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Andrews: En is 2x gyorabb 5700 XT-ról olbasok. Nem veletlen hogy AMD-nel nem ia RDNA3 hanem Navi 2X-ként hivatkoznak már rá.
0
0
0
0
xCube avatar
@Andrews: Nem akarok az AMD ellen beszélni, de jelenleg kevés az esély részükről a trónbitorlásra. Az utóbbi időben egyszerűen nem erre a szektorra koncentráltak és ez maximálisan látszik a megjelent hardverekből. A közép - felső középkategóriát változatlanul le tudják fedni saját oldalról, de a csúcson nincs opciójuk. Ha lenne már rég olvashatnánk a különösebbnél különösebb szivárgásokat.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
400W-os videókártyák? Ez minden csak nem fejlődés. Más kérdés, hogy a 2X6 pint át lehet-e alakítani 12 pinné, vagy csak fordítva? Adnak hozzá valami adaptert, vagy azt is kell majd venni méregdrágán? Vagy komplett új tápo kell venni? Zseniálisan értenek hozzá, hogy hogyan vegyék el a kedvemet a vásárlástól. Egyszerűen zseniálisan.
0
0
0
0
💬 24
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Szerintem meg túlaggódod a dolgot, ha már az ember megveszi a 3080 Ti - t fél millióért nem azzal fog foglalkozni, hogy új táp is kell, vagy éppen mennyit fog majd fogyasztani. A teljesítmény fog számítani, semmi más.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@enslaved: Úgyis fognak mellé adni átalakítót.Meg ugye az nem azt jelenti,ha valamilyen csatlakozó nincsen a tápon,akkor instant nem működik.Nekem is volt olyan tápom,amin csak egy 6 tűs volt,mégis működött átalakítóval egy másik 6 tűs csatival is.itt is az lesz.
Engem inkább az aggaszt,hogy hogyan sikerül,ha igaz lesz,ennyi fogyasztást összehozni,amikor kevesebb lesz a csíkszélesség.Vagy ennyivel gyorsabb is lesz?
0
0
0
0
enslaved avatar
@cabus26: Én nagyon remélem, hogy összefügg azzal, hogy ennyivel gyorsabb lesz. Végre a 4k menne stabil 60 fps - el, de akár 75 - el is, sőt, akik kevésbé gépigényes játékokkal játszanak, elérhetővé válhat számukra a 4k 144 HZ, ami már nem lenne semmi.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@enslaved: Én is ezt várom,hiszen a 4K-s 144Hz-es monitorok ára is csökken,nem ártana már olyan VGA is,ami alatt megy a fix 60 FPS
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Úgy kezdődött a cikk, hogy új kártyái mellé. Kártyái: többesszámban. Ez alapján feltételeztem, hogy nem csak a csúcsmodellről lesz szó. Ott persze igazad van, valószínűleg nem lesz érdekes, ha új táp is kell, vagy vízhűtés.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Mesterlovesz: Ezek a kártyák nem azoknak készülnek, akik az áramszámlát figyelik. Alapból se érdekli a kutyát sem, csak azt aki kötekedni akar. 9 éve fizetek számlát, és persze az elején volt olyan hogy nullán álltam hónap végén. Akkor sem azon remegtem hogy az akkori éhes AMD gépem mennyit fogyaszt. Pedig elhalványodtak a lámpák az utcában amikor bekapcsoltam.
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: AMD FX, meg milyen gpu volt?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@kolbaszkarika: Nem az áramszámla érdekel, hanem az, hogy én például nem akarok custom water loopokkal szórakozni, mert az nekem túl macerás. Szerintem sokan vannak még így.
0
0
0
0
vyne avatar
@Mesterlovesz: Nem is kell majd ilyenekkel szorakozni. Ugy sem adjak ki ugy, hogy normalis hutovel ne mukodne.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@kolbaszkarika: Azért én azt se vonnám ki a képletből hogy nem 10filléres vga-ról beszélünk, és most már nem elég hogy kifizetsz egy autó árát vegyél tápot is.....de mint látom a itt még mindig örömmel adná rengeteg ember a pénzét....ami nem feltétlenül baj csak nekem furcsa.
0
0
0
0
enslaved avatar
@RaggaBone: Miért lenne furcsa? 500 ezer volt a 2080 Ti is amikor vettem, nyilván lesz ennyi a 3080 Ti is, ha nem több. Nagyon messze van ez még egy autó árától.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@enslaved: Értelek....szóval ha az előző 5kilo volt akkor természetes hogy innentől mindíg így kell lennie.
0
0
0
0
enslaved avatar
@RaggaBone: Nem, a következőnek drágábbnak kell lenni, mert újabb, jobb, erősebb. Ennyi. Nagyon nagy a választék manapság kártyák terén, és mindenki talál bármikor az igényeihez és a pénztárcájához valót. Akinek a 4k a fontos, eleve nem tud mit tenni. Amennyiben létezne olcsóbb alternatíva, én is azt venném, de nincs, és nagy eséllyel nem is lesz. Egy PS5 majd még mehet mellé, és egy ideig csak elég lesz így együtt a kettő😀
0
0
0
0
Moaa avatar
@enslaved: nem arcoskodás, én is megengedhetem magamnak, hogy a felső kategóriák közül válogassak, de ezek az árak már tényleg kezdenek elszállni.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@RaggaBone: Nem, én nem adnám érte örömmel a pénzem, ezért nem is fogom. Más prioritásaim vannak amire költök, milliomos meg sajna nem vagyok. Ettől függetlenül még betudom látni azt, hogy ez nem nekem lett kitalálva. Ezért nem a gyártó a hibás, meg én se, csak nálam nem találkozik a termék az igényekkel/pénztárcával. Gyakori példa ez, de ez tényleg olyan mintha a Bugatti fórumon elégedetlenkednék, hogy drága az autójuk.
Ehelyett vettem egy Peugeot 407-et, meg egy RX570-et, és nem a prémium márkákat hibáztatom a "sikertelenségemért".
0
0
0
0
carl18x avatar
@kolbaszkarika: Hát azért tegyük hozzá, sokan még külfölden se veszik meg ahol azért nyugati bérek vannak.
Azért sokan megtartották a 1080Ti-t mert a RTX árai elégé elszáltak.....Az 1080Ti emlékeim alapján 650 dollár volt, akkor csak a 980Ti ára. A RTX 2080 TI dupla áron jön 1200 dolcsiért, és nem volt lényegesen gyorsabb mint a Pascal széria csúcs darabja.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@carl18x: Na engem pontosan ez zavar, de valamiért mindig lehurrognak meg beszólnak hogy "csóró" meg "fillérb.szó". Anno a felsőkategória max 200ezer volt és már az is sok esetben túlzás volt. Most meg fenntartások nélkül repkednek a fél millák egy darab kártyáért. Komolyan nem értem hogy miért ennyire egyhangú a hozzáállás hogy ez így ebben a formában teljesen rendben van.
0
0
0
0
carl18x avatar
@RaggaBone: Figyelj nekem van jó pár ismerösöm, aki ráuntak hogy egy számitógépbe az alkatrészek milyen drágák stb. Aztán mentek vettek egy konzol, kalap kabát minden el van intézve.
Unokaöcsémnek is Ps4 slim van, Karácsony előtt 65E volt akciióba 😃
Nincs idegeskedés driver frissités stb. 😀 Most is láttam teljesen válalható a Ps4 még mindig! 😀
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@carl18x: Ebben van valami tény és való...csak hát nehéz elengedni valamit ami ilyen hosszú ideig az életem része volt. Nekem már nem éri meg kiadni több százezer ft-ot.
0
0
0
0
Moaa avatar
@carl18x: pontosan, és mivel már lehet bill/egér kombót csatlakoztatni konzolhoz, egyre többen térnek át erre, mert 1 felső középkategóriás kártya árából veszel egy 55" 4k tv-t meg az új konzolgenerációt + egy telefont(mivel már mindenre IS elég) laptop helyett és kalap kabát, ahogy te is írtad. ezt nem veszi figyelembe az Nvidia és ez baj, mivel a fentebb említett dolgok miatt egyre többen adják fel a PC gaminget. csak az elmúlt 3 hónapban 4 ismerősőm adta el a gépét és váltott konzolra. (nem okozott volna anyagi gondot nekik, hogy fejlesszenek).
0
0
0
0
carl18x avatar
@Moaa: Hát igen, aki csak játszani akar minden gond nélkül vesz egy konzol és minden gond meg van oldva. + Még a netflix is megy rajta, youtube stb, talán még hardcore pc felhasználok megragadtunk az asztali gép mellet. De már a telefonok, konolok,tévék egyre nagyobb tudással rendelkeznek. Azért egy csúcsgép 10900K/2080Ti konfig kompletten 1 millitól is többe kerül, kizárolag játék miatt teljesen felesleges ilyet vásárolni.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@carl18x: Na engem pontosan ez zavar, de valamiért mindig lehurrognak meg beszólnak hogy "csóró" meg "fillérb.szó". Anno a felsőkategória max 200ezer volt és már az is sok esetben túlzás volt. Most meg fenntartások nélkül repkednek a fél millák egy darab kártyáért. Komolyan nem értem hogy miért ennyire egyhangú a hozzáállás hogy ez így ebben a formában teljesen rendben van.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@kolbaszkarika: Nem sikertelenségről van itt szó, nekem nem kéne akkor se ha megtehetném. Egyszerűen ár/érték arányban nem tudom elfogadni főleg így hogy még tápot is kell (ami nem mellesleg tuti nem 20ezer forint lesz). Elfelejtitek hogy oké hogy premium kategória, de mióta ezek ilyen magas áron mennek az alatta helyezkedő kártyák ára is drasztikusan felment az utóbbi időkben. Nem kell velem egyet érteni viszont azt nem belátni hogy a középkategória alja ma már ott van ahol anno gtx-ek lehetett venni, nettó butaság. Nem akarok senkit megbántani szó nincs ilyesmiről.
0
0
0
0
ABorealis27 avatar
"a tervezők úgy vélik, a fogyasztók nem szeretnek két kábellel bajlódni"
"PSU gyártóktól függően ezeket a 12 tűs verziókat akár két 6 tűsre is szétválaszthatjuk majd"
"Az Nvidia gondoskodik arról, hogy ne lehessen rosszul összeilleszteni a kábeleket"

Itt-ott mintha logikai bukfencek lennének 😃.
Hátha új tápot is kell majd venni a 30-as széria mellé, ami nem gond, hiszen az új kártyák olyan baromi olcsók lesznek és a 8nm-nek hála baromi keveset is fogyasztanak majd. Oh, wait.
0
0
0
0
szilver avatar
Most ez valami szenzációnak számítana?Kicsit olyan hatása van a mondatoknak mintha eddig nem létező dolgot találtak volna fel.
Eddig is volt ilyen csak fordítva.Pl HD 6950 2 GB 2x6pin tápcsati kell hozzá.Most ez hogy konkrétan ezeken a kártyákon egyben és nem két rublikában lesz a foglalat,édes mindegy.Sőt le is van írva hogy ugyan úgy szétszedhetőek 2x6-ra,így már végkép nem értem ezt a ,,felhajtást,, .Minden ugyan az mint eddig.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nos ha jófiúk akarnak lenni, akkor a kártya mellé adnak majd valami 12pines átalakító cuccot pluszba.
0
0
0
0
💬 3
csigafos avatar
@Scorn Face: mibe, hogy nem adnak? 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@csigafos: Hááát sosem lehet tudni...
0
0
0
0
19ati93 avatar
@csigafos: +1 tuti hogy nem. 😆
0
0
0
0
Maros avatar
Erre tényleg szükség van?
0
0
0
0
💬 1
Quadgame94 avatar
@Maros: A szivárgások szerint az Nv addig járta a hattyútáncot a Samu és a TSMC között ameddig már csak a Samsung 8nm nodr-ja maradt nekik. Így a fogyasztás is megnő. Most nézem Moore's Law is Dead videóját, ahol az rgyik forrása is meg erősítette ezt. A júliusi mérnöki minta (Nem végleges) van nála.
Amit.tudni kell róla:
GA102, 12 GB VRAM
- a teljes lapkán 5376 Cuda msg van (4608 van a TU102-n TITAN RTX), de nem.tudjs, hogy ebből mennyit vágott le az Nv.
- 2 GHz Boost, 18 Gbps memória
- 300W fogyasztás. Ha a power limitrt kikapcsolja akkor 2.3 GHz Boost, de már majd 400W-ra.ugrik a fogyasztás.
- a képen látható dizájn is marad.
- 40%-al gyorsabb lesz mint a TITAN RTX. De ugye nem tudjuk, hogy most ez a teljes 5376 maggal ennyi, vagy kevesebbel, mert nem mind1.
0
0
0
0
bitpork avatar
Nem értem miért kell ez. Eddig is ment a két csati ezután is fog menni.
0
0
0
0
no avatar
Remélem akkor a CableMod vagy más külső gyártók is időben előállnak 12-pines csatlakozóval ellátott szövött kábellel, nincs kedvem a táp gyári kábelét használni átmenetileg az új kártyánál 😶

Ez a ref. dizájn még mindig adja, eskü sajnálom majd levizezni 😆
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Szivargasok szerint 400W-ba is belenyal majd. Szóval kell neki a víz. Addig arroganskodtak,.amíg TSMC-nél nincs hely. Marad Samsung 8 nm.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Hát jóval éhesebb példányok lesznek mint a mostaniak az biztos, pláne ha még ugyan úgy húzom is mint a mostanit 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció