Szinte az összes játékban működni fog az AMD új Radeon Super Resolution technológiája

Szerző: xoki | 2022. January 10. | hír | 56 hozzászólás

Egyre inkább felzárkózik a FidelityFX Super Resolution (FSR), azaz az AMD felskálázó technológiája, de a cég most egy sokkal ígéretesebb megoldással állt elő. A Radeon Super Resolution (RSR) azonnal működőképes lesz több ezer játékban, mivel az illesztőprogram részeként fut majd.

Az AMD lényegében az FSR technológiát integrálta bele az Adrenalin szoftver következő verziójába, így az FSR összes előnye a játékos rendelkezésére áll majd, ráadásul szinte minden játékban használható lesz. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint a driver beállításaiban bekapcsolni a technológiát, majd pedig játékon belül lecsökkenteni a felbontást.

Első ránézésre az AMD megoldása az Nvidia Image Scalingre hajaz, hiszen mindkettő a driverbe épül be. Az Nvidia Image Scaling közel sem olyan jó, mint a DLSS, de legalább alkalmazható olyan játékoknál és olyan hardverekkel is, amelyek nem támogatottak.

Az AMD Link 5.0, az AMD Privacy View és a Radeon Super Resolution az elkövetkező hónapok folyamán épül be az Andrenalin driverbe.

Hozzászólások: 56
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
redbull6969 avatar
Hagyjuk már ezt majd lehet rx 6600 is 4k minőségbe játszani ami meg sem közelíti a natív 4k-t nekem bőven elég a 1440p/1080p ez is olyan lesz mint az FSR csúnya számomra nem hoz nagyobb játékélményt.,. hiszem ha látom alapon DLSS már kicsit jobb igaz régebbi és annak is kellet idő míg beért, de kinek mi 1440p-be 6800 tol már nem fájhat az ember feje a kevés fps miatt inkább kisebb kártyákat kellene olcsóban adni
1
3
0
1
💬 52
xCube avatar
@redbull6969: Szépen kifejtetted, hogy egy driverbe integrált resolution scaling miért lehet hasznos vagy sem. A kommented legfőbb pozitívuma a jó olvashatóság és az érthetőség. Bárcsak midig ilyen megjegyzéseket olvashatna az ember.

Btw komolyra fordítva a szót nem igazán értem egyetlen megjegyzésedet sem. A mai világban igenis szükség van ezekre a megoldásokra, legfőképpen azért, mert nehéz új VGA -hoz jutni. Azt elhiszem, hogy ezt te leszarod, de ebben a témában a te véleményed alkotja a kisebb szót.

Minden esetre köszönet a megjegyzésért és üdvözlet a nyelvtantanárodnak.
7
1
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: 1 nem tudod értelmezni mért szólsz hozzá, 2 Lehet kapni vga-t csak neked nem telik rá ezek szerint (nincs keret) , 😅🙃🤑🤑🤑 De te ezt honnan is tudnád az FSR is borzasztó ez sem lesz tökéletes, Lehet hogy nem kerül pénzbe az ilyen driver-ek de olyanoknak mint te bőven ki elégíti a vágyait... ahogy elvagy magaddal a hozzászólásomon is okoska😎😎🙏🙏
1
7
0
1
MC MaRcI avatar
@redbull6969: De utálom ezt a nem telik rá dumát
Honnan tudod hogy nem telik rá neki?
Képzeld nekem is telne rá sőt 3090re is 6900xt re is
De egyrészt nincs rájuk igényem másrészt nem fogok 3-5xos áron megvenni semmit

Felnőtt ember itt mindenki kB
Hagyjuk már ezt a nem telik rá dumát
Általános iskola alsó tagozatban még elmegy
6
1
0
0
redbull6969 avatar
@MC MaRcI: Az igaz hogy nem tudhatóm hogy kinek mi telik de akkor ne azt írja hozzászólásnak hogy nem lehet vga-hoz jutni sokan vannak így hogy nem akarnak 3x árat kiadni 1 vga-ért de attól hogy nekem nem jön be az ilyen Driver megoldások és véleményem van róla
0
0
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Nem emlékszem rá, hogy bármikor is azt írtam volna, hogy nem lehet VGA -hoz jutni.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: Számomra vagy lehet vagy nem, nincs olyan hogy nehéz!, csak pénzt kell kiadni rá
1
1
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Igazad van, bármit lehet. A kérdés az, hogy mikor lépi át az ember a hülyeség határát. A jelenlegi kétszeres / két és félszeres bolti áron vehetsz VGA -t, de várnod kell rá, ha nincsen kontaktod. Mindegy, hogy milyen kategóriában keresel. Erre értettem azt, hogy nehéz VGA -hoz jutni.

Persze négyszeres áron vehetsz kéz alatt is.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@xCube: Sztem engedd el… :D kár az időért
1
0
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: Az a baj hogy nem fog már vissza térni a régi videokártya árak, vagyis hamar biztos nem, Pont ezért is fejlesztik ki az ilyen programokat, Mert tudják hogy nem nagyon fog változni a Gpu árak.
0
0
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Egyértelmű, hogy az árak nem fognak visszatérni az eredeti állapotra. Ezt sem a technológiai, sem a piaci helyzet nem teszi lehetővé. De a jelenlegi szabad rablás idővel javulni fog, ha lesz elég output. Aki figyelemmel kíséri a hardverek fejlődését annak nem lehetett meglepő, hogy a fotolitográfia korlátaihoz közeledve minden drágulni fog. Ez már a kétezres évek végén is téma volt, de a gyártók a tízes évek végéig sokat tettek ahhoz, hogy a megszokott trend ne dőljön be idő előtt. A jelen idők megmutatták, hogy egy globális kontakt krízis karöltve a már - már beteges módon irritált elektro-mobilitással, milyen szinten emeli a terhet a chipgyártóknál. A bányászláz ilyen szempontból mondhatni mellékes, hisz korábban is lehetett gond nélkül VGA -t vásárolni, ami mérvadó az az események összessége, és ezért is élnek olyan jól a scalperek. Nem, ezzel nem akarom azt mondani, hogy a bányászok rendben vannak, de ha csak a privát piacot nézzük, akkor a scalperek léte az igazi probléma.
0
0
0
0
enslaved avatar
@redbull6969: Ne idegesítsd fel magad, itt mindig is ez ment amennyiben más volt valakinek a véleménye mint a többségnek. Gémer társadalomról beszélsz, miközben ugyanaz van itt is, mint a politikában, vagy éppen a covid terén. Nem ér ez már ennyit. Persze egy dolog még mindig megmosolyogtat, amikor valaki azt írja ő nem irigy, pénze is lenne bármilyen cuccra, de minek vegyen, amikor nincs rá szüksége....Miközben gémer..........És teszem fel van egy 1050 Ti - je, mert az neki mindenre elég. Kicsit sem átlátszó védekezés.
0
1
1
0
redbull6969 avatar
@enslaved: 1 percre se idegesítettem fel magam.. ✅ teljesen igazad van és tudom ezt jól. Ez így van ahogy leírtad tisztelet a kivétel.😉
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@enslaved: Ejj, megérkezett a házi szamurájunk
0
0
1
0
MC MaRcI avatar
@enslaved: Te ezt nem tudhatod
Lehet neki tényleg elég egy 1050
Attól hogy valaki gamer nem biztos hogy a legujabb címeket tolja

Ha hiszed ha nem én is simán megtehetném
De azért hogy heti szinten kB 2-3orat játszok
Ahhoz nekem totál felesleges

Ugyan akkor 200k-t bármikor szívesen kiadnék
Egy 3060ti-3070
De 2xes árat már nem
Ezért is gondolkozom mostanában hogy atterek konzolra

És itt tényleg senkinek nem az irigység a baja
Hanem az hogy egyből ezzel kell jönni hogy másnak nincs rá penze

Nem tudhatjatok még ha így is van akkor sem.
Ti örüljetek hogy van rá nem sajnálja tőletek senki megdolgoztatok érte használjátok egészséggel

A többiek meg döntsék el maguknak mire költik
Kinek mi a fontos

Felnőtt emberek szájából nem is értem hogy jöhet ki ez a dedos óvodás kinek van több pénze baromság
0
0
0
0
enslaved avatar
@MC MaRcI: Jogos, persze, bár az, hogy ki mennyit játszik szerintem nincs befolyással a minőségre. Az a heti két-három óra is legyen minőségi, sok egyéb dolog van amivel szintén nem tölt el többet az ember, mégis számít milyen minőségben tölti azokat el. Nyilván elég lehet egy kisebb kártya is, pl. van aki kizárólag CSGO - zik vagy Rocket League - ezik, na oda tényleg felesleges valami über brutális gép. Játék időt tekintve nálam viszont az a 2-3 óra napi szinten van meg, sőt sokszor még több is, általában este 10 - től olyan hajnal 2 - ig, amikor a család már szunyókál🙂
1
0
0
0
redbull6969 avatar
@MC MaRcI: Ha valakinek nem tetszik valami jöttök és mondjátok hogy nektek igenis tökéletesen működik, nektek nincs szükség új gépre elvagyotok a régi gépetekel, amivel semmi baj nincs, nem mindenki számára kell felső kategóriás vga. Aki nem inge nem veszi magára alapon, mégis sokan vannak akik nem tudják feldolgozni hogy valami valakinek nem tetszik...
0
1
0
0
bukta2 avatar
@redbull6969: Nálad nem erről van szó... az FSR igen is nagyon jól működik... csak te meg 1-2 barátod állítjátok hogy ,,borzasztó" egyáltalán nem ,,borzasztó"... említetted egyik válasz kommentetdbe hogy ,,a kép minőségre értetted" hogy borzasztó.
Kérdem én még mindig, hogy mi a baj a képminőséggel?... ott a linkelt saját videóm... 1440p-be töltöttem fel és a youtube még ront is egy picit a képminőségen és így is remekül fest meg a Natív-hoz képest is... a monitoromon meg még jobb volt természetesen, mert valamennyit azért leront a youtube is ha nem is sokat. Tehát még mindig kíváncsi vagyok arra a bővebb infóra hogy miért is olyan ,,borzasztó" az FSR... DLSS jobb ezt tény, tudja mindenki (mielőtt ehhez viszonyulnánk) 2 külön technológia...FSR elméletileg nem is lehet soha olyan jó mint a DLSS (elméletileg, egyelőre) nem akarok senkinek magyarázkodni már leírtam pár kommentel feljebb csak egyszerűen te nézef itt a másikat hülyének (címszóval) miközben én videóval itt bizonygatom az igazam te meg a levegőbe beszélsz hogy, mosott a kép meg borzasztó... tehát elfogadom én hogy neked nem jön be nem ezzel van a bajom hanem azzal hogy még KB mi vagyunk a hülyék (valahogy így jönnek le a kommentjeid nekem) szerinted hogy azt mondjuk hogy nincs vele semmi baj. De én kiszáltam ebből mert látom semmi értelme, ettől már csak úgy tudnám jobban megmutatni ha a monitoromat mutatnám meg....szia.
1
1
0
0
xCube avatar
@enslaved: Nem értem az összefüggést a gémerség és a hardver teljesítménye között. Mi van a játékosokkal, akik konzolon vagy kézikonzolon játszanak? Azokkal, akik elsősorban indie címeket tolnak, amihez bőven elég egy kis teljesítményű gép. Vagy például a Steam Deck és hasonló kézi játékos számítógépek játékosaival?

Vagy például azokkal, akik a backlogjukat akarják ledolgozni, így a legfrissebb játék, amivel játszanak legalább öt - hat éves?

Nem akarom tovább szítani a vitát, mert ezen az oldalon gyakorlatilag lehetetlen objektíven vitázni valamiről, de nem tudok elmenni az ilyen kijelentések mellett.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Kicsit tüzetesebben megvizsgáltam ezt a NIS dolgot FHD mellett, és azt kell mondjam, tényleg nem is olyan rossz, ha az embernek nincs elég erős kártyája. 1060 6GB mellett néztem, kapcsolgattam több játékkal, és bizony nincs is olyan nagy különbség a legutóbbi driver mellett, mint amikor natívon megy, csak éppen tudja tartani a 60 fps - t egy komolyabb játék esetében is. Annyira nem hittem benne, meg ugye a gyerekeim elsősorban Fortnite - oznak meg Rocket League - eznek, így nincs is értelme hozzányúlni (sem nagyobb kártyát venni, az a 3060 is már megint inkább csak ezeket látja, max. a Secret Neighbourt, pillanatnyi fellángolás volt az egyik gyerekemnél egy-két komolyabb single cím), ott ugye még inkább nem kellett ebbe belemélyednem. Nekem sincs rá szükségem hogy használjam, de megkövetlek téged is és a többieket, hogy valóban egy hasznos dolog, ami akár még javulhat is a drivereknek köszönhetően.
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Ha kijön az új driver megnézem mennyit tud segíteni egy RX 580 -nak újabb címekben, bár őszintén szólva a legjobb minőség beállítás alatti szinteken sokszor eszméletlen utánhúzást tapasztaltam GTX 1080 -nál az AmidEvil ben.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Az 580 - hoz nem tudok mit hozzászólni, ugye az nem nvidia. Nyilván ezek a megoldások sosem lesznek tökéletesek, de pl. az 1060 - on abszolút játszhatóvá tett egy Outriderst a felbontás csökkentésével és a megfelelő élesség beállításával, még ha csak mediumon is, arról a játékról meg jól tudjuk mennyire fosul van megírva.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@redbull6969: Nincs "keret".....fúúúú a primitív duma. Az hogy pénzed van egyenlő gondolom az ostobasággal, legalábbis a gondalatmeneted követve. Az ilyen emberek miatt kívánom csak hogy még rosszabb legyen a helyzet. Gazdagok vagyunk, mutassuk meg hogy hülyék is! Csak gratulálni tudok neked :D
6
1
0
1
redbull6969 avatar
@RaggaBone: Nem vagyok gazdag se okos se hülye és ha azt kívánod hogy még roszzab legyen a helyzet köszi 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
@RaggaBone: Miért hülye az, aki nem sajnálja a pénzt komolyabb konfigra, amennyiben nem jelent gondot a megvétele? És ez miért mindig azoknak fáj, akiknek mondhatni van egy laptopjuk valami ősrégi kártyával? Ez mindig is komolyan érdekelt.
0
1
1
0
RaggaBone avatar
@enslaved: xCube kolléga egyik hozzászólását idézve "Rég tapasztaltam ilyen reakciót, emlékeztet korábbi időkre, amikor sokan indokolatlanul sok pénzt költöttek a számítógépeikre, majd ezt rendszerint mások arcába is dörgölték, aki pedig ezt szóvá tette, azt kikiáltották irigynek. "Mert neki nincsen pénze rá"
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@redbull6969: Néha tegyél pontot is mert olvashatatlan. Ja es mert irsz 6 db nevetős smiley-t nem leszel viccesebb. A véleményeddel nincs gond csak ne általanosíts. Nekem a régebbi k5600 XT kártyámmal is jól jött volna egy 80% scaling. Máris mehdobta volna az FPS-t. Pénze meg sokaknak lenne kártyára de vannak elveik és rendelkeznek egy viszonylag okés géppel. 200 ezrem bármikor lenne kártyára, de nagyon gyebg evan annyiért. Akkor már marad ez.
2
1
0
0
redbull6969 avatar
@Quadgame94: Ha az írásomal van problémád akkor írj helyesen legalább 👍
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@redbull6969: Az írásod értelmezésével vannak gondok, de ahogy látom a szövegértelmezési képessegeiddel is. Senkit se érdekel ha irsz e ékezeteket en se irok mert telefonról sokkal lassabb lenne. Ja és írásommal* nem írásomal :D
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Quadgame94: persze persze telefonról 😂
0
1
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Én építhettem volna 2 millás gépet is, de úgy döntöttem hogy inkább lakásba fektetem a pénzem. Nyilván csóró vagyok meg belemagyarázom hogy nekem jó ez így is. Merthát azzal ugye nem lehet menőzni, hisz nincs ennek nagyobb platformja ahol mutogatni lehet.
Erről az a kép jut eszembe, hogy a szegény aluliskolázott srác az új ájfonnal, a legdrágább kirívó ruhákban mutatkozik, míg a valóban gazdag felvesz egy átlagos inget, farmert, és pont.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Nem értem miért magyarázod nekem hogy a lakás fontosabb mint a gép. Ez teljesen jogos. Az meg hogy a gazdag atlagos es visszafogott ruhaban van manapsag mar egyaltalan nem igaz. A kulturalatlansag es a magamutogatas mindenhol jelen van. A szegény sem egyenlő az aluliskolázottal és a gazdag sem a konzervativabb megjelenéssel. Plusz ez mellett azert igy is befigyel nalad a 3090 meg az EPYC... szóval ezzel nem igazan értem mit akartal írni de okés
0
1
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Teso, azt a 3090 meg epyc-et nézd meg alaposabban... :D
0
3
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: 😅😅😅😅
0
0
0
0
bukta2 avatar
@redbull6969: Én azon a ,,borzasztó" szón nevettem egy jót 😂😂😂 dehát mit kell ezt ragozni ha neked nem tetszik nem kell használni,véleményed is van róla nincs ezzel semmi baj! ;) bar azért azt a ,,borzasztó" szót kifejthetnéd nekem hogy mégis mi olyan borzasztó benne 😂😂😂 Nálam nem hogy jól hanem inkább hibátlanul/remekül működött minden eddig tesztelt játéknál. Persze az ultra quality ról beszélek, az alá nem szoktam menni. És az ilyen cuccoknak inkább örülni kellene mert a te 3080-ad élettartamát is ki fogja elég rendesen tolni, és az hogy még nem az igazi hát istenem a dlss el is voltak azért bajok eleinte csak gondoltam megemlítem ;)
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@bukta2: Őrülök hogy neked bevált nekem nem hagy legyen már véleményem *** komolyan mondom, nem tetszik amit írok szard le a borzasztó meg a képminőségre értettem
0
2
0
0
enslaved avatar
@bukta2: Szerintem meg ezek az eljárások nem egy felső kategóriás VGA élettartamát fogják kitolni, mert hamarabb lesznek nagyobbra cserélve mintsem "képelmosó" eljárásokat használjon az ember. A DLSS is csak igazából 4k esetében működik normálisan, a többit meg tényleg inkább hagyjuk, ezek tényleg csak arra jók, ha valakinek valóban nem telik többre egy 1050 Ti vagy 1650 - es kártyánál, és legalább elfogadható minőséget szeretnének, bár ebben az esetben még az is jobb, ha vesz az ember egy 1600x900 - as monitort, és azt használja natívban.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@enslaved: ,,Szerintem meg ezek az eljárások nem egy felső kategóriás VGA élettartamát fogják kitolni"

Ugyan nincs felső kategóriás VGA-m ,de azokból még többet kihoz tehát bátran merem állítani hogy azoknál is ugyan így ( ha nem jobban) működik, még véletlenül sem a saját oldalam szeretném reklámozni így inkább ebbe a topicba Spoiler!
alá teszem a videóm, senkinek nem szeretnék itt előadást tartani az FSR-ről, én is csak úgy szemlélem ezt mint egy átlag felhasználó (jómagam is az vagyok) hogy konkrétan mit csinál maga a megoldás, nem érdekel hogyan működik, nem érdekel hogy lesz több FPS, engem ami érdekel az az hogy működjön...
és ahogy a videóban is látható, nem hogy duplázta hanem sok helyen triplázta az FPS-t pedig 1 gombot nyomtam meg... Natív-ról FSR Ultra Quality... 50-60 FPS-ről ugrottam 160-200-ra... és akárhogyan is keresem a különbséget talán 4-8X-os nagyítás mellett találnék valamit... hogy az egyik téglán az a repedés nem látszik a pálya másik felén...nem akarok senkinek semmit bizonyítani, csak mikor olyan megjegyzéseket tesznek egy ilyen fícsörre hogy ,,szar vagy semmit sem ér, elmosódik" stb... akkor csak nézek hogy ,,Wut? ezek miről beszélnek?" és 1440p 60 FPS-ben lett a videó kirenderelve és feltöltve, de én így sem látok egetverő különbséget, aztán lehet valami sas szemű úriember kiszúr valamit ha nagyon bele akar kötni, nem tudom... :) én többször is megnéztem, nem tudom milyen elmosódásokról beszélnek itt páran. és nem győzöm hangsúlyozni hogy az ilyen megoldásoknak inkább örülni kellene minthogy szidni, (nem rád gondolok ne vedd magadra) csak a kommentedre válaszoltam, és el kalandoztam így a végére... :)
0
0
0
0
enslaved avatar
@bukta2: "Ugyan nincs felső kategóriás VGA-m"
Ja, nem is tudtam hogy a 6800 belépő szint😉
1
0
0
0
bukta2 avatar
@enslaved: Senki nem írta hogy a 6800 belépő szint. ;) de nem is felső kategória.
0
0
0
0
enslaved avatar
@bukta2: Azért nem hinném, hogy van játék ami kifogna rajta (nyilván nem 4k - ban persze).
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Kérlek ne kezd ezt a 1050ti-ra telik dolgot mert nagyon idiotanak tűnsz. Családos ember vagyok olyan szinten vagyok visszamaradva a gamekkel, hogy azokat még mindig fullon 60 közelébe viszi. Tudom neked 3 gyerek van es mindenkinek 4k kártyája van mert megteheted. Mi is megtehetjuk de a *** fog venni 3szoros áron kártyát. Vannak fontosabb dolgok az életbe. Minthogy azon idegeljem magam, hogy a cyberpunkot 1600x900 kell játszani.
1
0
0
0
enslaved avatar
@norbi18: Amit írtam eleve nem az 1050 Ti - ről akart szólni, plusz semmiféle megbántás nem volt célom senki felé. Vannak azonban tények, amelyeken nem lehet átlépni. Nem azt mondtam, hogy nem jó ötletek ezek, hiszen nyilván nem teheti azt meg mindenki, hogy drága cuccot vegyen, lépést tartson a korral, de ezek az eljárások inkább magasabb szinten hoznak láthatóbb, minőségibb végeredményt. Most is azt mondom, akinek van egy belépő kártyája, és Cyberpunk - ot akar játszani, inkább vegyen kisebb felbontású monitort, és azon menjen a game natív mellett.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: De megint bele irod, hogy nem teheti meg mindenki meg lépést tartson a korral basszus. Figyelj elengedem leszivod az energiam.
1
0
0
0
enslaved avatar
@norbi18: Tanulj meg szöveget értelmezni inkább.
1
0
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Rég tapasztaltam ilyen reakciót, emlékeztet korábbi időkre, amikor sokan indokolatlanul sok pénzt költöttek a számítógépeikre, majd ezt rendszerint mások arcába is dörgölték, aki pedig ezt szóvá tette, azt kikiáltották irigynek. "Mert neki nincsen pénze rá".

Kicsit furcsa is volt, hogy így reagáltál, egyrészt azért, mert fogalmad sincs arról, hogy mire mennyi pénzem van, másrészt azért, mert ehhez aztán tényleg semmi közöd nincsen. De ha már felhoztad a témát akár a profilomba is benézhettél volna, ahol láthatod, hogy nem sűrűn váltogatom a hardvereimet, de akkor a lehető legjobb ár / érték arányú felsőkategóriás alkatrészeket veszem meg. Annak, hogy jelenleg nem 3000 -es RTX -szel és tizensok magos procival hasítok, több oka is van. Elsősorban azért, mert jelenleg nincs még szükségem plusz kakaóra, az öt éves gépemen is kényelmesen tudok játszani mindennel, ami érdekel. A RT hiánya kicsit fáj, mert szeretem kihasználni az aktuális technológiákat, de ami késik nem múlik, a későbbi hardverek és játékok még fejlettebbek lesznek ezen a téren. Másrészről mivel megváltozott a munkaköröm kevesebb időm marad játékra, videószerkeszésre, modellezésre és pályakészítésre, így hat maggal dettó rendben vagyok. Harmadrészt az SSD rendszerszintű integrálása a kapuban áll, így azt is ki akarom várni, hogy a PC -s hardver hogyan alakul majd ilyen irányban.

Megtehetném, hogy építek egy gépszörnyet sokszoros áron, de minek, ha nincsen kihasználva? Amit ráköltenék azt inkább félre teszem, elkirándulom, elmegyek néhány jó étterembe stb... .
1
1
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: Én meg rég tapasztaltam azt hogy véleményt írok és nem a témához kapcsolódó hozzászólást írnak hanem üdvözlöm a nyelvtantanárod meg nem lehet érteni... de azért oda írtad hogy nehéz gpu-hoz jutni és RSR jó megoldás.. Mi a ***ért nem írsz magadnak, meg a többi okoskodó is a cikk alá, lehet írni mint én.de attól biztos jobb lett a napod hogy okosnak teszed magad.. meg nem mondtam hogy nekem milyen gépem van. Attól mert nekem a gép mellé még jut a kocsira nyaralásra gyerekre meg a menyasszonyomra nem vagyok hülye gazdag.. gamer közösség vagyunk szerintem segíteni és nem utálkozni kellene ✔️
0
1
0
0
xCube avatar
@redbull6969:
De te ezt honnan is tudnád az FSR is borzasztó ez sem lesz tökéletes, Lehet hogy nem kerül pénzbe az ilyen driver-ek de olyanoknak mint te bőven ki elégíti a vágyait...


Bizony van olyan is, hogy az ember a saját PC -jén kívül más hardvert is ki tud próbálni. Ebből adódóan egészen pontosan tudom, hogy mi a különbség a DLSS, a FSR és a resolution scaling között. A DLSS előnye csak közvetlenül a kora, teljesen máshogy működik, mint a FSR. A DLSS gépi tanuláson alapuló A.I. technológia, míg az FSR egy egyszerű algoritmusos felskálázó. Ennek eredménye, hogy az FSR-nek esélye sincs a tapasztalaton alapuló predikcióval szemben, így szemcsés képet ad és nagy kontraszt mellett borzasztó az utánhúzása. A resolution scaling ezzel szemben szög egyszerű megoldás, nincs szinte semmi hardverigénye. Az egyetlen probléma az vele, hogy a kép mosottabb lesz, de ha ügyes a fejlesztő, akkor ezt egy bizonyos százalékos határon belül szinte észrevehetetlenné tudja tenni (lásd Halo Infinite).
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: FSR-nek még csak a sima 1.0 van ha jól tudom és az RSR meg egy másik alternatíva.???
0
0
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Az FSR nemrég jelent meg, még valóban az első verziója fut. Van benne optimalizálási potenciál, de amíg felskálázó alguritumus alapon működik mindig lesznek látható gyermekbetegségei. Az RSR gyakorlatilag az FSR driverbe integrált változata, ami fejlesztőtől (játékintegrációtól) függetlenül is lehetővé teszi a használatot.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@xCube: Aha értem csak ez a cikk-be nincs, annyira nem ástam bele magam ezekbe a dolgokban kicsit hamar ítélkeztem. De azt is írják hogy hónapok folyamán épül be Adrenalin driverbe. Szóval ez Nvidia-sokat nem érint??? Vagy igen???
0
0
0
0
bukta2 avatar
@redbull6969: Nem, ez csak AMD-re lesz. De erre nincs is szüksége az nVidiás-oknak, hisz ,,borzasztó" az egész úgyis.
0
4
0
0
xCube avatar
@redbull6969: Az FSR egy szabadon felhasználható eljárás, az RSR viszont csak AMD driverekbe lesz integrálva, tehát nem, az nvidia tulajok valóban kimaradnak a buliból.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Na erre kíváncsi leszek! ;)
0
0
0
0
💬 2
botmunpls avatar
@bukta2: Én korábban nem nagyon hittem a felskálázós dolgokban, de most vettem egy (fogjuk rá középkategóriás) 4K tv-t a géphez, és nehéz megmondani hogy mi a natív 4k és mi a felskálázott. Mind letöltött filmmel, mind youtube-on, netflixen nem is váltottam át a 4k- csomagra, mert fel se tűnik, úgyhogy bőven túlszárnyalta az elvárásokat.
Szerintem van potenciál a témában.
0
1
0
0
enslaved avatar
@botmunpls: 4k - ban persze hogy van, lejjebb nincs igazán. FHD esetében már erősen mossa a képet, 1440p - ben még éppen használható.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció