Steam Deck: a Valve leellenőrzi az összes Steames játék kompatibilitását

Szerző: xoki | 2021. October 21. | hír | 10 hozzászólás

A Steam Deck decemberi megjelenése előtt a Valve úgy döntött, a Steamen fellelhető összes játék kompatibilitását leellenőrzi majd, hogy azok hogyan is teljesítenek a közelgő kézikonzolon.

A Valve a teljes Steam katalógust értékelni fogja, ami természetesen nem egy gyors folyamat, hiszen 50 000 feletti címet kell letesztelniük. A cég emiatt új embereket is alkalmazott, hogy felgyorsítsa a folyamatot. A játékokat az „Ellenőrzött”, „Játszható”, „Nem támogatott” és a „Nem ismert” kategóriák egyikébe is besorolják majd, így a játékosok pontosan tudni fogják, hogy mire számíthatnak.

A hivatalos oldalon kifejtették, hogy egy játék csak akkor lesz Deck-ellenőrzött, ha az bevitel, megjelenés, zökkenőmentesség és rendszertámogatás szempontjából is megfelelő. Az áruház első fülén csak ilyen játékokra lelhetünk, de a többi fülre látogatva a teljes játékkatalógus is látható lesz.

A tesztelés még folyamatban van és a megjelenés után is folytatódni fog, ráadásul a fejlesztők a megjelenés előtt álló játékaikat is leellenőriztethetik.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Ezzel csak egy a gond.
A Steam most is elcseszetten kezeli a játékok címkéit. Single only jelenik meg online coop keresésben, össze-vissza vannak címkézve a stílusok, kategóriák...éppenhogy csak nem rng a címkék párosítása a játékokhoz.

Emiatt fenntartásokkal kezelem az "új" ellenőrzött megoldásukat.
0
0
0
0
szilver avatar
Levagyok maradva a témában szóval hülye kérdés jön.Ez olyan lesz hogy elég a meglévő steam accountommal belépnem az eszközön és az eddigi játékaim elérhetőek lesznek így hordozható formában is?
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@szilver: Konkrétan egy rendes PC lesz, csak hordozható formában. Alapból Linux alapú rendszer lesz rajta, de azt is lecserélheted arra amire akarod, akár Windowsra is. Steam, EGS, BattleNet, virágbolt, GoG Galaxy, emulátorok; azt telepítesz rá amit akarsz. Olyan appba és olyan accounttal léphetsz be amilyennel csak akarsz.

Szóval tömören igen, elég csak a meglévő steam acc😄
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A negyedik opció elég veszélyes. Mondjuk ha az adott játék képes a hardvert kontrollerként érzékelni, akkor nincs gond
0
0
0
0
downuser avatar
Próbálom követni a logikai fonalat:
Kiad a Steam egy saját konzolt ami majdnem annyiba kerül mint egy asztali gép videokártyával, aztán kiderül, hogy nem minden játékot képes futtatni.
Abszolút megérte.
0
0
0
0
💬 5
sunny474 avatar
@downuser: Kérlek oszd meg velem hol kapok 500 euróért egy modern gamer PC-t mert akkor most indulok és hármat is veszek 😂.
0
0
0
0
sunny474 avatar
@downuser: Ha közvetlen a valve-tól rendeled 550 a 256GB-s. Tudtommal EU-ba is szállítják, bár lehet több idő. No meg az is kérdéses, hogy ez az ár tartalmazza-e az áfát.
0
0
0
0
susguy avatar
@downuser: Azért megnézném hogy az asztali gépet előkapod a vonaton hogy játsz útközben 15-20 percet.

Teljesen félreérted a platform célját. Igen, majdnem
annyiba kerül, emellett hordozható és elfér a kezedben, a PC-hez pedig nem számoltad hozzá a perifériákat amik itt alapból az eszköz részei.

Ez nem egy PC-t lecserélő konzol, arra ott van a PC maga. Ez maga egy PC, ami hordozható.
0
0
0
0
downuser avatar
@susguy: Aztán megszólít egy karakteres hang a vonaton:

"van egy sztímdekked tesvérem? cigire kéne!"
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció