Steam Deck: aranyáron próbálják értékesíteni az eBay-en

Szerző: xoki | 2021. July 20. | hír | 4 hozzászólás

A Steam Deck bejelentésekor a Valve felfedte azt is, hogy hogyan próbálják majd megakadályozni a haszonlesőket a teljes készlet felvásárlásától. Például minden felhasználó csak egy konzolt vásárolhat, és csakis abban az esetben, ha 2021 júniusa előtt pénzt költött a cég áruházában. A cél tehát az volt, hogy új felhasználói fiókok regisztrálásával ne lehessen lefoglalni egy csomó konzolt, hogy aztán a haszonlesők dupla áron elárasszák vele a piacot.

A Valve stratégiája valószínűleg megállítja azokat a viszonteladókat, akik nagyban foglalkoznak ilyesmivel, de semmiképpen sem tökéletes megoldás. Múlt hét pénteken hivatalosan is lefoglalhatóvá vált a konzol, és az egyik legnépszerűbb online aukciós oldalra már fel is kerültek, ahol elővételben, jelentősen drágábban, sok esetben dupla áron kínálják azokat.

Úgy tűnik, sokan mindent megtesznek annak érdekében, hogy hozzájussanak a Valve játékkonzoljához, ugyanis még ilyen hihetetlen árak mellett is kelendő. Például ez a 256 GB-os modell 850 dollárért kelt el, egy 512 GB-os verzió 975 dollárért, míg egy másik 1600 dollárért.

Néhányan valószínűleg úsznak a pénzben, így ez nem jelent gondot nekik, illetve olyan játékosokról is szó lehet, akik jelenleg más módon nem juthatnak hozzá, mivel ebben az évben csak az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az Egyesült Királyság területein élő játékosok szerezhetik be.

Szerencsére az eBay sem hagyta szó nélkül ezt, de komolyabb változtatásokat sem kell eszközölniük, hogy megakadályozzák a konzol értékesítését, mivel az ilyenfajta ajánlatok megszegik az oldal újraértékesítésre vonatkozó szabályait, ezért azok törölve lesznek. A szabályzat szerint 30 napon belül kellene leszállítani az adott terméket, miközben a Steam Deck legkorábban csak idén decemberben válik majd elérhetővé, sok területen pedig csak 2022 folyamán.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
santakigyo avatar
Nem lenne gond ezekkel a haszonlesőkkel ha az emberek szerte a világban gondolkodnának és nem adnák ki érte a dupla árat.Csak azt lehet dupla aron eladni amit meg is vesznek.
Sajnos sokan úgy vásárolnak mintha kötelező lenne.
5
0
0
0
💬 3
no avatar
@santakigyo: Vagy ha nem kevés darabbal indulna egy új termék bevezetése, mint ahogy az divat lett az elmúlt két évben. Hol vannak már a hegyekben álló PS-ek a bolt közepén...
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Igen, ez a másik. A lényeg, hogy az átlag ember megszivja.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Azt azért tegyük hozzá, hogy ez luxuscikk bőven, de ettől még nem kellene ennyire manipulálni a piaci árakat...még az ubi sem volt ennyire mohó mikor 60€ helyett 100€-ra vitte fel az játékaik árát.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció