Sikeresen megfejtették a Stray kódolt szövegét

Szerző: xoki | 2022. July 29. | hír | 1 hozzászólás

A legnagyobb figyelem természetesen a Stray főszereplőjére irányul, de a részletgazdag játékvilágért is sokan odavannak.

A robotok lakta alvilágot egy egyedi nyelv teszi még titokzatosabbá. Üzletek, könyvek, számítógépes képernyők és más hasonló dolgokon találkozhatunk ezzel az írással, na de vajon ezeknek a véletlenszerű szimbólumoknak értelme is van, vagy egyszerűen csak jól festenek?

A Half-Glass Gaming írója, Josh Wirtanen sikeresen dekódolta a játék nyelvezetét. Először azokat a szövegeket vette figyelembe, amelyeknél a fejlesztők fordítást is biztosítottak, mint például a fejezetek és a Morusque nevet viselő robotnak adható zenék címei. Végül az alábbi ABC-t állította össze:

Az ABC segítségével a játékban található szövegek nagy része (bolti feliratok, újságok, számítógépek, szódagépek) lefordítható, de helykitöltő szövegekre szintén rálelhetünk, amelyeknek semmi jelentése nincs.

Stray
Stray
Stray
Megjelenés: 2022. July 19. (PC)
Műfaj: Kaland
Fejlesztő: BlueTwelve Studio
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
downuser avatar
Hasonló helyzet állt fenn a Zodiákus gyilkos leghíresebb/hírhedtebb levele kapcsán, melyben csak a szöveg fele volt értelmezhető, a többi ákom-bákom volt, végül úgy írta alá (amire korábban úgy hivatkozott hogy a saját neve) : Richard Nixon 🙃😅🤣😂🙄😁
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció