Remake-et kaphat a Prince of Persia: The Sands of Time trilógia

Szerző: xoki | 2020. April 16. | hír | 50 hozzászólás

Az Assassin's Creed előtt a Prince of Persia volt a Ubisoft egyik legsikeresebb szériája, az utóbbi időben azonban szép lassan háttérbe szorult.

Nemrég a For Honor crossoverjeként tért vissza a franchise, most pedig egy olyan pletyka is felbukkant, amelynek valószínűleg nagyon sokan örülnének, ha tényleg igaznak bizonyulna. Állítólag készül a Prince of Persia: The Sands of Time Trilogy felújítása, amelyet még 2020 ünnepi szezonjában ki is adnak majd. Az információt Redditen tették közzé, és mivel nem hivatalos forrásból származnak, így egyelőre még ne vegyétek szentírásnak a leírtakat.

A remake bejelentésére várhatóan a Ubisoft saját digitális eseményén fog sor kerülni, amelyet az E3 idejére terveznek, vagyis június környékére. A felújított verzió hű marad az eredeti játékok történetéhez és játékmechanikáihoz, de néhány csavart is beletesznek majd. A pletykák szerint a herceg eredeti szinkronhangja, Yuri Lowenthal is visszatér, aki egyébként az Insomniac Games Spider-Man játékában Peter Parker hangja is.

A bejegyzés létrehozója két képet is közzétett annak érdekében, hogy bizonyítani tudja állítását, de továbbra is fontos kiemelni, hogy egyelőre még semmilyen hivatalos információt nem kaptunk ezzel kapcsolatban. A képeket itt és itt tudjátok megnézni.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland, Platform, Puzzle
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 48
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ichigo23619 avatar
na ha ez nem pletyka én szőkére festem a hajam, kirúzsozom magam, felveszem az asszony miniszoknyáját és kiállok a sarokra.
amilyen prince of persia rebootot elkaszált a bugisoft nem sokat várok el tőlük PoP téren.
az a játék felért volna egy god of warral pc-re.

0
0
0
0
AttiS avatar
Reméljük nem csak pletyka! Anno a trlógiát rongyosra játszottam. Én egyébként a 2008-as rész folytatását sem bánnám, az nekem nagyon bejött.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Istenem a legjobb hír .. a Crysis mellé 😊😲
0
0
0
0
blastwave avatar
Remastered jobb volna. 2K vagy 4K-ra és bőven jó is volna.
0
0
0
0
💬 2
vyne avatar
@blastwave: Pont, hogy jobb a remake. Remaster kb csak szinezes, sok kulonbseg nem lenne grafikailag.
0
0
0
0
blastwave avatar
@vyne: A jót ne rontsák el 😃 csak aktualizálják a grafikát.
0
0
0
0
gigazte avatar
Nem értem, hogy miért baj, ha jön Remake változat több játékból is! Nem muszáj megvenni, és nem is muszáj játszani egyikkel sem... Ott a lehetőség ugyanúgy az eredetivel játszani, ilyen egyszerű az egész! Amíg van kereslet érte, és amíg lesznek jó minőségű felújítások, addig örüljünk neki! A Final Fantasy 7-nél, a Resident Evilnél, Spyronál, Crash Bandicootnál is bebizonyították, hogy ami jó volt, azt a mai kornak megfelelően fel lehet újítani!

A Remastered az más tészta, mert sokszor látszik a beleszarok stílus a fejlesztőktől!
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@gigazte: Örülök neki én is, mert 16 éve van saját gépem. Akkoriban internetem se volt és elég sokmindenről lemaradtam. Volt amit játszottam , volt amit nem, szóval jó dolognak tartom.
Viszont ez a sok remaster meg remake csakis azt jelenti, hogy nincs mit kitalálni.Erződik ez nagyon.
0
0
0
0
andorko avatar
Csak igaz legyen én ennek jobban örülők mintha megint egy AC részt újítanának fel és ha mind3 rész felújítsák akkor extázisom lesz nálam a Prince of Persia BEST game
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Sokan azt hiszitek, hogy a remake/remaster a könnyen járható út. Pedig ez pont az a pisztoly, ami nagyon könnyen elsülhet visszafelé. Sokkal nagyobb rizikó ezekkel kijönni, mint egy új játékkal. Ha egy befutott, ismert, népszerű fejlesztő kitol egy vadi új játékot ami gagyi és a kutya sem játszik vele, viszonylag nagy csinnadratta nélkül lenyeli a szaksajtó meg a palyerek. Ha egy régi nagy cím felújítását cseszik el, azzal konkrét népharagot lehet kiváltani. Egy ismeretlen game elcseszése, közel sem akkora bélyeg egy fejlesztőnek, mint ha valami jól bevált kultikus címet elkúrnak. Sokkal nagyobb a bukta lehetősége. Anyagilag is és a reputációt tekintve is.
Ha a Coca-Cola kijön a majomsegglyuk ízesítésű üdítőjével, nem fog beledőlni a cég, ha szar is vagy a kutyának nem kell a cucc, akkor sem. Viszont ha a régi jól ismert kólád lesz majomssegglyuk ízű, ki fog törni a hiszti. Nem kicsit, nagyon.

Más részről, meg inkább jöjjenek a régi jó játékokból az újragondolások, mint a húszezredik ötlettelen battle royale.
Ha híján vannak a fejlesztők az új ötleteknek, jobb ez így. Nekik is, meg nekünk is.
0
0
0
0
💬 8
susguy avatar
@Memento Mori: A remake/remaster egy nagyon is könnyen járható út. Az más kérdés, hogy valami csoda folytán még ezt a röhejesen egyszerű dolgot is sikerül elrontani egyes cégeknek. Ha ezen buknak el, akkor valószínűleg meg is érdemlik.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@susguy: A fejlesztő szempontjából esetenként ez a könnyebbik út. De! Ez csak és kizárólag a játék legyártásáig állja meg a helyét!
Hiszen nyilván könnyebb valamit átalakítani, mint nulláról kezdeni. Lehet a 90%-a is adott egy remake-nek a régi játékból. Ez így magában jól is hangzik.
Bár ez sem mindig igaz... (Vedd csak pl a resident evil 2 remake-et, ott az alapötleten kívül semmi más nem volt a kezükben. Azon kívül mindent a nulláról kellett kezdeniük. Nem csak a játék motorja, de az alap mechanika is teljesen más volt az elődben. Lényegében új játékot kellett készíteniük.)
Tegyük fel egy játék nulláról a késztermék állapotáig 100 millióból jut el. Egy remastert/remake-et megoldanak 10 millióból. Itt leszakíthatnak példámban 90 milliót azon, hogy megvolt az alap. Ellenben egy elcseszett remake-el annál a 90 millánál sokkal többet kockáztatnak, mint amennyit a fejlesztésen megspórolnak.
Ha a re2 remake-et elcseszik, nem hiszem hogy a többinek nekiálltak volna, vagy akár a játékosokat felcsigázta volna egy szar re-2 remake után a re3 remake...
0
0
0
0
susguy avatar
@Memento Mori: Ezzel viszont egyből azt is feltételezzük hogy az adott french fries franchise-on belül egyáltalán van még mit remake-elni/remasterelni, és hogy nem voltak más tervei a cégnek abban az esetben, ha nem tudják a remake-eket eladni. Az elcseszés pedig még mindig az adott fejlesztő kompetenciájától függ, és ha egy ilyet el tudnak irgalmatlanul rontani (remake/remaster), akkor valószínűleg mással sem lettek volna annyival sikeresebbek, legyen az új rész a franchise-on belül, vagy akár egy teljesen úgy cím. Ezek jelen példában szintén kockázatok, ráadásul nagyobb alapköltséggel.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@susguy: Szerintem meg rohadt nagy bukta lehetőség van benne. Sikertelen játékokat nem rimékelnek ugye. Namármost sikeres játékok újragondondolt verzióit egy hordányi szigorú rajongónak kell eladni, akikben ráadásul a nosztalgia-köd még jobbá tette a régi játékot.
Ha elég lenne egy jó recept, a mai napig sikeresek lennének a Terminator filmek pl.
(Meg a Star Wars is, de azt nem merem leírni mert felfalnak a rajongók.😆😉
0
0
0
0
susguy avatar
@kolbaszkarika:
Szerintem meg rohadt nagy bukta lehetőség van benne.

Attól függ hogyan értelmezzük. Ha egy nagy buktának van lehetősége, akkor persze, ugyanúgy ahogy a szomszéd Marcsi néninek is van lehetősége nyerni a lottón. Ha egy buktának van nagy lehetősége, azzal már kevésbé értek egyet.

Nyilván az adott játéktól is függ, de az esetek többségében az illetékes fejlesztő esetleges inkompetenciáján függ a dolog, lásd Warcraft III. Ha neki állsz kenyeret sütni, de tészta helyett aszalt bikaherét teszel a sütőbe, akkor lehet a szakáccsal volt a gond, és nem a recepttel. Persze, a siker függ attól is hogy a vendégeknek ízlik-e, lehet (sőt biztos) hogy éppen egy finnyás banda, de nem lehet mindet rájuk fogni.
0
0
0
0
Twist avatar
@Memento Mori: Semmi nehézség nincs benne. Nem kell engine-t fejleszteni, nem kell megírni a játék működését, megtervezi a koncepciót, modelleket, hangstúdiót alkalmazni, esetleg ha újabb a játék, akkor mocap-ot. Összeül pár designer, artist, megkapják a textúrákat és megcsinálják 4-16x nagyobb méretben. Esetleg ha nagyon muszáj, akkor hozzá igazítják a modelleket.
Ennyi. És ezt kiadják újra teljes árú játékként, ami ha bukta és csak 1000 példány adnak el belőle is simán meghozza az alkalmazottak bérét, és még talán valami minimális haszon is van rajta.
Ez a játékipar egyik leg-gázabb húzása, amikor már arra sem veszik a fáradtságot, hogy dolgozzanak valamin.
Mintha a mekiben a tegnapi hambit tolnák eléd újra melegítve.
0
0
0
0
susguy avatar
@Twist: Na jó, azért a ló túloldalára se essünk. Egyértelműen kevesebb munka van a tervezéssel, de ettől függetlenül van, és a kész terméket sem a fogtündér gyártja le. Lásd N. Sane Trilogy, ahol minden modelt, animációt, textúrát, hangot, zenét stb. újra kellett tervezni és gyártani, mindezt úgy hogy megaradjon az eredeti játék feelingje, ahol főleg az eredeti irányítás és a mai animációs technológia összehozása nem lehetett könnyű.

Ez a teljes árú játék meg nem tudom honnan jön, a legtöbb (ha nem az összes?) bőven az alatt jelenik meg. Lásd az említett példát, ahol a 3 rész együtt 40€ volt megjelenéskor (egy hónapra rá pedig 12$ volt humble bundle-ön). Emellett a kész termékért fizetünk, nem egy személyes rendelést veszünk át a fejlesztőktől.
0
0
0
0
Twist avatar
@susguy: Nyilván remake/remaster és remake/remaster között is van különbség. Van ahol bőven bele kell nyúlni a játékba, de olyan is ahol tényleg nem történt más, csak megnövelték a textúrák méretét, felnyomták a modellek poligonszámát, és engedélyezték a nagyobb felbontást. És épp így a végeredményben is vannak különbségek. Van ami élvezetes lett és úgy gondolja az ember, hogy jó, hogy megcsinálták és van ami miatt hónapokon keresztül csuklanak a kiadóban dolgozók szülei.
Csak, hogy egy cégen belül maradjon a példa jóra és rosszra:
StarCraft Remastered (jelenleg 14.99 EUR)
Warcraft III Reforged (29.99 EUR az alap játék)
CoD MW2 Campaign Remastered (24.99 EUR)
0
0
0
0
Kemy avatar
Látom nem csak nekem szúrt szemet ez a remakesdi. Tényleg ennyire nem tudnak új dolgokat kitalálni, hogy mindig a régiekhez kell visszanyúlni? Nincs ötlet, képzelőerő ? vagy csak minimális befektetéssel akarnak pénzt kicsikarni az emberektől ? Véleményem szerint az utóbbi .....
0
0
0
0
💬 2
odinx avatar
@Kemy: Hát igen, nem mindegyik remake sikerül jól. Ott van pl. Cossacks 3. Szinte semmi újítás nincs benne, pedig ennyi idő elteltével már jobbat is kiadhattak volna.
0
0
0
0
Maros avatar
@Kemy: Szerintem is igazad van! A régi játékok úgy jók, ahogy vannak! Tizenöt év múlva remake-nek a remake-jét fogják elkészíteni?! Ez csak egy jó biznisz nekik! Felújított játékot új játék áráért?! Ez egy kicsit gusztustalan dolog! 1-2 Játék még belefér, de ez már több a soknál!
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Sokkal jobban örülnék, ha új játékokat készítenének a kornak meg a játékosok elvárásainak megfelelően.
Mondjuk ennél a címnél szerintem nem akar az UBI teljesen újat készíteni, mert az konkurencia lenne az Assassins szériának.
Nagy kár!
Prince of Assassins!
0
0
0
0
Maros avatar
Most ez lett az új divat, hogy mindenből remake-et csinálnak?!
0
0
0
0
💬 8
Techthomas avatar
@Maros: Ja amúgy ez nekem is szemet szúrt,feltűnt!!! Lehet ötlet hiány van, meg költség hatékonyabb is mert csak fel egy kicsit sminkelni és már mehet is új játék árán a piac-ra. Tiszta biznisz!! Annyiból jó hogy tényleg van pár cím amit szívesen játszanék a mostani technológiával! De úgy veszem észre ezt tudják ők is 😂 Jó kis stratégia ez nekik 😆
0
0
0
0
Maros avatar
@Techthomas: Hát igen. 1-2 Cím még belefér, de ez már egy kicsit sok!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Maros: hát lehet ez az új divat de valljuk be gyerekkorunk kedvenc játékai mai köntösben elég jók
én szívesen megnéznék rengeteg régi játékot remakelve

the suffering
enclave
f.e.a.r
prey
quake 4
dead space
s.t.a.l.k.e.r
medal of honor stb...
max payne

meg valljuk be azért tényleg nem lehet már könnyű új ötlettel elő állni
0
0
0
0
Twist avatar
@MC MaRcI: A Dead Space-be 1-2 hete kezdtem újra bele. De a megjelenésekor is végig játszottam annó. Max Payne-t csak a maga idejében, de nagyon nagy játék volt. Ezeket én is szívesen látnám új köntösben. De el tudnám viselni a SW: Jedi Academy-t és a C&C-t is.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Twist: dead space is istenem milyen brutálisan nézne ma ki
0
0
0
0
foley951 avatar
@MC MaRcI: Suffering, Max Payne - hatalmas ötlet. 😃

Soldier of Fortune remake-nek örülnék nagyon, különösen a 2. részből.
0
0
0
0
Maros avatar
@foley951: Én inkább az 1-esnek.
0
0
0
0
Maros avatar
@MC MaRcI: Én mondjuk jobban örülnék, ha pár régi játéknak csinálnának folytatást.
0
0
0
0
Apor avatar
Annó vért pisiltem a 3. rész, a lovas szekeres pálya utáni boss-okkal.

Utána meg kidobott a játék 😃
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Apor: én azóta is DAHAKA-t utálom a legjobban a WW ben 😃
0
0
0
0
Twist avatar
Amilyen ütemben ráfeszültek ezekre, lassan bejelentik a Cyberpunk 2077 remake-t is 😆
0
0
0
0
💬 1
sudosu avatar
Hát ha olyan minőségi remake lesz, mint ami a Final Fantasy VII-ből készült, akkor ez is nagyon várós lesz.
Úgy néz ki most a remasterek/remakeek elég trendik manapság.
A Warrior Within-re nagyon kíváncsi leszek.
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem a Warrior Within a kedvencem, de a többi részt is nagyon imádom, kíváncsi lennék mai grafikával, hogy milyen.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Örök kedvenc, főleg az első rész, de nem hiszem, hogy többre lenne szüksége egy wide screen patchnél. Méltósággal öregedett.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
könny szökik a szemembe mindjárt
crysis remaster
pop remaster

jönnek a halo részek

már csak a doom 3-at kéne az új enginere átírni
0
0
0
0
💬 1
Neuralink_2022 avatar
@MC MaRcI: Egy jó KOTOR 1-2 Remaster.... hmmm csak álmodozok én is!
0
0
0
0
odinx avatar
Milyen brutális játék volt, imádtam. Emlékszem mikor először játszottam egy csomó ideig tököltem azzal a mechanikus feladvánnyal.😆
0
0
0
0
gerikember avatar
Szerettem régen 😀 meg fogom is
0
0
0
0
Twist avatar
Super Mario remake-t a népnek!
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Twist: Elvileg azok is jönnek Switchre (64, Sunshine, Galaxy), úgyhogy hype 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció