Red Dead Redemption 2: ideiglenes megoldások a PC-s problémákra

Szerző: xoki | 2019. November 06. | hír | 61 hozzászólás

Megjelent a Red Dead Redemption 2 PC-s verziója, de sajnos nagyon sokan vannak, akiknél komoly teljesítménybeli problémák jelentkeznek, ráadásul sok esetben el sem indul a játék.

Bár az első hivatalos patch már megérkezett, egyelőre úgy tűnik, a frissítés nem oldotta meg ezeket a problémákat. Tehát, amíg a Rockstar Games nem orvosolja ezeket, addig az alábbi módszerekkel tudtok ideiglenes megoldást találni a nálatok jelentkező gondokra.

A leggyakoribb problémák közé tartozik a gyakori fagyás. A legtöbb esetben a vírusirtó (vagy bármilyen hasonló program) kikapcsolásával minden gond megoldódik, de sajnos sokkal komolyabb gondok is vannak, amelyeken csak egy hivatalos patch segíthet. A „Red Dead Redemption 2 Exited Unexpectedly” hibát a Rockstar Games szerint a videokártya-illesztőprogram frissítése oldja meg.

A Rockstar Games új kliense szintén okoz problémákat, bár ezek nagy részét a korábban kiadott frissítés valószínűleg megoldotta már. Mindenképpen indítsátok újra a programot, hogy a patch feltelepülhessen.

A játék alapból egy erős kártyát igényel a stabil 60 FPS-hez, de sajnos a legjobb gépeknél is sok teljesítménybeli probléma jelentkezik. Elsősorban az Nvidia kártyával rendelkező felhasználók panaszkodnak ilyen gondokra, akiknél a Vulkan API helyett a DirectX 12 használata oldotta meg a problémát.

A szaggatásra és hasonló gondokra egy Reddit felhasználó szerint a 4 magos CPU-k esetében két mag letiltása a feladatkezelőben a legjobb megoldás, ugyanis neki így sikerült stabilan futtatnia a játékot. A visszajelzések alapján ez sok esetben működött, de sajnos sokaknál a helyzet változatlan maradt.

Ajánlott még letörölni minden helyi Rockstar Games Launcher fiókadatot, amelyet követően ismét be kell majd jelentkeznetek. Ebben az esetben a mentésetek természetesen megmarad. Újbóli bejelentkezést követően pedig minden adat ismét létrejön.

Így tudjátok ezt megtenni:

Indítsátok el a launchert, majd a beállításoknál válasszátok ki az „Account Information” opciót. Ezt követően a „Delete Local Profile” opcióra kattintsatok, majd pedig a „Confirm” lehetőségre az elfogadáshoz. Végül pedig jelentkezzetek vissza és próbáljátok elindítani a játékot.

Remélhetőleg a Rockstar Games gyors megoldást talál majd a felsorolt problémákra, addig is kénytelenek lesztek türelmesen várni. Ha pedig ráleltetek ti is valamilyen ideiglenes megoldásra, ne felejtsétek azt megosztani azokkal, akiknél szintén hasonló gondok jelentkeznek.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2
Megjelenés: 2019. November 05. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar Games
Hozzászólások: 61
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mortou4 avatar
Vulkan API helyett a DirectX 12 használata oldotta meg a problémát.

Ezt hogy kell?
0
0
0
0
💬 3
AMDMonsteR avatar
@mortou4: A beállításokban alul bekapcsolod az advanced settings -fület bekapcsolod, és az első pontja, ahol ki tudod választani a grafikus API-t.
0
0
0
0
mortou4 avatar
@AMDMonsteR: Az gond, mert nekem maga a játék el se indul.
De kösz a válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
Elvileg elég jelentős különbségek lesznek a grafikai minimum és maximuma között:

https://www.youtube.com/watch?v=HsXHSXen3f4
0
0
0
0
1LLUS1V3M4N avatar
2014 óta, ha valaki, de különösképp a Rockstar portol valamit PC-re, sose az első nap próbálom ki. 5 éve egy csomó agyvérzést spóroltam meg magamnak ezzel a taktikával. 😃
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
@1LLUS1V3M4N: Pedig már mintha az a tendencia mutatkozna,hogy kezdenek észhez térni a fejlesztők/kiadók mert rájöttek a botrány nem tesz jót senkinek főleg nem nekik.
Erre jön a Rockstar és a többit tudja mindenki.
Szándékosságot vélek felfedezni az egészben.Ilyet csinálni nem hanyagság vagy nemtörődömség,ez tisztán szándékos és tudatos döntés volt.Gondolom annyi bevételük volt már,hogy pont lesz@rták az egészet.
Szigorúan büntetném akár pénzbeli büntetéssel is,mert a vásárlók megtévesztése és arcon köpése.Nem tudja adni azt hivatalosan amit a pénzért árul.
0
0
0
0
Feherlo avatar
@1LLUS1V3M4N: Ugyan így vagyok vele, megvettem, de majd 2 hét múlva telepítem csak !
0
0
0
0
mortou4 avatar
Na ma sikerült leülnöm kipróbálni, erre nem is indul... 😞
Anno az ubi szoktatott le az előrendelésről, de gondoltam a rokksztár, ha már ennyivel később adja ki a játékot pc-re plusz mégis csak egy rendes kiadó, akkor nagy baj nem lehet... nem hát. 😠

Szerk.:
Egy hetet kapnak, hogy legalább elinduljon, utána szupport vissza a pénzem!
#belettetekfenyitve
0
0
0
0
💬 3
GhostGames avatar
@mortou4: Ne várd azt hogy ez 1 hét lesz! Lesz az több hónap is egy ekkora játéknál!
0
0
0
0
vyne avatar
@GhostGames: Nyilvan nem lesz tobb honap, mire kijavitjak a crasht. Ne beszelj zoldsegeket.
Max az lesz tobb honap, hogy rendesen optimalizaljak.
0
0
0
0
GhostGames avatar
Rockstar visszatért a GTA 4-es korszakba a múlt ismétli önmagát! :-DDD
0
0
0
0
no avatar
Gtx 980as kártyával, 1080p felbontásban high beállításokkal, vírusirtó kikapcsolassal simán fut minden hiba nélkül a Game.. vulkan helyett dx12 használva
0
0
0
0
Memento Mori avatar
25-30 fps-t tud nálam maxon aa-t visszavéve 1080p-ben. Ok az 1060 már nem egy világbajnok, lassan 3 éves a kis kártyám, de az általam próbált játékok közül kb ez a második amit nem visz maxon 60+fps-el. 15% cpu használatot tud kipréselni a motor a prociból. Gyalázatos teljesítmény... Könnyelműen hamar kifizettem. Megbántam. Ebből valszeg refound lesz. Tolom inkább ps-en.
Úgy látom a R* sem a régi már...
0
0
0
0
💬 15
no avatar
@Memento Mori: játszani kell a beálításokkal ! 😃
Ha ilyet kihoznak egy 970 ből akkor a 1060 ból is ki lehet jobbat.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Chris9: Ezt a látványt a ps is bőven tudja, és nem kapok agy***t sem az instabil framerate-től. 😂
Majd tolom pc-n néhány patch, meg vga csere után. Addig megküzdök a ps-ért a gyerekkel ha a vadnyugatra vágynék. 😀
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
@Memento Mori: Nálam 1080p / high beállításokkal 37-40 FPS. A VSYNC alapból be van kapcsolva. Szerintem ha off-ra teszed máris élvezhetőbb lesz a játék. Most toltam több mint két órát az online-al. 1x-2x leesett az FPS olyan 27 körülre, de 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor. Összességében élvezhető a gamma.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@gamerINSANEdad: Freesync mellett indítás után crashel a játék. Így sajnos a vsync kikapcsolása nálam nem opció. Én ki tudnám kaparni a szemem a screen tearing-től. 😞
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Szerintem meg csak nem játszottál még olyan játékokkal mint a Metro vagy a Control, ezek már megeszik reggelire az olyan szintű kártyákat mint egy 1060, és ezt most nem bántásból írom. Én ugyan nem próbáltam PC - n ezt a játékot ki, és biztosan rosszul van optimalizálva, de arra fel kell készülni hogy 1-2 éven belül egy 1060 vagy egy 580 900p - s kártya lesz.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Már most sem játszik senki 900P ben max keleten. Nemhogy 1-2 év múlva. 😀 Nem beszélve arról, hogy azt a kártyát 1-2 hónap múlva legkésőbb nyugdíjba küldöm. Nagyobb felbontásban akarok játszani. Valszeg 2070-re lesz cserélve. Semmi bántó nincs benne, nem tapos a lelkivilágomba, ha valami nem megy maxon, nem erről van szó. De nézzük a te szemszögedből.: Akkor legyen még 5 vagy 10 játék amivel nem játszottam és nem viszi maxon 60 fps-el. Az a játékok hány százaléka lehet? 0.000000001? Az egésszel arra akartam rámutatni, hogy torony magasan a legszarabbul optimalizált játékok közt van, amit mostanában láttam és kár volt pc-re is megvenni.
Tolom pl a kingdom come-al és a star citizen-el is. Híresen szarul optimalizáltak, de 20-30 fps-t az alfa fázisban láttam bennük. És a red dead látványvilágát akármelyik hozza.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Annak idején próbáltad a Mafia 3 - at? Javaslom nézd meg, talán a legszörnyűbb élményem volt játékok terén, még a 60 fps - t sem tudta tartani egy 1080 Ti - vel sokszor, ám ezt semmi nem indokolta. Ellenben maga a játékmenet nagyon bejött, 3-szor játszottam ki úgy hogy közben a szemeim is majd kiugrottak:-)) Egyébként meg nézz meg statisztikákat, nem hogy 900p - n, de még 720p - is rengetegen játszanak, ugye nem kell hozzájuk túl combos kártya, és natív felbontás mellett szép képet adnak (persze nem mindegy milyen az a monitor). FHD - ból van a legtöbb, de több van alatta mint felette.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Most kifejezetten egyet értek enslaved el.. nem mindenki FHD ban tolja.. És egyébként is.. a gépigénybe nem az van írva hogy FHD ba ajánlottak ezek a gépigények.. Alapból ha bele gondolsz minimális az nem feltétlenül Full HD.. De egyébként ezeket az anomáliákat se értem.. nézz fel YT re milyen videókkal van tele egy 750Ti on nem laggol Benchmark alatt úgy hogy még videót is rögzít... Maxon ne akarj játszani 2020 ig egy 2016 os alsó középkategóriás kártyával.. FHD ban meg főleg. Játszani kell a beállításokkal és lazán meg van a 60Fps.. Nem mindegy mit állítasz meg hova , utána kéne nézni először. Ahogy példálozott előttem enslaved a Metroval az is bőven többet eszik mint bármelyik játék.. vagy lásd AC Ody.. abban tudsz maxon játszani FHD ban? Nem.. Ez egy kicsit össze tettebb játék ennél amúgy is.. De idővel javítani fogják , viszont millió konfig változatra nem lehet egy nap alatt kész dolgokat írni..
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Chris9: Értem amit mondasz és jó részével egyet is értek. De pl ac odyssey sem 20-30 fps-t tud kinyögni.
A mondandóm lényege még mindig az, hogy a kritikán aluli optimalizáltságú játékok közt van a cucc jelenleg. Bárhonnan is nézzük, bármilyen vga-ról beszélünk is. A többi játékhoz mérten rettenetesen gyengén teljesít.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: De ha már csak abba bele gondolsz hogy nem 99% vagy 100% on pörög a videókártyád meg a procid is alig pörög akkor rájössz hogy rossz a port és javítva lesz előbb utóbb hogy használja is ki a videókártyát..
0
0
0
0
CuRi avatar
@Memento Mori: Igazából most lett a régi, mert a GTA IV még botrányosabban volt optimalizálva 😃. Nem korrektek ahogy kiadták az tény, de szerintem biztos javítanak rajta, ennyire csak nem szarnak a brandjükre.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@CuRi: Pasztmekk igazad van. 😃 Csak visszatérünk a gyökerekhez. Végül gta4-hez is csak 10 év kellett mire lett alá gyártva olyan hardver ami viszi 60fps-el. 2030 körül egész jókat lehet majd rdr-özni pc-n. Csak ki kell azt is várni. 😂
0
0
0
0
CuRi avatar
@Memento Mori: Azért csak nem, mert Steamen elég könnyen lehet refundolni, és szerintem a Steam jelen állapotban nem is vállalná mert belehalnának a logisztikába 😂
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Memento Mori: Akkor én kivétel vagyok, nekem a géphez mérten hibátlanul fut. 😀
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Egyébként most én is azt nézem.. YT -n tele van 1060 as kártyákkal tesztek .. és nem fut az annyira rosszul ahogy sokan leírják.. pont ez a valóság hogy kikerül egy ilyen játék és ekkor derül ki hogy mennyire nincsenek is napra készen tartva a gépek.. fentebb is írták illetve másik toppikba hogy a gépet újra rakták aztán semmi probléma vagy lagg. Szerintem elsőnek mindenkinek a gépében kell keresni a hibát.. főleg úgy hogy a net tele van Benchmarkt videókkal az adott konfiggal is.
0
0
0
0
griff55 avatar
Nálam a vírusirtó kiiktatása megoldotta a helyzetet, de ez akkor is gyalázat a rockstar részéről. A teljesítménybeli problémákra pedig mihamarabb adjanak ki valami patch-et. Jobb lett volna, ha csak jövőre adják ki, de legalább végleges+optimalizált formában, nem pedig ilyen trehány munkát kiadni.
0
0
0
0
Torba10 avatar
Én a Windows defenderben betettem a kivételek közé a hibakod után és úgy simán elindult.
0
0
0
0
💬 3
otikee avatar
@Torba10: Hol találtad meg a kivételek menüt? Én kerestem de nem láttam sehol
0
0
0
0
Torba10 avatar
@otikee: vírus és veszélyforrások elleni védelem beállításai --> beállítások kezelése --> kivételek
0
0
0
0
otikee avatar
@Torba10: Megvan, köszi szépen 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Letilt 2 magot egy 4 magos CPU-nál,ez a játék ilyen gépigénnyel jobban fut 2 maggal néhol mint 4-el?
Egyébként aki próbálta,annak mi a véleménye a max és az egyel alacsonyabb beállítás között nagy a különbség kinézetre? Mennyi + ad mondjuk az egyel lentebbi FPS-ben? Gondolok arra ,hogy látszólag is valóban a max beállítás néz is ki annyival jobban ,hogy meghúzza a gépet ,vagy szimplán tényleg csak ennyire romhalmaz......ha ez utóbbi attól tartok új GTA4 született.
0
0
0
0
💬 1
Mesterlovesz avatar
@Andor1997:


1080p 60 FPS hez gtx1080/1660TI kell Highon
1440p 60 FPS hez 2060 Super / Vega64 kell Highon
4k ban meg semmin sincs meg a 60 FPS highon sem, nemhogy ultrán vagy maxon.

A GTX kártyák vérgyengék, a navi kártyák viszont igen jól szerepelnek a többihez képest.
GN Steve (A másik Steve, nem aki a linkelt videóban van) a bemutatójában azt mondta, hogy mediumig még ronda a játék, highon már szép, a többiről nem volt szó, szerintem nem is nagyon tesztelték, mert úgyse fut el semmin.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Van bőr a képükön pénzt kérni a béta tesztelésért. Egyébként is, mi az, hogy 2 magon fut a játék 2019 ben? Miért kell úgy csinálni, mintha most indították volna el először a játékot? Kiadjuk, elkérjük a sok pénzt érte azt full bugos az egész, pedig konzolon már egy éve megy. Vicc.
0
0
0
0
💬 2
Twist avatar
@Mesterlovesz: A Fallout 76 után még csodálkozol ilyeneken? 😊
0
0
0
0
zoligaby avatar
@Mesterlovesz: vagy a WWE 2K20 után? 😃
0
0
0
0
woodbear avatar
Nagyon sok órát csesztem el azzal, hogy elinduljon. A létező összes variációt kipróbáltam. Most este a bios downgrade az ami megoldotta és elindította a játékot. Ryzen CPU-k esetében az 1.0.0.3 és 1.0.0.4 verziókkal nem indul. Vissza kell tenni egy olyat ami 1.0.0.2 és menni fog. De ez ultra gáz így
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@woodbear: Hihetetlen... 😆 Ilyen bughalmazt kiadni.
Én hagytam volna az egészet a francba amíg nem jön valami normális "peccs"... 😃
0
0
0
0
woodbear avatar
@Puffin: Valamiért amúgy épp össze rottyant a gép és kellett neki egy bios reset. Akkor meg már gondoltam miért ne próbáljam meg. 😃 de egyébként tényleg katasztrófa a dolog
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Puffin: Számból vetted ki a szót. Nehogy már még én fizessek azért, hogy vissza kelljen butítanom a saját gépemet. Biztos nem hallottak még a ryzen processzorokról, végül is csak 10 eladott gépből 7 ben van olyan 2019-ben.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@woodbear: Legfrissebb BIOS van nálam fent és igazából eddig sem volt gond vele, most sincs.
Én nem tudom, hogy hogyan lehet ennyire random az, hogy mitől nem megy egy program... Kész programozói rémálom 😃
0
0
0
0
Apor avatar
Bugos lett kicsit a cucc? Halasztani kellett volna március végéig.
😆 😆
0
0
0
0
💬 5
Mesterlovesz avatar
@Apor: Áh, dehogy, miből gondolod... pedig terveztem megvenni, de ezek után biztosan nem. Mire kijavítják a bugokat, lehet steamre is kijön. Gondolj bele mennyi ember várta nagy elvárásokkal a játékot, erre kiadják és egy rakás kaka.
0
0
0
0
woodbear avatar
@Mesterlovesz: Én még szabit is vettem ki mára, hogy tegnap estétől nyomhassam. Erre most egy órája sikerült elindítani.....holnap meg már meló 😀
Mindegy nyomtam NFS Heat-et. Ami meg is tetszett a maga gagyi arcade dolgai ellenére is
0
0
0
0
Apor avatar
@Mesterlovesz: Várni kellett volna a megjelenéssel.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Apor: A gond akkor van, hogy ha annyira fa*zán portolható mint a GTA IV. Akkor 10 évet is hiába várnak. Lejárt az 1 éves konzol-exkluzív szerződés amit aláírt a R* gondolom, aztán kidobták hogy hozzon némi pénzt a hype-ból fakadóan, bármekkora ótvar. Nekem az a megérzésem, hogy ez a játék már nem nagyon lesz sokkal jobb passzban. Remélem tévedek, sajnálom olvasni azokat akik várták...
0
0
0
0
Apor avatar
@kolbaszkarika: hmm... 😞
0
0
0
0
santakigyo avatar
De most komolyan egy ilyen szintű játék és 2 mag letiltása oldhatja meg a gondot? Szóval egy 2 magos gépen eltudna menni?
Vagy valaki szaki magyarázza már el ezt mert végül is akkor 2 magon fut a játék ha jól értelmezem.
Nagyon jól lett ez optimalizálva akkor.Főleg a videókártya igénye.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@santakigyo: Valószínű mint a régebbi játékok, 2 magra optimalizálva lett, de 4-re nem, 6-ra szintén igen, de a 4 mag valahogy kimaradt náluk. Nekem is ez megoldja a problémát ha 2 mag levan tiltva, csak ezzel meg az a gond hogy úgy a proci teljesítménye is csökken és úgy meg már eleve a gamehez lesz kevés a procim(hisz a 4 magból 2 használata nem túl célszerű).
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kokoHUN: De fut 2 maggal!!!!!! Nekem ez már maga a döbbenet egy ilyen kaliberű játéknál.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Lassan jönnek a brazil videók, ahol 8FPS-el "nyomják" Pentium 4-el és GT730-al.
(GTA5-t mondjuk próbáltam 8500GT-vel. Ha nem nyúltál az egérhez, volt 13fps a házban...hozzáértél, akkor meg 2 percre befagyott)
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Itt most arról van szó,hogy 4 magos gép esetében lekel tiltani kettőt és úgy indul.Számomra ez fura,hogy ennyivel képes elindulni és ezt ajánlják.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció