PC-n és konzolokon is elkeserítő teljesítményt nyújt a Star Wars Jedi: Survivor

Szerző: xoki | 2023. April 29. | hír | 72 hozzászólás

A Star Wars Jedi: Survivor eredetileg márciusban jelent volna meg, de április végére halasztották, hogy elvégezzék az utolsó simításokat. Sajnos ez nem volt elegendő idő a ráncfelvarrásra, ugyanis a játék PC-n és konzolokon is elkeserítő teljesítményt produkál.

A sajtó a hét elején publikálhatta az első kritikákat. A média túlnyomó többsége pozitívan vélekedett a játékról, viszont a Star Wars Jedi: Survivor hivatalosan tegnap vált elérhetővé, amely a teljesítményproblémák miatt „Többnyire negatív” összértékelésen áll a Steamen. Bár a tesztekben többen is rámutattak a technikai problémákra, nem férhettek hozzá az első napos javításhoz, így túlságosan nem tértek ki rá. A day-one patch természetesen több hibát is orvosolt, de a kirívó problémák többsége még mindig fennáll.

A negatív véleményekbe beleolvasva látható, hogy sokan high-end RTX 30 és RTX 40 szériás kártya birtokában sem tudják élvezni a játékot, illetve konzolokon sem rózsás a helyzet. Több helyen is akadozó képkockasebesség jellemzi a játékot, gyakran a 30 fps tartományba zuhan, ami komoly fejfájást okozhat nyílt területeken, főleg harc esetében.

Star Wars Jedi: Survivor
Star Wars Jedi: Survivor
Star Wars Jedi: Survivor
Megjelenés: 2023. April 28. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Respawn Entertainment
Hozzászólások: 72
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Na mi a helyzet a játékkal, fut már normálisan?
0
0
0
0
💬 1
ditpet avatar
@bukta2: Nekem 5 percenként lefagy egy bizonyos főküldetésnél. Azonkívül egész jól ment, kicsit akadozott.
0
0
0
0
BitVadasz avatar
Mint a Hogwarts Legacy - az is pontosan ugyan ilyen mint ez , egy rakás 💩 !
0
1
0
0
kovb677 avatar
Hogy létezik hogy a jedi fallen order ami kb grafikailag és textúra szinten majdnem ugyanaz sokkal optimalizáltabb? Néztem videókat mindkettőről alig változott valamit a grafika vagy csak én vagyok "vak" de kétlem. Illetve nekem megvan a fallen order EA launcheren de mindent kimaxolva gyökerestül is rengeteg fps-t produkál akkor itt mit cseszhettek el?
0
0
0
0
💬 2
ichigo23619 avatar
@kovb677: mert pl az optimalizálásra már sz@rnak nagyívben az új játékoknál mivel egyszerűbb belenyomniuk az fsr-t meg a dlss et hogy jobban menjen a játék.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@ichigo23619: ha dlss nélkül van 10 fpsed akkor dlssel se lesz sokkal több max 15-30 :D :D max 4000 kártyáknál a dlss3 ami ér valamit de 3000 szériánál nem.
0
0
0
0
nerwarin avatar
Tuti unpopular opinion (és TLDR), de kérdem én, mégis hogy a rongyba tekert, kóchengeres, nádvágó, nagy talpú, szőrös hátú, gyászkeretes istennyilába játszottunk 5-10 évvel ezelőtt, amikor a legtöbb akkori current gen konzolon a játékok nagy része amúgy is 30 FPS-re volt cappelve a korabeli hardveres limitációknak köszönhetően?

"Gyakran a 30 fps tartományba zuhan, ami komoly fejfájást okozhat nyílt területeken, főleg harc esetében." - hát emberek, fájt a fejünk folyamatosan harc közben mercsakharmincefpées vót. Lehet itt most azzal jönni, hogy "2 millás gépet raktam össze, menjen már rajta a játék négykában stabil 144 FPS-sel" - de nem fog. És erre fel lehet készülni, hogy sok ilyen lesz még a jövőben. Lehet átkozni a játékpiaci trendeket, a kedves fejlesztőcsapattól megkérdezni, hogy miért nem kullogott küretre az édesanyjuk - sok mindenen nem fog változtatni.

Csicskagyász Series S-en tolom a játékot - natív 1080p, vagy FSR-rel van felskálázva, tudjatököm igazából - stabil 30 képkocka megvan másodpercenként, elég patent frametimingokkal. Eddig glitch-csel, buggal nem igen találkoztam. Nem látom, nem érzem, hogyan hátráltatna ez a "mérhetetlen technikai probléma". Baromira elkényelmesedtünk, hozzá szoktunk a jóhoz, sír a szánk, ha valami nem adja ki úgy, ahogy szeretnénk. Közben meg ott van a fazon, aki valami makeymakey kit szerűségre kötött banánokból csinált "kontrollert", és kivitte a Dark Souls 3-at.

A játékos a pénztárcájával szavaz. Elhiszem, hogy gyalázatos a PC verzió - nem veszed meg. Mondhatjátok, hogy szívom a kópiumot ezerrel, de az a helyzet, hogy rohadtul élvezem ezt a játékot konzolon, és ezt senki nem tudja tőlem elvenni.

Emígy szólottam.
1
2
5
3
💬 17
Pokman avatar
@nerwarin: Mert konzolon játszol, itt soha senki nem is mondott semmit konzolos verzióról. Persze hogy a 30 FPS is játszható, sőt, valószínűleg sokan így is játszák. A probléma nem itt van, hanem hogy a gép ami egy konzol árába kerül 10 FPS-t sem éri el mert optimalizálás nuku gépekre ebben a játékban. Nem az a probléma ember hogy 30 FPS-re csökken egyes helyeken, hanem hogy 30 helyett 130 kéne legyen. Amikor megváltoztatod a beállításokat és felbontást de ugyan azt az FPS számot kapod akkor már komoly problémák vannak, mondhatsz amit akarsz.
0
0
1
0
nerwarin avatar
@Pokman: Segítek:
PC-n és konzolokon is elkeserítő teljesítményt nyújt a Star Wars Jedi: Survivor
- ez a cikk címe, amire reagáltam első sorban, és nem a hozzászólásokra.

Nem az a probléma ember hogy 30 FPS-re csökken egyes helyeken, hanem hogy 30 helyett 130 kéne legyen.
- valóban? Ki szerint? Az UE4 egy raklap f0s volt a Fallen Order (és még jó pár játék) alatt is, volt "szerencsém" az első részt PC-n is végigjátszani. Tele volt microstutteringgel, borzalmas frame pacing kvázi normális FPS mellett. Mit vártál a Respawntól? Hogy most majd fából vaskarikát csinálnak? Ebben a folytatásban ráadásul bedobtak egy open world jellegű hub területet, vagy ha úgy tetszik overworld-öt a képletbe - az efféle dolgok megjelenítése amúgy is az Unreal nagy erősségei között vannak (ja, nem).

Irreális a PC játék ára az általa nyújtott teljesítményhez képest? Itt jössz Te a képbe, nem veszed meg...
0
0
1
0
Pokman avatar
@nerwarin:
valóban? Ki szerint?

-öööö.......csak azt ne mond hogy szerinted normális ha a játék minden beállításon ugyanolyan FPS-t produkál
-más kiadók szerint például, csak hasonlítsd össze hasonló gépigényű játékokkal, de mondok jobbat: ***ott 4090-en 1080p-ben is 60 FPS, 1440p-ben is és még 4k-ban is hasonló grafikai beaállításokon, ha szerinted ez nem optimalizálási probléma akkor vak vagy (amúgy megjegyzem más játékoknál ilyen még nem fordult elő)
-amúgy meg nem csak a 4090 érintett, a 4080, 4070, RX 7900 XT, 6900 XT, 6800 XT

Fallen Order egyébként nálam minden hiba nélkül elment
0
0
0
0
nerwarin avatar
@Pokman: Nem, egy szóval nem mondtam ilyet (nem tudom honnan veszed már többedjére), pontosan tudom mekkora optimalizálatlan retket tett le az asztalra a Respawn/EA a PC verzióval. Ha magam nem is játszottam vele PC-n, láttam többek között a Digital Foundry PC-s teljesítmény elemző videóját, meg hallottam a kismillió sirámot.

Nem akarlak elkeseríteni, de más kiadók és a befektetőik is tojnak nagy ívben arra, hogy neked, vagy szomszéd Józsikának, hogy fut a játék, amíg csörgedezik a zöldhasú. Nem fordult elő az Ampere meg Lovelace kártyákkal és az AMD ekvivalenseikkel? Talán. De ne csinálj úgy, mintha ez a botrányos megjelenés példa nélküli lenne. Számos gané release volt az elmúlt években: Cyberpunk 2077, Arkham Knight, az első Watch Dogs... Csak, hogy néhányat említsek.

Részemről berekesztem ezt a parttalan diskurzust, elbeszélünk egymás mellett.
0
0
0
0
Pokman avatar
@nerwarin: Nem kell itt berekeszteni semmit, lehet kicsit félreértettelek de úgy állítottad be mintha normális lenne ha valaki szar teljesítményt kap felső kategóriás videókarival.
Nem akarlak elkeseríteni, de más kiadók és a befektetőik is tojnak nagy ívben arra, hogy neked, vagy szomszéd Józsikának, hogy fut a játék, amíg csörgedezik a zöldhasú.

Tudom én nagyon jól, többször is pont ezt írtam nem egy játéknál. Én személy szerint csak akkor veszek játékot ha tudom hogy jól fut és még akkor is cdkeys-t használom hogy 40-80%-al olcsóbban jussak hozzá. Lehet ezzelk a játékkal túlságosan elfogult vagyok mert az első résszel semmi problémám nem volt és első játékom amit elő is rendeltem, nagy SW rajongó létemre. Már vagy 15 éve játszok szóval nagyon jól átlátom én is mit csinálnak a kiadók, de arra ami ebben az évben történik még soha nem volt példa. Az összes "AAA" cím közül ami eddig megjelent csak 1 nem küzdött durva optimalizálási problémákkal, persze eddig is voltak rossz darabok de idén aztán mintha tényleg mindenki a "legrosszabb játék megjelenés" díjra pályázna (tisztelet a kivétel, Dead Islan 2).
1
0
0
0
nerwarin avatar
@Pokman: Hát így már megértem a dühödet, én is nagy SW rajongó vagyok, de erre a játékra szándékosan nem pörögtem rá túlzottan. Megvártam direkt a series S performansz teszteket, és csak utána vettem meg. Remélem a PC verziót gyorsan kikalapálja a Respawn, mert ez így hatalmas csalódás. Mindenki megérdemli, hogy az általa preferált platformon élvezhesse ezt a játékot. A cdkeys-t egyébként én is melegen ajánlom.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@nerwarin: Az a baj a 30 FPS-el hogy valahogy a mostani engineken szimplán rosszul néz ki a 30 FPS. Én mai napig bekapcsolom a PS3-at és játszok pl gta 4-el ami nem tud nativ 720P-t és sokszor 23-5 FPS. És nem zavar. Csak azzal tudom magyarázni hogy valahogy nem mutat jól a 30 az új játékoknál. Biztos van erre valami magyarázat. De mondok nektek viccesebbet. Game Passbe most került be ez a játék: https://gepigeny.hu/jatek/the-last-case-of-bene…nedict-fox Na már most ez egy cseppet sem lehet hardver igényes játéknak hívni. A Kibas*ott SERIES X-en van külön teljesítmény és grafika mód? DE MINEK??? és grafika módba 30 FPS. És borzasztóan áll neki. De megvigasztalok mindenkit teljesítmény módban is le esik az FPS. Vicc.
0
0
0
0
nerwarin avatar
@Payphoner:
Én mai napig bekapcsolom a PS3-at és játszok pl gta 4-el ami nem tud nativ [sic!] 720P-t és sokszor 23-5 FPS. És nem zavar. Csak azzal tudom magyarázni hogy valahogy nem mutat jól a 30 az új játékoknál.

Igen, benne lehet ez is a dologban. Az, hogy mennyire érzed fluidnak a kirenderelt játékot, sok mindenen múlik. Nem győzöm hangsúlyozni a frame pacing/frame timing jelentőségét, de itt is sokan az FPS-re vannak rágyógyulva. Mely utóbbi tényleg a legfőbb indikátora annak, hogy milyen teljesítményt nyújt a játék a vason, de nem az egyetlen, ez ennél jóval komplexebb. Ahogy írtad, talán fejben is sok minden eldől már előre, hogy milyen elvárásokkal ülsz le az adott cím elé.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Mert 30fps és 30fps között is van különbség, például nagyon sok új játékban frametime esések vannak, amit az fps számon nem látsz meg, viszont a játékon észrevehető, hogy ez még sem olyan stabil, mint papíron. Pont ezért néha kénytelen vagyok performance módban játszani játékokkal, mert rendesen hányingerkeltő quality módban ez a darabosság. Ahogy írtad is, ezt az újabb motorok már nem tudják olyan szinten kezelni, mint régebben.
1
1
0
0
Payphoner avatar
@kismadar: Hát énis minden Preformance módba játszok. Nekem az a gáz hogy az új konzolok se a 120 FPS-t se a 4kt nem tudok házni. Nem egyben, külön külön sem. Natív 4k-t igazából egy játék sem tud, a 60 FPS meg upsacelelve preformance-ba megy csak ami a vicc kategória. Teljes átverés az új generáció. Meg onnantól hogy lehet választani egy konzolon is hogy milyen minőségben akarsz játszani ezzel elvettek a konzol lényegét. És a fejlesztők is nehezebben tudnak optimalizálni. Régen volt ps3 meg xbox. Most meg kell ps4-re ps4 pro-ra, ps5-re, (nemsokára Pro-ra :D ) xboxra, xbox one x re, xbox series s-re és xbox series x-re és még ezen belül sima meg performance mód is 1-2 konzolnál. És csodálkozunk ha mostmár azon is sz*rul fut minden. Mintha PC-re kéne.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Pedig hogy be lett harangozva, hogy 10x erősebb, meg hogy 8K-ra is képes lesz. Mindig így adják el, aztán a valóság a nagy büdös semmi. 😅 Mindegy még így is jobban megéri, mint 2-3 évente gépet fejleszteni. A többi a fejlesztőkön múlik.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@nerwarin: A stabil 30 fps mindig jobb mint amikor ingadozik.
Konzolokon azért jó mert fixen tudják hozni.
Persze nem vagyunk egyformák,de amint irtad az ember a pénztárcájával fizet......igen amiért cserébe el is vár valamit.
Had háborogjanak,egyszer talán eljut oda a dolog,hogy vásárló megtévesztése mint fogalom ide is befèszkeli magát.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Ez egy érdekes dolog, mert konzolon valahogy nem zavaró a 30 fps, de PC - n ha lefixálod mondjuk egy 60HZ - es monitoron 30 - ra akkor az nagyon rossz a szemnek, darabos az egész játék, fejfájdító, stb. Az lenne a jó, ha a stabil 30 fps is simán futna.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Valószínűleg azért mert a konzolra a játék 30 fps-re van(volt) irva.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Igen, ez nagyon valószínű. Mondjuk volt egy játék, amit konzolról portoltak át szintén PC - re (ha megveszek sem jut eszembe a címe), és meghagyták a fix 30 fps - t, de akkor is más volt, ugyanúgy darabosnak hatott.
0
0
0
0
enslaved avatar
@nerwarin: PC - n hiába fixálod 30 fps - re a játékokat, mégsem lesz olyan mintha ugyanezt konzolon játszanád. Ez a gond leginkább. Amennyiben simán futna, darabosság nélkül, akkor semmi gond nem lenne, de nem így van. 60 fps alatt valamiért minden játék szaggat, még ha fixálva van alá akkor is. A konzol ezen a téren más.
0
0
0
0
Larten avatar
@nerwarin: Hallod öreg ennyi sírás helyett vehettél volna PS-t is.
0
1
0
0
carl18x avatar
Amig Xar van addig veréb is... 🤣
2
0
0
0
💬 3
enslaved avatar
@carl18x: Éppen most kínlódik fel szó szerint egy 1.38GB - os update - et. Gondolom marha sokat fog rajta javítani......
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Inkább szomorú hogy a PC gaming ide jutott, most már a fejlesztő a vásárlókat béta tesztelőnek nézzi. Végül is így pénzt és energiát takarítanak meg, de ennek is kell jó sok-sok hónap mire rendbe teszik. Jön úgy is a nyár, attól függ mennyire akarsz vele játszani de én szeptemberben venném újra elő.
0
0
0
0
enslaved avatar
@carl18x: Megvettem, refundoltam, most az EA PlayPro keretein belül játszok vele. Nem akarom addig húzni, kivéve, ha marhára felidegesít, mert akkor lemondom az előfizetést inkább. Mintha kicsit jobban futna, de ez nagyon messze van még attól, amit elvárna az ember. Egyébként nem tetsziik annyira mint az előző, agyon van szerintem komplikálva, lényegében el vagyok vele egy napja akadva😄
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Nem az keserít el hogy a játék ipar mennyire züllött mert anélkül még el lehetne élni, hanem szinte az egész világ mennyire az lett pár év lefolyása alatt.Félelmetes.
5
1
1
0
💬 7
Legendrush27 avatar
@zsiroslangos: Vilàgjàrvàny, Európán belüli háború, Inflàció... bàr lenne 1 amiről kiderülne, hogy nem mesterségesen generàlt.

Egyébként rossz kimondani, de 50-70 eur aprópénz a legtöbb fejlett országnak így az elvàràs sem magas. A mostani tripla A kategóriát is adjàk ennyiért ilyen minőségben, elfogadom, de lehetne ennél magasabb kategória mondjuk 100eur-ért 100% optimalizálàssal, bug mentesen!
0
0
0
0
Belchior10 avatar
@Legendrush27: Nem érnek ennyit ezek a játékok. Ha pl. összehasonlítom egy Forza Horizon-al, amibe simán beletehetsz több száz órát, mert mindig jönnek új tartalmak, itt meg 15-20 óra, aztán örökre elfelejted, maximum ha mindent meg akarsz találni benne, akkor még + néhány óra.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Belchior10: Számomra tökre irreleváns, hogy hány órás egy játék, nem az alapján döntöm el sosem, hogy megéri-e a teljes árat!
0
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: Ha többit fizetnél akkor is ugyanígy adnák ki mert így is sokan előrendelik. Pont ezért képesek ilyen pofátlan kidobni és én pont ezért nem rendelek elő sosem így nem is ér csalódás.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: Vagy csak szimplán nem venni az első napokon és ugyanoda jutnánk.
0
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: 70 euró még hollandiában is sok, ha lószart se kapsz érte.
Sokszor 70 euró pillanatok alatt elviszi az úri népek pénzét is, ha nincs ellen érték.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@Legendrush27: Spoiler!
Armageddon
0
0
0
0
Shorty21 avatar
Engem nem igen zavart hogy hogyan megy. :D imádom minden percét a Fallen Ordert egyenesen nem kedvelem és ezt sokkal jobbnak tartom annál.
0
3
0
1
💬 1
MaximumGame avatar
@Shorty21: Ha van egy 1.5-2millios géped és ugy is akad minden akkor hidd el zavarna.. Vagy ha nem akkor ott valami nincs azoknak az embereknek rendben a fejébe.
0
0
0
0
Halloka avatar
Hello mindenki.Olyan kérdésem lenne hogy sehogyan sem lehet átfunkcionálni a wsad irányítást a nyilakra??Köszi előre is!!!
0
0
0
0
Demoz avatar
Nyilvàn aki rengeteget költ pc-re elvàrja, hogy 2 vagy 4k-ban fusson a jàték a legmagasabb beállításokkal fix 60 fps-el, de azért nagyon sokan vannak, köztük én is, akik kicsit megijedtek a rendszer követelmény làttán, hogy egyàltalán el fog-e futni élvezhetően a jàték. Személy szerint meglepődtem, mert minden beàllítás mediumon van, és fullhd-ban 30-50 fps között mozog. Persze néha droppol, de ez a fallen ordernél is így volt, sőt talán az többet is…azért a Last of us ennél sokkal rosszabb àllapotban jelent meg.
1
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
AAA jatekok teren tisztessegesen jatszhato elso naptol kb. csak a Resident Evil 4 Remake eddig az iden, az tenyleg megeri az arat, nem sajnlom erte a penzt, mivel a mufaj is bejon, meg tenyleg pofas lett PC-n. De meg arra is dobtam mar par modot, csak h meg jobb legyen ha mar 1x ugy is PC-n jatszom
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Ez azért elég elkeserítő. Hanyadik játék ez 2023-ban, ugyanezekkel a hiányosságokkal? Lassan minden játéknál ezzel kell számolnunk?
7
0
0
0
💬 6
enslaved avatar
@PotykaPal: Nagyon úgy tűnik. Hiába veszel csúcs gépet, 30 fps körül leszel, nekem is 30-40 között szaggat ez a fos, pedig "csak" 3060 Ti meg 6700XT - m van jelenleg, nem 4080 - am mint neked, de hiába lenne 4090 - em is, ugyanez lenne a végeredmény. Vajon meddig lehet ezt eltűrni?
2
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@PotykaPal: Amíg megveszi minden jöttment gémer jancsika, függetlenül attól, hogy egy rakás hulladék-e az optimalizálása a játéknak, addig ne várj változást.

Mi, vásárlók egy dologgal tudunk ténylegesen szavazni a kiadóknál, a pénztárcánkkal.

Amennyiben én lennék a kiadó fejese, minek költenék brutális összegeket tesztelésre és optimalizálásra, ha a ******* userek megveszik úgyis a kiadott játékot?
Sőt, még a ki sem adottat is...
0
0
0
0
enslaved avatar
@TeMeRolEee: "minden jöttment gémer jancsika"
Azért kicsit gondolkodj légy szíves, mielőtt írsz valamit.....
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@enslaved: Szerintem nem akart bántani a srác, én is annó megvettem a Cyberpunk 2077-et megjelenéskor és befürödtem, mondjuk mostanra meg szinte a legoptimalizáltabb játékok közé tartozik és még mindig dolgoznak rajta, ma már nagyon élvezem, de én sem szeretnék rendszeresen 2 évet várni egy játékra megjelenés után, hogy játszható legyen.
0
0
0
0
enslaved avatar
@PotykaPal: Persze, nem akart biztosan, csak már fárasztó ez a "hülye aki megvette" szöveg, és nem csak ennél a játéknál. Én is vártam, megvettem, majd visszakértem az árát, és így lett belőle EA havi előfizetés. Amúgy el vagyok nagyjából vele egy repair után, de közben meg arra is rájöttem, hogy nem igazán jön be úgy, mint az első része, ez olyan túlbonyolított minden téren ahhoz képest. A te hasonlatod igazából azért nem helytálló teljesen, mert a Cyberpunk 2077, vagy mondjuk egy AC játék vagy egy Witcher 3, Division, stb. több száz órát jelent, míg egy Jedi max. 15 óra, és kész. Nem éveket játszik vele az ember, mire megkapja végre a véglegesen javított állapotát.
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@TeMeRolEee: Én is protestálok, nem vettem meg a játékot.
0
0
0
0
Omis avatar
😁😁😁😂😂😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Remélem nem lesz rekord eladás, és megrohadnak.. Várom a Stalker 2 nél is a botrányt hogy full hd 1080p be megy majd a 4090 en low grafikán... 10éves Grafikán 200fps nek kéne lennie, nem 30 al.
0
0
0
0
💬 6
X9K338DA avatar
@MaximumGame: Ott is lehet rá számítani. Az eddigi Stalker játékok sem voltak épp hibamentesek.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Játszogatom a PlayPro keretein belül, majd kifolyik a szemem, 60 fps alatt vagyok jócskán, szaggat az egész, és még úgy is, ha low - ra teszem a grafikát. Végig szenvedem történet módban, és viszlát örökre. Így elég gyorsan megy, de ez a játék lassabban sem lenne élvezhető. Ennél a The Last Of Us fényévekkel jobb volt amikor kijött, visszasírom a magas CPU használatot ezt látva. Ez egy szemét, egy óriási szemét, szerintem túlszárnyal minden eddigi játékot (legalábbis amikkel én játszottam).
1
0
0
0
cabus26 avatar
@enslaved: Miért nem vártad meg,amíg kijavítják a hibákat. valszeg pár hónap alatt már szebben fog futni egy gyengébb gépen is. Sok-sok éve nem szabad a megjelenéskor játékokkal játszani,mert a fejlesztők xarnak az egészre vagy nem kapnak elég időt a PC-s portra.
Biztosan van olyan játék,ami pár éves és nem vitted végig,nem? :D
0
0
0
0
enslaved avatar
@cabus26: Azért egy 3060 Ti meg egy 6700XT nem annyira gyenge kártya, és ha megnézed, még egy 4090 - en is szaggat meg 30 fps - re lemegy. Vár a fene hónapokat, ötezer valahány száz forintot fogjuk rá hogy megér így is, nagy eséllyel sztori módba raktam volna mindenféleképp. Már nincs sok hátra belőle😁 Most legalább megnézem ezt a Dead Space - t is.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@enslaved: Hát ez a két említett kártya messze elmarad egy RTX 4090-től,tehát max közép kategória.De,ha vártál volna,valszeg 1440P 60 FPS meg lehetett volna.
0
0
0
0
enslaved avatar
@cabus26: Majd eladom őket és veszek egy 4080 - at akkor, ha nem így jönnek ki az új címek, addig teljesen felesleges.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Rohadt mocskos fejlesztők megérdemlik a negatív kritikát.Van pofájuk egy 10 éves engine-t ilyen módon kiadni.
1
0
0
0
The Witcher FAN avatar
Azért egy valamit jól csináltak, Cere Junda karaktere még mindig hányingert keltő.
0
0
0
0
AtiRadeonHUN avatar
Megvettem és nem bánom. Nekem simán játszható fix 50-60FPS-el 😃 Nem volt eddig FPS droppom. Vagy csak nem jutottam még el olyan szintre, de majd látjuk! Azért remélem javítják mihamarabb!!
2
0
0
0
💬 1
VidarArt avatar
@AtiRadeonHUN: Nekem is teljesen jól megy és stabil.
1
0
0
0
kismadar avatar
Pár év múlva úgy adják el majd a játékokat, hogy "na fejezd be a fejlesztését magad, ha már ennyi pénzt kiadtál rá" az mondjuk viccesebb, hogy még akkor is fogynának ezek a címek... 😛
1
0
0
0
💬 6
enslaved avatar
@kismadar: A RE4 kivételével szinte minden nagyobb cím így jelent meg mostanában, arra sarkallják az embereket hogy 4090 - et vegyenek ha szeretnék a 30 fps - t🙂
0
1
0
0
kismadar avatar
@enslaved: De még az a 30fps se stabil rajta. A játéktesztelőkre már nem áldoznak pénzt, majd mi vásárlók elvégezzük a piszkos munkát.
0
0
0
0
enslaved avatar
@kismadar: Be kell vezetni azt a tendenciát, amit a The last of us esetében is a Steam. Vissza kell adni a pénzt akár hetek múlva is még, ha képtelenek tisztességes munkát végezni, főleg ha már 4 patch is kijött az adott játékhoz.
1
0
0
0
kismadar avatar
@enslaved: Támogatnám én is ezt, aztán máris jobban meggondolnák, hogy milyen állapotban dobják a piacra a játékokat.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@kismadar: A Bethesda már régóta így adja el :D
2
0
0
0
kismadar avatar
@X9K338DA: Na hát ez is igaz. 😁
0
0
0
0
sinis avatar
70 ercsiért ajándék 😁🤦‍♂️
1
0
0
0
💬 4
enslaved avatar
@sinis: EA PlayPro - n egy havi előfizetéssel (5-6 ezer ft), végig lehet játszani aztán elfelejteni örökre. Ez nem egy Hogwarts, amibe 100 órát kell tenni, kb. 15-20 óra alatt végig lehet vinni.
1
0
0
0
sinis avatar
@enslaved: Igen ezt értem, de van aki kicsengeti érte és ezt kapja. Engem fel.aszna
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@sinis: De csak a hülyének. 😁
0
0
0
0
enslaved avatar
@zsiroslangos: Ezért jó, hogy játszható előfizetéssel is. Ezek a 10-15 órás játékok egyébként sem érnek meg 70 eurót (persze ez így nem igaz, mert a Resi4 - et azonnal megvettem, ahogy a The Last Of Ust - is), mert jól tudtam, hogy ezeket nem csak egyszer játszom majd végig.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció