Overwatch: 40%-kal csökkent a toxic játékosok száma

Szerző: xoki | 2019. March 23. | hír | 9 hozzászólás

A legtöbb online játékban, főleg a kompetitív szintűekben mindig lesznek trollok, illetve toxic játékosok. Sajnos a Blizzard lövöldéje, az Overwatch sem kivétel ezalól.

Az Overwatch játékosok többsége rendkívül rosszul reagál, ha a többiek nem töltik be a hiányzó szerepköröket, és néhány gyengébb karaktert használva is könnyen kihozható másokból a példátlan viselkedés. A Blizzard már több lépést is tett a toxic viselkedés megszüntetése céljából, például a Looking For Group és az „endorsement system” bevezetésével. Az endorsement system, vagyis az elismerési rendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok másokat értékeljenek a játékon belül, legyen szó kommunikációról, kedvességről vagy csapatmunkáról, illetve stratégiai rátermettségről. A Looking For Group szűrői pedig lehetővé teszik, hogy olyan csapattársakkal dobjon össze a rendszer, akik tiszteletben tartják a pozícióikat, illetve normálisan viszonyulnak másokhoz.

A GDC alatt Natasha Miller egy valódi munkahelyhez hasonlította az online közösséget, ahol rossz viselkedés és hozzáállás esetén senki sem fog előléptetést kapni. Az online közösségekben nincsenek következményei az ilyen viselkedésnek, illetve elég jutalmat sem kapnak a kiemelkedő játékosok. Emiatt jött létre az elismerési rendszer, hogy maguk a játékosok jutalmazhassák meg társaikat. Miller szerint ez a rendszer sokkal jobb viselkedésre sarkallja a játékosokat, és a bevezetése óta 40%-kal lecsökkent a toxic játékosok száma. Tehát az azonnali kitiltás helyett inkább arra törekednek, hogy jutalmak segítségével - például loot crate-ek - javítsanak mások hozzáállásán.

Overwatch
Overwatch
Overwatch
Megjelenés: 2016. May 24. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nitakri avatar
Egyébként érezhetően lazább a játék az endorsement óta 😆
0
0
0
0
sunny474 avatar
Mondhatni nice try, de szerintem ez édeskevés egy factory default vérpistike helyrerakásához. Nem hiszem, hogy egy skin hiánya váltja ki az emberekből a toxic viselkedést ,hanem inkább az egocentrikus, gyerekes beállítottságuk stb.
0
0
0
0
💬 4
Memento Mori avatar
@sunny474: Vérpistike mikor megkapja az első 1 napos tiltást még egészen biztosan nem tanul belőle. Ellenben mikor a 2. vagy 3. alkalomkor becsúszik 30 nap kényszerpihenő, azzal már lehet az emberekre hatni. Ha csak egy két hétre befogja utána a száját tőle, az is valami. Amelyiknek fontos a játék, pár hét eltiltás komoly lecke. Amelyiknek meg nem, az a két hét alatt elfelejti a játékot és átszokik toxicoskodni call of dutyra, meg fortnitera. Működik ez. 40% az 40%. És igazából a Blizz a játékosközösségét mindig tisztán tartotta, mindegy melyik játékáról beszélünk. Itt is, ha valakit jelentesz két három csapattársaddal, már a körmére néz a staff. Szerintem ez egy nagyon jól működő rendszer. Bár így is sok a retardált ideggyenge player még quickplayen is, mikor valaki nem úgy játszik ahogy ő szeretné.
0
0
0
0
vyne avatar
@Memento Mori: Ha megnezed hany smurf van akkor lathatod, hogy a tiltas nem er semmit, max a perma bann.
Olcso a jatek, mindenkinek van 2-3 accountja, aki elmebeteg. Ez csak rosszabb lesz ha ingyenesse teszik. 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@vyne: Ebben is lehet valami. Ám még így is sokkal jobb a helyzet szerintem mint a többi játéknál. Battlefieldeken pl ugyanennyire jelenség a hisztis kisgyerek mentalitás. Ha nem jobban. Call of duty szériáról ne is beszéljünk.
0
0
0
0
vyne avatar
@Memento Mori: En most kezdtem a bf-et 3 napja, egy siro gyerek nem volt hal istennek. 😃
Cod az meg felejtos alapbol. 2. resz ota nem volt jo cod. 😃
0
0
0
0
vyne avatar
Az endorsement mar egy jo ideje bent van amugy. 😃
Amugy kb semmit nem szamit. Ugyan ugy vannak meg qp-ban is toxic emberek, comp-ban meg tobb.
0
0
0
0
vyne avatar
@susguy: Aterzem... 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció