Otthagyta a projektet a Hogwarts Legacy vezető dizájnere

Szerző: Pafry | 2021. March 05. | hír | 20 hozzászólás

Távozik pozíciójából a fejlesztés alatt álló új Harry Potter-játék, a Hogwarts Legacy vezető dizájnere, Troy Leavitt, miután botrányba keveredett egykori YouTube-csatornája miatt, ahol kritizálta többek között a MeToo-mozgalmat, valamint a „social justice warrior”, azaz az önjelölt igazságosztó jelenséget.

Korábban már szóltak arról hírek, hogy a Hogwarts Legacy fejlesztői miként próbálják elhárítani a projekt közeléből a fantasy univerzum megalkotóját - J. K. Rowlingot - ért vádakat, melyek szerint az írónő erősen transzfób. A jelek szerint az Avalanche Software igencsak óvatos, és politikai korrektségre törekszik, erre utal Leavitt távozása is.

A férfi Twitter-bejegyzésben emelte ki, hogy a fejlesztőkkel semmi baja sincs, ő döntött úgy végül, hogy otthagyja a stúdiót, és hamarosan egy YouTube-videóban fejti majd ki részletesen a véleményét. A játék viszont jelenleg vezető dizájner nélkül maradt, kérdéses, ez mennyiben fogja hátráltatni a további munkálatokat.

Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Megjelenés: 2023. February 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Avalanche Software
Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kovb677 avatar
Kijött és minőségi játék lett
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ez nem úgy volt hogy 2021 első felében jön ki?... 🤣 ebből is 2022 vagy 23 lesz úgyis... vicc ami manapság megy ,,megjelenési dátum" címszó alatt, itt már csak akkor hiszek majd el valami megjelenést ha az már megjelenik
0
0
0
0
DeanRain avatar
De rühellem amikor belekevernek politikát, társadalmi ,kultúrális kérdést már mindenbe és teljesen ellehetlenítik azoknak az életét,akinek nem egyezik a véleménye a többséggel. Vagy kirúgják,vagy önként áll fel,mielőtt nagyobb baj lenne belőle. Így minden amin dolgozott kuka. Ennyit a szólásszabadságról.
0
0
0
0
LightLeach avatar
mibe, hogy soha nem jön ki? 😃 vagy ha ki is jön egy csőd lesz.
0
0
0
0
💬 1
GeorgieP avatar
@LightLeach: remelem h nem :/ tok faxa lenne egy kis nosztalgia a regi ps2 es meg ps1 es harry potter feelingek elo jonnenek.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Annyira eltorzult világban élünk. A PC és a homofóbia/rasszizmus öli meg lassan a szórakoztató ipart. Az egyik oldalon a PC-t túl nyomó emberek, a másik végleten meg akik minden ilyen hírre úgy reagálnak, hogy dehátaznemnormálishogyasupermanfeketelesz. A politikusokat meg a "hírgyárosokat" nem is említem, akik ebből szépen megélnek. A legeslegnagyobb gond nem magával a PC-vel van, hanem azzal, hogy ezt ki kell emelni és nem vált normává. Például egy cikk az IGN-en jelent meg ezzel a címmel: Fekete lesz az új Superman? Miért ez a hírérték? Nem az lenne a hírérték, hogy basszus lehet rebootolják a Supermant, mert Cavill már végleg kiszáll? Nem hatszázad rangú dolog, hogy most fekete lesz e? És ha az? Önmagában attól, hogy valaki fehér, fekete, nő, férfi, biszex, transz még nem lesz hírérték és/vagy érdekes semmi és senki. Ennek az ellentettje volt, mikor Melissa McCarthy-ról hozták le, hogy majd Héla szerepét játssza el a Thor-ban (szerencsére csak egy színházi jelenetben). Érdekes a cím ott nem az volt, hogy dagadt fehér nő fogja játszani Hélát! Pedig Héla nem is dagadt! huuuuhaaaa! Ott már nem számít a kulcsíny mert fehér az illető?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Quadgame94: Ha filmeknél vagyunk: Thor filmekben nem volt talán semekkora balhé Heimdall szerepét eljátszó Idris Elbánál, hogy mit keres egy északi mitológiát ábrázoló filmben.
Ok, nem főszerep, de nem mászott a falra a nép. Még amikor James Bond szerepére bedobták a nevét talán akkor volt némi hangzavar, de messze nem ekkora. Pedig érdekes választás lenne Daniel Craig helyére, még ha nem is fiatal már.

Man of Steel filmmel kapcsolatban sem olvastam lázadást amiért Perry White szerepét Laurence Fishburne játssza el. Talán mert jó színész és bizonyított már "mentor" szerepben.

Talán volt némi értetlenkedés amikor Samuel L jackson megjelent Nick Furyként, holott előtte képregényben és egy darab felejthető filmben David Hasselhoff után ő vette át a SHIELD vezetőjének szerepét, de korábbi szerepei ahol "badass" karaktert hozott biztosította hogy keményebb lesz mint hazelnussz valaha is volt.

Bizonyított színészek már a fentiek.

És akkor ott van a Michael B Jordan jelenség aki remaket remake hátán készít hogy mekkora f*sza csávó, közben meg szerintem egy teljesen átlagos karakter aki minden filmben ugyanazt hozza. Black Pantherben akart keménykedni, de számomra csak nevetséges volt. Fantasztikus négyes remakeben sem ragyogott fáklyaként a szerepjátszása, pedig ott aztán lehetett volna egy közepes szintű színésznek is brillíroznia, de nem, ott is csak a fapofa kvótaszínész volt. Előző Fantasztikus Négyesben Chris Evansnak volt legalább 1-1 jó megmozdulása. Michael B Jordan a Fahrenheit 451-hez sem tett hozzá semmit, sőt azt inkább Michael Shannon vitte el a hátán. Most meg egy újabb remakeben vág gallyra egy olyan karaktert akit előtte olyanok játszottak mint: Willem Dafoe vagy Liev Schreiber. Belőlük kinéztem mindkét esetben hogy egy ujjukkal kinyírnak 20-30 embert, ha az kell. Mondjuk a Without Remorse a könyvhöz képest alapjaiban van elb*szva ami nem feltétlenül az ő hibája, de ha a könyvet olvasta volna rájöhetett volna hogy az miről szól és hogy a forgatókönyvnek kib*szottul nincs köze hozzá, csak a címe, és ekkor visszaadhatta volna hogy bocs, de bocs nem játszom el. Csak remélem hogy ha lesz Végveszélyben remake vagy más Tom Clancy könyvből film akkor abban nem ő fogja John Clark szerepét kapni.

IGN az sokmindenre jó, pláne elrettentő példának.

Cavill régóta mondogatja hogy elég neki supiból, hozzáteszem a Justice League után nekem is elegem lett volna ha annyira elb*sszák a fejem cgi-vel...ettől függetlenül remekül állt neki és jó lett volna mégtöbb film vele supi szerepében, feltéve ha nem lesznek annyira elcseszettek.

Ezt túltolást magasan a netflix vezeti - sajnos -, olyannyira hogy már történelmi témájú filmekben is alkalmazzák ezt a "kvótát". Angol királynő, Achilles és még lehetne sorolni az értelmetlen catingválasztásokat, ahol a cél x darab afroamerikai szerepeltetése volt.

És akkor eljutottunk oda hogy most a Coca Cola ment át full kreténbe a 'try to be less white" politikájával. Wtf? Ez úgy látszik nem rasszizmus.

Igen ott vagyunk, hogy kimondva-kimondatlanul is kiszolgálják ezeket az elvárásokat, sőt az arcunkba tolják, hogy márpedig kiszolgálod te is vagy mész a francba te ***************.

És igen, ma már sok film el sem készülhetne ami 20 éve még simán...haladunk, de nem jó irányba.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem értem... Ez egy varázs világ, ami akkor élte fénykorát könyvben amikor a mostani játékos generáció 5-15 éves kora közé esett, majd film, mondjuk 6-18 éves korosztálynak.
A lényeg mindenkinek a világ és a csodái voltak... Senkit sem érdekelt, hogy leszbikus vagy meleg vagy milyen valaki... Nem volt releváns soha a történet és a világ szempontjából amiben helyet foglal... Ettől nem lesz se kevesebb, se több a történet se a világ, sem pedig egy játék...
Cyberpunk-ban is lehetett nagymellű férfit, és lópénisszel megáldott nőt csinálni... Nem sok értelme volt a szórakozáson kívül, meg hogy a farmeron keresztül is csapkodja a karakter combját makk pacsik közepette...
Értem, hogy mennyire akar mindenki látszani, meg hogy ez most mennyire fontos... És én sosem voltam ellenszenvvel, undorral meg pláne nem senki iránt. Viszont ez, sok embernek hathat már agresszívan, hogy már arra nem is kell koncentrálni, hogy milyen történetet és világot tár elénk egy fantasztikus alkotás, hanem hogy a csajnak lehessen kék eres dudor a lába között...

Lassan attól is transzfórnak hívhatnak, ha én egy szőke, fehérbőrű, női karaktert csinálok, "normális"nap címezve, mert mondjuk nekem az jön épp be a képbe a történettel?
0
0
0
0
💬 3
Hunnia98 avatar
@AMDMonsteR: hát téleg elképesztö hogy már itt tart a játékipar mi köze van a játékoknak a melegekhez és a transzszexuálisokhoz elsönek egy jo játékot kéne csinálni cb be is elég grincs hogy a nöknek lo szerszáma van mért eröltettik a leszbiket meg a melegeket és a transzszexuálisokat hihetettlen lassan sexista vagy ha nincs egy nöi mellékszereplö a játékba (meg a kötelezö fekete) engem nem zavar ha csendben csinálják de hogy lassan minden be ez lessz aszt léci ne szerintem ez nagyon rossz irány egy normális játékosra inkább elidegenitő hatása van. (pl. engem már taszít ez a légkör )
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Színpadi HP előadáskor is volt balhé: afroamerikai színművész játszotta Hermione karakterét. Ment is a mutogatás hogy a könyv sehol nem említi hogy a karakter fehér lenne...

Filmvilágban ez megy már évek (évtizedek) óta. Mert véleményformáló hatása van. Annak idején odaát akkora botrányok voltak ha átlépték a faji tabut egyes filmek-sorozatok, amekkorát el sem lehet képzelni: pl.: Star Trek The Original Series-ben Kirk megcsókolja Uhurát - Ha így nézed a szereplőgárda is vegyes összetétel volt, nem véletlenül, az elfogadást hívatott reprezentálni, azt, hogy egyik sem kevesebb a másiktól. És mégis az a csók botrányt kavart. Igaz, akkor még csak a bőrszínről szólt a dolog, a nemiséget csak később és utólag kezdték belekavarni annak ellenére hogy az egy scifi sorozat volt.

De játékoknál is volt balhé: első Mass Effect botrány? Nem, nem a ME3 utolsó 30 perce, hanem még a ME1 megjelenése előtt, a ME1-et megbélyegezték pornójátéknak, mert hogy lehetett benne fűvel fával...és megint csak egy scifi cím amit felhasználtak ilyen-olyan célokra.

Ott a Life is Strange 1 készítői. Remek játékot tettek le az asztalra szerintem, nekem ott van a topban, érdekes témákat feszegetett és bár a folytatások nekem nem tetszettek, a Tell Me Why-al tettem egy próbát és sajnos nem azt kaptam amit vártam. 18 perc után abbahagytam, mert annyira tolták az arcomba a nemváltás témát hogy már a történetre sem voltam kíváncsi, pedig csak az érdekelt belőle, mert a Steam fülszöveg alapján érdekes volt:
After ten years apart, twins Tyler and Alyson reunite to sell their childhood home. They soon realize their past is not what they remember.

de nálam kinyírta a játékot ez a fajta erőltetés. Sztori szempontból még érdekes lépés is volt, hiszen az elején egy kislány vallja be hogy megölte a szüleit, és egy fiú-lány ikerpárból így nem nehéz kitalálni melyik volt aki bevallta, de a napi problémák és egyebek baromira nem érdekelnek, abból van elég IRL.

És ma már a játékok talán jobban formálják a közvéleményt, mint egy filmsorozat, vagy éppen egész estés film a 18-40-es korosztály számára.

Ma már egy Gyűrűk ura trilógia kb nem is nyerhetne egy Oscart sem (11-et kapott), mert nem teljesül benne az elvárt "kisebbségi" kvóta...és ott a Netflix ami zászlóvivő ezen a téren, lásd a legutóbbi saját gyártású sorozatait...

Old Guardhoz ezt írtam:
benne minden kötelező és aktuális klisével és szereplővel:
- a gonosz gazdag európai
- a szegény megtört , megtévedt afroamerikai
- a badass női főhős
- a muszlim sidekick
- a gyáva francia
- a kötelező afroamerikai lány
- a meleg pár másik fele
- a szakállas zsoldos vezér
- a kötelező kínai társ
- az őrült tudós

Történet nem nagyon van, mert bár a film vége felé azért csak elmondják miért nem hallottunk még róluk soha, ez a film semmi újat nem mond vagy tesz. Picit olyan mint amit a Picard sorozat alatt éreztem: az a Star Trek New Generation és Voyager színészeinek jutalomjátéka volt. Senki sem kérte, de mégis beleraktak mindenkit hogy mindenkinek kedvezzenek.
Itt is ez a helyzet: senkinek nem hiányzott ez a film, de mégis beleraktak mindenkit hogy mindenkinek kedvezzenek.

Mehet a többi Netflix-Hollywoodi film mellé amivel majd 40 év múlva ezt a kort mutatják be amikor köztelező volt ilyen és ilyen színészeket berakni a kötelező szerepekbe vagy kiutáltak a studiót-rendezőt-producert a homokozóból...ahogy most teszik a Star Trek The Original Series-el hogy az milyen remek képet adott a 60-70-es évekről.
0
0
0
0
Hunnia98 avatar
@Palanova: hát teljesen egyetértek ez az irány inkább eltaszítja a játékosokat és szerintem tök értelmetlenül senki se kéri még is tolják.
0
0
0
0
Pinceboy13 avatar
Olvastam egy oldalon hogy ezt a gyomorforgató transzos hülyeséget bele akarják keverni.
0
0
0
0
no avatar
Remélem túlzottan nem fogja befolyásolni a projektet, jó lenne már egy modern köntösbe ültetett HP game ami jó is.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Elég nagy baj, hogy ha valaki nem ír bele a sztorijába 2-3 kisebbségi tagot mert nem releváns a sztori szempontjából, akkor már transzfób homofób kirekesztő rasszista fasiszta és minden más rossz forrása, ellehetetlenítésre ítélt személy lesz.
0
0
0
0
💬 3
hekli96 avatar
@botmunpls: Sebaj most majd kapunk egy fekete transzsexuális leszbikus Henrietta Pottert, akinek természetesen az anyja ázsiai volt. Így már talán elég korrekt lesz politikailag. A biztonság kedvéért Hermione erősebb lesz, mint Voldemort mert mi az, hogy Dumbledor és Voldemort a legerősebb ismert mágusok férfiak.

Szánalom hová süllyed a világ. Nagyon átestünk a ló túloldalára. A baj ott kezdődik mikor engednek ezeknek a "mozgalmaknak". Azt kéne, hogy normálisan mindenki azt ír amit akar és ahogy akar,ha meg beléd kötnek beinteni nekik és a történet szempontjából irrelevánsan fekete vagy LMBT mellék karaktereket is kiírni a picsába a történetből.
0
0
0
0
Rife59 avatar
@hekli96: A bőrszín lenne a legkisebb probléma, de a többiben egyetértek. Ez a transzneműség már komolyan vicc. Aki lány, csináljon lány karaktert, aki meg fiú, az fiú karaktert. Vagy fordítva, igazából tökmindegy. Nem ezen kellene, hogy legyen a hangsúly. A Cyberpunkban is benne van, hogy ezt meg azt lehet állítani a karakteren és tesz hozzá valamit a játékhoz? Nem. Komolyan, hagynák a fenébe ezt és inkább koncentráljanak arra, hogy egy jó játékmenetet kapjunk, érdekes mapot, sok felfedezni valót...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@hekli96: Hát filmes fronton ugye a WB nem a legpc-bb stúdiók közé tartozik/tartozott, nem véletlen hogy a filmjeiket a közönség felpontozta, a kretikusok pedig le. Ezek szerint sajnos nem volt elég hogy Dumbledorról kiderült hogy búza, robognak tovább.
0
0
0
0
Flynian avatar
Lett volna olyan ember, aki Troy Leavitt miatt nem játszott volna ezzel a játékkal? Vagy J. K. Rowling "transzfóbiája" miatt nem nézi meg a könyvet? Kit érdekel a politikai korrektség, de most komolyan?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Szokás mondani: Ha már beszélni kell róla már rég baj....lesz itt még baj és máshol is....aki érti-érti!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció