Növekvőben a kalózkodás az új streaming szolgáltatásoknak köszönhetően

Szerző: xoki | 2018. October 03. | hír | 11 hozzászólás

A Netflix sikeres streaming szolgáltatássá való átalakulását követően lecsökkent a torrentezés mértéke, ezzel bizonyítva, hogy az emberek hajlandóak fizetni a tartalmakért, ha azokat reális áron kínálják.

A legújabb kutatások alapján a kalózkodás újra növekedni kezdett, ugyanis a Netflixnek egyre több versenytársa lett. Az egyre több streaming szolgáltatás felbukkanásával több exkluzív tartalom is megjelent, vagyis a felhasználók sok esetben rákényszerülnek több ilyen szolgáltatást igénybe venni, ha minden keresett tartalmat látni szeretnének. Ott van például az HBO és a Trónok harca, a Netflix és a Kártyavár, a Hulu és A szolgálólány meséje vagy az Amazon és a Jack Ryan. Az összes igénybevételéhez bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ezért a felhasználók általában 1-2 ilyen szolgáltatást vesznek igénybe, a többi tartalmat pedig lekalózkodják.

Kevés rá az esély, hogy ez a közeljövőben megváltozik, ugyanis ott van például a Disney is, aki hamarosan elindítja saját szolgáltatását, és természetesen minden tartalmat ide terveznek majd áttenni, valamint különböző exkluzívok is várhatók.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neo1989 avatar
Ingyen beszerezhető tartalomra mindig lesz igény. Nem véletlen h MO-n a legújabb BTK is lényegében legalizálta a torrentezést.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Az a Kalóz aki feltölti a tartalmakat és nem az aki leszedi.
Ha rosszul gondolom, dobáljatok meg 100 forintosokkal. 😂
0
0
0
0
💬 1
Aredarn avatar
@Gyrger72: Aki feltöri az fizet érte 😀 , de aki feltölti az semmit nem tesz érte rosszabb esetben.
0
0
0
0
no avatar
A probléma az, hogy közel mindegyik kb 10$ körüli havi díjjal számol. Ha befizetsz mindre ami érdekel, az szolgáltatónként 10€. Csak a felsoroltak kb 40-50€-ba kerülnek, havonta. Szerencsére be lehet fizetni havi alkalommal is, mondjuk a Netflix esetében, de azért ők is megérik a pénzüket. Csak példa:
- minden hónapban igyekeznek legalább egy sorozatot, filmet agyonreklámozni hogy arra a hónapra is befizess.
- számos sorozatnak kint van már az újabb és újabb évadja, de a Netflixen csak pár évad van fent
- régiónként eltérő tartalmaz szolgáltatnak. US-ben pl fent van az adott sorozat minden évadja, EU-ban csak az első 3-4 évad, és hír sincs, mikor kerül fel a többi
- gyártja a saját tartalmakat, de akkor a szórása, igyekeznek a teljes palettát lefedni, hogy az a mennyiség rovására megy. Stílusonként 10-20 db sorozatnál többet nem nagyon találok, amik viszonylag nagy számnak tűnnek az elején, de 1-3 hónap alatt az adott stílus simán ledarálható, és utána alig-alig jön valami friss hozzá, mert éppen másik stílust frissítenek.

Más kérdés hogy a fent felsorolt példa szerintem a Netflix esetében nem helytállóak, mert bár a Kártyavár jó sorozat, de szerintem nem akkora húzónév már hogy amiatt fizessenek elő. A Marvel-es sorozatok már inkább. Az hogy azoknak milyen a minősége az más lapra tartozik, de aki a Marveles filmeket kedvelte a sorozatokban sem fog csalódni, max egy-egy évadban. De persze ízlések és pofonok. Például a napokban kellemeset csalódtam egy két Netflixes animációs sorozatban, ami azért is meglepő, mert azokat egyáltalán nem reklámozta a Netflix.

És tény hogy pl egy egy-két évados sorozatért nem biztos hogy megéri befizetni. Mivel ennyire szétdarabolják az elérhető tartalmat, ne csodálkozzanak ha ez lesz az eredménye. Mindegyik akarja a maga részét erről a piacról, de nem verseny fog kialakulni hanem feldarabolás. Amivel legrosszabbul a fizető néző jár.

De ugye az az érdekes, hogy ez már zajlik/lezajlott PC fronton is a Steam, Origin, Uplay, meg kitudja mennyi és miféle különféle launcher-szoftverbolt esetében. És mára eljutottunk odáig hogy egyes top gamek nem csak a kiadója saját boltjában, hanem a Steamen is megjelenik, egyből kiadáskor.

Jack Ryan sorozathoz pedig: Nem rossz, vannak benne jó, akár az eredeti könyvekbe is illő jelenetek, de helyenként nagyon túltolták és a könyvekből ismert karaktereket szabtak át teljesen. Plusz a története is teljesen új, és abba is túl sok mindent zsúfoltak bele. Meglátjuk a második évad mit hoz.
0
0
0
0
Sicko_Istii avatar
Most őszintén. Nem csak a játékokkal kapcsolatban, de ki az aki megvesz mindent? Ismerek olyan embereket, akik csak eredeti windows-al, csak eredeti játékokkal játszanak, de a filmeket vagy zenéket ők is csak "lekalózkodják".
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Sicko_Istii: Kicsit eltérő téma de hasonló a helyzet az ekönyvek terén is.
Magyarul megjelent papír könyv ára 4500.-
Ugyanennek a könyvnek az ekönyv verziója 2800.-
Ugyanez angolul nem magyarországról 4€
---
Magyar írótól egy 1200 oldalas ekönyv 1700.-
---
Másik esetben kerestem egy író összes művét összefoglaló ekönyv csomagot, hogy megvenném.
Magyar könyves boltokban 2800-3200.- körül volt csak, darabja, a 20 kötetnek, de csak kb minden 3-5. volt ekönyvben.
Két napnyi keresgélés után német könyvesboltban megtaláltam a keresett csomagot, igaz angolul, összesen 30€-ért. Fizetés előtt regisztráció kellett, mondom ok, töltsem le a könyvesbolt appját arra az eszközre amin akarok olvasni, de csak azon az egy eszközön fogom tudni olvasni, na itt már problémák voltak, de mondom ok, egy eszközt kiválasztottam, menjek a szoftverboltba és tegyem rá az appot, szoftverbolt közi: én régiómban az app nem használható. De legalább fizetés előtt kiderült hogy nem fog menni a dolog.
Torrent elő, 45 másodperc alatt megvolt a teljes könyvcsomag, és csak egy kattintásra a letöltéstől. És használhatom akármelyik eszközömön.

Tehát amíg az utolsó lehetőség rugalmasságát, hozzáférési gyorsaságát, kényelmét nem hozza egyik hivatalos bolt sem, addig nem nagyon kell csodálkozni ha megszegik a törvényeket az emberek.

Mindenki erőlteti a saját megoldását ész nélkül, nulláról fejlesztve adott esetben használhatatlan rendszereket, kényelmetlen megoldásokat, melyekben a felhasználó csak másodlagos szempont, ő csak egy buksza amit ki kell fosztani. Sosem volt olyan idő, amikor mindent mindenki külön akart kezelni. Elég csak az instant messaging és voice szolgáltatásokra, game shop gondolni. Kismillió app van mindegyikből, és megint másik kismillió app ami megpróbálja ezeket összefogni és egy felületen egységesíteni.

Újra és újra ugyanazokat a köröket futjuk, csak most a streaming szolgáltatók nyomják fullba a...
0
0
0
0
susguy avatar
Ja, hogy nem játékokról van szó. Mondjuk ilyen címmel még így is garantált hogy "valakinek" az agya el fog durranni 😆

Azért azt se felejtsük el hogy ha ne adj isten még el is érhető X helyen egy sorozat, sokszor előfordul hogy hiányoznak évadok vagy azok jó pár epizódjai, legyen az akár valahol a sorozat elején, végén vagy közepén is.
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
@susguy: Nem tudom. Én kevés sorozatot nézek, de ha az levan adva tv-ben akkor egy az egyben le is tölthető. Ha nincs akkor feliratosan tuti. Hiánytalanul.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Éppen a letöltés téma van boncolgatva.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Valószínűleg arra gondol hogy az adott csatorna weblapján tölthetőek le. Ami jogos, én sem azt mondtam hogy minden alkalommal ez van, csak hogy előfordul. Mondjuk itt a streaming szolgáltatásról van szó, ahol az lenne a lényeg hogy egy minél nagyobb választékból azt nézel amihez kedved van. Tv-n azt nézed amit őt adnak és amikor ők adják, nem beszélve arról hogy a műsoridő több mint fele reklám. Feltételezem hogy az online platformjukon sincs több azokon kívül amiket éppen adnak.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Kicsit félre értelmezem a dolgot. :-)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció