Nem lesznek Steam Deck-exkluzív játékok

Szerző: xoki | 2021. December 03. | hír | 1 hozzászólás

A Valve-nek nagy tervei vannak a Steam Deckre keresztelt kézikonzoljával, amely igazából egy PC-nek felel meg. A fejlesztők és a játékosok figyelmét is felkeltették vele, de a nagy népszerűség ellenére sem terveznek exkluzív játékokkal előállni.

A Steam Deck GYIK oldalán a Valve tisztázott egy fontos kérdést az exkluzívokkal kapcsolatban. Állításuk szerint semmi értelme nem lenne ilyesmivel előállniuk, mivel a Steam Deck egy PC, ezért ennek megfelelően kell futtatnia a játékokat. Ez sokak számára valószínűleg már a kezdetek óta világos volt, mivel más operációs rendszer is feltelepíthető lesz rá, így szinte bármilyen játékstílushoz illeszkedni tud. Több különböző irányítási mód közül válogathatnak a játékosok, például érintőképernyő is lesz, melynek köszönhetően okostelefonokra készült címekkel is könnyedén játszhatunk rajta.

A Valve marketinganyagai alapján a cég úgy pozicionálja a Steam Decket, mint amely a PC gaminget terjeszti ki, s nem egy különálló piacként tekint rá. A cég egyébként még a VR-t is félredobta, hogy az új eszközére koncentrálhasson.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Pontosan ez a lényege a koncepciónak. Amelyik fejlesztő akar optimalizációt végezni a konzolra, az megteheti, de elsősorban a konzol az, ami a játékokért felel.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció