Nem lehet majd kijátszani a Windows 11 minimális gépigényét

Szerző: xoki | 2021. August 02. | hír | 48 hozzászólás

A Windows 11 hivatalos bejelentésekor kiderült, hogy a Microsoft következő operációs rendszere egy ingyenes frissítésként érkezik majd a Windows-felhasználók részére. Sajnos ezt a remek hírt azonnal félretolta a rendszer gépigénye, mivel sok modern processzorcsalád egyáltalán nem támogatott, ráadásul most először a TPM (PTT - Intel; fTPM - AMD) megléte is kötelezővé vált.

A Windows 11 Insider Preview Buildre valamelyest enyhítettek az említett akadályokon, arról nem is beszélve, hogy néhányan megoldották azt is, hogy a Windows 11 Insider Preview még régi Lumia okostelefonokon is fusson. A Microsoft pedig kijelentette, hogy az idő előrehaladtával a tesztelők véleményét is figyelembe véve valószínűleg néhány régebbi generációs CPU-t is támogatni fog a rendszer végleges változata.

Néhány frissíteni tervező Windows 10-felhasználó jelenleg azon töpreng, hogy vajon hogyan tudná megkerülni a Microsoft által megszabott minimális követelményeket, viszont egy „kérdezz tőlem bármit” keretein belül a cég alkalmazottjai úgy tűnik, kitartanak amellett, hogy a cég által feltüntetett követelményeket nem lehet majd kijátszani.

A Microsoft program menedzsere, Aria Carley kifejtette a nézőknek, ő is tisztában van vele, hogy eléggé sajnálatos egy nem túl régi, elavultnak is alig mondható konfiguráció birtokában azt látni, hogy nem alkalmas a Windows 11-hez. Állítása szerint a minimális követelményeknek köszönhetően az eszközök sokkal jobb élményt nyújtanak majd, illetve nagyobb biztonságot is, ezért mindenképpen szükség van ezekre a korlátozásokra.

Carley szerint nem lesz lehetőség csalásra, különösen a szervezetek részéről. Nem lehet majd egy általuk nem támogatott rendszerre feltelepíteni a Windows 11-et. Szerencsére a Windows 10 már letöltés előtt érzékelni fogja, ha a jelenlegi konfigurációnk nem alkalmas a frissítésre, szóval felesleges letöltésre nem kerül majd sor.

Természetesen biztosak lehetünk abban, hogy a hivatalos megjelenés után néhány nappal megkerülik ezt a védelmet, de ne feledjétek, hogy nem ajánlott semmilyen nem hivatalos forrásból összetákolt Windowst feltelepíteni, hiszen elég könnyen biztonsági rések keletkeznek ilyen módon. Ráadásul több helyen már most találkozhattok Windows 11-nek álcázott vírussal is.

Hozzászólások: 48
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neuralink_2022 avatar
Már 1 hete használom, eszméletlen gyors lett a rendszer!
0
0
0
0
FoLey avatar
Nem,mert Vass Gabi szerint DDR5 ram kell Windows 11-hez 😂
0
0
0
0
Man 30 avatar
Minek kijátszani? Akkor meg nagyon lassú lesz az egész!
0
0
0
0
no avatar
[url]https://24.hu/tech/2021/08/04/microsoft-windows-11-telepites-gepigeny/#[/url]
0
0
0
0
Izi-ke avatar
Kiadás előtt fel lesz törve és ki lesz véve belőle minden ***ság, nem mindegy? Fog élni ez a rendszer vagy fél évet.
0
0
0
0
no avatar
Ez a bejelentés Revision-ért kiállt!
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Nem lehet majd kijátszani a Windows 11 minimális gépigényét

Nem a fszomat 🤣

Mindenre van kiskapu.
0
0
0
0
Blazeforone avatar
nekem megvan windows 10 enterprise,home,pro felcrack-elve Cd-re
0
0
0
1
SuperPuma avatar
Kínai verziót kell telepíteni és kész
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@SuperPuma: XDXDXDXD előbb meg kéne tanulni kínaiul azt a sok krixkraxot.
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
@Kings Bounty fan: Nem nehéz szék, ház, létra, klíma tartó konzol kondenzvíz elvezetővel..
0
0
0
0
carl18x avatar
Nem-e? Indiába ugyan úgy rá telepítik a Core 2 Duora :D Nincs lehetetlen csak tehetetlen
2
0
0
0
💬 1
Booker avatar
@carl18x: Igazad van!
Hack megoldások mindig voltak vannak és lesznek is.
Én örülnék ha a gépemre felmenne. Láttam sok jó videót róla. Nem végleges ver. de bejön
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nos, akkor ez se holnap lesz telepítve, de holnapután se...
0
0
0
0
Pioneer avatar
Úgy látom csak 8.-ik generációs vagy nagyobb intel procikkal kompatibilis. Így nekem marad a win10 egy jó darabig.
0
0
0
0
💬 12
P a i n avatar
@Pioneer: Mint lentebb írtam van rá mód, még egy ősrégi Core 2 Duo-s gépre is felmegy.
0
0
0
0
no avatar
@P a i n: Igen de ahogy írják is hogy a végleges verzióval nem lehet csalni ezzel.
0
0
0
0
P a i n avatar
@Kings Bounty fan: Tegyük fel, hogy mind a három mókulási lehetőséget patch-elik (amiben nem bízok), egy idő után úgyis találnának valami más megoldást.
0
0
0
0
no avatar
@P a i n: Minden hibát szoktak javítani a véglegesbe azért. Én támogatom nagyon legalább nem lehet minden kukából kiszedett gépekre rárakni, nagyon jó lesz ez végre igazi gamereket célozzák meg ezzel. Csak így tovább.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan:
végre igazi gamereket célozzák meg ezzel


Azt akarod beadni, hogy a Win 11 a játékosokat fogja támogatni?
Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan...
Vagy ez olyan mint a DDR5-ős írásod?

A gamer téma, még mindig csak egy felhasználási mód a számítástechnikában illetve egy fölösleges márkaelnevezés.
Hibajavítás MS-nél? Talán, de majd generálnak újabb hibákat amivel megkeserítik majd a felhasználók életét.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Csak úgy mint a konzoloknál most a pc van soron a generációváltáson.
0
0
0
0
P a i n avatar
@Kings Bounty fan: Ezzel csak az a baj, hogy aki régebbi hardver-t használ (pl 3/4. generációs Intel cpu-k), és elég neki a mai napig, az minek váltson egy teljesen új platformra ? Persze, ott van x%-os teljesítmény növekedés, gyorsabb memória stb, de ha elég neki ami most van, akkor minek ? Csak a Windows 11 miatt kétlem hogy ezek a felhasználók egy teljesen új platformra fognak váltani, de persze ez csak az én véleményem.
0
0
0
0
no avatar
@P a i n: Azt nem tudom, de 2025 október 14-ig ráérnek ugyan, de már előtte is jönni fognak erre játékok amik csak 11-en fognak futni, és a lejárata után pedig ömleni fognak az ilyen címek.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan:
Minden hibát szoktak javítani a véglegesbe azért.

Továbbra is programozásról beszélünk, amit te állítasz az a mesében létezik. A gyakorlatban pedig ez úgy nyilvánul meg, hogy ha kijavítasz x bug-ot akkor létrehozol vele újakat akarva akaratlanul, végtelen gyomlálás, pláne nagyon komplex szoftvereknél.

Továbbra sem főként a játékosokat célozzák ezzel, szimplán átemeltek bele olyan eljárásokat amikből ők is hasznot tudnak húzni. Szeretem amikor olyan témákba állsz bele amikhez zéró hozzáértés társul.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: De a kritikus hibákat kijavítják azért, a win 10-nél is mikor indult elég sok volt a hiba benne aztán milyen stabill lett.
Meg kell várni miként startol el aztán rendesen kifogják vesézni a rendszert minden teszter.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Nem feltétlen, a Win 10-nél is időnként előhoztak kritikusabb hibákat a frissítések során, le is volt közölve hivatalosan a legtöbb, a legtöbben nem érintettek de ettől függetlenül még jelen volt a probléma csak az ilyen szintű hibákat már másnapra gyomlálják, csak az had ne írjam megint mivel jár 😄 Bele lehetne ebbe menni mélyebben de fölösleges, hogy valami stabil még nem jelenti azt hogy hiba mentes, ettől függetlenül nem panaszkodok az új rendszerre lényegesen élhetőbb mint a 10, csak szokás szerint megy az ódzkodás, de ez minden egyes Win-nél megismétlődik szóval nem újdonság 😅
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Jaja, hát bízom hogy sikeres lesz és nem kerül majd többe.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szélmalomharcot vívnak. Elhihetik, hogy az első stabil buildet az első héten szanaszét fogják gyalázni a brazilok.
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@SuperPuma: milyen ,,brazilok'' ? 😂😂
0
0
0
0
Omis avatar
Gondoltam megnézem milyen az új felület Insider Preview keresztül
de azt írta nincs meg a minimális gépigény......
wtf :D
0
0
0
0
💬 2
DDarkness avatar
@Omis: Én még nem raktam fel, de tudtommal a BIOS-ban be kell legyen kapcsolva a Secure Boot meg a Trusted Platform Module.
0
0
0
0
Omis avatar
@DDarkness: Értem köszi :)
0
0
0
0
pinkyke avatar
Gondolom ennél sem lehet telepítésnél ki vagy be pipálni hogy mi kell és mi nem.
inkább erre feküdtek volna rá ha már valami ujjat akarnak csinálni legyen akkor választási jog is a Windows 10 et is ezért utálom mert mindent manuálisan kellet csinálni mert tele rakták sok felesleges alkalmazással.
És ahogy elnézem ez sem lesz sokkal jobb.
Én tuti nem váltok át rá nekem nem tetszik az új irány ami felé tart.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@pinkyke: Mikor felraktam nem igazán volt bloatware, csak ajánlásként vannak/voltak jelen hogy ezeket telepítheti a user, ha akarja, ellenkező esetben törli az ikonját (igaz jobb klikk esetén uninstall-t ír, de egyébként nincsenek felrakva, azóta lehet javították én még első napos Insider-nél pucoltam ki az ikonjaikat)

+ már nem volt Candy Crush ajánlásként, elég szomi voltam.
0
0
0
0
no avatar
viszont egy „kérdezz tőlem bármit” keretein belül...

Hogy futna?
0
2
0
0
P a i n avatar
Én három darab módszerről tudok, amivel most ki lehet játszani ezeket a követelményeket. Az egyik egy sima regedit-es barmolás telepítésnél, második egy Windows 10-es dll fájl átmásolása a Windows 11-es Pendrivera, harmadik, csinálsz egy Windows 10-es telepítőt, majd a Windows 11-es install.wim fájlt átmásolod. Az elsőn nem fogok csodálkozni, ha sikerül javítaniuk, de a másik kettőt kíváncsian várom, hogy milyen módon fogják megakadályozni/javítani.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
,,sajnálatos egy nem túl régi, elavultnak is alig mondható konfiguráció birtokában azt látni, hogy nem alkalmas a Windows 11-hez. Állítása szerint a minimális követelményeknek köszönhetően az eszközök sokkal jobb élményt nyújtanak majd"

Ebből az jön le hogy nagyobb lesz a gépigénye mint a Win 10-nek, magyarán kevesebb FPS-ed lesz mintha win10-en játszanál. Kivétel amelyik használja Win 11 Direct Storage és egyéb exkluzív újításait.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Kiki4444: Semmilyen FPS csökkenést nem tapasztaltam eddig, vagy 10 féle játékkal próbáltam. A béta van fent, a fejlesztőit nem próbáltam. Egyáltalán nincs erős gépem. (R5 2600/RX570)
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Hát akkor nekem is kell majd egy tpm...
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Tuhajohn: 8086K tartalmazza, minek akarnál külön beszerezni?
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@LordSzalko: Azt nem az alaplapnak kéne tartalmaznia?
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Korábban igen alaplapra volt integrálva, viszont az újabb generációs processzoroknál már magába a CPU-ba van integrálva.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@LordSzalko: Mikor volt az az ellenőrző cucc akkor a tpm miatt írta, hogy nem felel meg a gépem a követelményeknek. A bios-ban sem lehet aktiválni.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Hát most nem kezdem el magyarázni hogy merre keresd, tekintve hogy minden gyártó más BIOS felépítéssel rendelkezik, sok esetben még típusonként is eltérnek. De valahol a Advanced\PCH-FW Configuration-nél kell keresgélni és a Secure Boot is szükséges hozzá. Igazából támogatási listán van a 8. generáció már kezdettől fogva 😃
Így is keresheted akár: Trusted Execution Technology (TXT) vagy Platform Trust Technology (PTT)
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@LordSzalko: Lehet később ránézek.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Csak játékok alatt ne legyen lassúbb a win10-el szemben, mint anno a Vista esetén az XP-vel szemben...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció