Néhány ezer darab RX 6700 XT kerül az európai piacra

Szerző: xoki | 2021. March 15. | hír | 54 hozzászólás

Egyre nehezebb hozzájutni egy új grafikus kártyához, a készlethiány sajnos Nvidia és AMD oldalon egyaránt problémát jelent. A kártyákat azonnal felvásárolják a haszonlesők és a bányászok, emiatt az egyszerű gamer teljesen hoppon marad.

Hamarosan elérhetővé válik az AMD új kártyája, az RX 6700 XT, de a különböző jelentésekből már most sejteni lehet, hogy ehhez is nagyon nehéz lesz hozzájutni. A kereslet folyamatosan növekszik, ezért ebben az ütemben a kezdeti készletek sohasem fogják elérni az elvárt mennyiséget. Az AMD több kártyát ígér a megjelenésre, mint a korábbi termékeinél, de az Igor's Lab forrása szerint a megjelenéskor még így is csak néhány ezer darab RX 6700 XT kártya kerül majd az európai piacra.

A Red Gaming Tech szerint az Egyesült Királyság csak 1-2000 példányt kap a megjelenéskor, viszont hetente érkeznek majd hasonló mennyiséget felölelő szállítmányok. Persze ez papíron jól hangzik, de addig, amíg a kártyák nem jelentek meg és nem kezdték szétküldeni azokat, nem tudni, mennyire lesz sikeres a megjelenés.

Az AMD Radeon RX 6700 XT március 18-án válik elérhetővé, és szintén ezen a napon az első független tesztek is kikerülnek majd a világhálóra.

Hozzászólások: 54
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Payton avatar
Látom itt legalább értelmes emberek vannak nem úgy mint a prohardver gyászfórumon. Ott a legtöbb majom ivadék olyanokat írogat,hogy "vedd meg a kártyát ennyi az ára most fogadd el", "mennyiért adják neked ingyen? ez az ára" meg hasonló sznob újgazdag kijelentésekkel tűzdelt értelmes hozzászólások. A kedvencem az volt aki kielemezte,hogy ő 53 éves de mindig 4K-ba játszott -értitek mindig,ahha oké persze 😃 - és most is vett magának egy 3080 kártyát szuper jó áron....potom 750k áron. Ennek a terméknek szerinte ez az ára és aki nem tudja megfizetni az menjen kösse fel magát vagy keressen más hobbit mert ennyiért -szerinte- szinte ingyen van a kártya.

De a legjobb ami témához kapcs. ,hogy a 6xxx szériás fórum részbe a nyomik azzal versenyeznek,hogy 3DMark-ba ki ér el nagyobb pontszámot. Az egyik delikvens csak azért cseréli le a 6900XT kártyát 6800XT -re mert kíváncsi abból mit tud kihozni...na most ez továbbiakban döntse el mindenki maga ,hogy normális-e az ilyen. Bár még mindig többre tartom ezeket is mint a véglény bányászokat akik megállás nélkül vásárolják fel azt a pár db kártyát iszonyat árakon a gamerek elől.

Amúgy meg miért jelentetik meg a kártyákat ilyen dumákkal,hogy "born to game", "built for gamers" stb. Ezeknek a kártyáknak a 99%-a mind a bányába van és megy. Oda aztán rohadt fontos ,hogy milyen dizájnnal van és hogy világít. 😜 Hogy száradna el az összes bányász keze amelyik érintett ilyen kártyákat.

A magyar boltok árait elnézve meg min. felkéne nyomni őket a versenyhivatalnál vagy a fogyasztóvédelemnél mert ez nem igaz,hogy 4x áron kell adni nálunk mindent. A szar*s 3060 kártya is környező EU-s országokban 185k körül mozog (ami szintén sok értük) persze nálunk 300k alatt nem kapsz. Mi a sz*r folyik ebbe a zsivány országba??? Jobban teljesítünk a lopásba, emberek lehúzásába az biztos.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Payton: Szerintem teljesen fölösleges az országot szídani, mivel máshol sem jobb a helyzet. Németországban 1000 euró alatt 3060at nem igazán találsz. Itt Romániában pedig 360.000 forint a legolcsobb 3060.
Mint már említették, globális szinten kellene egy ilyen kezdeményezést inditani, amivel személyazonossághoz és lakhelyhez lehetne kötni a kártyák előrendelését, de ez egyik gyártónak sem érdeke. Igaz az embereken múlik, nemrég Billy bácsi megakarta emelni az xbox előfizetést a duplájára, de az emberek felszólaltak és nehogy emelték volna, hanem elnézést kértek és valami plusz szolgáltatást ingyenessé tettek, de ezt jobban tudják azok akik használják. A lényeg, hogy a játékosoknak is lenne erre hatalmuk kiharcolni csak elkellene valaki inditsa, aki tudja hogy müködik és biztos, hogy száz ezer számra gyülnének az online aláírások.
0
0
0
0
misota31 avatar
Lehetne államilag támogatott a videókártya beszerzés például a sportért és kultúráért felelős miniszter intézné és náluk kormányablakon keresztül regisztrálva (személyi/lakcím 1db limit) megvehetnénk és eladni legalább a garancia idő felén túl lehetne a vásárolt ár legfeljebb 73%-ért, és a bányászokat mivel ez egy jövedelem forrás megadóztatni plusz a stremereket is mert a végén minden hülye gyerek játszani akar majd dolgozni nem meg énekelni az x factorban vagy lealjasodni a valóvilágban és nem lesz aki kenyeret süt vagy tetőt ácsol stb. értjük ugye. Mert hát nem a magyar népköztársaság gazdasága a fontos ezeknek hanem hogy hány követője van(idióták és még csak fel se fogják) Sőt a rászorulóknak részletfizetési kedvezményt is biztosíthatnának. Kezünkben a jövő csupán néhány aláírás kell hozzá indítsunk most mi nemzeti Konzultációt.Ez VESZÉLYES ÁLLÍTSUK MEG A KAPZSI PC BOLTOKAT. (nyissuk ki a kocsmákat😆😉 KÉSZÜLT MAGYARORSZÁG GAMER KÖZÖSSÉGE ÁLTAL.😎
0
0
0
0
💬 2
MC MaRcI avatar
@misota31: Amúgy kíváncsi leszek én is a jövőre
Ma már a kis átlag csajok is instagram tiktok modellek
25-30 közt meg sírnak hogy nincs rendes pasi

Srácok is dolgozni nagyon kevés akar
Nem véletlenül nincs szakmunkas az országban

Egészen kicsi gyerekek már telefon tablet függők

Csak a lajk a követő szám a fontos
Meg a kamu élet amit mutatsz magadról instan
0
0
0
0
Payton avatar
@MC MaRcI: Tökéletesen összefoglaltad ! De komolyan. 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
Ugyan mindegy! 😃 Úgy se veszünk semmit se... Ha akarnánk se jutnánk hozzá, maximum lehúzás áron! 😃
Hamarabb lesz RTX 4000/RDNa 3 a piacon mint sem ez a generáció értelmes áron.
0
0
0
0
no avatar
Azért kicsit vicces itt a kommenteket olvasva látni hogy ezaz egész a gyártók hibája mivel a tsmc-n kívül más nem képes ilyen technológiát letenni az asztalra akkor bizony ők valamit baromira tudnak és átértékelődik a mikrochipek ára hamarosan legalábbis szerintem. Igazából az is eléggé nagy baj hogy az Intel sem tud gyártani magának már ők is a tsmchez fordulnak ha jól tudom két éven belül akkor még nagyobb lesz a gebasz. Na megyek is veszek tsmc részvényeket.
0
0
0
0
💬 2
misota31 avatar
@Csakos10: Nem érted látom nem az a baj hogy keveset gyártanak ami amúgy nem kevés hanem hogy például legyárt 2000 db és az nem kétezer emberhez jut el hanem kettőhöz mert százával köti össze ezek a kártyákat
0
0
0
0
no avatar
@misota31: Pénz beszél de ezt valakinek manapság még magyarázni kell? 😂 Amúgy most néztem utána még a geforce now szolgáltatás is BETELT kivéve ha féléves elofizetsz azért nem gondoltam volna hogy ennyire nagy a gebasz 😶
0
0
0
0
misota31 avatar
A két vállalatnak kötelessége volna minden játékosnak biztosítani a vásárlást egy Gamer videókártyára előrendelés formájában személyazonosítással egyebekötöt regisztráció után és talán nem érezznénk magunkat arcon köpve. Ez is amit csinált az nvidia hülyének nézte az összes gamert a kártyák szoftveres butításával hogy a bányászok kedvét elvegye könyörgöm manapság meddig tart egy ilyen feladat megoldása és ezzel a nyerészkedők még ugyanúgy felvásárolnak mindent. EMBEREK EZEK GAMER KÁRTYÁK. Nem bányászok é és nem is az aljas nyerészkedőké. Követeljük meg azt ami jár. Nyomás kell gyakorolni a gyártókra hogy eljuttasák a célközönséghez a termékeiket amiket évtizedeken át vásároltunk tőlük és belőlünk éltek meg ezidáig. Hálátlan kapzsi banda.
0
0
0
0
💬 8
Viktorinho avatar
@misota31: Nálunk az Alza megoldotta,hogy egy bizonyos személy havonta egy kártyát vehet majd,így legalább nem egy ember veszi meg az összeset ahogy felkerül a polcokra.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Az már régen rossz, mivel háromszoros áron kapod meg az alzánál is és egyébként azt is ki lehet játszani. Viszont az előrendelés személyazonosság megadásával jó ötlet lenne. Ezzel már meglehetne fogni az ingyenélőket.
0
0
0
0
misota31 avatar
@kedveslehel21: Ott a pont
0
0
0
0
misota31 avatar
@Viktorinho: Ugyan már ne légy naív azt hiszed az alzánál érdekel bárkit hogy ki kapja a terméket ugyan azt játszák mint Nvidiáék tetszelegnek a jó fiú szerepében és a játékosok megint hoppon maradnak. De ha netalántán be is tartanák az sokat elmond hogy nincs ár megadva sehol tehát az alza az a áldott jó bolt is ilyen 2-3 szoros áron adja majd a bányászoknak mert remélem gamer nincs olyan hülye hogy annyiért megvegye mert van alternatíva pl playstation xbox Nintendo stb
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@misota31: Nekem mindegy,én csak írtam. Kijátszható ha a családból mindenki rendel egy kártyát. De a gyártók is ugyanúgy letojják hogy neked e adják el a kártyát,vagy épp egy bányásznak. Ezért is nem fognak most felhalmozni a raktárakba x ezer példányt,csak hogy akinek kell regisztráljon és rendeljen. Inkább kiküldik a boltoknak,csak,hogy minnél hamarább minnél nagyobb haszonra tegyenek szert.
0
0
0
0
misota31 avatar
@Viktorinho: Igazad van ezért írtam hogy nyomást kell helyezni a gyártókra és azt elérni hogy előbb a gamer kapjon kártyát aztán jöjjön a többi amint már mondtam személyazonosítással valamint lakcímhez kötődően limitálva
0
0
0
0
Payton avatar
@Viktorinho: Alzat fél éve nézem, egyszer se volt raktáron vagy rendelhető státuszban náluk egyik új gen. kártya sem. Szerintem kéz alatt megy náluk is minden a bányász majmoknak , mert ez elég gyanús így...sosincs készleten még 1 percig se semmi. Árakat nem tudok de biztos nem adják olyan olcsón hogy a célközönség 1 másodperc alatt elkapkodja azokat...

A személyazonosság megadása tényleg jó ötlet lenne vagy valamit legalábbis már jó lenne ha kitalálnának mert így a büdös életbe nem fog változni a helyzet és még 2025-be is itt fogunk tartani.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Payton: Én nemegyszer láttam náluk kártyát ,de általában rtx 3090-et,mert ugye ez a legdrágább,abból van a legtöbb haszon. De pár óra után mindíg el szokott fogyni.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Állítólag bányászatra gyengébb lesz mint az 5700xt. Szóval talán nem kapkodják el a bányászok. Hamarább a haszonlesők,de azoknak meg azt kívánom rohadjon a nyakukra az összes.
0
0
0
0
💬 9
Quadgame94 avatar
@Viktorinho: A 6800 XT van egy szinten az 5700 XT-vel miningban. Jóval gyengébb lesz a 6700 XT.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Viktorinho: Tisztelt Uram !

Sajnos egyelőre csak nő ezeknek a férgeknek a száma az online használt piacon. HardverAprón ami megy az kész szégyen 😆 több éves használt kártyákért garancia nélkül 150 ezret kérnek. Vicc 😞
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Arthur Morgan: Ezért is nem bánom,hogy pár éve beruháztam egy 1080-ra,amikkel én játszom azokra bőven elég. Még bírja ki 4-5 évig,addigra talán teljesen leszokom a gamelésről,netezéshez meg elég lesz majd valami APU. 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Viktorinho: A 1080 a mai napig egy ütős kártya úgy gondolom 😆
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Oh van az helyenként 250 ezer is 3 éves kártyáknál 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Meghülyült az emberiség 😆
0
0
0
0
sunny474 avatar
@Arthur Morgan: Én is csöppet meglepődtem amikor láttam, hogy a 1070-em többért árulják mint amennyiért vettem jó 4 éve 😃 Nevetséges, de eladni se tudnám mert csillagászati áron lenne egy új bármilyen NV/AMD kártya.
0
0
0
0
jodo1978 avatar
@sunny474: Nekem sikerült" jó áron" HW apron 3070-t szerezni.De ezek a magyar tetves kereskedők bolti árait azt hagyjuk ,remélem a nagy szenegáli niggerbroki hamarosan kipucolja a torkukat.Ez hogy semmi szégyenérzetük ,rohadjanak meg.
0
0
0
0
misota31 avatar
@Arthur Morgan: Részben igazad van ám a hullámzásért nem a víz a hibás hanem aki a követ bedobta. A retkes üzletek azokat kell ekézni. "... Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. ..."
(Márai Sándor) Sajnos 2021-re mindenben visszafejlődtünk erkölcs, morál, művészet, kultúra, tudomány, vallás/hagyomány de egy valami fejlődik és ez a technológia ami a vesztünk is lesz egyszer valamilyen formában.
De filozófáljon a fene aki érti jó a többit meg lesz. rom.
Aki azt mondja hogy "éljünk a mának" az felőlem holnap meg is pusztulhat, mert hát sok értelme nincs az életének ha csak annyi esett le a hülyének hogy élvezkedjen.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 6
Quadgame94 avatar
Mintha tehetnének róla hogy nem tudják gyártani. TSMC/Samsung nem képesek rá. ATI nincs már 15 éve amúgy. A másik meg hogy alig 5 hónapja tart az állapot, ez a kártya 180 ezer lenne alapból, gyanítom nem ebben az árkategóriában keresgélnél. Túlozni meg nem kell. 1 év és nagyjából hepyre jönnek a dolgok.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Természetes, hogy az amd-nvidia a hibás és ők tehetnek róla, hogy nem tudják gyártani. Amit írtál teljesen igazad van, annyit kell vállalni amennyit elbírnak, mivel ez nem csak egy kutató labor ahol folyton valami újat kell nyújtani, hanem szolgáltatás is a vásárlók számára. Nem beszélve arról, ha én a tizedet ellátom tejjel és számítanak az emberek rám, aztán jön egy "hiéna" aki azt mondja mától felvásárlom tőled az egész tejet, ahogy kifejted, mi lesz a tized lakossaival? Megfejik a kobor kutyát? Vagy majd bemennek a lidl-be és megveszik a hiénától 3szoros áron ugyanazt a tejet fél év garanciával.
0
0
0
0
xCube avatar
@kedveslehel21: Ha hibást akarunk keresni, akkor én a TSMC -t egy lapon említeném a chipfejlesztőkkel, hiszen mindannyian arra építettek, hogy idén minden egyszerűbb lesz. A TSMC túlvállalta magát, a Samsung a saját chipjeire fordítja a hangsúlyt, mások pedig nincsenek a bizniszben.
0
0
0
0
xCube avatar
Dehogy a gyártó karba tett kézzel nézi mert az ö pénze megvan az már gusztustalan.


Hol nézik ezt karba tett késszel, hol van meg a tervezett bevétel? A GPU chip eladási ára fixált, a founders edition árai dettó nvidia oldalon, az AMD pedig nem tart saját háremet. Az ártöbblet egy az egyben az eladóknál és a gyártóknál realizálódik.

A tavaly megjelent architektúrát próbálja az nvidia eladni, de lehetetlen, mert ami egyáltalán piacra kerül azt elviszik a bányászok.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
A TSMC/Samsung nem csak Amd/Nvidia/Intel chipeket gyárt,hanem autókba való chipeket,telefonodba is ők gyártják a procit, konzolokba is. Szóval nem a vga gyártók tehetnek arról,hogy azok ketten nem bírják ellátni a piacot,mert túlvállalták magukat.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: VGA gyártók is benne vannak bőven, ők sem ártatlan szemlélődök hogy jaj szegények, most mi lesz velük: ha nem engedik ki a termékeiket ilyen iramban, tudván hogy a gyártás nem tudja teljesíteni az elvárásaikat, akkor nem lenne ez a helyzet most. Szerződéskötéskor tudták hogy ez lesz, mégis bejelentették és indították az új generációkat. Anno az AMD-nek visszagondolva volt esze: papíron bejelentette az új sorozatot de csak fél évvel később lehetett boltokban kapni. Paperlaunch. Kapott is érte.

Nem hirtelen állt elő ez a helyzet. Nem volt ár vagy földrengés mai ezt okozta. Egybetorlódott: a két konzol váltás és a két nagy vga gyártó váltása. A felhasználó meg le van sz*rva szokás szerint.
0
0
0
0
no avatar
480$ lenne az ajánlott ára az AMD szerint.
HA igaz az a darabszám, vagyis EU kb 10000 darabot kap, usa mondjuk, tisztán spekuláció: 20000-t közelkelet 8000-t, délamerika 10000, japán és távolkelet 20000-t, akkor ez kb ~100.000 db x 480$ = 48.000.000$ = 14,7 milliárd huf...így már érthető ha elindítják ennyivel is a termékvonalat.

Első gondolatom az volt hogy ilyen kis mennyiséggel minek indítják el, hiszen csak a játékosokat haragítják magukra és párezres tételért alig kapnak bevételt, de a fentiek alapján más a helyzet.

És ez most garantált tuti bevétel. Más kérdés hogy ha csak! a negyede kerül továbbértékesítésre és csak! kétszeres áron: az 12.000.000$ tiszta, tuti, "adómentes" haszon, amit nem az AMD kap.

Eddig úgy gondoltam lehet érdemesebb lett volna ha most a következő 1-másfél évet inkább fejlesztéssel tölti mindkét oldal, míg a gyártás utoléri magát és felhalmoz annyi kártyát amivel már van értelme elindítani egy termékvonalat, de a fentiek alapján nem hiszem hogy bekövetkezne.
Eddig majdnem fordított volt a helyzet, úgy kellett átcímkézni a kártyákat hogy el tudják adni, most meg a korábbi széria hulladékai is aranyárban mennek.
Lehet elértünk oda, hogy a top vonal nem lesz elérhető a halandó gamernek, mint anno a Silicon Graphics - Matroxx kártyák, hanem meg kell elégedjen az egy generációval előbbivel, amit talán nagyobb tételben tudnak gyártani, feltéve ha a gyártók is felismerik ezt és nem vezetik ki őket a piacról...ami jelenleg nem érdekük.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Az AMD-nek inkább a DLSS alternatíva fejlesztését kellene megsürgetnie...jobban járna mindenki mert a vga piac úgy elvan baszva jelenleg ahogy csak lehetett...ezzel a pár ezer db-al senki nem ledz előrébb az AMD-n meg a viszont eladókon kívül...mert úgyis horror áron mennek el
0
0
0
0
💬 8
Mesterlovesz avatar
@bukta2: Inkább a gyártási kapacitást kéne valahogy növelni, mert őszintén szólva nem igazán vígasztal, hogy a nem létező kártyámon van e DLSS alternatíva, vagy nincs.
0
0
0
0
odinx avatar
@Mesterlovesz: Elég meredek ötlet, de szerintem az lenne jó, ha minden egyes ország tudna gyártani videókártyát. Még talán az árazásnak is jót tenne.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@odinx: Gyártók gyártanak, nem országok... vagy nem értem hogy gondolod, legyenek nemzeti szilíciummanufaktúrák, a dohányboltok mintájára?
0
0
0
0
odinx avatar
@Mesterlovesz: Hát olyanra gondolok, hogy országonként lehetne pl. AMD, Nvidia. Belgiumon belül, Skócia és ezen belül. Több helyről tudnának gyártani. Bár gondolom ott lehetne megoldani a gyártást, ahol van szilícium. Összefoglalva több gyártó kellene az egész világon vagy országonként.
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Itt nem a nyersanyaggal van gond. Hiszen a világot körbeutazza egy új autó, mielőtt a piacra kerül.
Inkább az emberi költség / politikai helyzet az, ami miatt nincs mondjuk az Eu-ban már ilyen gyártás.

A több gyártó remek javaslat és van is:
https://anysilicon.com/wp-content/uploads/2019/02/semiconductor-foundry-roadmap.png

Csak a probléma az, hogy 12nm alatt akar mindenki gyártani, és arra már kevés gyár van.

https://gepigeny.hu/hir/hivatalos-ekkor-es-ilye…8#c3819347
Visszatérve egy chipgyártó termelésére fontos megjegyezni, hogy egy adott node -ra építkező gyártószalag megtervezése, kikísérletezése, felépítése és karbantartása nem a 2010 -es színvonal, semmilyen szinten. A gyártósort partnerek és megrendelők szerződései alapján alakítják ki valamekkora pufferrel a komplett életszakaszt megtervezve. És egy ilyen szalag felépítése nem úgy működik, mint egy átlagos gyári futószalag. A munkások itt diplomás mérnökök komoly szakmabeli tapasztalattal és ehhez mért fizetésekkel. Egy új sor beállítása nem éri el a megtérülési értéket egy ilyen ugrásszerű igénynövekedés miatt, mert nincsen semmilyen garancia arra, hogy ki tud futni. A TSMC -nek egyértelműen érdeke lenne bővíteni, de ha bukik vele, akkor felesleges volt az egész, így inkább a biztosra játszik.…
0
0
0
0
odinx avatar
@Palanova: Értem, köszi az infót.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Jaj bocsi a bejelentésre mentem véletlen. Ne nézzétek! Csak akartam írni hogy márciusban a driverrel jön a DLSS
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Andrews: 😆 sebaj 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Na ez a párezer darab biztosan elég lesz mindenkinek 😂
0
0
0
0
odinx avatar
Majd jók lesznek OEM-es gépekbe.😆
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Egyáltalán valaha is beérik magukat a gyártók vagy egy igen hosszú ideig ez a készlethiány lesz ? "Haszonlesők" hmm . Novemberben amikor az rx 470 asus mining kártyák kerültek a boltokba talán 2 hétig tartott és elfogyott . Nem volt drága 32 ezer ft volt darabja . De most mit láttam nem is olyan rég ? Hardverapron ugyanazokat a kártyákat fent hirdetik van belőle több darab . 45 ezer ft ért 😃 . Szép kis üzletet csinálnak belőle . És biztos van olyan aki még többért adja .
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Mizushio: Ugyan, + oda sem ert, mar elfogyott. 😂
0
0
0
0
cabus26 avatar
Hová xarjak 😆😆😆
Amúgy hiába lesz pár ezer db,ha a készlet attól még kevés lesz.Majd akkor lesznek ezek az árak valósak,ha telítve lesz a piac,mint előtte. Addig ezek a mocskok felvásárolják és többszörös áron adják. Sajnálom azokat a hülyéket,akik ennyiért megveszik...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@LordSzalko: you: GT1030 passzív hűtéssel 😃
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Ja igen, úgy még kellemesebb 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Zseniális. 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció