Negyven különböző GeForce RTX 2060 SKU várható

Szerző: xoki | 2018. December 27. | hír | 43 hozzászólás

Úgy tűnik, a Gigabyte 40 különböző GeForce RTX 2060 variánst tervez kiadni, legalábbis ha hihetünk az EEC (Eurasian Economic Commission) oldalán felbukkant adatoknak. Az információkat egy Twitter felhasználó, Komachi fedezte fel, majd pedig a VideoCardz kielemezte azt és természetesen meg is osztotta.

A 40 modellt nem nehéz összehozni, ha figyelembe vesszük, hogy a Gigabyte sok esetében csak a hűtőt cseréli majd ki. Nagyobb különbséget 6 kártya esetében fedezhetünk fel, amelyeknél a memória fajtája, valamint kapacitása is változik majd. A GTX 1060 esetében 2 fő modell készült, vagyis a 3 GB-os és a 6 GB-os verzió, ellenben úgy tűnik, az RTX 2060 esetében egy 4 GB-os verzió is megjelenik.

Tehát ha igaznak bizonyulnak ezek az információk, akkor egy 6 GB-os, egy 4 GB-os és egy 3 GB-os verzió is készül majd a kártyákból, ráadásul mindhárom kétfajta memóriával fog készülni, azaz GDDR6-tal és GDDR5X-szel. Ez alapján tehát minimum 6 modell várható, amelyekre aztán Aorus Xtreme, Gaming OC, Windforce 3X/2X vagy Mini ATX hűtő is kerülhet majd. A kártyák teljes listáját megtalálhatjátok itt.

Hozzászólások: 43
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
soulknight avatar
Zseni ez az nvidia saját magának állít konkurenciát évek óta, hatalmas logika.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
3GB-os minek kell? Még a 4-et se értem, de a 3GB?
0
0
0
0
💬 3
sunny474 avatar
@Tuhajohn: 1080p-ben van játék ami megzabál 6gigát reggelire VRAM-ból a 1070-en és papíron a 2060-nak hasonló szinten kéne lennie. Röhöghetnek a markukba akik ezt megveszik, hogy a memória fogja majd vissza a kártyát, de a gyártónak is ennyit tudok mondani erre: GRAT. Értem én, hogy a monopol helyzetben lévő NV *** felállni a kis karosszékéből, de ez a hulladék ár/érték arányú széria a csodás Ray-tracing habbal a tetején elszomorító. Kb mintha az egészet az fps huszár vérpistikéknek vagy a fanboyoknak tervezték volna, azok úgyis megveszik.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@sunny474: Jó az a sugárkövetés csak hamaradták ki és drágán. Ez lesz még 1-2 generáció mire kiforr.
0
0
0
0
Takashi avatar
@Tuhajohn: Rakhatnak rá akár 30GB VRAM-ot is, ha a grafikus chip és a memória vezérlő nem elegendő ezen specifikációk kihasználására. Ugyan ez a helyzet a GTX 1060 6 GB-tal is, a memória vezérlő egy rakat szerencsétlenség és a kettő között sokszor még az is jön ki, hogy a 3 GB-os variáns jobb. Így hát ennek fejében, még mindig hülyeség és a 3-4 GB VRAM-os változat?
0
0
0
0
carl18x avatar
Van egy érzésem hogy itt nem lesz olcsó GPU egyik sem 😃 RTX 2070 500 Dolcsi akkor ez se lesz 300-nál olcsóbb. De kérdem én akkor hol a fejlődés? értem én hogy 20%-al gyorsabb, de mellette 50-100%-al drágább lesz akkor kinek éri meg? Az nvidia RTX kártyái idáig nem hozták azt a szintet amit mindenki elvárt volna tőle.
Nem is ezzel van a baj hanem hogy erre fel az árazás elégé pocsék, ár-érték arányba nem egy besbuy idáig egyik RTX kártya se.
Akinek van egy Pascal nem éri meg váltani
0
0
0
0
💬 4
yericho500 avatar
@carl18x: OSZTOM. és teljesen igazad van. kollega elmondta a nevemben is amit kell 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: Nem azért írom mert AMD kártyám van de itt az AMD guríthat majd nagyot a CES-en az új Ryzenekkel meg talán látunk valamit az új 7nm es VGA-kból is amik ha a pletykák igazak olcsók és jók lesznek.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: Ha valóban 250 dollár lesz a RX 3080 akkor valóban nagyot szólhat a piacon, jelenleg az nvidia és intel árai az egekbe vannak. Hatalmas lehetőség az amd számára hogy piaci részesedéshez jusson. Igen jön a Zen 2 7 nanométeren és a 7 nanos GPU-k is, végre az amd kicsit felrázza a piacon. És a legfontosabb" Elérhető áron" Nem csillagászati árazás mellet.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@carl18x: várjuk ki a végét annak az árazásnak... 😃 de legyen úgy, 250 dollárért nem fognak rx3080 at adni az már most 100%... de olyan 400€ az már reális ár szerintem érte, és akkor olcsóbb is lesz mint a konkurencia és kisebb fogyasztáson hozza majd a RTX 2070 szintet a petykák szerint azt mondták hogy az AMD visszatér a High end piacra VGA téren de sztem ez túlzás :/ az RTX 2070 szint még nem a High en az inkább az GTX1080Ti- RTX 2080-RTX 2080TI
0
0
0
0
wiza avatar
Látszik hogy a csúcskategóriás kártyák árából nem akarnak engedni ezért tele hányják a piacot közép-alacsony kategóriás olcsóbb kártyákkal. Akár hogyan mahinál az Nvidia eladási trükkökkel nekem ezek a kártyák nem opciók.
0
0
0
0
FoLey avatar
Én megmondtam GTX 1060 selejt=RTX 2060 rt finomságok egy kis OC meg memórián változtattak. Nesztek vegyetek meg engem mint a cukrot. 😆
0
0
0
0
💬 1
xheynor avatar
@FoLey: igen az a kategória.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😂 😂 😂 😂 😂 😂 Nem Április elseje van 😃 Most ez komoly ? 😃 Vissza térünk a 3-6GB kártyákoz 😃 mert drága a memória ?
Akkor most még se a Technológia a drága ha szaros 3Gb ra rárakják 😃 Tudom mit akarnak a régi kártyák eladásának el lehetetlenítését ... Szóval kövi generációra már a 1000 es széria szart sem fog érni....
0
0
0
0
kimi100 avatar
AMD I am waiting for you 😀😆😊😊😊😊😊😊
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
RTX 2060 3 és 4 GB os verziók nagyon komoly pályázói lesznek a 2019 es év legrosszabb grafikus kártyája címnek.
Az RTX hez még a 2070 is kevés, a 1070 szintű teljesítmény kihasználásához meg édeskevés a 4 giga vram, a 3 meg aztán abszolut LMFAO. Ez a kártya minden téren megbukik. Minek kell ilyen hulladékokat kiadni? Miért nem lehet értelmes termékeket gyártani?
BF V öt már így is visszabutították, hogy fusson az RTX (senki se gondolja hogy mindenféle szuperalgoritmus implementálása okozza az fps növekedést, szimplán kivették az objektumok felét amit RTX el kel lszámolni és jééééé kétszer akkora a teljesítmény, de meglepő...), az RTX nélküli mód meg amúgy is direkt úgy van megcsinálva, hogy az árnyékok feltűnően rondák és igénytelenek legyenek. Ez a technólógia egyelőre több kárt csinál, mint hasznot.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Gáz amit művelnek... Alig jön ki egy uj kártya, de azért dobjunk ki még párat, pár %-os teljesítmény plusszal.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Kíváncsi leszek egy 3 gigás 2060-ra RTX ON mellett egy BF5-ben például... 😂
Nem pazarlás ezekre rászórni az RT magokat? Még mindig halomban állnak a Pascal kártyák a raktárakban, úgyhogy kínjukban jön egy új GTX, most meg méééég egy RTX. Biztos hogy ők tudják jobban mit csinálnak, de valaki nekem is elmagyarázhatná.
0
0
0
0
💬 1
Scorn Face avatar
@kolbaszkarika: Valamilyen agy halott megsúgta egy bomlott elméjű főnöknek hogy ez a tuti üzlet. Hogy, ezzel bankot robbanthatnak. És veszik majd mind a cukrot, ha jó ha szar de fogyni fog.
0
0
0
0
Aredarn avatar
Biztosra mennek hogy legyen választék 😃 . (Ha úgyis rossz lesz az ár/érték arány mint a többi RTX-nél)
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Zörgő venti ?
Tisztelettel szólok hozzád "enslaved" kolléga ez is kb olyan lehet mint a használt autó vásárlás, ki lehet fogni jókat is :-)
Nekem 970 is giga volt a 1070 is és most a 1080Ti is Giga Aorus és se zörgés se ciripelés se melegedés. Lekopogom nincs vele gond hála égnek és nem is tapasztaltam eddig semmi olyasféle hibát ami erre utalna .-)
0
0
0
0
💬 3
enslaved avatar
@DrGordonFreeman: Az Aorusnál már valóban odafigyeltek a venti kérdésre, ott már kicsi volt a szórás, de addig nagyon sok kártyájukkal volt probléma ventik terén. Nézz meg fórumokat róla.
0
0
0
0
Kelori avatar
@DrGordonFreeman: Ez nem egyedi eset. A windforce hűtőkkel szerelt giga kártyáknak típushibája volt a zörgő venti. Egyetlen gigabyte kártyám volt eddig, egy hd 7770-es, de az is ezzel a hibával küszködött.
ki lehet fogni jókat is
Az egyik legnagyobb AIB partnerként igenis legyen mindegyik kártya letesztelve, menjen át azon a minőségellenőrzésen. Egy ilyen "neves" vállalatnál az hogy "ki lehet fogni jókat is", k*rvára kevés.

Lehet hogy úgy van ahogy írjátok és manapság már figyelnek erre, de részemről bekaphatják tövig azok után hogy éveken át árulták a hulladék kártyáikat.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Az Aorus esetében már tényleg nem nagyon van probléma, de én se vennék az életben már Giga kártyát, főleg nem csúcs kategóriában. Be is tenné a kaput ha egy 1080 Ti vagy egy 2080 Ti azzal kezdené hogy zörög a venti.
0
0
0
0
enslaved avatar
A Giga inkább sose csinálna kártyákat, inkább hagynák meg ezt azoknak akik értenek is hozzá, főleg ha a hűtést nézzük. Ők a zörgő ventik királyai.
0
0
0
0
💬 16
CuRi avatar
@enslaved: Ket darab kartyam volt idaig a Gigabyte-tol, eddig semmi ilyet nem tapasztaltam, sot a GTX960-as variansnak hangja sem volt. Homerseklettel sem voltak soha problemak, szerintem annak tekinteteben is benne van a top 3 marka kozott.
0
0
0
0
enslaved avatar
@CuRi: Szerencséd volt. Minden tizedik windforce zörgött egy idő után.
0
0
0
0
CuRi avatar
@enslaved: Hat egy ido utan valoszinuleg minden markanal elojonnek a problemak, ugyanis ez az uzlet resze. Ha nem menne tonkre, nem avulna el, nem venne meg az ember az ujat. Egy Giga kartyara 3 ev gari van ujonnan, pont annyi mint egy Asusra, ami kb. 30%al dragabb. Barmi gaz van cserelik... Minden markarol olvastam mar ezt is azt is, szoval szerintem az a lenyeg, hogy nagyon gagyi nonamet ne vegyen az ember. Ar/ertekben abszolut jo a giga.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@CuRi: Amúgy tényleg sokat romlott a Gigabyte minőség terén. 2011 körül kezdett esni a színvonala jelentősen. Pedig az eddigi legjobb videokártyám egy Gigabyte Radeon 9600 Pro volt és a legstrapabíróbb alaplapom is egy GA-K8VM800M volt. Igaz még a "Batmobile" HD5770-t is szerettem. Mai napig megy a kártya.
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: Nem romlottak ők semmit, rendszerint vannak problémás hardvereik. 2006 - 2008 táján az alapjaik voltak rendre hibásak, néhány user lehulló csatlakozókra is panaszkodott, de alapvetően stabilitási gondjaik is voltak. Aztán kicsit összeszedték magukat, majd megint jött a szívás a videokártyákkal. Valahol mindig van probléma. Hogy megjegyezzem akkoriban az ASUS is szenvedett elég sok problémával és abban az időben tört elő az AsRock a "csak ha muszáj" kategóriából az ajánlhatóba.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Az Asrock csak mostanában kezdett el képviselni vállalható minőséget. Anno majdnem a Mercuryval játszott egy ligában. A fent említett alaplap pl pont egy Mercury tápot élt túl meghibásodás nélkül, abban az időben, mikor el voltak terjedve a mindenféle VIA chipes hulladék alaplapok
0
0
0
0
enslaved avatar
@CuRi: Ha 3 év után jön elő talán még oké is a dolog, de sok esetben azonnal vagy 1-2 hónap után. Abszolút nem normális.
0
0
0
0
CuRi avatar
@enslaved: Nekem a gigaval tapasztalatom 2015 ota van. Akkor vettem egy 3 ventis windforce GTX 960-at. 3 evig semmi problema nem volt vele, halk volt, es a homerseklete sem volt magas, konkretan hűs levego jott ki a gephazbol, igaz hogy eleg tagas, es jol szellozo gephazam van de akkor is. Azota mar azt ugye eladtam, es idaig a vevo sem mondta hogy mekkora hulladekot adtam el neki, elegedett vele. A mostani 1060-as kartyam mar 2 ventis, es teny hogy valamivel hangosabb, viszont homerseklet problemak ezzel sincsenek pedig nem Aorus. Persze en elhiszem a ti negativ tapasztalataitokat, de szerencsere nekem ezalatt a bő 3 ev alatt nem volt semmi, kifejezetten elegedett vagyok vele.
0
0
0
0
enslaved avatar
@CuRi: Az a lényeg hogy neked rendben van.
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: Nekem van egy eleve használtan vásárolt HD 7870 GHz Edition OC WindForce 3x hűtővel. Nem tudom pontosan mennyi idős, nálam 2015 óta dolgozik, semmi gondja. Valószínűleg ez is a kivétel.

BTW a sztenderd blower típusú hűtők radiál ventilátorai lényegesen tovább bírják a strapát, mint az axiál megoldások. Én őszintén szólva szeretem ezeket a megoldásokat, kompakt és praktikus. Persze ha nagyon meleg a környezet, akkor hangosabb is, de normál esetben semmivel sem rosszabb a másik megoldásnál.
0
0
0
0
phasskivan_ avatar
@enslaved: +1 😆 Frissen kibontva már zörgött. Elviselhető de akkor is. Na meg marha meleg tud lenni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@phasskivan_: Még talán az ITX verziók voltak a legjobbak, lehet mert ott csak egy venti van😀
0
0
0
0
tivike avatar
@enslaved: Így van. Jelenleg én is szívok a hülye zörgő kártyájuk miatt. A drága pcx meg azt mondja, hogy nincs semmi baja. Még jó, hogy fizettem cseregaranciát... Dobom fel hardverapróra 20 ezerért, vigye a picsába akinek kell. Azt veszek inkább 1070-et de nem gigabyte-ot... Soha többé gigabyte-ot.!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@enslaved: Nekem is volt Gigám még régebben, nem volt vele gond, de nem nagyon ajánlatos Asus helyett bármi más márkát választani 😃 én maradok az Asus nál....
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Az Asusnak az az egy baja van hogy hangos és szeretnek ciceregni. Ha legközelebb cserélek az MSI Gaming valami lesz.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@enslaved: Hát nekem volt vagy 8db Asus om 😃 és 1 se cicegett még 😃 akkor szerencsém volt
0
0
0
0
no avatar
Gondolom szép áruk lesz ezeknek a kártyáknak.😀😀😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció