Négyévente jönnek majd a fővonalbeli Assassin's Creed-játékok

Szerző: xoki | 2024. August 18. | hír | 16 hozzászólás

A nagy sportjátékok és a Call of Duty mellett az Assassin's Creed is az évente visszatérő franchise-ok egyike volt. Az Assassin's Creed Origins óta a Ubisoft több időt adott a fejlesztőknek, hogy sokkal nagyobb nyílt világokat hozhassanak létre. Most, nem sokkal az Assassin's Creed Shadows megjelenése előtt a kiadó azt nyilatkozta, hogy a várakozási idő már nem igazán fog csökkeni.

A 2020-as Assassin's Creed Valhalla óta a Shadows lesz a széria első fővonalbeli része. A két játék között azonban kiadták a kisebb terjedelmű, klasszikus formulához köthető Assassin's Creed Mirage-t is, amelyben ismételten a lopakodásra és az azonnali merényletekre fókuszáltak.

A GI.biz-nek nyilatkozva a Ubisoft producere, Karl Onnée kifejtette, hogy az Assassin's Creed-játékok négyéves ciklusa a „helyes egyensúly" a jövőben:

Mindig az idő és a költségek közötti egyensúlyról van szó, de minél több időd van, annál többet tudsz fejleszteni. Igen, tudsz több embert egy projektre állítani, és rövidebb idő alatt megcsinálni, de ez nem ad több időt az iterációra, mert időbe telik, amíg a játékosoktól, a csapattól visszajelzést kapsz... és aztán meglátod, mi működik és mi nem, és hogyan javíthatsz rajta. Szerintem négy év a megfelelő egyensúly ahhoz, hogy a koncepciótól a gyártásig eljussunk, és megkapjuk a továbbfejlesztéshez szükséges visszajelzést.

Miután az Assassin's Creed Originsszel újraindította a szériát, a Ubisoft nagyjából két év fejlesztési időt célzott meg a nagyobb Assassin's Creed-címek között, de ez a Valhalla és a Shadows között eltelt négy évre nőtt, és úgy tűnik, ez a jövőben is így marad. Ettől függetlenül más stúdiók is dolgozni fognak kisebb címeken, hogy kitöltsék a hosszú várakozási időt.

Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Megjelenés: 2024. November 15. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Quebec
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
ez a japán szál már hiányzott alig várom hogy kiadják végre.
remélem nem lesz elrontva a játék.🤔
1
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
Jó ez így habár tényleg ráférne a sorozatra egy jó nagy frissítés
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Majd 80 evesen (Ha megelem persze! XD) de jo lesz jatszani az Assassin's Creed 28-al! :D Illetve lesz persze annak is alcime: White - Ez majd Alaszkaban fog jatszodni, nagy hoviharok, + irtozatosan brutal jegesmedvek kozott, ahol 1 a tortenelemi feljegyzesekbol is jol ismert ebenfa-fekete boru fiatal lany lesz majd termeszetesen a foszerepben. Akirol persze kiderul az is hogy eloszor fiu volt de menet kozben rajott hogy o lany igazabol, es a romantikus szalat is megkapjuk majd persze hozza Tommal... A lenyeg persze az lesz hogy o volt a valaha legtekintelyesebb alaszkai/eszkimo torzsfonok valaha (+ a legkivalobb harcos is persze), csak ezt a tortenelmi feljegyzesekben nem volt ideje senkinek sem reszletesen feljegyezni, hiszen naluk akkoriban igazabol szobeszed altal jutott minden tudas tovabb nemzedekrol nemzedekre...;)
0
1
0
0
💬 2
TikoTime avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Hú de játszanék már ezzel 😂
És ne felejtsük el a mindentlátó sast, aki a lány háziállata a jégvidéken.
0
3
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@TikoTime: Varj! Szerintem jobb ha nem hivjuk lanynak, mert meg megsertjuk majd vele az erzeseit ennek a jatekbeli karakternek, meg aki a hangjat adja majd hozza, tuti azt is! XD :D
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy a fővonalas, következő RPG jellegű résznek mi legyen a tematikája, hogy ne válljon önismétlővé.

Hiába áll a rendelkezésükre az egész történelem, vannak korok és helyszínek ahová egyszerűen nem illik bele ez az outpost felszabadítós, "öld meg az alfa példányt" helyszíni feladatos barlang térképikon takarítós gameplay. Nem lehet túlságosan eltolni a kort modern irányba (16.sz.<), mert ahhoz gyökeresen más gameplay kellene amit nem fognak harmadjára is meglépni, és inkább hasonlítana egy reneszánsz/viktoriánus Watch Dogs-ra, mintsem Origins/Odyssey/Valhalla és feltehetően Shadows négyesre.

Ami még lefedhető lenne, az a Germania' provincia i.e. 30 - i.u. 100 között, de nagyban hasonlítana a Vallhallára, egymással civakodó törzseket kellene összefogni (aka. északi klánok), egy nagyobb fenyegető erő, a Római Birodalom ellen (aka. Egyesült Királyság létrejötte).

Vagy esetleg 16. század eleje - vége közötti időszak, a spanyol és portugál felfedezők totális pusztítása az Azték / Inkák ellen. Bár itt meg valószínű a kis főszereplőnkre hárulna a nemes feladat, hogy faluról falura járva meghallgassa és segítse a nyomorba taszított őslakosokat, egyesével vadássza le a konkvisztádorokat, hogy a végén a fiatalság forrásának tényleges megtalálásakor beléphessen és találkozhasson az Isu-kal. Félelmetes a hasonlóság azzal mint amit 70 órán keresztül az Originsben csináltam.

(Bár ezt az Azték témakört én egy kisebb, akció-kaland játékra húznám fel mint amilyen a Mirage, Cortés aranya legendájának a középpontjában és spanyol szemszögből, de uborka túlságosan libsi ahhoz, hogy népírtó legyen a főhős.)

Lehetne itt még perzsia, római-pun háborúk, vagy mégkorábbi ókori események, csak kérdéses azok mennyire közismertek / kedveltek és, hogy hogyan lehet azokra a marketinget felépíteni, hogy érdekelje is az embereket. Az egy dolog, hogy az ismert lore szerint i.e. 5. században láthattuk elsőnek a "templomosokat" az ókori Hellászban, de egyértelmű, hogy maga a rend nem akkor és nem ott jött létre hanem mégkorábban. Szívesen lennék akár a rend alapítótagja is valahol a Közel-Keleten, akár a legelső civilizációban (Mezopotámia), akik már akkor tudták, hogy élt egy másik fejlett faj előttünk a Földön amikor Európába még csak botos ősemberek szaladgáltak.
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@MrPAYER: A modern korban játszódó részt mikor akarják meglépni? Vagy az már a watchdogs?
Amúgy mezopotámia egy hely, nem civilizáció, hanem a civilizáció bölcsőjének tekintik mivel i.e. 6000 körül már öntözőrendszeres mezőgazdaságot folytattak ott de legjobban a i.e.3000 évezredben a sumérok voltak az első fejlettebb civilizáció a területen. Amúgy már 6000ben sem ősemberek rohangáltak európában mert rég megjelent addigra a mezőgazdaság és rengeteg fazekasságra utaló lelet is van, akár magyarország területéről is. Már rég nem ősemberek voltak ekkor :D
0
2
0
0
bigfooot avatar
@MrPAYER: Az egész ubisoft nem rak bele ennyi effortot az éppen aktuális rész újításába, mint amennyit Te ebbe a kommentben :D
0
2
0
0
TikoTime avatar
Mi lesz a következő helyszín?
Amúgy lehetne egy indiános-westernes, gőzhajóval, gőzmozdonnyal. AC Winnetou az 1900-as évek fordulóján.
0
2
0
0
💬 2
no avatar
@TikoTime: Egy folytatást a Londonban játszódó Syndicate utáni első V.H.ból? Tetszett, mikor a játék végén volt egy időbeli előre ugrás az unokával :D Vártam egy folytatást belőle, de nem jött el.
1
0
0
0
TikoTime avatar
@Black-Goku: Igen, első VH, germany. AC Nazies. Lehetne lopakodni... Vajon néger lenne a főszereplő?
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nem bánom, hogy érkezik több ilyen, mert nem kötelező velük játszani, de azért jó lenne ha valami új is jönne.
Vagy ha már lerágott csont, akkor a jó kis FPS játékok jöhetnének.
Legyen már miért bekapcsolni a gépet.
0
2
0
0
💬 4
Binarcsy avatar
@santakigyo: Le fel mászkálni meg ugrabugrálni minden játékban lehet!🦄😏
0
0
1
0
santakigyo avatar
@Binarcsy: Nem tagadom 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Én azért elviselném évente is, mint rajongó. Mondjuk egy POP trilógia a vágyam, de azt hiszem ez csak álom marad.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@santakigyo: Magán vélemény de a sokadik ac után ebbe fog a cég belebukni mivel a fc sem egy nagy szám mivel más ip-t nem mernek elővenni ezzel max vegetálni lehet egy ideig de nem a végtelenségig.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció