Nagy átverés lett az év egyik legjobban várt játéka, a The Day Before

Szerző: xoki | 2023. December 12. | hír | 24 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt jelent meg az év egyik legjobban várt játéka, a The Day Before, de a játékosok lelkesedése sajnos nem tartott sokáig. Sokan becsapottnak érzik magukat, mivel közel sem azt a játékot kapták, amit a fejlesztők ígértek, ráadásul a közösség olyan dolgokat tárt fel a projektet illetően, amellyel valószínűleg végleg elásták magukat.

A The Day Before-t eredetileg egy nyílt világú, zombis túlélő MMO-ként harangozták be, de a december elején megjelent játék egy extraction shooterre hasonlít leginkább. Bár itt-ott akad olyan játékos, akinek tetszik a megvalósítás, a többség szerint a játék egy átverés, és korai hozzáférésben ennyit elkérni érte pedig pofátlanság. Na, de nem ez volt az egyetlen oka annak a rengeteg negatív visszhangnak, amelyet még mindig hallani: a közösség feltárta, hogy a játék nagy részét az Unreal Engine piactéri eszközeiből rakták össze, és még így is több sebből vérzik.

Annak ellenére, hogy állítólag öt évig dolgoztak rajta, a bxbl néven futó Reddit-felhasználó felfedezte, hogy a The Day Before egy 300 dolláros eszközcsomagot használt a teljes várostérképhez, és kizárólag a pajta, a fő csomópont és a játékosok tárgyai eredeti modellek a játékban. Egy másik felhasználó rávilágított arra, hogy egy 65 dollár értékű csomagból származik az inventory és a játékmenet bizonyos elemei is. A közösség dühe miatt a The Day Before lezárta Discord-szerverét, és még a régi előzeteseket is elrejtették, hogy ne legyen összehasonlítási alap.

2023-ban rengeteg remek játék látott napvilágot és ahelyett, hogy ezekhez csatlakoznának, a The Day Before inkább az olyan hírhedt címek listájára fog felkerülni, mint a Lord of the Rings: Gollum és a The Walking Dead: Destinies. A The Day Before Unreal Engine piactérről származó térképe és játékmenete a legsúlyosabb bizonyíték arra, hogy a Fntasticnek valószínűleg soha nem volt komoly terve a beígért zombis túlélő MMO elkészítése kapcsán. A csapat hivatalos közleménye alapján a stúdiót bezárják, és a játékból befolyt bevételt tartozásaik törlesztésére fogják felhasználni partnereik felé. A szervereket állítólag még nem fogják leállítani, de a Steamen már nincs lehetőség a játék megvásárlására.

The Day Before
The Day Before
The Day Before
Megjelenés: 2023. December 07. (PC)
Műfaj: Akció, TPS, Túlélő, MMO
Fejlesztő: Fntastic
Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Shadow9 avatar
Átverés szerintem akkor lett volna, ha abból nem származik senkinek anyagi kára, még ideiglenesen sem.

Így viszont ez talán "csak" szerződésszegésnek minősül vagy nem t'om, minek [majd a jogászok megszakértik], esetleg van-e/volt-e bármilyen EULA, ami folyományaképpen az eset a PTK hatálya alá esne, de valamilyen retorzió gondolom mindenképpen van.

Vagyis kellene legyen, nem?
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Shadow9: A The Day Before-t eredetileg egy nyílt világú, zombis túlélő MMO-ként harangozták be, de a december elején megjelent játék egy extraction shooterre hasonlít leginkább.

Szerinted ez nem átverés?
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Tatsuya: Egy idézet jut eszembe, Muppet Show Mahna-mahna előadása után a második öregúr: ...who cares?

Majd az ügyvédek lejogászkodják.
0
0
0
0
wiza avatar
@Shadow9: Nem értem a szerződés szegés elméletet ,kivel kötöttek szerződést? Valki elad neked egy TV és dobozban téglák vannak akor az átverés.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@wiza: Szerintem az átverés, mint kifejezés nem létezik a jogban. Ott mindent szerződésként kezelnek: az eladó és a vevő közötti szerződés, amiben előbbi vállalja és garantálja ezt meg azt, utóbbi pedig hogy fizet érte, rendeltetésszerűen használja, stb.
Legyen szó akár egy TV-ről, akár egy alkalmazásról.

Az átverést csak a köznyelv használja.
Azt pl. pontosan tudom, hogy a törvény betűje, bár látszólag rugalmas, a valóságban az sem mindegy, hogy a/az/egy, tehát melyik névelőt használja egy-egy paragrafus. A jogban illene mindennek pontosan definiáltnak lennie és igen, tudom, vannak gumiszabályok, nem véletlenül használjuk a salátatörvény szót is.

De igazából, mint mondtam volt, rohadtul nem érdekel a sztori, amúgy is utálom a multiplayer-t, majd aki ért hozzá, az elrendezi. Ha akarja, perre viszi az ügyet, jogi útra tereli, stb.
Vérmesebbek meg a saját kezükbe veszik a bíráskodást, aztán valaki majd kipréseli belőlük a szuszt is.
0
0
0
0
wiza avatar
@Shadow9: Teljesen mindegy már ,attól függetlenül értem mit mondasz.
0
0
0
0
pinkyke avatar
ezért nem kéne előrendelni a játékot és akkor megjelenéskor nem esik pofára senki sem.
nekem az avatár volt a csalódás jobbra számítottam.🙁
0
0
0
0
💬 2
X9K338DA avatar
@pinkyke: Ez early access volt, nem előrendelés.
0
0
0
0
pinkyke avatar
@X9K338DA: nem szeretem a fél játékokat nagyon ritkán veszek olyan játékot amit folyamatosan fejlesztenek.
azt vagy 20 év múlva kész lesz vagy el se készül.
0
0
0
0
Fishman avatar
Fantasztikusan produkáltak maradjunk annyiban :)
Az elmúlt pár hétben érződött valami a game körül, megjelenéskor meg még letörlik a saját videóikat, minek fent vannak más csatornákon is, bámulatos lépések egyike volt🤣
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@Fishman: Jaja,hogy ne lehessen hasonlítani a megjelenthez.Előre eltervezett átverés,még csak tagadni se tudják annyira más lett a végleges.
Nem tudom miért nem büntetik még az ilyet,vásárló megtévesztése kategóriát erősen kimeríti.
Most bezárták a kapukat és más név alatt újrakezdik.
1
0
0
0
Fishman avatar
@santakigyo: Igen, azt is olvastam a mi nap, hogy csak nevet váltanak és folytatják, hát ha tehetném adnék nekik pár év börit annyi fix😅 Mondjuk nagyon sok pénzt nem tudtak elmarkolni, de ez akkor sem egészséges ahogyan eljártak, jobban fogalmazva mindenkit átvertek akit csak lehetett!😅
0
0
0
0
weber90 avatar
@Fishman: Fejlesztők ténylegesen megszűntek, az első játékuknál lett átírva a fejlesztői név(Eight Points - The Wild Eight), mert eladták egy kiadónak és azok írták át hogy ne legyen az hogy a The Day Before miatt amúgy elvileg jól sikerült játék negative reviews bomb-ot kapjon.
0
0
0
0
milfguard avatar
Ez egy gyalázat!Sajnálom hogy ennyivel meg lehet úszni egy ekkora ***ást.
Szerintem ez a játéknak nevezett vmi beirta magát a játéktörténelem legnagyobb blamái közé
amire még sokszor fogunk hivatkozni mert arra mérget lehet venni hogy lessznek itt még szép
számmal bukták.Bárcsk ne lenne igazam!
0
0
0
0
kismadar avatar
Már csak április elsején kellett volna kiadni, és mehetett volna a korona a fejükre. 😁
0
2
0
0
bukta2 avatar
Kár hogy nem az lett amit mindenki várt, én még beletartoztam az első hullámba akik visszakérték a pénzüket, nem is a játékkal volt bajom hogy bug vagy valami mert az a bő 1/ másfél óra amit tudtam vele játszani nekem egész jó volt 1-2 kissebb buggal találkoztam csak, de azok sem voltak zavaróak, de persze lehetett látni hogy azért másoknál voltak gondok rendesen...egyik tag 35 órát belevert a 4 nap alatt...de ő is visszakapta a pénzét 😅 ezt az Once human-t kipróbáltam tegnap, egész jó de mivel csak amcsi szervereken megy a BETA rohadt laggos nekem...de a játék már most köröket ver a The Day Before-ra mert rengeteg tennivaló van benne, én azért sajnálom hogy ilyen vége lett és ekkora csalódás lett a játék...én azért kértem vissza a pénzem mert én ilyen SCUM szerű nyilt világos játékot vártam nem ilyen tarkov szerű kimenekítős játékmenetet,de voltak amúgy akiknek bejött, akik szeretik ezt a műfajt, végülis bajom nekem sincs ezzel a műfajjal, de nem ezt vártam.
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
Sracok van valami zombis, tulelos, crafting, shooter stb game a --> Once Human neven fut a jatek aki ki akarja probalni az menjen fel az official oldalra nyomja meg a join a beta now az utan toltse le stb, lehet nezni a twitchen - youtube-on videokat akinek tetszik hajra, ezt a The Day Before helyett ajanlom mint idotoltes - szorakozas jha es multi nem story game , remelem segitettem valamenyit .
0
0
0
0
Mizushio avatar
Már mikor megtörtént a 2. halasztás lehetett tudni, hogy vannak bajok.
0
0
0
0
retek77 avatar
Még jó hogy nem vettem meg!!! Láttam pár embertől streamen, ott sem győzött meg!! Ezért sem szabad hinni a trailer-nek, mindegy ki a fejlesztő!!!
0
0
0
0
💬 3
Xsite avatar
@retek77: Hinni a Trailernek? Annak amiben GTA San Andreasos sziréna hangok voltak? 🤣
1
0
0
0
retek77 avatar
@Xsite: Te szemét állat :D Most kedvet kaptam hozzá, mármint a San Andreashoz :D
1
0
0
0
Xsite avatar
@retek77: Akkor már megérte kommentelni. :D
0
1
0
0
Dwight Schrute avatar
Ekkora szégyent kiadni......🤣 Mindegy úgyis ez a trend mostanság a játékiparban.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció