Nagy árcsökkentésre készülhet az Intel

Szerző: xoki | 2019. October 16. | hír | 57 hozzászólás

Az AMD egyre nagyobb nyomást gyakorol az Intelre, ugyanis a Ryzen megjelenése óta folyamatosan növekszik a cég piaci részesedése. A legújabb információk alapján úgy tűnik, az Intel több milliárd dollártól válik meg annak érdekében, hogy visszavághasson az AMD-nek, de ez fogyasztói szemmel nekünk csak jó lehet.

Az AdoredTV információi alapján az Intel tényleg érzi a ránehezedő nyomást a CPU szegmensben, és emiatt lehetséges, hogy 3 milliárd dollárról is lemondanak csak azért, hogy versenyképesek maradhassanak. Ha az információ nem is hivatalos, a cég már lecsökkentette néhány terméke árát, ráadásul a nemrégiben megjelent Cascade Lake-X CPU-kat a vártnál sokkal barátságosabb áron dobták piacra, amelyek újabb bizonyítékok erre a lépésre.

Úgy tűnik, az Intel a pénzügyi helyzetét kihasználva próbál az élen maradni, hiszen sokkal több kerettel rendelkezik riválisához képest. Ez a 3 milliárd dollár, vagyis a „2019 Meet Comp Discount” az AMD 2018-as nettó bevételének tízszerese, ugyanis az AMD ekkori bevétele körülbelül 0,3 milliárd dollár volt.

Hozzászólások: 55
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso avatar
Nem meglepő, évek óta nincs újítás, az AMD pedig beérte őket, ezeket a Ryzen-eket sem érzem csodának de teljesítmény/fogyasztás/ár alapján jó termékek.
0
0
0
0
therick13 avatar
en inteles vagyok de az utobbi idoben elkezdtem kondolkodni valtason...
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Remélhetőleg mihamarabb bekövetkezik az ár csökkenés.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Ha az i9 ára lemenne 95-100-ig jó lenne, de nem teljesen, mivel egy jó alaplap hozzá kb ugyan ennyi (Z390 Aorus Master -90K)
0
0
0
0
💬 5
gaborw avatar
@DDarkness: Ezt te sem gondolhatod komolyan? Nem jótékonysàgi szervezet egyik cég sem. Az a nagy àrcsökkentés jobb esetbe jó ha lesz 10%.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@gaborw: Az mindegy. A procira még azt mondom, hogy nem rossz árban van. Nekem jobban az alaplap árak szúrják a szemem. Régebben egy jó Z97 es alaplap 35-40k volt. A jelenbeli párja, ami hozza azt a szinvonalat meg 75-90k. A.procik ára meg viszont ugyan ott maradt. Régen a legjobb dekstop i7 100-120k körül volt, és most is annyi, hiába 2-4 maggal több van benne.
0
0
0
0
enslaved avatar
@DDarkness: Ez így van, én is 90k - ért vettem az Asus lapot a Z390 - ből. Egyébként bele lehet tenni ennél olcsóbb lapba is, alapon megy tökéletesen egy 40-50k körüliben is, húzni amúgy is teljesen felesleges, amire alapon nem elég az magasabb órajelen sem lesz az, főleg hogy az I9 esetében még a HT - t is nyugodtan ki lehet kapcsolni ha a játék a fő terület.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@enslaved: Miért? A játékok nem preferálják a Hyper-Threading-et?
0
0
0
0
enslaved avatar
@DDarkness: Vannak amelyek igen, de egy fizikailag 8 magos procit egyelőre semmi nem fog meg játékok terén HT ide vagy oda.
Ahol van értelme jelen pillanatban a HT - nek az a 4 mag 8 szál vagy a 6 mag 12 szál.
0
0
0
0
odinx avatar
Hát ezért csak gratulálni tudok az AMD-nek, nagyon jól sikerült a 3000-es széria, remélem a következő is ugyanilyen jó lesz vagy jobb. Jó lenne, ha videókártya oldalon is felzárkóznának.😀
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Látom szépen elszabadult a vérszívás errefelé (a sok törölt kommentet helyét látva).
Nos, a részemről csak annyit füzök hozzá, hogy mindenki okkal vette azt a porcit, ami most a gépében osztja az észt. Ki, azért mert abban a pillanatban csak arra volt talán kerete.
Ki, azért mert elhívatottan utánanézett és amint levonta az általa helyesnek vélt következtetést úgy döntött márpedig neki az kell.
Ki, azért mert azt a márkát favorizálja, személyes tapasztalatai szerint. Van, aki azért vette azt a bizonyos procit mert munkához vagy egyéb nagy erőforrást igénylő programmal alkot. És még lehet sorolni ezt tovább…
De a lényeg, hogy a tulaj elégedett legyen azzal, ami a gépében ketyeg. Hogy kiszolgálja az igényeit, amire azt a gépet összerakta. Mindig is voltak és lesznek határvillongások a gyártók között, amikből vagy jól, vagy rosszul fogunk kijönni.
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@Scorn Face: Ez pont így van.

Mikor én most már több mint 3 éve vettem az i5 6600-at személyesen ismert haveri köreimben is mondták miért nem vártam az akkor utána nem sokkal megjelenő első szériás Ryzenre. Röviden oka az volt hogy adott volt egy gyors döntés pár nap alatt hogy fejlesztek-e vagy sem mert ha nem lehet azóta is még a 775-ös platformon lennék. De a váltást azóta sem bánom, főleg, hogy pár héttel ezelőtt volt fölös 200k-m amit akár gépre is költhettem volna, de inkább fektettem be egy NAS-ba, mert a gépem amire kell megelel még így 3 év után is viszont NAS-al már évek óta szemezek otthoni médiatár szempontból.(Igaz NAS-ból is sikerült egy drágábbat kiválasztani, de hosszú távra szerintem nem volt rossz döntés.)
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Én sem vagyok elkötelezve az mellett, hogy mostantól csak Ryzen-t használok, ha a munka területeimen az Intel villant egy olyan terméket, ami lényegesen nagyobb teljesítményt ad reális áron, akkor nyilván csere. Eleve az alaplap sem lenne téma, hogy azzal olcsóbban megúsznám, mivel addigra valószínűleg Ryzen vonalon is szükséges lenne az új. De 5 évig erre én nem látok esélyt, nem azért mert nem lennének rá képesek, szimplán mert addig nem tervezek cserét.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Örülök ennek, csak a minőség maradjon meg.
0
0
0
0
Apor avatar
Várható volt.
A 3000-es széria valóban remekül sikerült, ár/érték arányban tényleg ott van, és sokan veszik.

Viszont, egy darabig marad a procim.
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@Apor: Ha elavulttá válik a procid akkor sem kell megijedni, hiszen pókeren elő veheted, mint zseton. (Majd értesíts, ha már itt tartasz, mert akkor beszállok én is a saját zsetonommal.) 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: 😆 😆 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
Amikor megvettem a 9900k - t abszolút nem bántam meg, ma is így tennék. Közben lecseréltem 9700k - ra az igaz, mert egy csoporttáramnak jobban kellett a több szál, nekem ez a gép kizárólag játékra van, oda meg a 8 mag még nagyon sokáig elég lesz. Azt hiszem azon emberek közé tartozom, aki nem fogja majd a fejét csak azért, mert leáraznak valamit amit már megvett, ebben az esetben ugyanis sosem engednénk el a fejünket😀
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Azért kidobni nem kell semmit, attól még hogy az AMD meg az Intel versenyez a játékok még nem feltétlenül fogják kihasználni ezeket, nem igazán erről szól ez. A PS5 meg nagyon várós részemről is.
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
Jóreggelt Intel... végülis, majdnem megvárták, hogy csak a legelvetemültebb intel fanboy-ok tartsanak ki mellettük inreális magas áron.
0
0
0
0
no avatar
Az elmúlt években amennyit bele öltek fejlesztésekbe nem csodálom, hogy felhalmozódott egy szép összeg.

Árazás szintén a semmiért volt olyan magas, kimagasló teljesítmény nem társult mellé, sőt... 😊
0
0
0
0
💬 31
enslaved avatar
@LordSzalko: Érdekes, hogy mindenki az Intelt szidja akinek Ryzen van ( ezt magadra ne vedd), a te cuccod messze nem alap akár az enyém, a procid sem egy tucat 2600, bár gondolom ilyen brutál proci a munkád miatt kell. Jobb mint a 9900k összességében?
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
@Criffer: LordSzalko nem szidja, oka sincs rá, ha megnézed egy 190 ezres procit használ, a többiről nem is beszélve. Nem őrá gondoltam, hanem akik max. 35 ezerért tudnak procit venni, és arra ott a 2600, és utána megy az Intel szidása ezerrel.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Criffer: 8700K VS R5 3600(X)
Hát ha te vagy olyan ***,hogy 120E kifizetsz egy 6/12-es prociért úgy ,hogy megvehető 70E körül is ,akkor gratulálok hozzá élvezd a kb. 10-20 FPS különbséget,illetve a 40 körüli + FPS-t hozzávetőlegesen FPS játékokban PL Siege ,CS:GO stb.Úgy is 240 FPS+ van akár honnan nézzük ,ráadásul aki normálisan tolja az lebutított beállításon játszik ,akkor nem mindegy mi van a gépében.Amúgy meg mondod nincs pénze rá ,azért szidalmaz....nézd már meg a profilját.😂
Egyébként is inkább adnám "támogatásul" egy olyan cégnek a pénzem ,ami fejleszt és még jobb lehet,mint egy olyannak ,akik a bevált megszokottat használják már évek óta és ezért stagnál a PC ipar és ,mint olyan sok más is.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Andor1997: Én igazat adok neked és ez a ,,tucat" 2600 ami nekem van bőven elég, vannak olyan emberek is akik nem dobhatnak ki minden évben több száz/ezer dollárt pc fejlesztésre.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Rocky12: A tucat szót nem arra értettem hogy rossz lenne az a processzor, csak az ára miatt azzá vált mára, habár lehet rosszul fogalmaztam, inkább tömegcikket kellett volna írnom.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@enslaved: Értem igazad van és én is elragadtattam magam! Én nem akarok veszekedni és sokszor bánom hogy mi alakul ki ilyen cikkek alatt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Rocky12: Én meg nagyon rosszul fogalmaztam ( sajnos nem először), szóval sorry. Peace.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Andor1997: Van amikor tud számítani még akár 10 fps is, főleg ha az ember 4K - n játszik és alig éri el a 60 fps - t, bár az is igaz ott már a kártya a fő domináns.
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Gabe69: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Criffer: Esküszöm nem tudom mi bajod van ,mire fel háborodtál fel,mond el normálisan káromkodás és minden egyéb nélkül és mond el azt is neked mi a jobb és mi a rosszabb a kettő termék között ,ha már itt tartunk!
0
0
0
0
Puffin avatar
@Andor1997: Nem érdemes neki válaszolni. Mindig beböfög valamit aztán törli a hozzászólását!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Puffin: Csakhogy most a moderátorok/adminok (is) töröltek. 😆
Spoiler!
Thank You!
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Ne kelljen már ezredjére leírnom hogy nem. Ráadásul ezeket nem én töröltem.
0
0
0
0
MoonW avatar
@Criffer: https://gepigeny.hu/hir/hamarosan-itt-az-5-ghz-…1#c3689485

Most sem töröltük egyetlen kommented sem. Pont az ilyen esetek végett a törölt kommentek nem rögtön törlődnek.
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
@Gabe69: Ezt a lavinát te indítottad el azzal, hogy idióta gyökérnek neveztél egy másik embert csak mert ahogy én is, az Intelhez ragaszkodunk. Írod, 20 évig Inteles voltál, de gondolom 9900k még nem volt a gépedben. Felesleges ez a mocskolódás mindkettőtök részéről egy processzor miatt.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: de minek lenne 9900K? nem is értem nekem elég a 2600 is mert kihajtja az RTX 2060 és kész minek több vagy nem is értem? azért hogy legyen 130 fps helyett 140? hagyjuk már ezt a buziságot, meg én nem szeretem ezt a fellengzős dumát hogy "aki megteheti" én is megvehetném és? de mi értelme van kiadni annyi pénzt ha ez is jó ? Ezért váltottam 20 év után AMD-re mert inkább egy Ryzen 3600 65k-ért mint egy 8700k 120k-ért és ugyan azt tudja, jaaa bocs nem az intel 4 fps-el többet tud 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Gabe69: Amint látod én is visszaváltottam a 9700k - ra, de nekem kell ez az erő a 2080 Ti meg a 4K miatt. Egyébként a lapodon 2600 szerepel, most meg 3600 -at írtál😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: igen azt írtam mert inkább azt vennném mint a 8700k-t, nekem 2600-am van
0
0
0
0
enslaved avatar
@Gabe69: Értem. Mondjuk ha nem akar az ember újat venni 60 - ért már lehet venni sima 8700 - at 1év garral, bár ez nem az én világom ( mármint a használt).
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Ki kérdezte mid van? 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Anator: Demonstrálni kellett miért is jó ha erős a proci. Egy 1060-1070 FHD mellé én sem vennék nagyobbat mint egy 8700 vagy egy 3600.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Oké. Nekem még ez is elég mindenre amim van.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Anator: Megértem, bár a lapodon nincs rajta mid van😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Most fent van. Max CS:GO megy meg filmek, arra pont elég.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Anator: Mondjuk arra mi nem elég?😆
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Igen. Régen játszottam sokat, most inkább valami jó drámát megnézek esténként. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Anator: Ja, arra itt a Gépigény😆
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Vas Gábor hiányzik csak 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Anator: Sosem tudtam ki az a Vas Gábor, csak láttam emlegetni a nevét párszor, de nem is érdekes.
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Gabe69: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: hát ne hidd el
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Én csak azt nem értem, hogy példálóznak a pénzükkel, hogy mekkora összegen ülnek és ez mellett ott tartunk, hogy ők érzik a nyomást, újabb Ryzenz-ek legtöbb munka területen lényegesen nagyobb teljesítményt tud produkálni azonos mag számmal és GHz-el. (nyilván van egy két olyan terület, ahol jelenleg még Intel-en jobban szuperál az adott munkafolyamat.)

Vehettem volna 9900K-t is nyilván, mivel így is teljesen új alaplap kellett, de nekem gyakorlatilag semmi nem szólt mellette, pláne, hogy render tekintetében jelentősen fürgébben dolgozik a Ryzen, meg úgy eleve amiket én használok játék mellett.

Úgy különösebb bajom nekem sincs az Intel-el, csak ez, hogy hétről hétre kapaszkodókat keresnek azt kicsit viccesnek tartom. Mint amikor asztali processzorok prezentációjában olyan adatokkal példálóznak, ahol a kisbetűs részben az szerepel, hogy ezek az adatok notebook valamint 2in1 gépekről származnak...

Aki egyáltalán nem szereti piszkálni a gépét és jobbára csak játszik a gépen annak továbbra is alternatíva az Intel. De aki szeret a beállításokkal kísérletezgetni annak érdemes számolni a Ryzen-el, mert a megfelelő beállításokkal játékban is hozható nagyobb teljesítmény.

Magyar árakkal tisztába vagyok, el vannak szállva (rendes bolti árak). Külföldi árakhoz képest, nagyon el van szállva a 3900x ára, szóval aki így számol annak az a +30 ezer ft különbség nem éri meg, ha csak nem 0-24 render.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Hoztak egy standard növekedési szintet. Ez nem rossz. A piac fesőházában egyeduralkodóként pedig természetes, hogy komolyabb haszonnal dolgoznak. Kvázi monopólium, de nem ellehetetlenítéssel. A piacnak nagyon jó a verseny, élénkül tőle és a vásárló is profitál. Ha az AMD és az Intel is fej fej mellett haladt volna most nem lenne sokkal másabb a helyzet, mert a hagyományos litográfiai eljárással már nem fogunk messzire jutni, egyre nehezebb előre lépni. Éppen ezért nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az intel nem csak tervez, hanem gyárt is. Ráadásul szélesebb a profilja, mint az AMD -nek. 14nm -en hoz olyan teljesítményt (hol kicsit jobbat, hol kicsit gyengébbet), mint az AMD 7nm -en.

Az, hogy a cég tőkeerősségét "mutogatja" az egyenes következménye annak a hadjáratnak, amit elvakult AMD hívők folytattak az intel bukását hirdetvén.
0
0
0
0
no avatar
Soha nem verik meg az amd - t ár/érték arányban !
0
0
0
0
💬 1
ZPHU avatar
@konyaferi22: Ha akarnák megtudnák.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció