Minden, amit az Xbox Developer Direct 2024 során bejelentettek

Szerző: xoki | 2024. January 20. | hír | 27 hozzászólás

A Microsoft az Xbox Developer Directtel kezdte az évet, mely során többek között a Hellblade 2 megjelenési dátumáról és a Machine Games Indiana Jones and the Great Circle című játékáról is lerántották a leplet.

Az Xbox első Developer Directjére tavaly januárban került sor. A bemutatót a Tango Gameworks Hi-Fi Rush című játékának meglepetésszerű megjelenése emelte ki. Sajnos ezúttal nem került sor ilyesmire, de több idén érkező AAA játék fontos részleteivel lettünk gazdagabbak. Íme minden, ami a 2024-es Xbox Developer Directen látható volt:

Lelepleződött a Machine Games Indiana Jones and the Great Circle című játéka, amely elsősorban belső nézetes játék lesz, de bizonyos esetekben külső nézetre is átvált a kamera. A játék előzetese egy gyors betekintést adott a játékmenet bizonyos elemeibe, például a fejtörők és Indiana Jones ikonikus ostorával történő harc sem maradhatott ki. A játék 2024-ben várható.

Több mint négy évvel a bejelentését követően végre felfedték a Senua's Saga: Hellblade 2 megjelenési dátumát. Egy új trailert is kaptunk, amely bemutatja a lélegzetelállító látványvilágot. A Hellblade 2-re már csak néhány hónapot kell várnunk: a játék 2024. május 21-én fog megjelenni.

Az Avowed az Obsidian Entertainment közelgő RPG-je, amely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Pillars of Eternity franchise. A fejlesztőcsapat ezúttal a harcrendszerről mutatott meg néhány újdonságot, és ahogy az elvárható a Fallout: New Vegas és a The Outer Worlds fejlesztőitől érkező RPG-től, az Avowed is nehéz döntések elé állítja majd a játékosokat. Az Avowed 2024 őszén várható.

2024 nyarán jön a Visions of Mana a Square Enix csapatától, akik lényegében a show meglepetésvendégei voltak. A Mana-sorozat most először fog ellátogatni Xboxra, de a nyári megjelenéskor természetesen PC-re és PlayStationre is elérhetővé válik.

Idén ősszel érkezik PC-re az Ara: History Untold, az Oxide Games stratégiai játéka. A stúdió rengeteg friss információval szolgált a játékról, melynek köszönhetően kiderült az is, hogy a játékban nem kell megvárni az ellenfél lépését a játék folytatásához.

Indiana Jones and the Great Circle
Indiana Jones and the Great Circle
Indiana Jones and the Great Circle
Megjelenés: 2024. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, First person
Fejlesztő: Machine Games
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DoggyDog avatar
Az Indy játék, akár még jó is lehet (bár kár érte, hogy fps nézet és nem tps...nem is értem, amúgy).
5
0
0
0
💬 10
Legendrush27 avatar
@DoggyDog: Az avatart sikerült elrontani, ennek adjunk egy esélyt 😉
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@DoggyDog: Én vagyok az egyetlen, aki örül annak, hogy belső nézetes lesz?
3
0
1
0
TikoTime avatar
@Tuhajohn: Ketten vagyunk. Nekem elegem van már a TRaider ugribugriból, érdekes lehet, hogy belső nézetből játszunk.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Tuhajohn: Nem vagy egyedül! énis örülök neki mondjuk nekem mindegy lett volna!! így is város a game😁
0
0
0
0
downuser avatar
@Tuhajohn: Őszintén szólva nekem is bejön ez a játék és nem bánom a belső nézetet. Ha kihozzák pc-re biztosan megvenném.
0
0
0
0
downuser avatar
@Tuhajohn: A mai világban 4 biztos dolog van;
Amit megeszel és megiszol, az adózás, és a halál. 😅😆
0
1
0
0
Legendrush27 avatar
@downuser: Ne felejtsük ki a kötekedő kommentelőket 🏆
2
1
0
0
Payphoner avatar
@DoggyDog: Nekem nagyon nem jött át a Game. Az arc animációk nekem nagyon érdekesek, és bár a játékmenet elég folyamatosnak tűnik ez az FPS mód nagyon gyenge. Egy the emperors tomb jellegű játékra vágytam. Mai napig etalon számomra
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Mi ez a párhuzam az Uncharted és az Indiana Jones között ? Az egyik egy gyönyörű, de lényegében unalmas TP"S" a másik meg egy FPS ! amit még nem próbáltunk...
0
6
1
0
💬 2
kismadar avatar
@Legendrush27: Köszönjük ezt az értékes hozzáfűzni valót. 😂
0
0
0
1
Payphoner avatar
@Legendrush27: Szerintem sincsen túl nagy párhuzam közöttük :D
0
0
0
0
cabus26 avatar
😂😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣
0
1
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
2
1
0
💬 4
kismadar avatar
Minap gondolkodtam rajta, hogy a pst series xre cserelem

Már a gondolat is sértő milliókra nézve. 😅
0
0
1
0
Payphoner avatar
Hát a PS előfizetés tényleg nem egy nagy valami. Sok játék van abban is de a fele az ilyen felülnézetes meg 2d-s vacak. (nem azért vacak mert 2d vagy felülnézetes, hanem tényleg gagyi játékok). És az hogy pl egy 6 éves marvel spiderman nincs benne az nekem elég érdekes, se egy lassan 4 éves last uf us 2. Persze értem én a dolgot, meg a miérteket de akkor is zavaró. Nem azt mondom hogy az 1-2 éves játékok nicnsenek benne.

A másik ami zavaró hogy van jópár PS3 exkluzív ami közben kijött PS4-re is. (pl god of war 3 vagy heavy rean stb). ÉS az meg csak a legdágább előfizetésben van benne. Pedig ezek 10 éves játékok.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Payphoner: Spider-Man-ből csak a Miles Morales van bent, szerencsémre a Spider-Man első részét PS4-en végig vittem a PS5 Slim-et meg Spider-Man 2-vel együtt vettem 😅

Az exkluzívok közül csak a GOW Raganrök illetve a LofUs 1-2 hiányzik a PS Plus Premiumból (nekem legalábbis)

Ami tényleg zavaró, hogy GOW-bol megnéztem a régebbi részeket és csak Stream-elve mennek, úgy meg nem az igazi :/
1
0
0
0
Payphoner avatar
@Legendrush27: A régebbi GOW-okból nincs ps4 átírat ezért nem fut PS5-ön. Egyedül a 3-ból volt remaster ps4-re. Innen is látszik hogy a PS5 nem vissza fele kompatibilis hanem egy az egyben egy PS4 csak jobb hardverrel XD. Tiszta vicc amúgy. Várhatunk itt bármilyen csodát, ahogy a film ipar úgy a játék ipar is kezd össze esni, és csak azokra hagyatkozni akik leszar*ák mennyibe kerül egy játék. Csak vegyenek valamit. 25 éves vagyok nem túl öreg :D hogy van az hogy a max payne 1-2nek bármikor szívesebben neki esek mint bármelyik új játéknak?
0
0
0
0
kismadar avatar
PS tulajdonosként nem szökött fel a vérnyomásom, hogy valami játszhatóról kellene lemondanom. Ez az Indiana Jones külön vicc eddig, nagyobb durranásra számítottam, nem egy ilyen zs kategóriás átvezetőkkel megáldott fps-re! Ez a nullával egyenlő arcmimika meg teljesen Wolfenstein szint, sajnos úgy tűnik nem nagyon tudják ezt a szintet megugrani a Machine Gamesnél! Mondjuk emiatt a szivárványos Bethesda logóval ellátott pólóban feszülő csóka miatt, aki azt mondta, hogy a "modern közönségnek" alkották meg a játékot -5-ről indul már alapjáraton. Nem lepődnék meg azon se ha Indi lepippanta egy két nácit a befejezés előtt a játékban. 😆
https://kephost.net/p/MTA5NzgyOA.jpg

Szerintem bőven rá érek a következő generáció előtt beszerezni egy Series X-et, mert túl sok mindent nem kell majd pótolnom... 😁
1
4
1
0
💬 6
santakigyo avatar
@kismadar: Happy end a vége, az mindenkinek jó. 🤭
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@santakigyo: Annak mindenképp akinek homoerotikus álmai vannak, mint egy kishomárnak 😅
0
0
1
0
kismadar avatar
@Legendrush27: Most aztán jól megmondtad ismét. Puszi a hasadra! 😘

Pont hogy herótom van tőle, hogy a filmek után a játékokba is szabadon behozzák a nyílt homoszexualitást. A "modern közösségnek" meg ez kell és a többi... Az meg, hogy egy viccesnek szánt soromat ennyire komolyan vetted az már legyen a te dolgod. 😁
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@kismadar: Nem vagy tisztában a nemi identitásoddal, de ez nem is lenne baj, de a fanboy-kodás az már komoly probléma. Lengesd a színes zászlót nekem a kék, zöld , piros a favorit 😉
0
0
1
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: A világgal azt akarják elhitetni(erőltetni),hogy ez jó dolog. Erre értettem a mindenkit.
Más kérdés,hogy erről én is másképp vélekedek ,de ez nem ide való téma :)
2
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@santakigyo: Pontosan, nem az a gond ki mit csinál a hálószobában, hanem, hogy le van nyomva a torkunkon (blackwashing, wokeism, minden modern szarság, stb.)
1
0
2
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció