Megjelent a Counter-Strike 2

Szerző: xoki | 2023. September 28. | hír | 23 hozzászólás

A március óta tartó tesztelések után a Counter-Strike 2 most hivatalosan is elérhetővé vált minden játékos számára. A játék Windows, SteamOS és Linux rendszereken futtatható.

A Counter-Strike 2 a CS:GO-t váltja le, és minden Counter-Strike: Global Offensive játékos egy ingyenes frissítésként kapja meg. A CS:GO már több éve ingyenes a Steamen, de lehetőség van az „elsődleges állapot fejlesztés” megvásárlására, amely különböző extra jutalmak mellett azt eredményezi, hogy az ezzel rendelkező Counter-Strike: Global Offensive és Counter-Strike 2 játékosok más Elsődleges állapotú játékosokkal lesznek párosítva.

A Counter-Strike: Global Offensive az öregedő Source-ra támaszkodott, eközben az új változat alatt már a Source 2 motor dübörög, így jobb grafikára, animációra és hangminőségre számíthatnak a rajongók. A Steamen található leírás szerint a Counter-Strike 1999-ben úttörő klasszikus, célorientált játékmenete mellett a Counter-Strike 2 újdonságai a következők:

• Vadonatúj CS besorolások a frissített Premier móddal
• Globális és regionális ranglisták
• Frissített és felújított pályák
• Forradalmi, dinamikus füstgránátok
• Tick rate független játékmenet
• Újratervezett látványeffektek és hangok
• A CS:GO összes tárgya átkerül a CS2-be

Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Megjelenés: 2012. August 21. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vzsoltie95 avatar
Én játszottam anno az 1.6-al, Source és hasonlókkal és van egy jó 8 évem a CS:GO-ban is. Ezekhez képest általánosságban a legnagyobb változás, hogy túl bonyolult az új. Itt arra gondolok, hogy az összes CS egyszerű volt, mint a faék, fegyverekben, mozgásban, gránátokban, mapokban. A CS2-ben eleve az újabb mapok túl gépigényesek, persze szép és részletes textúrával rendelkeznek, de pont ez öli meg az egyszerűséget.
A gránátok (füst, molo) is elég érdekesre sikerültek, szerintem negatív irányba.
A hangok botrányosan rosszak, szintén visszalépés.
Maga a játék, játékmenet persze nem változott, kicsit érdekes, hogy a külön mapokra külön rang van, ez egy logikus újítás, viszont a "premier"-nek nevezett ELO rendszer kicsit véleményes. A Faceit esetén is alkalmazott logika, ha nyersz magasabb lvl-re jutsz, ha vesztesz alacsonyabbra miatt.

Van még mit javítaniuk.
0
0
0
0
💬 9
enslaved avatar
@vzsoltie95: Egy nagyon alap 1060 - as kártya elviszi simán, egy 3060 - as népkártyával meg száguld. Nincs ennek komoly gépigénye azért.
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@enslaved: Elvinni elviszi, de nincs az a folyamatos, sima mozgás, mint a GO-ban.
0
0
0
0
enslaved avatar
@vzsoltie95: Gyerekeim játszottak vele, ott néztem, bár én csak az fps - t figyeltem, hogy 1060 - on és 3060 - on is rendben volt. Mivel én nem játszom multis játékokkal, a folyamatosságba már nem tudok beleszólni, gondolom te sokat játszottál vele régebben így érzed a különbséget.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@vzsoltie95: 5ms 60hz monitorral soha nem is lesz folyamatos mozgás. Nekem teljesen folyamatos 1ms 144hz-val.

Szerintem teljesen rendben van a játék, legalább nem arról szól hogy mindenki bedob 2 flasht aztán el van foglalva a rakó, hanem illik megtanulni a smokeokat/molotovokat. Rá fért már az új engine. Grafika szép. ELO rendszert meg én kb már leszarom, csgo supreme megvolt, én nekem már semmi kedvem a tryhardoláshoz. Haverokkal eljátszunk dmg-lem környékén. Új mapok meg nekem tetszenek. Fegyverekre meg mèg most sem kötelező színezést venni, 4éve natur fegyverekkel játszok.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Ayistion: Teljesen mindegy hány HZ - en játszol, ha nem tudsz mondjuk játszani. Van egy barátom, aki 240HZ - en játszik, persze ő profi játékos, és egyszer megmutatta hogyan alázza szét 60HZ - en is az alkalmi játékosokat. Olyan ez mint mondjuk a ping pong (én versenyző voltam), hiába veszed meg a legdrágább ütőt, attól még nem fogsz tudni vele meccset nyerni. Mondjuk számomra is inkább placebo ez a 60 vs 144HZ, én hiába akarom látni a különbséget, nem sikerül (bár az is igaz, kizárólag single gémekkel játszogatok).
0
0
0
0
Ayistion avatar
@enslaved: Aki 144hz monitort vesz kifejezetten cs miatt, az álltalában azért veszi mert “tud” játszani. Nem befut egy negevvel és bal***kodik. Én single gameknél is simán észre veszem a különbséget. Bár hiába van 144hz monitorod egy single gamehez, ha csak 60 fpst tudsz kipréselni a gameből. Akkor nem fogod látni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Ayistion: Én akkor sem látom, ha tudja a game a 144 fps - t. Van ilyen. Azt is kétlem, hogy a N64 akár a 60 fps - t is tudná, mégsem zavar amikor nosztalgiázok vele a Zelda, Banjo, Donkey Kong és társaival.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@Ayistion: nekem 75Hz "1ms" el sincs ez a gondom
0
0
0
0
SpongyiBob avatar
@BLACKPINK: Neked is LG 21:9, király!😎
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Én kifogom próbálni az tuti, remélem jó élmény marad. Kéne egy gépigényes team.
0
0
0
0
sean avatar
A régi szép időkben rongyosra játszottam az 1.6-ot. Sosem voltam igazi profi benne, de legalább a multis közösség rohadt jó volt akkoriban. Aztán ahogy az internet szélesebb körben is elterjedt, úgy kezdtem megutálni az egészet a folyamatosan anyázó 10 éves balfacokkal együtt. Néha-néha nosztalgiából feldobom pár karikára botok ellen, de a multit már több mint 10 éve nem próbáltam (ha egyáltalán még létezik 1.6 multi). Az új részek pedig totál hidegen hagynak a fegyvercicomázós-táncikálós marhaságaikkal együtt.
3
0
0
0
💬 3
Dwight Schrute avatar
@sean: Meglepő módon mai napig vannak tömött szerverek.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Dwight Schrute: Igen, valamint többségében veteránok játszák már, nem a fiatal prolik, azok elvannak ezzel a CS:GO-val. 😁
Mondjuk már vagy 2-3 éve játszottam utoljára az 1.6-al, azóta nem tudom mi a helyzet.
0
1
0
0
Dwight Schrute avatar
@szhusi: Valamilyen szinten érthető, (fejlődik változik a világ) 1.6 az nekünk volt a kedvenc éránk, most a ládanyitogatás és banán skin a stukin kort éljük 😁 Azóta lenyomtam pár kört ezzel az új "csével" nem rossz de maradok egyelőre a Battlefield 1-nél és V-nél.
0
0
0
0
downuser avatar
" After two decades, this is Half-Life 3 ... " 😅
0
2
0
0
MaximumGame avatar
Én 2001 körül màr toltam. 2005 be egy LAN partin még 2 bajnokot is le toltam 1v2 be.
Màra màr kikoptam annyira, hogy nem menne olyan jól mint akkor.
4
0
0
0
💬 5
Dwight Schrute avatar
@MaximumGame: Már nekem se megy úgy min 1.6-ba vagy Source időszak 😁 BF V-be hiába vagyok jó, Szerintem itt az első pár óra nekem instant deathek lesznek.
0
0
0
0
downuser avatar
@MaximumGame: Régi szép idők. 😊
0
0
2
0
no avatar
@MaximumGame: 2000-ben középsulis haverokkal jártunk szombatonként egy ideig Albertfalvára egy családi házba játszani, ahol gépparkot alakítottak ki (15-20 volt a földszinten 2 szobába). 1400Ft volt egész napra (10-21 óráig volt nyitva). Red Alert 2 és CS-t toltuk orrvérzésig. Akkoriban pár évig én is "komolyba" toltam, aztán szünet, 2008-ban leültem újra, de mintha egy kivénhedt lajhár lettem volna a többihez képest. :D
Aztán GO-ztam is 17-19 között, de már öreg lettem a közeghez képest. Ami viszont inkább szomorú volt, az a légkör.
Soha nem lesz már olyan ezekben a játékokban, mint az első éveiben volt.
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@christoferus: Sajnos igen lassul az ember. Bàr átlaghoz képest meg fiatalokhoz képest még mindig jobb az àtlagom. Szóval annyival nem vagyok szarabb.
1
0
0
0
bigfooot avatar
@christoferus: nálunk a starcraft ment még nagyon a CS mellett a 2000 évek elején , ugyanígy LAN partikon, sokszor valakinél, ott csak a kajára kellett összedobni a manit arra a hétre,és akkor egy hét nonstop kockulás :D de jó is volt :D
de volt hogy a művház volt kibérelve és akkor így összegyűlt rengeteg embeer és ment a koax kábeles hálózat (T elosztó :D) aztán később meg amikor már elterjedtek - netkávézókban gyűltünk össze és nyomtuk a CS -t, mivel nem volt elég gyors az otthoni netünk :D
0
1
0
0
Dwight Schrute avatar
Az 1.6 akkor is örök kedvenc, marad meg a source.
Azokban a játékokban legalább nem volt elsődleges a fegyver csicsázás. CS GO se adta már azt az érzést de adok ennek is egy esélyt.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció