Masszív javítócsomag érkezett a The Last of Us Part 1-hez

Szerző: xoki | 2023. April 27. | hír | 19 hozzászólás

A The Last of Us Part 1 PC-s portja sajnos több szempontból is rosszul sikerült, de a fejlesztők mindent megtesznek, hogy a lehető legyorsabban kijavítsák a legnagyobb problémákat. A Naughty Dog a megjelenés óta folyamatosan foltozgatja a játékot, de a legutóbbi frissítés az eddigieknél jóval masszívabbra sikeredett.

A Naughty Dog és az Iron Galaxy kiadta a Title Update 1.0.4.0-t a The Last of Us Part 1 PC-s változatához. A 25 GB-os patch optimalizációt és hibajavításokat tartalmaz, valamint a különböző összeomlások elkerülését is elősegíti, amelyek elsősorban a shaderek felépítésekor és a főmenübe történő kilépéskor fordultak elő.

Érdekes módon ez a frissítés Texture Streaming beállítást is hozott, ráadásul a fejlesztőstúdió szerint javult a texture fidelity és a felbontás alacsony, illetve közepes beállítások mellett. Tehát a 8 GB-nál kevesebb VRAM-mal rendelkező játékosok is élvezni tudják a játékot jobb minőségű textúrákkal.

A változtatások teljes listáját elolvashatjátok ITT.

The Last of Us Part I
The Last of Us Part I
The Last of Us Part I
Megjelenés: 2023. March 28. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Naughty Dog
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
1.0.5 még kevesebbet eszik vga memből :)
teljesen jó a patch
0
0
0
0
no avatar
elején 13gb evett full hd alatt
1.0.4.1el 9.2gbre javult

4k alatt 12.9gb

teljesen rendben van már a game
0
0
0
0
Deathati avatar
Hell!
32GB 3200MHZ-es ramjaim vannak, alapból lapozó file letiltva(volt hogy 27GB-t zabált be a játék+vram), akár mit csináltam mindig crash-vót a vége 5 percen belü, https://gepigeny.hu/user/deathati/eszkozok/43648 találtam egy videót, lapozó file kezdeti méret rammod 1.5X-öse, vége 3X-osa, magamnak a végét asszem 2.5X-re állítottam, azóta egyetlen egyszer nem lépet ki, nem crash-elt ez a szutyok.
Csak jönne már ki a S.T.A.L.K.E.R.2 🔥
0
0
1
0
💬 4
santakigyo avatar
@Deathati: A lapozófájlt sose szabad letiltani.Ez mondhatni ősidők óta visszatérő jelenség.
0
0
0
0
Deathati avatar
@santakigyo: Az egy dolog, de eddig semmi sem baxkódott nélküle, 2012-ben már 16GB rammot használtam pagefile nélkül, ssd-nél meg hogy ne egye nagyon sokan kikapcsolják, az megint más egy szutyok, régi gépbe, raksz egy ssd-t, főleg az öregek úgy nézik a betöltési időt, mint ha jézus jelent vóna meg!😀 Ha ott kevés ram van, azt mindíg beállítom ram méretének megfelelően. Pl: 4GB 4096-8192. Átlag felhasználásnál úgy sem rövidül az élettartam.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Deathati: Amióta benne vagyok a témába és az nem tegnap óta van,rengetegszer panaszkodtak a lapozófájlra és fura,de legtöbbször a fullos gépek tulajai akik kikapcsolják.A bekapcsolásával megoldódott a hiba.
Ez van,bekell kapcsolni nem lesz semmi hátránya.Ha van vinyó is a gépbe,arra kell ráállitani és mehet automatikus kezelésre. Így a mélyen féltett SSD-t (amit egyébként úgy is hamarabb cserél a user) se fogja feleslegesen írni.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Deathati: Nekem crash nem volt, mondjuk én csak most, ezután a patch után kezdtem el játszani 😁, bár tény hogy sok RAM-ot meg VRAM-ot zabál, itt is egy kép rögtön az elejéről
https://cdn.discordapp.com/attachments/795619705158893611/1102360537569960007/image.png
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Akkor mégis csak ő baszták el csunyány... Elég gáz...
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@MaximumGame: Frissíted ozt csókolom.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Meg par honap, aztan nekikezdek en is majd mar vegre. :)))
1
0
0
0
enslaved avatar
Azért ez viccnek is rossz. Már régen letudta az ember ezt a játékot, és nem a megváltó javítócsomagra várt. Kijátszottam anno PS - en, most PC - n, imádtam, de csak ezért nem fogom harmadjára is, főleg hogy itt a Jedi a szomszéd ház sarkában🙂 Remélhetőleg ez nem ugyanígy fog indítani, bár előzetesekben írtak valami olyat, hogy egy 4090 - nél felzabálta a 24GB - ot, és volt vagy 30 fps olyankor. Azért remélem, nem ez lesz a jövő a játékfejlesztések terén.
0
0
0
0
💬 7
MaximumGame avatar
@enslaved: Csak nezd meg a legutolsó 3 nagy címet...
Kiderül hogy ilyen az írány.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Jelenleg a legerősebb kártya ugye a 4090. Na most ha azon 30 fps - t produkál egy játék, akkor merre tovább? Illetve egyáltalán mi értelme van csúcs kártyát venni? Azért, hogy (régebbi) konzol szinten tudjon az ember játszani? Vagy egy kb. két milliós gép mellett csak a CSGO és passz?
0
0
0
0
Nemedik avatar
@enslaved: De, vártam a javításra, és nem, nem játszottam még soha ezzel a játékkal. Bár most kezdtem el kitolni PS3 emulátorban a GOW 1-2-3-at, meg a Jedi Survivor ma jön ki, úgyhogy egy ideig még pihen a Last of Us.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Nemedik: Én már előre félek a Jeditől, az eddig olvasottak alapján lehet, hasznát veszem majd a kardomnak a falon🤣
0
0
0
0
Nemedik avatar
@enslaved: Na jó, pont most olvastam én is, hogy milyen lett a Jedi Survivor optimalizálása. 😂😂😂
Akkor marad egyelőre a GOW 1-2-3, aztán majd minden új játékot ami érdekel, a megjelnése után 1-3 hónappal már majd el is kezdhetem tolni, zsír.
0
0
0
0
bigfooot avatar
@enslaved: ne is mond ,előrendeltem, aztán akkor ugye voltak a crashek, így mire megcsinálták normálisan az első komolyabb patchel már nem volt rá időm :D úgyhogy kb eddig többet néztem a menüben a shadering építést mint magát a játékot :D
nah de most már tényleg jó lenne folytatni
0
0
0
0
enslaved avatar
@bigfooot: Amikor az előző patch kijött, kb. egy órám volt még hátra a játékból, ott szűnt meg a "kis türelmet" c. felirat, hogy most a legutóbbi patch mit csinál, már nem is érdekel. A játék a könyvtárban pihen már jó ideje.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció