Marvel's Avengers: mikrotranzakciók miatt hőbörögnek a játékosok

Szerző: xoki | 2021. October 11. | hír | 24 hozzászólás

A Marvel's Avengers játékosbázisa továbbra is elég alacsony: a Steamen átlagosan valamennyivel 800 felett szokott lenni az egyidejű játékosok száma. Mivel bekerült az Xbox Game Pass kínálatába, így más platformokon valamennyivel javult a helyzet, ami igazából egyáltalán nem meglepő, hiszen egy ingyenes címet sokkal többen ki fognak próbálni.

Ahelyett, hogy rengeteg új rajongót szereztek volna, a közösség egy része hőbörögni kezdett néhány egyáltalán nem szimpatikus újdonság miatt. A probléma nem sokkal a játék Game Pass debütálása után kezdődött, amikor a Square Enix elkezdett XP boostereket árulni játékon belül. Ezeket 100-500 kreditért lehet beszerezni, és ilyen fizetőeszközt csak valódi pénzért (500 kredit 5 dollárba kerül) lehet megvásárolni.

A játékosok két ok miatt feldúltak: a fejlesztők márciusban lelassították a fejlődést, illetve 2019-ben a stúdió megígérte, hogy nem lesznek véletlenszerű loot boxok és pay-to-win mikrotranzakciók sem. Mivel nincs PvP elem a játékban, így néhányan nem szeretik az említett kifejezéssel jellemezni a helyzetet. Az ilyen jellegű cuccok vásárlásával csak gyorsabban fejlődhetünk, de mások játékára nincs kihatással. Sokan félnek attól, hogy a játék áruháza free-to-play stílusra fog váltani, miközben az ingyenes dolgokat teljesen kiveszik onnan.

Természetesen a mikrotranzakciók ezen fajtája egyáltalán nem a világ vége. A dühös felhasználók viszont elég nagy hatással lehetnek egy olyan játékra, ami eddig is alig tudott játékosokat bevonzani. Remélhetőleg a fejlesztők, illetve a játékosok is tesznek majd valamit annak érdekében, hogy megoldást találjanak a problémákra, hiszen a folyamatos negatív visszhang egyik félnek sem kedvező.

Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Marvel's Avengers
Megjelenés: 2020. September 04. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software
Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ennek még vannak játékosai? 😲🤢😱
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Engem is meglepett hogy valaki még mazohista :D
1
0
0
0
no avatar
Teljes árú játékban nincs helye mikrotranzakciónak. Legyen az single vagy multi.
Így is:
40-70€ az alapjáték
90-100€ a kivágott tartalmak eladásával teljessé tett játék

Legyen jó a játék és az új vásárlók kitermelik a szerverek éves karbantartási költségeit a megjelenés után évekkel később is.

Mikrotranzakció F2P játékok esetében kb az egyetlen bevételi forrás, így indokolt valamilyen mértékig. Ezt a World of Warshipsben új szintre emelték.

De az, hogy egy 40€-s ár mellett ott van 580€-nyi "kiegészítő", az enyhén szólva is pofátlanság...

Singleben mikrotranzakcióval csak egy a baj, és ez a baj már megtörtént. Látták hogy veszik és így már alap lett az ubinál. Eddig is 100€-s játékárat akartak, és a 70€+30€ season passal el is érték, de az Origins mikrotranzakciója bebetonozta, hogy attól kezdve lesz az összesben mert az plusz zseton nekik. És lett is.

És eljön az a pont amikor kb kötelező lesz a mikrotranzakciós fizetés ha haladni akarsz, mert látod hogy normális idő alatt nem fogsz tudni fejlődni...valamint így nem látod előre mennyibe is fog kerülni a végigjátszás. Lehet be sem kezdene az ember ha látja hogy a 100€ felett még 80€-t bele kell költenie ha normálisan végig akarja játszani.

Valamint az elmúlt 3-4 év erről szólt:
Kreálunk egy hibát és eladjuk rá a megoldást.

Ez megy a tech iparban és a gamingben is.
Tech piacon is a mobiltöltők, mobiltelefonok élettartama: nem tudod javítani, 1 évig van alkatrész utána vegyél másikat. Nem lesz rajta adott csatlakozó de itt egy átalakító.
https://sadanduseless.b-cdn.net/wp-content/uploads/2019/06/mac-pro-parody.png
És ami lemaradt: 1999$ a ragasztó.

Gamingben ugyanez. Nehéz a fejlődés mert sok xp-t állítunk be, de eladjuk neked az xp boostot mert mi olyan jó fejek vagyunk. Mesterségesen csökkentjük a megjelenéskor megszerzett jutalmak hasznosságát akár időarányosan, akár kiegészítők révén (powercreep), hogy meg kelljen venned az újabb vagy a prém cuccokat.
6
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@Palanova: Tudom, mindenki ismeri már a Dark Souls 3 - ról a véleményemet, de ott milyen gyors is a fejlődés, a haladás? Egyelőre annál még bármelyik mikrotranzakciós játék is lassabb.
0
0
0
0
enslaved avatar
"Az ilyen jellegű cuccok vásárlásával csak gyorsabban fejlődhetünk, de mások játékára nincs kihatással"
Akkor meg miért kell érte állandóan rinyálni? Kampány játékok esetén én kifejezetten szeretem a mikrotranzakciókat, az AC Origins, Odyssey, Valhalla esetében a játékok árának dupláját is elköltöttem rá pluszban, de ezzel senkinek nem ártottam, ez mindenkinek a saját dolga. Multizni nem multizom, nem érdekelt soha, ott esetleg megérteném ha emiatt menne a lázongás. Az egyjátékos módok esetében tegyék csak bele a gyorsabb haladást jelentő eszközök megvásárlásának a lehetőségét, aki akar él vele, aki akar nem. A lényeg, hogy ne ettől függjön végig lehet e vinni vagy sem, ez legyen amolyan plusz.
0
0
0
1
💬 15
Cyanosite avatar
@enslaved: A haladást megkönnyítő mikrotranzakciókról alkotott véleményeddel egyet tudok érteni, viszont, ha már egyszer megvettem a játékot ne kelljen érte pluszban fizetnem, hogy minden cuccot meg tudjak benne szerezni (gondolok itt az AC játékokban a megvásárolható kozmetikai itemekre).
1
0
0
0
enslaved avatar
@Cyanosite: Mondjuk engem pont nem a kozmetikai cuccok érdekelnek, hanem inkább a speciális fegyverek, amiknek van is értelmük, vagy mondjuk ne kelljen fél napokat azzal töltenem, hogy vadászgatok a craftolás miatt.
0
0
0
1
96pepe avatar
@enslaved: Pont ezek miatt válik egyre jobban grind-olóssá egy-egy játék. Miután látja a kiadó, hogy elköltenek az emberek temérdek lóvét egy single-player játékban boostokra, nem áll érdekében érdekes és izgi játékmenetű játékokat kiadni. Sokkal könnyebb és olcsóbb repetitív kontentet készíteni majd még pénzt is kérni érte, hogy átszenvedd magad rajta a ténylegesen érdekes részekre.

Számomra elég arcpirító ez a hozzáállása a kiadóknak. AC Odyssey-ben épp ezért inkább a jó öreg Cheat Engine segítségével gyorsítottam a fejlődésen, mert nem volt kedvem hat órákat azért melózni, hogy eljussak a következő fél órás szegmenséhez a sztorinak, ami ténylegesen érdekelt.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@enslaved: Pont ez az,
ne kelljen fél napokat azzal töltenem, hogy vadászgatok a craftolás miatt.
Azért kell fél napot ezzel töltened, hogy megvedd a boostot. Ha senki nem venne nem arról szólna a "játékidő" 60%-a, hogy futkározok fel alá és gyüjtögetek. Nyilván van olyan játék ami erről szól de az AC szerintem pont nem, gondolom te is egyetértesz ezzel vagy nem vennéd a boostot és gyűjtögetnél, vagy nem játszanál vele. Szóval de, közvetve azzal, hogy megveszed a boostot rontod mások játékélményét.

Ez nem ellened irányul, hanem egyszerűen minden olyan mikrotranzakció ami bármilyen módon belenyúl a játékmenetbe károsan hat a játékélményre.
0
0
0
0
enslaved avatar
@hekli96: Rendben, feladom, rontom mások játékélményét egy single játékban azzal, hogy használom a mikrotranzakció adta lehetőségeket.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Cyanosite: egyetértek elvtárs.
bőven elég hogy a játékért kicsengetünk 15ezreket meg a pc-re több százezret, nemhogy még játékon belüli kis hoky dolgokat vegyünk még pluszba a teljes játék árában.

mondjuk jó aki legalább fél milla felett keres havonta annak megérthető hogy olyan a gondolatmenete hogy neki megéri, de nekünk aki jó ha megkeres rezsit leszámolva vagy 200-220 at annak annyira nem buli, de nincs vele gond mert ha gyorsabban akarunk haladni ott van a cheat engine vagy trainer alkalmazás és az INGYENES.
1
0
0
0
enslaved avatar
@ichigo23619: A cheat engine az nem ugyanaz, az értelmetlen csalás. A játékban nem örök életet meg god mode - ot veszel, együtéses halált, stb., hanem amivel élvezetesebbé tudod tenni a játékmenetet. Kicsivel gyorsabban tudsz fejlődni, megvehetsz erősebb fegyvereket, kicsit több XP - t kapsz, térképeket tudsz venni a kincsek lelőhelyeiről, stb. Ettől még abszolút élvezhető marad egy játék, és mint már sokszor leírtam, nem kötelező élni vele. Amúgy meg olvastam fórumokon, mikre képes a cheat engine olykor, rakták már miatta újra páran a gépüket.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@enslaved: amiket most felsoroltál azt egy trainer alkalmazással is simán meglehet oldani.
one hit kill meg ilyen hülyeségek a nooboknak valók.
én max ha cheatelek valamit az mindig csak a money.
0
0
0
0
enslaved avatar
@ichigo23619: Az én szememben a trainer alkalmazása olyan mint a torrentezés, nem fizetsz valamiért amit használsz. Persze mindenkinek szíve joga úgy csinálni ahogy akarja. Mindenesetre egy trainerben szerintem nem tudsz megvenni speciális fegyvert, legalábbis ha kizárólag a store - ban van, a játékban meg nem lehet eleve megszerezni. Az örök pénz meg eleve olyan mint egy örök élet.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved:
A lényeg, hogy ne ettől függjön végig lehet e vinni élvezhető-e vagy sem, ez legyen amolyan plusz.
FTFY
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Igen, ez legyen és maradjon is amolyan plusz, amit aki akar igénybe vehet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Minden egyes forint amit pluszba fizetsz kihatással van a többi játékosra is. Neked csak egy választás, de annak aki nem akar fizetni felesleges, unalmas játékidő, hogy megszerezze azt a dolgot. Egyébként ha nem fizetne senki alapból elérhető lenne és talán még hajlanának is valami változásra,valami új kitalálására. De jelenleg biztonsági játékot játszik szinte mindenki, főleg az Ubi és te ezt szépen támogatod is.
Minek hozzanak újat ha elég a játékba egy nyüves legendás kardot tenni(jól megnehezíteni a megszerzését) amiért fizetnek?
Én pl az általad említett játékokat ezért utálom.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Végig vittem mindhárom Assassinst mikrotranzakciók nélkül is, és easy fokozaton semmivel nem volt nehezebb, szóval messze nem ott tartunk még hogy azon múljon bármi is.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Mondjuk akkor nem értem minek fizettél dupláját pluszba. Ez most kicsit ellentmondásos, de tetudod 🙂
Inkább ne firtassuk.
2
1
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Nagyon egyszerű: Azokért a különleges fegyverekért elsősorban, amiket amúgy nem lehet a játékban megszerezni, na meg azért hogy pár fölös mellékküldetést kihagyhassak a picit gyorsabb fejlődés miatt.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
1
0
0
0
💬 1
hekli96 avatar
Az a helyzet, hogy alapvetően nekünk jó a mikrotranzakció, akik nem használják. A mai játékok elsősorban az AAA címek már nem jönnének ki 60 euróból legalábbis nem akkora hozammal, hogy a befektetőknek megérje kockáztatni, hogy vagy befut a játék vagy elhasal. Nem szeretetszolgálat a videójáték ipar és nem is nonprofit társaság.

A mikrotranzakciókkal tudják fedezni a profitot gyakorlatilag, amíg vannak a bálnák és azok akik ezt azt megvesznek addig egy átlag "csóró" gamer-nek nem kell 100+ eurót kicsengetnie egy játékért. Nyilván a probléma akkor kezdődik amikor ez a dolog elmegy a P2W irányba vagy enslaved által oly nagyon védett single player mikrotranzakció irányba. A kozmetikákkal nincs semmi gond ha valakinek van több 10-100 eurója arra, hogy RGB-s legyen a karaktere hát lelke rajta, nekem van egy F2P játékom vagy nem kell 10 DLC-t megvennem stb. Gondolj a Battlefieldre, a 3-4 még tele volt DLC-kel amiket ha nem vettél meg akkor egyre kisebb játékosbázissal tudtál játszani, míg az 1,V már mikrotranzakciós, megvetted és utána minden update "DLC" ingyen van. Gyakorlatilag a mikrotranzakciós emberek kifizetik a DLC-t helyetted.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Most, hogy benne a Gpu-ban nem bántam meg, hogy nem vettem meg. Sőt az eddigi 2 óra kampány és 25 perc multi után erősen hajlok az uninstallra.
0
0
0
0
💬 1
TRACERHD avatar
@Legendrush27: Emlékszem hogy megjelenés előtt a steam témákban volt egy ember aki csak úgy jó érzésből felajánlott 25 ezer forintot ingyen. Csak annyit kellett tegyél hogy oda írsz egy kommentet és kisorsolja. Másnap jött a meglepetés hogy én lettem a szerencsés. PayPal-on elutalta a pénzt hogy elő tudjam rendelni a játékot. Azóta barátok vagyunk. Sajnos neki meg nekem se jött be a játék. De egy barátság keletkezett belőle.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció