Lisa Su aláírását is tartalmazza az évfordulós Ryzen 7 2700X

Szerző: xoki | 2019. April 26. | hír | 52 hozzászólás

Hamarosan itt az AMD 50. születésnapja, és ennek örömére a cég több terméke is évfordulós kiadást fog kapni. Egyelőre még nem történt meg a hivatalos bejelentés, de a rengeteg szivárgásnak köszönhetően már tudjuk, hogy Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition is várható. Ezenkívül pedig aranyozott RX 590, 580 grafikus kártyák is érkeznek majd a nagy napra.

Az AMD-t 1969. május 1-jén alapították, és állítólag mindössze néhány nappal az 50. évforduló előtt, április 29-én leplezik majd le ezeket az új kiadásokat. A Ryzen 7 2700X évfordulós kiadása sajnos teljesítmény szempontjából nem fog újat mutatni, ugyanis úgy tűnik, csak kinézetben és csomagolásban tér majd el az előző kiadásoktól. A korábbi pletykákat - melyek szerint a CPU órajelén is növelnek - most megcáfolták, viszont kiderült, hogy a CPU-ra Lisa Su aláírását is rágravírozzák. A kiskereskedések sokszor a pletykákat alapul véve teszik közzé a termékeket, ezért nincs kizárva, hogy az AMD meg fog lepni bennünket. Az AMD partnerei természetesen szintén előállnak majd különböző termékekkel a cég 50. évfordulójára.

A Ryzen 3000-es széria pedig szintén a nyakunkon van, amelyet remélhetőleg a május végén esedékes Computex alatt végre be is mutatnak.

Hozzászólások: 52
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PatkosXX avatar
Akit érdekel:

A vállalat a Ryzen 7 2700X CPU-ból, illetve a Radeon VII VGA-ból készít évfordulós kiadást. A hardverspecifikációk a normál verziókhoz képest nem változnak, viszont a külső már igen. A Ryzen 7 2700X például speciális fémsapkát kap, amin rajta lesz Lisa Su, az AMD elnök-vezérigazgatójának aláírása, míg a Radeon VII esetében a hűtőborda ezüst helyett piros színű. Emellett a csomagokhoz tartozik egy-egy ünnepi póló, illetve matrica. Ezeket egy vásárláskor kapott kupon segítségével lehet kérni az AMD-től, vagyis máshol nem beszerezhetők.

Az árazás tekintetében a Ryzen 7 2700X Gold Edition 329, míg a Radeon VII Gold Edition 699 dollárba kerül, vagyis nincs felár a normál verziókhoz képest. Emellett az AMD nem limitálja az elérhető mennyiséget, egyedül a dátumra kell figyelni, a vállalat ugyanis a június 8-án befejezi az árusítást, vagyis eddig van idő megrendelni az 50. évfordulóra szánt termékeket.
...

A vállalat az érintett hardverekhez a Tom Clancy's The Division 2 Gold Edition szoftvert kínálja, ami gyakorlatilag tartalmazza az alapjátékot, valamint a Year 1 Pass kiterjesztést, annak minden előnyével, de a World War Z című alkotás is a promóció része, utóbbihoz pedig egy olyan exkluzív fegyverfestés jár, amit csak az AMD kuponkódján keresztül lehet megszerezni.

Forrás: [LINK]
0
0
0
0
cabus26 avatar
Mi a fax értelme van ennek?
Inkább az új ryzen családot meg a navit adná ki most nyáron,a csúcszsériát meg ősszel?
Rájuk férne már egy dominancia,nem ez a vergődés,amit már régóta produkálnak.
0
0
0
0
💬 31
odinx avatar
@cabus26: Honnan tudod mikor adják ki? Még Computex rendezvény sem volt.

[LINK]
0
0
0
0
cabus26 avatar
@odinx: "Adná ki"
Mit nem lehet ezen érteni?
Nem azt mondtam,hogy akkor adják ki,hanem jó lenne,ha akkor adnák ki!
Amúgy pletyka szinten állítólag valamikor nyárra várják az rx3060,3070,3080as vga-t,de ezt még januárba volt hír meg nem hivatalos,csak kiszivárogtatot infó volt.
0
0
0
0
odinx avatar
@cabus26: Akkor én olvastam félre. Amúgy gondolom Computex után minden kiderül. Amúgy milyen vergődésről beszélsz? Gondolom nem akarnak sietni vele.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@odinx: Amit monstanában kiadtak,pl az fx cpu-k nem igazán játékra valók,vagy a túlfogyasztott vga-k.
Oké,hogy egy rx570 45 ezer,de egy 10el drágább 1060 meg kevesebbet fogyaszt és hiába olcsóbb az AMD,ha mondjuk veszi 2-3 évre a vga-t és a fogyasztás meg a melegedés által még lehet drágábban jön ki abba az esetbe,ha olyan egyén veszi,aki sokat gémel napi szinten.
0
0
0
0
odinx avatar
@cabus26: Jó, de az FX CPU-k nem most voltak. Nem értem miért mindenki az FX-el jön. A Ryzen 0-ról lett építve. Az AMD videókártyák meg mindig is többet fogyasztottak. Most, ha neked nem tetszik az AMD videókártyája, akkor vegyél NVIDIA-t.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@odinx: Nem tetszés kérdése a dolog,mert ha jó lenne az AMD,akkor azt vennék,nem NV-t.
De a felső kategóriába az nv a jó még.
0
0
0
0
tuskedani1998 avatar
@cabus26: felső kategóriába az AMD is pont ugyanolyan jó mint az Nvidia!
0
0
0
0
xheynor avatar
@tuskedani1998: ez azért túlzás.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@xheynor: Elég nagy túlzás, főleg a fos drivereivel. Nekem volt pár hétig RX480-am, Forza Horizon 3, Rise és Shadow of the Tomb Raiderrel próbáltam, èlsimítással össze-vissza kockásodik meg villog, játszhatatlan. Windows indítása után pedig lefagy 1 másodpercre mikor az AMD szoftverét tölti be, úgy, hogy az egér sem mozog, ez megtörtént egy másik amd-s vgaval is. Ugyanaz a gép, ugyanazzal a Windowssal csak nvidia kártyával teljesen jó volt, se fagyás, se színes kockák, se villogások. Természetesen AMD-nél több drivert is próbáltam, minddel ugyanez volt. Még a hardverükkel nem is lenne gond, bár az nv csúcskategóriájával sosem tud versenybe szállni hardveresen sem.

A Ryzen pedig csak egy modern FX, ugyanaz igaz is rá, mint az FX-re, ahova sok szàl kell ott jobb, ahova nem, ott pedig nem is lesz. Az AMD-s lapoknál is sokkal több gond van B450-nel is mint az Intelnél akàr a legolcsóbbal.
0
0
0
0
FoLey avatar
@PatkosXX: A Ryzen pedig csak egy modern FX, ugyanaz igaz is rá, mint az FX-re, ahova sok szàl kell ott jobb, ahova nem, ott pedig nem is lesz. Az AMD-s lapoknál is sokkal több gond van B450-nel is mint az Intelnél akàr a legolcsóbbal.

Bocs de ezen szétröhögtem az agyam... 😆
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@FoLey: Pedig ha googleben rákeresnél, akár véleményeket, akkor tudhatnád, hogy igaz. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@PatkosXX: Csak az a baj hogy FX-ben egyszálas teljesítményben nagyon gyenge volt ahogy írtad többszálas teljesítményben tudtak valamit.
DE Ryzen az nem FX ahogy odinx írta nulláról kezdték el. Az egyszálas teljesítményben is sokat javultak és a második generációval is fejlődött az egymagos teljesítményük,de intel kicsivel jobb. A harmadik generáció lesz az érdekes emelt órajellel meg még pár csiszolással.
Ryzen az nem FX szóval értelmetlenül hasonlítottad össze.

Az alaplappal kapcsolatban nem fejtetted ki hogy miféle problémák voltak,de ilyen olcsó lapoknál ne várja el az ember.

A videokártyáddal kapcsolatban meg nemtudom honnan vetted,de nálam nem volt ilyen probléma. De had kérdezzem már meg tőled hogy többi amd-s kártyát is kipróbáltad vagy csak egy bányászkártya áldozat miatt vagy ennyire felingerült?

ui.: 1x8GB ramot sem erőltettem volna Ryzen konfigurációban,ezért nem hozott olyan teljesítményt amit elvártál volna,főleg az egymagos teljesítménynél.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@FoLey: Rx470 (garanciából cserélt, új darab), Rx480 használt darab és az AMD A10 7700K, utóbbira nyilván csak a bootokós dolgot értsd, azon nyilvàn nem volt játék.
Én lejjebb említettem, elhiszem, hogy nálad, illetve sok más embernél nincs semmi gond, de ti is higyjétek el, hogy ugyanúgy sok más embernél van. Mivel a barátod is aki csak annyit tud írni, hogy nekem igazam van, én vagyok a főnök, mivel az értelmi szintje nem túl magas, láttad hogy hazugnak nevez kb.
Na tessék, ez is egy probléma AMD-nél, 1x8gb ram visszafogja a teljesítményt, ahogy az sem mindegy melyik slotba teszed. Érdekes, intelnél teljesen mindegy volt, hányat teszel bele, meg melyikbe, ugyanúgy ment.
A 320 meg b350ről lejjebb írtam, nèzz rá nyugodtan google-ben, b450 az első 2-3 bios-szal szintén nem jó, nálam pèldául az 1.20as bios volt, 2133mhz felett rengeteget kèkhalàlozott a gèp, de 2133-mal is fagyogatott meg kékhalálozott, a legújabbal jobb volt a helyzet, de a teljesítmény így sem volt közel sem olyan, mint amilyennek kéne. Ha ez az 1x8 miatt van, akkor meg ott vagyunk, hogy a chipset szar.

Fx-el kapcsolatban meg, igen, lehet hogy a nulláról lett kezdve, de felépítésben nagyon hasonlít az FX-hez.

És miből gondolod, hogy ingerült vagyok? A smileyk hiánya miatt? 😃
0
0
0
0
Geravor avatar
@PatkosXX: Annyi szakember van itt, egyszerűen imádom. Nagyon jókat mondasz, kérlek folytasd még mester. Iszom minden szavad 😀
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Geravor: Megint az üres szavak, semmi ellenérv, esetleg neked épp nincs vele problémád, mert nem (ezekkel) játszol, akkor máris nincs gond vele, tudom, mester.
0
0
0
0
Geravor avatar
@PatkosXX: Whatever you say. Mondom, te vagy a főnök, biztos neked van igazad 😉
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Geravor: Miért, szerinted azok alapján amit leírtam, én hazudok? Te mit írtál? Értelmetlen hülyeséget.
Elhiszem, hogy neked jó, bár egy szót se írtál, hogy egyáltalán amd cuccod van-e, de nem is érdekel, az még nem jelenti azt, hogy az a tőbb ezer, vagy több százezer ember akinek gondja van vele, az hazudik. Bár nálatok, primitív embereknèl sajnos igen. Én leírtam a valóságot, tényeket, míg te csak baromságot tudsz, ott a google, rá lehet keresni milyen jók a Ryzen lapok, A320, B350-ből kb. minden létező lap kuka, B450-ből a legelső 1-2 bios-szal szintén, későbbiekkel kicsit jobb.
0
0
0
0
tuskedani1998 avatar
@PatkosXX: te most miről beszélsz? miért lenne kuka? vannak bajok... már megbocsáss!
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@tuskedani1998: Tényleg ilyen nehéz beírni, hogy google.hu?
0
0
0
0
tuskedani1998 avatar
@PatkosXX: Igen ilyen nehéz képzeld! Szerintem azt se tudod hogy mit írsz, először gondold át!
0
0
0
0
Geravor avatar
@PatkosXX: Az a baj hogy az első pillanattól kezdve látszott rajtad hogy akkora a sötétség hogy kár bármi ellenérvet írnom. Tudod ahol nincs víz ott nem lehet hullámot kelteni.
Basszus kiestem a szerepből! Khm.. Kérem folytassa az okfejtéseit uram, ön nagyon jól beszél.
0
0
0
0
xheynor avatar
@PatkosXX: nekem is volt RX 480 de 8gb nem igazán volt vele problémám, ár - érték arányban nem rosszak. a Ryzent az FX-el összehasonlítani hülyeség.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@cabus26: +1
Sok értelme volt ennek.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@PatkosXX: Annyi volt,hogy a sok kisgyerek fanboj beírogatott 😂😂
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26: Tök vicces, hogy a "fanboy" "kisgyerekek" kevesebbel is többet mondtak, mint ti ketten. Főleg, hogy az egész egy troll kommenttel indult.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@xCube: Az miért trollság,mert van egy álláspontja az embernek?
Ráadásul nagyon is megállja a helyét!
Egy jelenlegi ryzen cpu sem egy nagy szám játékra pl.
max az intel balfa'szsága miatt éri meg jelenleg
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26:
Mi a fax értelme van ennek?


Az 50. évforduló megünneplése például?

Inkább az új ryzen családot meg a navit adná ki most nyáron,a csúcszsériát meg ősszel?


Jönnek is.

Rájuk férne már egy dominancia,nem ez a vergődés,amit már régóta produkálnak.


Két éve úgy taposnak CPU fronton, mint az utóbbi tíz évben egyszer sem.

Egy jelenlegi ryzen cpu sem egy nagy szám játékra pl.
max az intel balfa'szsága miatt éri meg jelenleg


Mi határozza meg egy termék értékét és képességeit? Az elvárások, vagy a kínálat?

Mindenki olyan csodákat vár a processzortechnológiáktól amik lehetetlenek. Nem ott tartunk már, mint a kilencvenes és kétezres években, hogy évente feleződik a csíkszélesség és duplázódik a teljesítmény. Olyan határokat érünk el jelenleg a hagyományos litográfiai eljárásokkal, amiket baromi nehéz lesz átlépni. Komplett szemléletváltás, teljes gyártástechnológiai átalakulás kell ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni a technológia. És amíg ez nem következik be addig bizony toporogni fogunk.

Az miért trollság,mert van egy álláspontja az embernek?


Azzal sosincs baj, ha az embernek van egy álláspontja. Ezt közölni viszont többféle módon is lehet. Te egy olyan módját választottad, amit én csak trollkodásként tudok értelmezni. Mert ez jelen formában olyan, mint a fing. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@xCube:
Mindenki olyan csodákat vár a processzortechnológiáktól amik lehetetlenek. Nem ott tartunk már, mint a kilencvenes és kétezres években, hogy évente feleződik a csíkszélesség és duplázódik a teljesítmény. Olyan határokat érünk el jelenleg a hagyományos litográfiai eljárásokkal, amiket baromi nehéz lesz átlépni. Komplett szemléletváltás, teljes gyártástechnológiai átalakulás kell ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni a technológia. És amíg ez nem következik be addig bizony toporogni fogunk.

Mert nem 2 meg 3 magot kéne támogatni,hanem már régen 32 magos processzornak kéne lennie mondjuk 2,0 Ghz-en és még sokat se fogyasztana és nem kellett volna annyira a csíkszélességet levinni,de egyszerűbb volt 4 magot támogatni,nem pedig többet.
És ez sajnos az Intel hibája,hogy alig fejlesztett az elmúlt években ugye...
Pár nap és kiderül.Nem vagyok semelyik fan sem,amelyik jobban megéri,azt veszem!
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26: Hogyan préseltél volna bele 32nm -en egy prociba 16 magot úgy, hogy ne legyen belőle kisebb palacsinta méretű áramzabáló szörnyeteg? Mennyibe került volna egy alaplap hozzá? Hány memóriacsatorna kellett volna az etetéséhez a "lassú" DDR3 memóriák idejében?

Ha az AMD nem ragadt volna le az FX szériával lehet, hogy hamarabb kerültek volna a négy, majd a hat magos procik a mainstream szektorba, de csoda akkor sem történt volna. Emellett ne felejtsd el a szoftveres oldalt sem. A játékok rengeteg olyan rutint tartalmaznak, amik eleve nem is párhuzamosíthatók, mert egymás eredményeitől függnek és csak időrendben végrehajthatók. Egy ilyen számításnál lehet akármennyi magod, a lényeg még mindig az marad, hogy egy adott mag milyen gyors. Ezért sem praktikus egy 2GHz -es sokmagos proci.

Btw az intel évekkel az AMD előtt készített 64 magos procit 😉 .

Én sem vagyok elfogult egyik irányban sem, csak azóta mióta az AMD képes volt konkurenciát állítani regetegen rákaptak az intel temetésére. Igen, nyilván az a cég, ami gyakorlatilag megalapozta a PC ipart önszántából kilép a piacról, mert a konkurencia tíz év után (másodjára) a nyakára hág? Hatalmas piaci részesedésük van, az AMD csak az utóbbi egy évben tudott föléjük kerülni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
És egyszer csak jönne a hír 😃 RX 690 es megjelenése 😃 3000mhz/es magórajelen 😃 RTX támogatással 16GB GDDR6 al 😃 És GTX 2080Ti ra ráverne 60% ot 😃 50 ed ik szülinapra 😃 de szép is lenne... és max 250ezres lenne a kártya ára 😃
0
0
0
0
💬 1
Korryenz avatar
@MaximumGame: hát gyorsan uzsoráznék hogy be ruházhassak az biztos 😆😆😆😂😂😂
0
0
0
0
Krissz avatar
Érdekes kinézete van az fix 😃

#FXanniversaryeditioncoming?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
De rohadt ronda ez is, miért kell ezeket mind szegletesíteni és ocsmány színűre festeni ? 😃
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Moon_Breaker: Alap Nitro sem egy szépség, rontani nem igen lehetett rajta 😊
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@LordSzalko: De ez kifejezetten förtelmesre sikeredett... 😕
0
0
0
0
griff55 avatar
@LordSzalko: utoljára kb 7-8 évvel ezelőtt voltak ilyen kinézetű kártyák. Szerintem is ronda, akármelyik mai kártya mellett.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Nyilván az arany +10 fps-t jelent
0
0
0
0
💬 1
gerikember avatar
@botmunpls: Már csak az rgb hiányzik 😆
0
0
0
0
huncut98 avatar
Kivancsi leszek. Jovoheten lesz tolem nem messze kanadaban. 😃
0
0
0
0
odinx avatar
Hát, ha jó áron lesznek ezek a kártyák, akkor nem rossz vétel. Remélem nem butítanak rajtuk sokat.😀
0
0
0
0
💬 4
Kiki4444 avatar
@odinx: Butítanak???😲
0
0
0
0
odinx avatar
@Kiki4444: Hát gondolom, nem olyan kártyák lesznek, amik a jelenlegi kártyáktól, kétszer-háromszor erősebbek (mármint a jelenlegi RX 580-590).
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@odinx: Ezek sima 580-ak és 590-ek lesznek,kivülről ki csinosítva.Pontosan olyan erősek lesznek amilyennek lenniük kell.Ha arra gondolsz hogy a Naviból kellett volna kihozni jubileumi verziót,attól nyilván gyengébb az 580-590.😀
0
0
0
0
odinx avatar
@Kiki4444: Igen gondoltam. Nem gond. Csinálják csak a Navit. Ha jó árban lesz, akkor majd veszek egyet.😀
0
0
0
0
Vigilante avatar
Csak azt nem értem, hogy ilyen golden kiadások miért nem pl egy Radeon VII-ből készülnek akkor már!? 😜
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@Vigilante: Meg az új Ryzenből.Ez az amit senki sem ért.Hiszen azok lennének a dicsőségek igazán,nem ami most van.Agyatlan és logikátlan! 😃
0
0
0
0
xoki avatar
@Vigilante: Elméletileg Radeon VII-ből is lesz, csak még semmi sincs megerősítve
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció