Két fontos biztonsági frissítés telepítésére buzdít a Microsoft

Szerző: xoki | 2019. September 25. | hír | 19 hozzászólás

A Microsoft elérhetővé tett két különálló biztonsági frissítést, amelyek az Internet Explorer és a Windows Defender egy-egy biztonsági rését orvosolják. A szokásos ütemterven kívül eső patchek két komoly hibát foltoznak be, ezért a Microsoft arra buzdít minden felhasználót, hogy minél előbb telepítsék fel őket.

Az Internet Explorer bug CVE-2019-1367 néven szerepel a Microsoft oldalán, amelynek kihasználása lehetővé teszi a támadó számára, hogy az adott Windows-felhasználó jogaival egyenértékűvel rendelkezhessen, amely alapból veszélyes, de ha egy adminról van szó, akkor még komolyabb problémákat okozhat. A támadó lényegében teljes hozzáférést kap az adott számítógéphez, és ennek köszönhetően rengeteg személyes adathoz férhet hozzá, törölhet bármilyen fájlt, és akár vírust is feltelepíthet. A másik biztonsági rés a CVE-2019-1255, amely a Windows Defender antivírus szoftver leállásához vezethet, ezzel teljesen védtelenül hagyva gépünket.

A fentiek a Windows 10, 8.1, 7 és néhány Server verziót használó gépekre vannak kihatással. A frissítéseket a Frissítés és Biztonság/Windows Update megnyitásával érhetitek el.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SassyDragon avatar
Én már nem is telepítek ,,frissítést", amióta az új updatekkel használhatatlanná tették a keresés funkciót, a hangdrivereket stb... Tőlem aztán bekaphatja a Microsoft, hogy orrba-szájba buzdít frissítéséket telepíteni, még a végén új problémákat szül. A Biztonsági résekről kapcsolatos bejelentések már a kapitalista marketingfogások manipulációja alatt van, hogy vegyél új készüléket mert amit használsz, hardveresen elavult a javíthatatlan exploitok miatt...
0
0
0
0
💬 1
pinkyke avatar
@SassyDragon: ja mondasz valamit tök gáz lett interneten keresget ráadásul megint be került 1 csomó szar amit megint manuálisan szedhettem ki kezd a tököm tele lenni ezzel a win 10-el.
miért nem lehet ki választani hogy mire van szüksége a felhasználónak és mire nincs miért kell tele *** minden szarral aki főként játékra használja annak nem kell a sok szar applikáció amit a microsoft előszeretettel bele integrált a nyomorék win 10 be mert annyira kell az a sok szar bele.
a windows defender régen se ért semmit se nem most fogok rá átállni
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
IE-t sose használok, Defender meg OFF on van kb telepítés óta.
Nagyon meghatott ez a hír
Másfelől meg tökig fel van frissítve a windows mindig.
0
0
0
0
💬 6
ben_aloha avatar
@YoRHa 2B: Ugyanez itt is, viszont nálam az 1903-ra való update csak szart hozott eddig..
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@ben_aloha: Tesómnak is vannak problémái 1903 al, nekem szerencsére működik minden ahogy kell 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@YoRHa 2B: Nekem is jól megy, viszont újra kellett raknom mindkét forzát (FM7,FH4) mert csesztek elindulni. Utána a másodlagos meghajtómon egy csomó dolog hirtelen 0kb-ra váltott, GTA V-öt is rakhattam újra ismét.
Semmi érdemlegeset nem tudok mondani, hogy mit javított 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@ben_aloha: Számomra nem javitott semmit csak megnőtt egy szám 😃
FH4 megy ugyanűgy (bár a store szereti elfelejteni h megvan frissítés nélkül is)
0
0
0
0
arnold769 avatar
@YoRHa 2B: Nekem a 1903 elrontotta a mikrofonom minőségét. Akadot a hangom discordon meg minden. Vissza frissitettem és küldtem vissza jelzést és minden jó volt. Szóval nem a mikrofonommal volt a gond hanem a frissitéssel 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@arnold769: Énsem azt mondom hogy hibátlan csakhogy nálam eddig jó 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Internet Explorer biztonsági frissítés? Annyira csak nem balszerencsés senki, hogy pont abban az 1 percben támadják meg, amíg letölt egy másik böngészőt😶
0
0
0
0
💬 9
KB9779 avatar
@kolbaszkarika: Hatalmas 😂
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@KB9779: Neked meg az avatarod óriási, menj már 😂😂😂
0
0
0
0
KB9779 avatar
@kolbaszkarika: Köszönöm szépen, pláne hatalmas, ahogy House megvetően néz a gonoszra... 😂
0
0
0
0
susguy avatar
@KB9779: Úgy néz egymásra az a két kép egymás alatt mintha a Rómeó és Júliát próbálnák előadni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kolbaszkarika: Edge megjelenéséig explorert használtam 2004 től. Nagyon szerettem,gyors volt,sose ért semmiféle biztonsági probléma. Volt,hogy valaki leült a gépem elé és kiakadt,hogy explorer van a gépen,mondom neki használd nyugodtan.....aztán csodálkozott,hogy nem lassú,stb
Ez is mint minden más csak foglalkozás kérdése.Persze én csak mint sima felhasználó mondok véleményt.Bár rengetegen csak azért szidták mert ez volt a divat.Mint manapság a win 10. Olyan is szidja aki szomszédtól hallotta akinek a bátyjának a barátnőjének az apja mesélte,hogy nem jó.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Hipsternek lenni is divat.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@santakigyo: Én is nagyon sokáig Explorert használtam meg edget és soha nem volt bajom vele, aztán áttértem chromera de manapság már inkább Firefoxot használok.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció