Menu

Kernel-alapú anti-cheat rendszert kap a Call of Duty

Szerző: xoki, 2021. október 14., hír

A Raven Software már a Call of Duty: Warzone megjelenése óta keményen küzd a csalókkal, és a Call of Duty: Vanguard megjelenésével egy teljesen új anti-cheat rendszert is beépítenek majd.

Folyamatosan, több tízezer felhasználói fiókot tiltanak ki, de úgy tűnik, a problémát csak sokkal komolyabb lépésekhez folyamodva tudják kiküszöbölni. Augusztusban a Raven Software kijelentette, hogy figyelnek a felhasználókra, és keményen dolgoznak a jövőbeli csalók elleni védelmeken.

Az Activison a Call of Duty hivatalos Twitter-fiókján tette közzé a fenti üzenetet, melyben kifejtették, hogy a csalás az összes játékos élményét elrontja. Céljuk egy szórakoztató és becsületes játékélmény létrehozása. A mai napon pedig bemutatkozott az új, kernel-alapú rendszer, a Ricochet anti-cheat, amely a Warzone Pacific frissítésével érkezik, és remélhetőleg tényleg olyan hatékony lesz, mint ahogy azt eltervezték.

A Warzone 100 millió feletti játékosbázisa mellett tényleg egy sokkal hatékonyabb megoldásra van szükség, hogy a csalók legnagyobb részét azonnal kiszűrhessék, bár valószínűleg nem mindenkinek lesz szimpatikus a kernel-alapú megoldás, de annyi biztos, hogy ezzel a módszerrel könnyebben kiszűrhetik majd a csalókat.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 23
Larten avatar
Már fel is törték :D
https://www.gamingbible.co.uk/news/games-call-of-duty-hackers-reportedly-break-activisions-new-anti-cheat-20211015?source=facebook
0
2
0
0
💬 3
gigazte avatar
@Larten: Valorantban is folyamatosan vannak, pedig azt is mindig frissítik. 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gigazte: Csak úgy halkan megsúgom, ebbe is lesznek :) ez csak marketing... sokan ez miatt nem veszik meg mert tudják hogy tele lesz csalóval (többek közt énis...) ellenben ha kiadnak egy ilyen hírt, akkor vannak akik beveszik ezt a sok maszlagot és megveszik...
0
0
0
0
Twist avatar
Azárt az activision "szájából" hallani egy mondatban a "szórakoztató" és "becsületes" szavakat elég mulatságos... főleg egy kernel alapu anti-cheat rendszer kapcsán 😂
0
0
0
0
no avatar
Működő patch mikor lesz?? Nyáron még jól futott a játék, mult héten felraktam menübe 4-5 fps játékban 10-17 fps...... Lowon és high-on is ugyanezek az értékek...... Valakinek ötlet esetleg??
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@james007: Mivel nyomod? Anélkül nehéz bármit is mondani. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Intel 10600 asus strix 1060 6GB 4X8 GB KINGSTON RAM.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@james007: nálam a WW2-nél volt ugyan ez anno, G4560 am volt az RX 580-al akkoriban és kijött a WW2 High on volt minden stabil 80-90FPS em volt minden pályán multiba! hibátlanul futott a játék, aztán jött egy Patch a játék kijövetele után kb 1 hónappal és annyi volt... utána már akadt össze meg vissza az egész játék csinálhattam akármit vele... újra tettem a win-t is újra ment minden 2-3x és semmi... egyszerűen kérte a komolyabb gépet... nem volt már neki elég... 1 patch elég volt hogy el*** az egészet... 60€ meg ment a levesbe... mert most meg a csalók miatt nem lehet vele már játszani kb 2-3 hónapja ránéztem... valszeg azóta nem változott semmit... :) összes mai Cod halálra van ítélve... ezek már nemérnek 2 forintot se a csalók miatt...
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Ja sajnos f... ság... Nyáron fent volt több hétig akkor semmi problémám nem volt... Highon 60-80-fps megvolt... Most felraktam erre ez fogad sajnos.... :/..... Ötletem nincs.... Vga kihasználtság ennél a játéknál 20-30%, többi gém, normál érték van 90-95%..itt valami történt a legutóbbi patch ota.... Virusirtó off, Defender off legújabb vga
driver is fenn van de ötletem sincs mi a hiba.....
0
0
0
0
1nagyszarageped avatar
Törölt hozzászólás
1
0
1
1
💬 3
Legendrush27 avatar
@1nagyszarageped: Akárcsak ez a komment.
0
0
6
0
SuperPuma avatar
@Legendrush27: Itt meg lecsapott a "szólásszabadság"?
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@SuperPuma: Nem tudom mi a baja, de nem húzta sokáig.
0
0
0
0
tivike avatar
Minden multinál ez kéne... Még cs 1.6-hoz is. Lentebb írták, hogy ez majd sebesség problémát fog okozni. Nos, szerintem a hétköznapi játékost hidegen hagyja 10 FPS. Amúgy meg gyakorlatilag ez is sorolható esport címek közé. Azok meg eleve úgy vannak kitalálva, hogy ne legyen túl nagy gépigényük. Éppen a pörgősség miatt. Szerintem. Aztán lehet, hogy tévedek, de ebben a percben így látom. Szóval most, hogy lesz ilyen, talán rá is megyek erre a játékra.
0
0
0
0
💬 2
paparazziH avatar
@tivike: Hát figyu 12 végig tolt szezonnal és vagy 2k játszott órával bizton állíthatom neked, hogy minden újdonság, legyen az bármi pontosan félbe vágta az FPS-t eddig. Elkezdtem egy 4/4-es procival anno, ultra 150 frame, utanna 80, 60, eppen 60 végül lowon se ment 30 fölé.. Mióta megvan a 11900 amitől értékelhetően erősebb cpu nem létezik egy átlagos asztali PC-hez, még ezzel is 100 körül van. (Jó persze ultrán, ez nem egy csgo ahol a nullára tett grafika a "divat".)
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@tivike: iii barát, te még nem nyomtad az 1.6ot laptopon intel lapkával megturbózva 😅 Ott a 28fps soknak és jónak számít
0
0
0
0
gigazte avatar
Legalább a Valorantnál fanyalgók most itt is megkapják! 😛
0
0
1
0
troger avatar
Azt nem értem, hogy ez csak a warzoneba meg a vanguardba lesz bene az MW meg marad tele droidokkal vagy ez a komplett játékcsomagra értendő? mert már nagyon idegesítő MW-be a rengeteg csaló...
0
0
0
0
💬 1
adam973 avatar
@troger: Én úgy tudom, hogy vanguardba megjelenéskor, warzone-ba meg a vanguard integrációjával kerül be. A korábbi játékokkal kapcsolatban szerintem még nem mondtak semmit.
0
0
0
0
Liptik avatar
Érdekes lesz, de aki nem akar Warzone-ozni csak az MW kampányát viszi, annak is fel kell telepítenie?
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@Liptik: Fel kell, mert hát mindenki jobban szeret 170gb-t telepíteni 50 helyett :D
0
1
0
0
dripone avatar
Màr az elsõ napon lesz lehetõség megkerülni az anticheat-et. Most màr nem boldog boldogtalan fog csalni, hanem csak a tapasztaltabbak.
Ha a Vanguard mellé is adjàk ezt a kernel alapú védelmet, akkor azt inkàbb PS5-re veszem meg. Nincs szükségem még egy felesleges programra a gépre.
0
0
0
0
paparazziH avatar
Ideje volt már nagyon, bár azért vannak kételyeim, hogy mit fog ez jelenti az FPS számokat illetően, illetve, hogy mennyire sikerült elrontani mint azért általában elég sok mindent, szerintem nem kell sok idő mire jönnek az első beszámolók, hogy valami overlay, vagy TS/DC plugin miatt röpködnek a jogtalan bannok. 😅 Sőt, szerintem innentől a 4/4-es procikat el lehet felejteni aki élvezhető sebességgel akar játszani.
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb