Képeken az Intel Alder Lake CPU-khoz készült legjobb gyári hűtő

Szerző: xoki | 2021. December 22. | hír | 17 hozzászólás

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alder Lake CPU-kkal új gyári hűtőket is kapunk. Három különböző dizájnra lehet számítani, melyek közül kettő már ki is szivárgott.

A 65W RM1 CPU cooler körülbelül egy hete volt látható, amely dizájnban nagyban hasonlít a frissen lencsevégre kapott RH1-hez, viszont előbbit kifejezetten a Core i3, Core i5 és Core i7 processzorokhoz tervezték.

Korábbi jelentésekből kiindulva a fenti RM1 és a lent látható RH1 hűtő a Laminar szériába tartozik. Az egyelőre még ismeretlen RS1 kerül majd a Celeron és Pentium szériák mellé, az RM1 a Core i3, Core i5 és Core i7 szériák mellé, az RH1 pedig a Core i9 szériát fogja hűteni. Az RM1-nél látható műanyag helyett az RH1 hűtőbordái teljes egészében fémből készültek, illetve fizikailag is magasabb termékről beszélhetünk.

A hűtőben beépített LED-ek is vannak, bár a képek alapján egyelőre úgy tűnik, csak kék fényben világíthatnak.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
végre nem valami potato :D grat!
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Lehet, hogy csak én gondolom ezt. 🤣

https://kepkuldes.com/images/804dd924d3b0d09a4fb76666cd0cbcfb.png
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@Arthur Morgan: Nekem Tony Stark "szíve" jutott eszembe először.😀🤣
0
0
0
0
pinkyke avatar
gondolom próbálták lemásolni a ryzen prociknak a hűtőjét.
szerintem senki nem használ gyárit nem tudom minek erőlködnek az intelnél. 😓
0
0
0
0
💬 6
hekli96 avatar
@pinkyke: Csomóan használnak, általános felhasználásra full felesleges komolyabb hűtés, a gyári hűtők úgy vannak méretezve, hogy elég legyen az adott proceszor hűtéséhez. Elsősorban annak kell lóbaszó hűtő aki húzza a gépét, vagy *** rendszeresen tisztítani. Ha néhány havonta kompresszorral vagy sűritett levegős flakonnal kifújod sose fog túlmelegedni gyárival és ugye csak akkor fogja vissza a biosz a CPU-t ha túlmelegedne. Max a zaj miatt érheti meg nagyobb hűtő, ha passzívan jobb a hatásfok kevesebb ideig kell aktívan hűteni, vagy nem olyan intenzíven.
0
0
1
0
BLACKPINK avatar
@hekli96: Ha nem is kell a jobb hűtés, azért az sem egy utolsó hogy halkabb.
Bátyámnak i5-4440 en van gyári hűtő, akár 60+°C ra is felmegy, és tudomást tesz magárol hogy ő létezik, egy olcsó cooler is jobban hűt halkabban mint a gyári, egy szánalom az a hűtő
1
0
0
0
hekli96 avatar
@BLACKPINK: Persze azt említettem is, hogy hang miatt megérheti. Nekem személy szerint a zaj az utolsó utáni szempont. A gépházon manuálisan tudom kapcsonli a sebességet vagy kikapcsolni. Olyan hangja van ha felnyomom mintha fel akarna szállni. De fejhallgatóval úgyse hallom és cserébe a hűtéssel sincs gondom. Elsősorban úgyis a ház hűtése számít léghűtésnél, lehet akármilyen CPU hűtőd az akkor is pörögni fog mint az állat ha nem szellőzik a ház, ellenben jó ház hűtéssel egy gyári hűtő is alig fog pörögni.

https://cdn.aqua.hu/537/be-quiet-dark-rock-pro-tr4-cpu-huto-bk023-680233.jpg
Viszonyításnak ilyenem van, de ez is felpörög mint az állat 15-20 perc után ha elfelejtem benyomni a házhűtést játéknál. A GPU dettó, maxra kapcsolt hűtésnél ez be se kapcsol a GPU meg 600-on pörög 10 percenként úgy fél percig.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@hekli96: Van neki benne 3 venit és nincs rajta az odlallap, és mgis pörög frissen pasztázva is :D
A probléma abbol akad hogy az a cooler 65W ra van minősítve rárakták egy "84W" os procira ami a valóságban még több is. (nameg egy R9 390 fűt mellette)
nekem 212 evo van, 9000ft, aztán 1,28v 4,8GHz en 8600K ra is elég (játékokban 60°C körül AVX el 80°C 1200rpm venti mellett aztán az én házam minden csak nem jól szellőző) nemhogy egy locked haswell i5 re csak azért említettem az olcsó coolert :D
Headset rajtad nem hallod az okés, csak rajtam nincs mindig headset példának okéárt meg ha valakivel beszélek ne azt halgassa hogy zúg a gép mint állat :D ha meg zajszűrés van akkor meg a beszédhang tud problémás lenni (zajtol függ természetesen)
Nameg ha estére bekapcsolva hagyom a gépet, mert exportál/letölt v valami egyebet aludni is szeretnék mellette xD
0
0
0
0
hekli96 avatar
@BLACKPINK: Ha nem játszok kikapcsolom vagy leveszem, a discord meg nem viszi át a zúgást. Ha annyira érzékenyre lenne állítva, hogy átmenjen a zúgás a szám elött lévő mikrofonon, akkor halláskárosodást kapnának a többiek ha megszólalok. :D
Filmezéshez meg néma csend van, elvégre 250W nem kicsit overkill egy 65W-os procihoz, a GPU is passzívan elvan általános felhasználásnál. Bár 4-5 óra után akkor is elkezd felbúgni ha abszolút 0 a házhűtés.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@hekli96: Hát most hogy mi megy át meg mi nem discordon ez sokmidnennek tényzője.
Nekem például ha minden ki van kapcsolva, még a venti hümmögését meg az asztal rezgését) mert hát az asztalon van a gépház) is hallatszik.
Echo cancellation meg noise supression el néha szokott olyan lenni hogy a hangomba belevág, de akit ismerek az ilyen 30-50% hallgatni mert hangos vagyok, pedig elég halkan beszélek meg a mikrofon sincs túl közel :D
0
0
0
0
JoySoft avatar
Mint egy gázrózsa. :D
0
3
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@JoySoft: És tényleg! 😂😂 de sztem amúgy nem néz ki rosszul! :D
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@JoySoft: Hát nekem más fajta rózsa jutott eszembe :D
0
1
0
0
Memento Mori avatar
Tehát ugyanaz mint a többi régi semmire nem jó szar, csak leddel meg némi bónusz műanyaggal megfűszerezve. Tudtam, hogy fps-t növel az díszkivilágítás, de azt nem hogy hőmérsékleteket is csökkent.
2
0
0
0
💬 2
Payphoner avatar
@Memento Mori: És azt honnan veszed hogy nem hűt jobban? már a 11. generációs fektet rézmagos hűtő is jobban teljesített. Szerintem valamivel jobb lesz mint az előző és picit 2021-hez igazított végre a dizájn
0
1
0
0
Memento Mori avatar
@Payphoner: Onnan, hogy a műanyag alatt ugyanaz a szar van amit eddig dobáltak a procik mellé. 😐
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Ó máj gád....új Intel hűtő, dzsízüsz.😁❄️
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció