Jövőre a gaming laptopokért is többet kell majd fizetni

Szerző: xoki | 2021. december 06. | hír | 16 hozzászólás

A Razer vezérigazgatója, Min-Liang Tan megerősítette, hogy 2022-ben sajnos a gaming laptopok ára is megugrik. Értelemszerűen a Razer szintén árakat emel majd, így például a Razer Blade szériájába tartozó termékek is többe fognak kerülni.

2022 elején az AMD és az Intel is bemutatja majd az új architektúráit: a Zen3+ alapú high-end Ryzen 6000-es szériát (Rembrandt) és a hibrid Alder Lake-P-t (Golden Cove és Gracemont). Ezekkel jelentősen megugrik majd az eszközök teljesítménye a jelenlegi dizájnokhoz képest.

Az új processzorok mellett az AMD és az Nvidia frissített grafikus architektúrákról is lerántja majd a leplet. Az AMD Radeon RX 6000M állítólag 6 nm-es változatban tér vissza, míg az Nvidia az RTX 3080 Ti flagship mobil GPU-t fogja bejelenteni.

Sajnos nem csak a teljesítménye fog megugrani a következő generációs laptopoknak, legalábbis a Razer vezérigazgatója szerint az árak is növekedni fognak. Mivel a komponensek jelentősen drágábbá válnak, a next-gen Razer gaming laptopok árát is muszáj lesz megemelniük.

A Razer „Blade” flagship szériájába tartozó modellek már most sem számítanak olcsó mulatságnak, szóval reméljük, nem túl nagy mértékben emelik meg az árakat. A legdrágább modell (Core i9-11900H CPU, RTX 3080 GPU, 17-inch 4K 120Hz kijelző és 32GB DDR4 memória) 3700 dollárba, míg a legolcsóbb Blade 15 Base laptop (Core i7-11800H CPU, RTX 3060 GPU, 144Hz FullHD kijelző) 1800 dollárba kerül.

A következő generációs Razer laptopok a 2022-es CES környékén mutatkoznak majd be, vagyis akkor, amikor az Intel, az AMD és az Nvidia is leleplezi az új termékeit.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
tisztára úgy csinálnak mintha most olyan olcsó lenne a gamer laptop kész vicc ez a hír.😕
0
0
0
0
shadowcastle avatar
A levegővétel árát még jó hogy nem tudják emelni.......
0
0
0
0
botmunpls avatar
Lol. 2020 tavasza végére úgy megugrott a laptopok ára a homofisz igények miatt, hogy majdnem ugyan annyiért el tudtam adni egy 3 éves modellt, mint amennyiért vettem. Kéne a címbe egy "ismét" is.
1
0
0
0
no avatar
Mily meglepő :D :D már csodálkoznák ha valaminek az ára nem emelkedne :D
0
0
0
0
💬 3
kaland21 avatar
@gabesz88: Itt már tényleg az lenne meglepő hír ha ingyen adnának valami hardver perifériát vagy lezuhannának erőteljesen az árakl! 😁😂
0
0
0
0
no avatar
@kaland21: Nekem nem kéne ingyen, de nem tartom reálisnak pl egy rtx 3090-nek az árát, hogy lassan 2 milla....nem baj minden másra ott a provident :D :D
0
1
0
0
kaland21 avatar
@gabesz88: ezen szakadtam a providentes szövegen!! elég ha eladod a vesédet azt kész!! :D
0
1
0
0
downuser avatar
Tiszta szerencse hogy idén eddig minden müzliszelet mellé ingyen kaptál három gaming laptopot.
0
1
0
0
dripone avatar
Pont most vettem egy új ASUS ROG-ot. 1700€ volt egy ryzen 9 + rtx 3060 együttes, de ameddig visszahozza az àràt addig mindegy igazàbòl milyen àron vesztegetik. ASUS-on kivül màst nem vennék. Végigjàrtam az Acer, HP Omen, MSI utat, de amiòta ROG vagy TUF gépeket veszek, semmi bajuk.
0
0
0
0
no avatar
Szerencsére nálam a leghülyébb hardverkategória örökös győztese a gaming laptop, szóval végre valami ár, ami abszolút nem érint.
Bár a videókártyák árának elszállása miatt az utóbbi 1 évben volt némi értelme ilyet venni, de nálam akkor is kizárt.
1
0
0
0
💬 6
no avatar
@Scyllarus: Akkor lehet értelme ha grafikus körökben dolgozol, és munkaeszköz.
1
0
0
0
no avatar
@krisztian652: Igazad van, de akkor a cég(ed) veszi, kb. mindegy az ára.
0
0
0
0
dripone avatar
@Scyllarus: A céged nem vesz ilyet neked. Ez mind sajàt költségre megy. A cég 99%ban csak egy asztali gépet biztosit neked, a maradék 1%ban megpròbàlnak valami Microsoft Surface-t ràdaòzni. Aki ilyet vesz munkàhoz az a sajàt egyéni vàllalkozàsàhoz veszi. Évente veszek egy új laptopot, mert szükséges a grafikus / fotòs munkàkhoz. El vannak tévedve az emberek akik azt hiszik a cégek mindent fizetnek.
0
0
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@dripone:
Évente veszek egy új laptopot

Miért cseréled évente?
0
0
0
0
dripone avatar
@Win-xp-SP3: Az adòvisszatérités mûködik Németországban. Mivel munkàhoz kell igy le tudok irni vele egy rakàs adòt, amit aztán visszafizetnek. Évi 8-900€-t tudok visszahúzni igy az adòmbòl.
Meg hàt igazábòl nem cserélem, mert az összes meg van még visszamenõleg. Ilyen téren gyüjtõ vagyok, még a PlayStation-öl is megvannak a mai napig (PS1-tõl 5-ig ).
1
0
0
0
no avatar
@dripone: Érdekes, nekem megveszi a cég. Meg a kollégáimnak is. Persze nem ilyet, nem vagyok grafikus, de a Thinkpadek sem filléres játékok, dokkolóval pláne :) Nem vagyok eltévedve, pontosan tudom, hogy így van. Évente cserélni meg nagyon túlzás.
Azért írtam zárójelesen, a céged jelenti a saját vállalkozást, akkor leírod költségként.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció