Itt az Epic Games Store első nagy leárazása

Szerző: xoki | 2019. May 16. | hír | 57 hozzászólás

Elrajtolt az Epic Games Store első nagy leárazása, amely egészen június 13-áig tart majd. Az akció ideje alatt akár 75%-os árengedmény mellett szerezhetünk be játékokat, és minden 15 dollár feletti vásárlás esetén további 10 dollárt takaríthatunk meg.

Az áruház kiemelt ajánlatai közé tartozik az Ashen, a The Walking Dead: The Final Season, és a hamarosan megjelenő sci-fi thriller, az Observation. A 15 dollár feletti vásárlási kedvezmény előrendelés esetén is érvényben van, így például a Borderlands 3-at is olcsóbban vásárolhatjátok meg az Epic Mega Sale ideje alatt.

Az akciós játékok mellett pedig újabb ingyenes játékokat is kapunk, ráadásul a leárazás ideje alatt a megszokott két hét helyett minden hétre jut majd egy új ingyenes cím. Jelenleg a Stories Untold lehet ingyen a tiétek.

Hozzászólások: 57
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bassus16 avatar
,,Több fejlesztő is kihátrált az akciók mögül - elég kínos, ami az Epic Mega Sale kapcsán zajlik jelenleg..."
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Nem értem miért van a utálkodás leárazás lesz és? Meg azt sem hogy miért van ez a nagy Steam imádat EA játékok nem elérhetőek már rajta és a Ubisoft sem fog szerintem sokáig üzletelni velük. Amúgy sem értettem soha hogy a Ubi miért ad hozzá férést a Steamnek mikor amúgy is kell hozzá Uplay fiók csak pénz kiesés nekik meg azt sem hogy miért veszik meg Steamen az emberek mikor amúgyis kell hozzá a Uplay fiók……...
0
0
0
0
💬 7
kimi100 avatar
@Pathfinder: "Meg azt sem hogy miért van ez a nagy Steam imádat" ---> ezt most inkább nem fejtem ki bővebben...😊

"Ubi miért ad hozzá férést a Steamnek mikor amúgy is kell hozzá Uplay fiók csak pénz kiesés nekik" ---> Mondok egy példát. Bözsi néni kurva finom lekvárt készít, és csinál magának egy saját kis vállalkozást, egy kiskereskedelmi boltot. Itt ugye minden lekváros üveg után tiszta profitot szed be. Viszont látja hogy az Auchan-ba kb. 20 szor annyi vásárló van és ott bőven több lekvát tudna eladni, és még úgy is megérné neki pénzügyileg ha a 30 %-át megvonják tőle minden egyes eladott üveg lekvár után.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kimi100: +1 ha hiszed, ha nem pont egy ilyen példát akartam hozni 😆
0
0
0
0
teljesenrandomuser avatar
@Pathfinder: Van pár ok ami miatt nagyon sokan utálják, és az az, hogy a kedves epic launcher, amit egy kínai cég támogat (tencent) olyan rendszerfileokat telepít a számitógépedre, amik megváltoztatnak olyan fontos fileokat a registry szekcióban, amik a gép működését befojásolyják, ez azzal jár, hogy a géped lehet lassabb lesz, ami azt jelenti, hogy a videókártyádból bányásznak pénzt, ami szintén azt jelenti, hogy rontja a teljesítményt egyes játékoknál amikkel játszol, illetve ha ez nem elég, a tevékennységeid is figyelik egy kémprogram segítségével. Csak pár ok
0
0
0
0
Andasszf avatar
@teljesenrandomuser: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
teljesenrandomuser avatar
@Andasszf: Tegyél meg egy szívességet, és tályékozódj, nézz külföldi hírportálokat, YouTube videókat, több bizonyíték is van arra hogy ezek igazak, és ha ezt megtetted, légyszives, utánna válaszolj, köszönöm.
0
0
0
0
Andasszf avatar
@teljesenrandomuser: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
teljesenrandomuser avatar
@Andasszf: XD Ezen jót nevettem XD több száz videó van fent YouTube-on ahol screenshot-okat mutatnak arról hogy a ***ott számitógépedben turkálnak XD szánjál már rá 2 percet a ***ott életedből és nézzél már utánna könyörgöm, csak beírod a kis keresőbe hogy "Epic game store spyware" vagy "Epic store spyware" vagy "Proves for epic's spyware" vagy bánom is én addig amíg tudsz angolul, de nehogy már nekem keljen a te munkádat megcsinálnom azért mert ***ott lusta vagy a google-t vagy a YouTube-ot használni, de akkor nesze,

https://www.reddit.com/r/PhoenixPoint/comments/b0rxdq/epic_game_store_spyware_tracking_and_you/

fél percembe nem telt, és egy kis ajánlat, a pirossal betűzött részekre nyugodtan kattints rá, mert azok külön linkek bizonyítékokhoz, de ha ne adj isten ahhoz is lusta vagy akkor tessék, bár nem tudom mennyire értesz a Registryhez, tudod, ami a géped működését befolyásolja

https://i.imgur.com/IRjCX3I.png

https://imgur.com/ttLFD5T

https://i.imgur.com/8nw7TvP.png

https://i.imgur.com/md61Rc0.png

https://i.imgur.com/NPAMYNK.png

https://i.imgur.com/1pjyBVY.png

https://i.imgur.com/ra1gHto.png

https://i.imgur.com/nVqlUKZ.png

https://pastebin.com/yqeeqSvq

Nyugi, a fontosabb részeket másoltam ki
0
0
0
0
susguy avatar
@Pathfinder: Őszintén nem értem az ilyen értetlenkedést. Egyértelműen nem érdekel a dolog, ha még az olyan alapokat is el kell magyarázni minthogy miért árulna az Ubisoft más platformon is, és azt sem veszed figyelembe hogy nem csak a Steamről vesznek le játékot, hanem egy másikra váltanak, amivel már amúgy sincs értelme annak amit felhoztál. Ezek után persze hogy nem érted, nincs min meglepődni.
Semmi gond nincs azzal ha nem érdekel téged, de miért kell úgy csinálni mintha a másik hülye lenne amiért te nem érted miről van szó? Ha elmagyarázzák sem fogod érteni, mert ugyanúgy nem fog érdekelni. Elvégre csak kismilliószor lett elmondva hogy kinek és miért nem tetszik, és még a közelébe sem vagy a problémának a tippeddel.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Hát itt se fogok bevásárolni. De szerintem sehogy se vásároltam volna be itt.
0
0
0
0
gigazte avatar
Ettől amúgy a havonta érkező kisebb ps store leárazások mérföldekkel jobbak... Látszik mennyire leszarja őket mindenki, mert még ajándék 10 dolcsit is rásóztak a Fortnite 2FA használókra, csak látszódjon a statisztikában, hogy ki mennyit fog vásárolni! 😆
0
0
0
0
kimi100 avatar
megszámoltam... 49 játékuk van. öhm amiből 45 egy rakás szar. o.o na most "ezeket árrazzák le" húha itt kérem szépen mi lesz még a végén pár hónap múlva bekerül a shopping cart is 😞 😞
0
0
0
0
💬 1
teljesenrandomuser avatar
@kimi100: Shopping cart? Örömömben fogok táncolni ha egy kurva kategórízálás lesz a játékoknak ott, vagy egy rendes lista, bár kb van 50 játékuk abból meg több mint a fele Indie szarok (ha meg normális Indie játék az meg van mikor olcsóbb is steamen, vagy ne adj isten Gog-on ha fent van) csak majd arra leszek kíváncsi mikor fogják azt a store-t is tele spammelni pár eurós "Hentai" kirakós játékokkal, ha már annyira mennek az exclúzivításra, tuti kell nekik pár "Felnőtt" játék is a kis kirakós játékok színében, tudod, hogy ne csak a 9 évesekböl folyjon a pénz.
0
0
0
0
susguy avatar
Nem semmi, egy kicsit beijedtek a közelgő Summer Saletől és gyorsan összedobtak egy saját kartonpapír salet, hátha elfogy az emberek pénzze addigra 😆
Exkluzív játék ócó ócó - brought to you by Tencent.
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@susguy: 😂 És tényleg! Fel sem figyeltem hirtelen erre a nyilvánvaló összefüggésre. Eredeti kinai piacos húzás. Tipikus Tencent művek.
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
Behúztam a Stories Untold-ot és előrendeltem a John Wick Hex-et. Ha már elengedtek az árából €10. 😀 1682 Ft-ért a hülyének is megéri. Hát még nekem! 😆
0
0
0
0
Twist avatar
Nyehehe, mind a 10 játékukat leárazva adják?
0
0
0
0
💬 1
Bokorfelugyelo avatar
@Twist: Hehe, ezen jót nevettem, you made my day. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
Azt hiszem mindjárt itt lesznek a szokásos huhogók😆
0
0
0
0
💬 38
Memento Mori avatar
@enslaved: Meg a fehér lovagok, akik önként, utolsó lélegzetükig védik ezt a szart. 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Memento Mori: Neee 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Én nem védek egy kiadót sem, de nem is játszom el a durcás kisgyereket minden alkalommal akinek elvették a játékát. Szerinted csak azért nem kellett volna megvennem pl. a Metro Exodust (amit már annyira vártam) mert náluk jelent meg? Francokat.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Mert valakiben van gerinc és nem fekszik be mindenki alá a kedvenc játékáért még nem lesz durcás kisgyerek 😃 Szerintem kicsit túltoltad a béke hadjáratod.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Twist: Pont ahogyan túltoljátok ti is páran ezt az egész Epic Store dolgot. Nekem a játék a fontos, nem az hogy kinél jelenik meg. Ez nem olyan mint két étterem egymás mellett, az egyik lepusztult, a másik meg 5 csillagos, ott egyértelmű hogy melyikbe megy be az ember, mást is fog kapni a pénzéért. Itt viszont ugyanazt kapja.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: Mindenki túltolja, ebből lesz a flame. Aki utálja az úgyis utálni fogja, aki meg nem, az már ennyi idő után úgysem. Ebben a helyzetben már teljesen felesleges meggyőzni a másikat az igazunkról.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@enslaved: Halgass már el könyörgöm...Folyamatosan a te hülyeségeidet lehet olvasni mindenhol. Hol a torrent ellen indítasz mozgalmat hol az Epic store mellett...Miért nem tudsz hozzászólást írni anélkül, hogy a mondatod 2. fele ne szurkálódás legyen??? Miért???
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@bassus16: Pedig igaza van 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
@_AsheXp: Őt nem ez érdekli...
Folyamatosan szurkálódni és mindenki véleményével frontálisan szembemenni. Nézd csak meg az AMD vs Intel topic-ban milyen értelmes beszélgetéseket folytatott pár napja. Ez semmi más mint dedós kötekedés.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@bassus16: Tudom, attól, hogy keveset kommentelek még elég sok mindent elolvasok (értem ezalatt a kommenteket az általam érdekelt témák alatt) de többnyire egyet kell értsek vele 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@bassus16: Nem szoktam kötekedni, csak saját véleményem van, mint általában mindenről, legyen az játék, politika, autó, stb. Nem baj ez, akit zavar ne olvassa.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@enslaved: ,Azt hiszem mindjárt itt lesznek a szokásos huhogók"
Ez még is milyen vélemény? Ez a véleményed az Epic Store-ról?
0
0
0
0
enslaved avatar
@bassus16: Nem, ez egy másik cikk/hozzászólás miatt jött ki hirtelen belőlem, nem állt szándékomban senkit megbántani, de már nem törlöm mert úgyis elolvasta aki akarta.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Ebben a történetben az egyetlen igazi durcás kisgyerek az Sweeney... De ez másik szotri.
A durcás kisgyerek addig durcázik míg vissza nem kapja, amit elvettek tőle. Ez esetben viszont sokunknál azt hiszem a durca elég hosszú távúra fog sikerülni és az epic nem is nagyon fog tudni olyat adni, amiért egyhamar abbahagynám(nánk) a durcázást. Itt inkább arról van szó, hogy páran kiállnak az elveikért és nem pedig hisztiznek.
Szerintem, ha téged nem zavar egy cég gusztustalan üzletpolitikája, vagy az undorító módszerei akkor nyugodtan vásárolj tőluk! Nem bíztatok én az ellenkezőjére senkit sem. Soha nem is tettem. Ellenben én egy büdös fillérrel nem vagyok hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy az epic pozícióba kerüljön és ***ja nekem az egész játékipart. Kétszínű, hazug, profitorientált banda akik a játékosok, a játékok, a fejlesztők érdekeit nézik utoljára. Első a haszon. Olvass kicsit utána a tencent tevékenységének, hogy miként is termeli ki az a cég profitját. Nézz meg pár belpiacos ázsiai játékot amit ők üzemeltetnek. Paytowin szar az összes, ahol kb még a karaktered nevének magadásához is előbb utalni kell nekik egy kis pénzmagot. Isten őrizz, hogy ezek átszivárogjanak nyugatra és a világ összes játékát megfertőzzék. Hidd el nem kell az nekünk. Ha te is és az emberek többsége akinek nem szúrja az a szemét, kicsit jobban belelátnának ezekbe a dolgokba senki nem kéne meggyőzzön, hogy ne vegyél tőlük semmit. Elmondásod szerint sokat játszottál mobilon. Akkor teljesen tisztában vagy a mobilos játékok felépítésével, hogyan sajtolnak ki egy játék minden arra alkalmas eleméből valós pénzt. A tencent-nél ezt szorozd meg tízzel. És ha az epic a tencentel karöltve beteszi a seggét a játékiparba, néhány éven belül a pc játékaik is olyanok lehetnek, mint a mobilos paytowin szarjaik. Ha szerinted ez rendben van, akkor nyugodt szívvel járulj hozzá a sikerükhöz és támogasd őket tovább. De én ha tehetek ez ellen akár csak annyit is, hogy nem veszek tőlük játékot, akkor pontosan ezt fogom tenni. Ha a világ legjobb játékait életem hátrelévő részében 10 eurocentért vehetném tőlük, premier előtt egy héttel, gyűjtői kiadásban, tőlük akkor sem kéne.
Jahh és én is kurvára vártam a metrot. Nekem is nagyon hiányzik a gyűjteményemből. De van egy határ...
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Memento Mori: Te egy ***ott értelmes ember vagy és mindent amit leírtál az olyan tiszta mint a 24 karátos arany!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Memento Mori: Amúgy ha annyira vártad de nem veszed meg, van működő torrent 😃 ha ugysem veszed akkor "nem baj", hogy nem támogatod a készitőket a torrentel mivel amúgysem vennéd meg, tehát ugyanott vagy, cserébe játszhatsz vele 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@_AsheXp: Nyugi, nyugi. Lekalózkodtam amint lehetett. 😆 Rongyosra is játszottam már. Mert egyébként epic ide vagy oda, rohadt jó játék lett. De ellenálltam a kísértésnek, megvárom steam-re. 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Memento Mori: Én nyugodt vagyok 😆
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@Memento Mori: +1
Az a baj hogy enslaved urat abszolút nem zavarja ha valami pay2win, sőt általában fenhangon dicsekszik vele ha valahol előnyt tud "venni" magának ahogyan tette ezt az Assasins Creed topikokban is. De természetesen nincs egyedül, rengetegen nem hajlandóak játszani a játékkal amit megvettek, inkább tárcából oldják meg...belőlük élnek a Tencenthez hasonló cégek mind. Őszintén remélem hogy Lord Gaben-ék kitalálnak valamit, tényleg bármit amivel az Epic agresszivitásának a nyakára tudnak lépni, mert így végső soron mi, a játékosok szívunk csak...😶
0
0
0
0
enslaved avatar
@Unstoppable: Tévedésben vagy, mert mindkét AC - t végig játszottam pay2win és normál módban is, és azt kell mondjam mindkét verzióban remek volt. Amíg ez így van nincs semmi baj, majd akkor lesz ha a Pc ipar teljesen elmegy pay2win irányba, és anélkül játszhatatlanok lesznek a 20 ezerért megvett játékok, de szerintem ez nem fog bekövetkezni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Unstoppable: Bizony mi szívjuk majd a legnagyobbat. Sokan nem látják mekkora (reális) fenyegetés van ebben. A játékipar ígyis a mélypontján van. Mikrotranzakciók singleplayer játékokban, paytowin, egy játékot dlck-re darabolva veszel meg, ami sokszor 100-150 dolláros tétel, stb. És erre még mindig lehet tenni pár lapáttal. És ha az ázsiai üzletpolitikát beengedik telepedni nyugatra olyan mélységek jöhetnek még amit most még elképzelni sem tudunk.
Tudnék mesélni például az ázsiai gémer kultúráról, meg a játéküzemeltetőkről akik ezt meg is lovagolják. Keresztlányom öt éve él/tanul kínában. Játékfüggő a fiatalok és középkorúak 90%-a és ott ezt nem gondnak látja a kormány, vagy a játékfejlesztők/üzemeltetők hanem kiváló befektetésnek. Szó szerint vannak olyan játékok amik pszichológiailag rásegítenek a függőség kialakulására. Emberek a kocsijaikat meg a házaikat adják el hogy fedezzék a mobilos játékaik költségeit. Ez nem vicc! Mint itthon a kábítószeresek. Utcára kerülnek emberek a candy crush klónjuk miatt. Kell nekünk ilyen üzleti modell?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Eddig egyedül a Metro volt az amit ott megvettem, nem hiszem hogy az a tizenvalahány ezer ft volt az amivel extra profithoz segítettem volna őket. Az a helyzet hogy ami csak náluk jelenik meg és érdekel azokat továbbra is megveszem, minden egyebet természetesen a steamen.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Nincs ezzel gond. Mindenkinek szíve joga a saját értékrendjének megfelelően cselekedni. Neked nincs velük gondod, másnak van. Nincs ezzel semmi baj. Különbözőek vagyunk. Szerencsére.
De nézd a teljes képet. Lehet, hogy neked, ahogy feljebb írtad, a játék a fontos. Nekem is nagyon fontos a játék, a metro meg különösképp, de nekem számít, hogy honnan veszem a játékot, meg hogy kinek adom a pénzem.
Az éttermes példád átemelve, Ha az ötcsillagosról étteremről tudod, hogy adót csalnak, meg lenyúlják a borravalót meg a túlórapénzt a dolgozóiktól, akkor nem oda fogsz menni, hanem inkább eszel otthon vagy egy burgert a mekibe, mert tudod hogy ez káros, nem jó dolog ha nekik adod a pénzed. Vagy akkor is a játék a fontos? 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Az élet minden területén ez megy, egyikőnkből sem lesz megváltó. Az adócsalás ebben az országban régi hagyománynak örvend, ezen se te, se én nem tudunk változtatni. Ha dolgozni hívsz embereket, mindjárt azzal indítanak számla nélkül olcsóbb, és ez csak egy példa volt. Szerinted máshol nem ez megy? Én magamról tudom hogy nem csalok, lopok, és azzal hogy megvettem a Metrot meg bemegyek egy olyan elit étterembe ahol esetleg felmerülhet a gyanú a csalásra én még nem követek el semmit, ellenben ha elfogadom hogy számla nélkül kevesebbért dolgoztassak akkor már én is bűnt követnék el.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Látom nem ment át. 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: De, átjött, plusz kicsit kiegészítettem az előző válaszom. Ne felejtsd, ha torrentezel te is lopsz, ha nem kérsz számlát úgyszintén csalsz, tehát ne ítélj mielőtt magadba nem néztél.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Nem tudom szarul érezni magam emiatt, ne haragudj. Van vagy 500-600 legális játékom amiből vagy 200 dobozos. Szóval nem vagyok az a féllábú rosszarcú sárga fogú kalóz akire most gondolsz. A szoftvereim 99%-át vettem. Még a winrarom is ki van fizetve. (Ja nem, azt szintén loptam! 😃 ) De úgy döntöttem megengedem magamnak, hogy a jövőbeli epic store játékokat galád módon, anyagilag és érzelmileg is durván megkárosítva őket, ellopjam a picsába. 😉
Mockosz kisz tolvaj vagyok! Enyém a sok drágaszág!
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Nem is kell, ahogyan magadra sem kell venned ezt az egészet. Majd én is fellázadok garantáltan ha netalán átmenne a Pc ipar pay2win - be, de addig amíg ez nem következik be nem zavar ha lesz olyan játék ami Epic Store - os lesz😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Nem veszem magamra. Nem vagyok az az érzékeny sértődős lélek. Csak dumálunk.
Az egészből annyi a lényeg, hogy te is ugyanúgy huhogsz, csak a másik oldalról.
Nem kell nekimenni a másiknak, mert más a véleménye mint neked. Aki utálja az epicet megvan rá az oka. Ugyanúgy, mint neked, vagy másnak aki nem utálja. De attól még nem biztos, hogy a másik fél hülye.
Ez esetben csak arról van szó, hogy neked fontosabb a játék, mint a dolgok mögötte. És ha játékos szemmel nézzük jól van ez így. De vannak emberek akiket érdekel a mögöttes tartalom. De ezért nem kell velük ellenségeskedni.
Azt hiszem mindjárt itt lesznek a szokásos huhogók

Semmi feszkó nem volt a hír alatt, míg meg nem terítettél a huhogóknak.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Már megírtam, hogy egy másik cikk miatt írtam ezt hirtelen haragomban, de megbántam, viszont nem törlöm, mert az nem lenne fair, meg úgyis olvasta aki akarta, pillanatnyi lelkiállapotot tükrözött. Azért arra kíváncsi leszek, ha kijönnek netalán olyan online játékok amelyek csak Epic - en lesznek elérhetőek akkor mit csinálnak majd a játékosok, mert ugye a tört kizárva. Inkább meg sem veszik? Mondjuk egy (szélsőséges példa) Battlefield 6 - ot? Azért ez érdekes lenne.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Pont jót hoztál fel példának, ugyanis a bf széria közel áll a szívemhez, de ha epic exkluzív lenne azt is elengedném. És nem tüntetésből, hanem őszintén úgy gondolom, hogy Sweeney, az Epic store, a Tencent komolyan káros a játékok és a játékosok számára is. Most még csak puhatolóznak terjeszkednek, de olvass utána hány kiadóban érdekelt már a Tencent. Ezek még egyenlőre apró ártatlannak tűnő lépések valami nagyobb felé, de hidd el vannak akik már most látják, hogy ez nem fog jól elsülni. Tudod, Adolf bácsi is először közösségi házakban mondott beszédet 20 embernek. Néhány év múlva pedig a fél világ kellett, hogy megállítsák. A tencent és a bosszúszomjas kis Tim bátyánk pedig pont azokkal a náci módszerekkel dolgoznak már most, mint a bajszos gonosz bácsi régen. Végletesnek tűnhet a hasonlat, de sajnos nagyon is közel áll a valósághoz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Nem tudom, lehet, de ne legyen igazad. Mindenesetre Tim bátyánk azért nem fogja háborúba sodorni a fél világot😀 Mindenesetre egy Battlefield kapcsán kétlem hogy a te álláspontodat fogják a legtöbben követni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Én is azt szeretném, ha nem lenne igazam. De ha a fél világot nem is, a játékszakmát fenekestül felforgathatja egy maréknyi pénzéhes bosszúszomjas idióta. Ez az amitől tartok. (Meg sokan mások is.)
Ha arra gondolsz, hogy a játék népszerűsége miatt többen elengednék az elveiket és megvennék epic-en, valószínűleg igazad van. De meglepődnél hányan tennének pont úgy, ahogy én. Ha csak itt a fórumon megnézed a felhasználók hány százaléka van ilyen-olyan okból az epic ellen, már az is számottevő. Az emberek túlnyomó többsége látja a gusztustalan módszereket, az agresszív terjeszkedést és elítéli azt. És ez úgy általában mindenhol így van akárhol nézem, nem csak gépigény.hu-n. Ha az emberek kétharmadát kirázza a hideg az epic hallatán az azért nem véletlen. Ez nem puszta népszerűtlenség, vagy hülyegyerekek lázadása az epic kliens miatt. Talán érdemes elagyalni rajta.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Memento Mori: Amit itt leirtal azzal nincs is baj, korrekt. Leszamitva az Adolfos parhuzamot. Szerintem a politikat ne keverjuk ide, mert megnagyobb lesz a kaosz. Sajnos van ahol a csordaösztönök dominalnak, és csak azert frocsognek, mert valahol ezt olvastak a neten. Lathato, hogy valakinel a gerincesseg merteke a Steam vs. Epic mizéria kapcsan állapítható meg, ami szerintem mar beteges. Ne felejtsuk el, hogy a jatekiparrol van szo... Felesleges osszeeskuves elmeleteket gyartani, mivel itt nincs jo vagy rossz, csak a piac létezik. Mindenkinek a penz az istene ebben az iparagban, ha pedig jo jatekot csinalnak, mi fizetunk a hobbinkert. Sajnos ilyen rideg, kepmutato, es gyomorforgato a kapitalizmus.

En is nagyon vartam a Metrot, meg is vettem, hiaba voltam eleinte csalodott, hogy megse Steamre jott, de nem csinalok belole elvi kerdest. A kib@szott hobbimrol van szo, legalabb itt ne kelljen ilyeneken gondolkozni... Legalabb itt kapcsolódhassak ki... Legalabb itt ne kelljen senkivel veszekedni... Erre van aki szerint azert vagyok gerinctelen mert a Steam helyett az Epicen jatszok az altalam legjobban vart jatekkal. Nem vicces ez egy kicsit?

Jatekokrol van szo, ami minket szorakoztat, es aki ebbol kreál egy ilyen szintu elvi kerdest az nem normalis. Itt most nem azzal van baj aki eldontotte magaban, hogy nem vesz az Epicnel jatekot, hanem azokkal akik frocsognek, es egy ilyen semmitérő témából kepesek balhet csinalni. Paradox helyzet, es ez is mutattja, hogy a vilag kifordult magabol.
0
0
0
0
susguy avatar
@CuRi: Számunkra a probléma ott van hogy befolyásolni akarják és fogják is a hobbinkat. Nem véletlenül hozta föl a Tencentes problémák példáit. Már most feszítgetik a határokat hogy milyen messze mehetnek el az Anti-consumer startégiájukkal, miközben szépen lassan felépítik a saját monopoljukat. Az időzítés sem véletlen, közvetlen azután kezdődött hogy a Valve próbálkozni kezdett a kínai piacra lépéssel a Steam-mel (persze kevésbé barbár módon), a Tencentet pedig remélhetőleg nem kell bemutatni miről híresek (politikai erő, undorító üzletpolitika a konkurenciával szemben és hogy magukat növeljék, stb.). Az hogy az Epic egy tökéletesen kihasználható platform a számukra az egészhez csak hab a tortán.
Mi is szeretnénk ha csak kikapcsolódni kéne, de azt is szeretnénk ha ez ilyen formában is maradna, ami sajnos jelen helyzetben kérdéses.

Szerintem se kéne jelzőket aggatni egymásra, de hozzáteszem jelen esetben nem "mi" kezdtük, hanem enslaved elvtárs, aki meg is bánta azóta, és átment a beszélgetés normális hangnembe. Eleinte is csak az Epicről írtuk le a véleményünket, de egy páran úgy gondolták ezért minket kell leugatni, és mostanra már ott tartunk hogy előbb jelennek meg akik nekünk szólnak be mint azok akik az Epicről írják le a véleményüket. Ne lepődjünk meg ha lesznek akik vissza szólnak.
Hülyék mindig és minden oldalon lesznek akik csak az értelmetlen beszólogatásért vannak ott, én személy szerint nem veszem figyelembe őket és igyekszem a többiek alapján megítélni/megérteni egy "párt" elveit és miértjeit. Félreértés elkerülése végett itt most senkire sem célzok ezzel, csak tegyünk különbséget a "nem normális" jelzővel azok között akik tényleg csak veszekednek és azok között akik azért személyeskedtek, mert már a témába is úgy érkeztek hogy le voltak hurrogva.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@CuRi: Nem állt szándékomban politizálni, ez nem is igazán politika (legalábbis nem aktuálpolitika), inkább történelem. Írtam is, hogy erős a párhuzam, direkt nem is foglalok ilyen témában állást, de hidd el enslaved-el csak így lehet megértetni bizonyos dolgokat. Még ha lereagálni ha teheti nem is nagyon szokta azt, még így sem.
Nincs ebben semmi összeesküvés elmélet. Nyilvánvaló, hogy a tencent szívesen terjeszkedne nyugatra. És hidd el nem fognak arculatot váltani a mi két szép szemünkért. Ugyanúgy dolgoznának itt is, mint otthon a dicső Kínában. Én láttam mit műveltek a wow-al, hogy hogyan szívatták a kormánnyal karöltve a kínai és a tajvani játékosok százezreit egy kis (40millió dollár) pénzért. 😀 Nem, hidd el ebből senki nem kér.
Azt is leírtam, hogy soha még csak nem is bíztattam arra senkit, hogy ne vegyen epic játékot, vagy ilyesmi. Mindenkinek szíve joga eldönteni mit vesz meg és kitől. De ha lehet az olyanoknak akik nyitottabbak a dolgokra, felhívom a figyelmét az ilyen párhuzamokra. Nem azért mert buta a másik, hanem mert lehet, hogy egyszerűen csak nem hallott még soha a tencentről meg az üzletpolitikájukról. Nem lobbyzok én az epic ellen, de szerintem mindenkinek jár az esély, hogy a teljes képet látva döntsön mit gondol az epicről vagy a tencentről.
Nem is éreztem ezt sem veszekedésnek. Kis odamondogatás mindig van, meg csipkelődés. De a többségünk részéről csakis a humor kedvéért. Nem bántanék meg soha senkit azért mert mást gondol, mint én. Aki gerinctelennek hisz valakit egy ilyen döntésért, vagy az, aki valaki mást nem normálisnak gondol, mert esetleg egy számára irreális vagy elképzelhetetlen dolog a másiknak lehet elvi kérdés, mert mondjuk úgy gondolja, hogy a vásárlásával valami rossz ügyet támogat, az radikális dolog. És egyáltalán nincs rendben. De vitára (Nem veszekedésre!) igenis szükség van. Különben hogy ismered meg a másik álláspontját?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció