Ilyen lett volna a Valve elkaszált Portal-játéka

Szerző: xoki | 2020. January 04. | hír | 17 hozzászólás

Ha esetleg nem hallottatok volna még róla, a Valve egyszer belevágott egy Portal spin-off készítésébe, amelyben GLaDOS és Chell sem szerepelt volna. Néhány éve Geoff Keighley betekintést nyújtott a Portal 2 kulisszái mögé, és ekkor fedte fel az említett projekt létezését, viszont egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy milyen játékról is volt szó.

A LunchHouse Software – állítólag a Valve beleegyezésével – sikeresen hozzájutott az elkaszált projekt eredeti kódjához, és egy videosorozatban (Exposure) mutatják be a játék teljesen új mechanikáit. F-Stop vagy másnéven Aperture Camera lett volna a játék központjában, és az első videó tökéletesen bemutatja, hogy mire is használhatjuk: segítségével a játékos elmozdíthatja a különböző tárgyakat, illetve azok méretét is megváltoztathatja.

Hamarosan további videók is várhatók, és remélhetőleg a Valve is készül valamire, hiszen valamilyen oka csak volt, hogy engedélyt adtak egy elfeledett projekt bemutatására, bár ez az információ még megerősítésre vár.

Portal 2
Portal 2
Portal 2
Megjelenés: 2011. April 20. (PC)
Műfaj: Platform, Puzzle
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Mondjuk úgy, nem véletlenül volt elvetve az ötlet. Jópofák ezek az új lehetőségek, de önmagában nem érne sokat, mondhatni elég unalmas játék lenne. Gondolom eleve ezeket a funkciókat át akarták volna ültetni egy új Portal epizódba.
0
0
0
0
Apor avatar
A Half-Life 3-at adnák már ki... 😃
0
0
0
0
💬 15
ben_aloha avatar
@Apor: Minek? Úgy is csak csalódás lenne, mert a sok fanboy nem úgy képzelte el.. 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@ben_aloha: Csak csinálják meg, zárják le az episode 2-őt, a Valve szégyene, hogy hagyta szétbarmolva a half-life végét. Eli halott, Alyx szomorú, Freeman meg azt sem tudja, melyik buliban van. Szégyen, hogy így hagyta a Valve. Szégyelljék magukat miatta.

G-Man megmondta: "Priper for ánforszín kánzökvenszöz." Hát, senki nem gondolta volna az "ánforszín kánzökvenszöz" azt jelenti, hogy 13 év után sem jelenik meg a történet folytatása.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Apor: Ha tényleg annyi van hátra a sztoriból, mint amennyit közzé tettek, akkor abból elég nehéz összekloffolni egy teljes játékot, de még egy EP3-ra sem igazán lenne elég. Pesze utólag okos az ember, de értelmesebb lett volna epizódok helyett egy harmadik résszel egyben lezárni a játékot. Elvégre 2008ban még nem volt olyan elavult az a motor és látványvilág.
0
0
0
0
Apor avatar
@SuperPuma: A source motor lehet öreg egy kicsit...de az Alyx játékban, illetve a Black Mesa -XEN- után bebizonyosodott, egy kis csiszolgatás után lehet még belőle kihozni sok mindent.
Nem kell új grafikai motor, csinálják meg a source-al, és hozzanak ki egy érdemi lezárást.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Apor: Úgy értem egy HL3 alá ~12 éve teljesen jó lett volna az akkori verzió is. Talán az Alyx lesz a valve első olyan játéka azóta, ahol meg is tudják villantani a Source 2? motor tudását
0
0
0
0
Apor avatar
@SuperPuma: Jó lenne, ha VR nélkül, normál pc-és változatban kihoznák az Alyx-ot. Amolyan, kárpótlásnak a HL3 helyett... 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Apor: PC-sek HL témájú kártyajátékot kapnak 40€-ért
0
0
0
0
Apor avatar
@SuperPuma: ... ne tetézd légyszi 😆
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Apor: Én is várom amúgy..
0
0
0
0
Apor avatar
@ben_aloha: 😀 vagyunk vagy öten a bolygón, akik még várják 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Apor: Az a baj, szerintem még előtte mégegyszer neki kéne esnem a 2nek 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@ben_aloha: A Black Mesa - XEN-nt elölről kezdtem és haladok sorjában 😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Apor avatar
Jaaaaa 😆 😆 nem tudom, nem használok "kontit" fps-ekhez. Max. nézdahátam akciójátékokhoz, verekedős baromságokhoz. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Apor avatar
A Half-Life egy qrvajó játék 😃 ez van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció