Ilyen lesz a Life is Strange: True Colors bejárható játéktere

Szerző: Pafry | 2021. August 01. | hír | 4 hozzászólás

Új előzetes érkezett a Life is Strange széria márciusban bejelentett következő felvonásához, a számozás nélküli True Colorshoz, amely a játék világára, bejárható területeire fókuszál elsősorban. Ennek alapján kijelenthetjük, hogy a Dontnod helyett ezúttal a fejlesztést végző Deck Nine jó munkát végzett a környezet megalkotásával.

Az előzetes tanulsága szerint a fősztori mellett minden eddiginél több időt tölthetünk el különböző melléktevékenységekkel, minijátékokkal a kisvárosban, és annak környezetében, ami egy újszerű megközelítés a sorozat életében. De ellátogathatunk különféle boltokba is, a főutca a narrációból következtetve mindig egy élettől nyüzsgő terület lesz sok-sok karakterrel, valamint egy fesztivált emelnek még ki, így úgy tűnik, szezonális tevékenységek is elérhetők lesznek majd valamilyen formában.

Főszereplőnk pedig természetesen még mindig Alex Chen, akinek az a szuperképessége, hogy látja mások érzelmi állapotát, amelyeket színekkel különböztethetünk majd meg, ezek lesznek az emberek „valódi színei”.

A Life is Strange: True Colors kicsit több mint egy hónap múlva, szeptember 10-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re, Xbox One-ra, PS5-re, PS4-re és Nintendo Switchre egyaránt.

Life is Strange: True Colors
Life is Strange: True Colors
Life is Strange: True Colors
Megjelenés: 2021. September 09. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Deck Nine Games
Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Larten avatar
Lehet egyedül vagyok vele, de én nem érzem ezt az egész folyatás dolgot. Az 1.rész baromi jó lett, szerintem igazi klasszikus lett belőle. A 2. rész szerintem már konkrétan unalmas volt, és most kapunk megint egy tini drámát -gondolom még inkább pc finom hangolva, hiszen 2021 van-, az előzetesek alapján ugyanolyan sztori vezetéssel, de még a grafika is majdnem ugyanúgy néz ki, mint az 1. részben. Szerintem a Life is Strange max egy egy fejezetes játéknak jó volt, de a Dontnod nem tudta elengedni a hype miatt.
5
0
0
0
💬 3
no avatar
@Larten: Egyetértek.

A LiS 1 évada mind az öt rész egy kerek, jó történetet mesélt el és a természetfeletti is jól meg volt benne jelenítve, ahogy a döntéseidnek a hatása is a kiszáradt / túlöntözött virágtól kezdve a társaid életére kihatva. És gyakran elfelejtjük, hogy az aláfestő zenék is nagyon sokat tettek hozzá. A kihagyott hatalmas ziccerek ellenére is klasszikus lett.

A before the storm esetén már sztori szinten sem érdekelt.

Captain spirit inkább sokkal sötétebb hangulatú volt nekem mint az eredeti első rész, és talán emiatt sem tetszett.

LiS 2 esetében szintén a kiindulási alap nem tetszett.

És akkor még ott volt egy Tell me Why is amit az eredeti csapat készített, de ott is nálam elásta magát már a kiindulásnál.

És elérkeztünk ehhez, ami bár jól néz ki, szerintem picit részletesebb környezet, mint a LiS 1 volt, megint csak nem tetszik a kiindulás.

Ha most a dontnod észbe kap és visszatér az első részhez, folytatja az ottani sztorit, ottani főszereplőkkel, az időmanipulálással és a fényképeken keresztül történő ugrálással, akkor még van esélyük nálam, különben mennek a kispadra...

Szerintem a Before-t azért készítették el, mert ugye a statisztikából látták a döntéseket és a játékosok kíváncsiak voltak az előzményekre.
Captain spirit inkább csak proof of concept volt, újabb mechanikákat / témát akartak tesztelni benne.
LiS 2 és a Tell me Why lett igazán feleslegesen elkészítve.
1
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Palanova: A Tell me why nem is Life is Strange, csak elméletek vannak, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik, de még ha abban is járszódik akkor sem LiS.
Szerintem a Life is Strange és a Before the Storm után el kellett volna engedi az univerzumot. Az a két játék egy tökéletes egyet alkotott. Az utána készült játékoknak nem kellett volna a Life is Strange címet adni és nem lett volna gond. Mivel az első rész egy Donnie Darko kocepciójú játék lett, amihez nem kell folytatás.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Igen, a Tell me why nem a "sorozat" része, csak uyganazok készítették akik az elsőt, ugyanazzal a motorral, ugyanaz a látványvilág és a hangulat, ugyanolyan különleges az alapfelállás mint mondjuk az első részben, csak éppen a természetfeletti erő hiányzott belőle.

A LiS 1-ben szerintem volt bőven kihagyott ziccer amire lehetett volna egy folytatást építeni, de nem úgy hogy csinálunk egy előzményt majd utána független részeket...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció