Hivatalosan is lelepleződött a PlayStation 5

Szerző: xoki | 2020. June 13. | hír | 102 hozzászólás

A következő generációs konzolok ebben az évben fognak megjelenni, amelyek közül a PlayStation 5 jóval később, az Xbox Series X után, június 11-én lepleződött le. A Sony digitális eseményén 26 trailert láthattunk, és végre maga a konzol is megmutatta magát.

A kinézete előtt nézzük, pontosan mely játékok fognak biztosan megjelenni a Sony következő generációs konzoljára!

A Grand Theft Auto V következő generációs portjára valószínűleg senki sem számított, de a játék tényleg megjelenik majd felújított formában az online résszel egyetemben. A játékosok extra tartalmakra is számíthatnak a 2021-es megjelenéskor. Az Insomniac Games visszatért a Marvel univerzumához, ugyanis 2020 ünnepi szezonjában megjelenik majd az új Pókember játékuk, a Spider-Man: Miles Morales. Sajnos megjelenési dátumot nem kaptunk, de a Ratchet & Clank: Rift Apart játékmenetből nem volt hiány a bemutatón.

A korábbi szivárgások valósak voltak, jön a Gran Turismo 7! A játék trailere elég alapos betekintést nyújt a játékmenetbe, illetve a nagyobb változtatásokra is felhívja a figyelmünket.

Bemutatkozott a Luminous Productions PC-re is megjelenő játéka, a Project Athia (munkacím).

Íme a Stray, amelyben a robotok között élő macskákon van a fő hangsúly:

2021-ben érkezik a Returnal. Bemutatkozott a Sumo Digital új játéka, a Sackboy: A Big Adventure. A Lucid Games játéka, a Destruction AllStars is megjelenik majd PS5-re. Egyelőre nem tudni mikor, de a következő generációra, valamint PC-re is elérhetővé válik a Kena: Bridge of Spirits. A KO_OP stúdiónak köszönhetően 2021-ben érkezik a Goodbye Volcano High. Bemutatkozott az Oddworld: Soulstorm. 2021-ben érkezik a Tango Gameworks új játéka, a Ghostwire: Tokyo. 2020 ünnepi szezonjára tervezik a Jett: The Far Shore megjelenését. Íme a Godfall, amelynek megjelenési dátuma egyelőre nem ismert. A Hyperlight Drifter csapatának új játéka, a Solar Ash 2021-ben érkezik.

Bejelentették a Hitman 3-at:

Az Astro's Playroom az egyik legjobb PSVR-exkluzív játék, az Astrobot spin-off plaformer része lesz. Íme a Neostream legújabb játéka, a Little Devil Inside. Természetesen nincs konzol leleplezés sportjátékok nélkül, az év későbbi szakaszában érkezik az NBA 2K21. Az Octodad mögött álló indie csapat, a Young Horses is leleplezte új játékát, 2020 ünnepi szezonjában érkezik a Bugsnax. A FromSoftware klasszikusa, a Demon's Souls megújult formában tér vissza PS5-ön.

Több szivárgást követően végre bemutatkozott a következő Resident Evil is, a Resident Evil Village, amely a hetedik részben megismert vonalat viszi tovább.

2022-ben jön a Pragmata, PC-re is.

A Horizon Forbidden West lesz a Sony 2017-es nagysikerű játékának folytatása.

Végül, de nem utolsósorban pedig íme a PlayStation 5 hivatalos kinézete. Meghajtóval, illetve anélkül is megvásárolható lesz majd, illetve maga a konzol fektetve és állítva is használható.

Hozzászólások: 100
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ben_aloha avatar
GT Sport elérhető lesz PS5-re is?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@ben_aloha: Én úgy hallottam több helyről is, hogy a ps4-es játékok nagy része (kb. 80%-a) játszható lesz ps5-ön. A ps exkluízként megjelent game-ek, mint pl. a Gt sport, fix, hogy játszhatóak lesznek. Ha nem lemezen, hanem digitálisan van meg az account-odon, akkor egy újraletöltéssel meg lesz megint 😀
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Valentinus: Akkor már inkább egy ps5re nevezek be 😃
Köszi az infót 😃
0
0
0
0
galaxi avatar
Na kíváncsi leszek mit indítok el. 😃

Mit szóltok a PC verő konzolhoz?
Én biztos veszek belőle. Ha valóban úgy fogják támogatni a bill egér kombót, ahogy igérik tényleg sokkal jobban meg fogja érni mint egy millás pc!
0
0
0
0
💬 8
vyne avatar
@galaxi: Ha neked eleg a 30/60 fps.. 😃
A legtobb cucc amit bemutattak 30-al futott csak.
En nem fogok vitatkozni amugy, ha ezt akartad elerni. Mindenki jatszik amin akar, en maradok a pc-n 😜
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@galaxi: Ez a generáció még nagyon messze van a PC veréstől, majd talán a következő. Az egér bill kombinációt a technikai korlátok miatt sosem fogja olyan teljes körűen támogatni a konzol(legalább is a PS5 még nem..) mint egy PC de persze próbálkozni lehet. 😊 A konzol most is jobban megéri sok szempontból mint egy PC de nem egy "millás pc" ahogy te írtad. Azt a kategóriát meg sem közelíti majd ez a generáció, de lehet hogy soha egyik se 😂 Azért nem árt figyelembe venni hogy a PS5 és a Series X is ismét le lesz korlátozva méghozzá 30-60 FPS-re, TALÁN de ez nagyon nagy TALÁN hogy 120 fps elő fog kerülni valamilyen játékokban de az is szigorúan csak 1080p-ben, 4K-ban felejtős, a 8K meg alapból kérdéses még hogy egyáltalán hogyan fog megvalósulni. Ezeket a számokat a PC most már eléggé régen elhagyta azért...😊 Biztosan nagyon jó gép lesz a PS5, engem a dizájn és a bejelentett címek meggyőztek, de semmiképpen nem "veri" a PC-t, legalábbis az enyémet nem 😜 😆
0
0
0
0
galaxi avatar
@Unstoppable: Szerintem az fps korlát az maximum is játék függő. Azt kötve hiszem, hogy szoftveresen addig lenne butítva.
Viszont ha ezek a gépek 4k 60 fpst fognak tudni ray tracing mellett, akkor az igen is említésre méltò eredmény. Tekintettel arra, hogy az sok mostani millás pcnek sem megy maradéktalanul.
Bár azt mondják, hogy a számokkal dobálózni fölösleges de a 10+ teraflop akkor is figyelemre éltó szám. Mindezek mellett a fél generációs konzolol pár év múlva megint biztos oda fognak csapni! Én amúgy azt hiszem, hogy ezek a gépek többet tudnak az én gépemnél például. Nyilván a végén úgy is az fog dönteni, hogy lesznek megírva ezek a játékok, de a sony exclusive címei erősen eldöntötték számomra mi lesz az idei karácsonyfa alatt!
0
0
0
0
no avatar
@galaxi:
Mit szóltok a PC verő konzolhoz?

Ez az előző gen.-nél is elhangzott, de továbbra sincsenek erre utaló jelek 😊 Egy komolyabb PC-vel továbbra is fölös lesz összehasonlítani meg amúgy is.

Aki millás, vagy komolyabb gépet épít annak bőven nagyobb igényei vannak, konzol teljesítmény ott már régen nem téma. Eleve sosem erről szólt a konzol, hogy a PC-vel versengjen, akik meg konzolt vesz annak amúgy se számít az fps szám, sem pedig a low vagy medium preset-et.
0
0
0
0
galaxi avatar
@LordSzalko: Szerintem ez az is lett ez a generáció! Epic! 😃
0
0
0
0
no avatar
@galaxi: Az xbox már jó ideje támogatja az egér- billentyű kombót, de én azon a véleményen vagyok, hogy simán lehet játszani kontrollerrel is, ha megszokja az ember. 37 évesen már nem vagyok kezdő játékos, és persze régen, amikor csak pc-m volt én is nagyon rászoktam az egér-billentyűzetre. Még akkor is csak úgy játszottam, még pl. autós játékokat is, hogy már léteztek komolyabb kontrollerek. Az első konzolomnál persze kicsit nehéz volt megszokni, de manapság eszembe se jutna ps4-en, hogy ne kontrollerel játszak. Sőt pc-n is általában csak a lövöldözős játékoknál használok egér-billentyűzetet, de néha még azoknál sem. Annyiban viszont mindenképp igazat adok neked, hogy a nagyjából 200 ezer vagy kicsit afeletti árral, és ekkora tudással nehéz versenyezni, amíg pc-n egy komolyabb gamer gépet 500 körül tudsz csak összedobni. Az én másfél éves konfigom is anno 350 ezernél állt meg (monitor és kiegészítők nélkül). Persze a mostani konzolokat veri teljesítményben egy kicsivel, mivel magas beállításokon is simán tartja a 60-80 fps-t újabb, komolyabb játékoknál is (pl. egy Red Dead 2-n), amíg a ps4 csak 30fps-en hozza (legalábbis full hd-n). Viszont az új konzolok se fogják hozni a 8K-t játékoknál az tuti, viszont azt elhiszem, hogy a 4K 60fps menni fog nekik 😎
0
0
0
0
retek77 avatar
@galaxi: ÁÁÁ.....Szerintem elég nehezen tudna egy konzol megverni egy PC-t (minden elfogultság nélkül).
Mikor a konzol erősebb lesz, mert tényleg erősek, úgy a PC is erősödik. Konkrétan egyszere fejlődnek 😀

De, tény hogy egy konzol megéri vagy épp mindkettő mert szép címek lesznek ismét rajtuk!!
0
0
0
0
visor261 avatar
Stray avagy catssassin creed x
0
0
0
0
💬 1
griff55 avatar
Érdekes ez az új külső. Nekem valahogy a ps4 slim egyszerű design-ja valahogy jobban bejött.
Kíváncsi leszek hogy ha ennek jön majd slim variánsa akkor az milyen lesz.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Most itt van nálam egy PS4 pro és mondjuk ha a Gran Tourismo Sport játékélményét nézem, az első kanyarvétel után kikapcs.Semmit nem változott a játék Psx-es kb. 22-23 éves első részének autóinak viselkedését nézve , ugyanazt kaptam a nagy híres "The Real Driving Simulator" felíraton kívül.Hiába a jó graf és audió, ha nem élvezem.Nekem már a PS4 grafikája is kiválló, de este kb. 3 órát nyomtuk , abból 2 Fortnite és elég is volt, adom is vissza nem kell.
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@Dpoci: Nem jó játékokkal próbáltad. Vannak rá jó játékok.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 14
vyne avatar
Hat mert ps4re szarra van butitva grafikailag, hogy fusson rendesen.. 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@vyne: Érdekes kijelentés ez abban a tekintetben, hogy a játék eredetileg PS3 -ra jelent meg, majd grafikai tuninggal kiadták PS4 -re is.
0
0
0
0
vyne avatar
@xCube: Hat igen, de ha osszehasonlitod a ps4 gta5-ot a pc gta 5-el akkor lathatod mire gondolok. 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@vyne: Az igaz, de a PC verzió jóval később jelent meg, így inkább az tekinthető egy feltuningolt verziónak, nem pedig a PS4 verzió butítottnak.

Egyébként a PC javára írható különbségek nagy részét (vanilla játékra gondolok) csak akkor veszi észre a legtöbb ember, ha megmutatják neki. Nekem személy szerint a PS4 alacsonyabb felbontású mosottabb napárnyékai jobban tetszenek, mert nem villognak és hullámoznak, mint a PC verzióban.
A PS4 -nél a látótávolság sokat szenved, ez tény, de ezt és a tükröződések felbontását leszámítva szinte semmi különbség nincs.
0
0
0
0
vyne avatar
@xCube: En erre ugy tekintek, hogy a pc-n levo gta-bol lehet maximalisan kihozni mindent, ezert is mondom, hogy a konzolon levo egy "butitott" verzio. Most tekintsunk el attol, hogy melyik platformon jott ki elobb. Nemtudom kulonben, nekem eleg szembetuno volt az xbox meg a pc kozott a kulonbseg a gta-ban. Kb fel orat nyomtam rajta es ultem vissza a gephez.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@vyne: Ez a következő generáción is így lesz. Az igazi teljesítményt csak a PC tudja visszaadni.
0
0
0
0
vyne avatar
@santakigyo: Igy van!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@vyne: Az már más kérdés, hogy a játékélményhez nem ad annyit mint amennyivel több pénzbe kerül egy PC amivel kitudod hajtani a maximumot.
Legalább is nekem nem a grafika a lényeg, meg olyan gépem sincs ami konzol szint fölött futtatná a játékokat mégis elvagyok.
A maximumot meg kihozni az nagyon drága, annyit nem ér egy játék se. Szóval ha teljesítményben jól vizsgázik ez a generáció lehet kiprólálom.
0
0
0
0
vyne avatar
@santakigyo: Hat kinek mire van igenye ugyebar. Akinek eleg a 30/60 fps es a kozepes grafika annak jo a konzol is de egy hasonlo kaliberu gep sem kerul sokkal tobbe szerintem.
Nekem is lesz ps5 de a gepet nem fogja levaltani a budos eletbe soha. 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
@vyne: Mindig is PC-s voltam, de mára már olyan szinten kevés játék érdekel, hogy azokért nem tudom megéri e gépet összerakni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Hát na, mi még nem ilyen típusú játékokon nőttünk fel. Pl az említett GTA5 sem tud úgy lefoglalni, hiába imádtam az első részét.
0
0
0
0
xCube avatar
@vyne: Ha a konzolosnál jobb grafikát akarsz PC -n, akkor mindig mélyebben kell a zsebbe nyúlni.
0
0
0
0
xCube avatar
@santakigyo: Az új generációnál nagyon lényeges különbség lesz az, hogy alapvetően csak SSD -vel szerelik őket, abból is nagyon gyorsakkal, a PS5 esetében megfejelve egy saját vezérlővel és teljesen koherens memóriamenedzsmenttel.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@xCube: Tudom, ezért is bízok benne, hogy jó lesz. Olvastam én is a tulajdonságait.
0
0
0
0
Maros avatar
Mindenesetre egész jól néz ki! 😃
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@Maros: jaja kinézetre nem lehet panasz
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
@19ati93: pedig nem véletlenül arra van a legtöbb panasz 😃
0
0
0
0
no avatar
Jon majd ra Crysis 1? Milyen grafikus gyorsito erkezik hozza? RTX 3080 igy is jobb lesz nem?
0
0
0
0
💬 3
gigazte avatar
@ELERY: A konzolokat nem azért csinálják, hogy grafikailag, illetve hardverileg lenyomják a mostani gépeket! Hasonlítsd majd össze árban a kettőt és meglesz a válasz.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@gigazte: Miért mondod? Köztudott hogy erősebb lesz MINDENNÉL, egy közepes VGA áráért.😂
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Nagyon durván áll leejtős dolgokat nem mutattak tbh, de még csak az új generáció küszöbén vagyunk ilyenkor ez normális, eltelik 2-3 év és jönni fognak az érezhetően next-gen címek és velük együtt a látványosabb ugrás is, akár grafika akár gameplay terén ez szinte biztos. Nekem nagyon bejön ez a future tech dizájn ha megfelelő anyagokból lesz összerakva talán az összes koszt se szedi majd össze a szobából 😆 A gép hűtésére lennék még nagyon kíváncsi, sokat(sőt szinte semmit?) nem beszéltek még róla, ps4 egyik achilles sarka pedig pont ez volt, jó lenne ha a PS5 nem változna vadászrepülővé 30 perc játék után 😶
0
0
0
0
💬 4
SuperPuma avatar
@Unstoppable: Jó vastag műanyag. Mi másból lenne?
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@SuperPuma: Nyilván 😊 (pedig adnék egy faberakásos playstationt pl 😆😉
Akkor inkább úgy mondom a felület milyen lesz. A fényes steril lakk műanyag már akkor koszos lesz amikor kiveszed a gépet a dobozból. Egy érdesebb/mintázott vagy matt felület kevésbé koszolodik legalább is kevésbé tűnik koszosnak 😃
A fat PS3 teteje minden létező szennyeződést összeszedett anno például de még a nem létezőt is...😶
0
0
0
0
xCube avatar
@Unstoppable: Durva lesz a felülete kívülről, csak a belső fekete ívek lesznek zongoralakk hatásúak.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Unstoppable: Csak a fat? 😃
5 napja töröltem le..
https://i.ibb.co/d66LZc5/IMG-20200616-082755-m-solata.jpg
0
0
0
0
xCube avatar
Én nem estem hanyatt a bemutatótól, de nem is vártam ilyesmit. Manapság már nem lehet egyik pillanatról a másikra hatalmasat előre lépni, mert minden egyes lépés sokkal erőforrás igényesebb, mint annak idején. A tárolórendszer technológiája nagyon tetszik és szerintem nagy hasznára is lesz a konzolnak, de ezt majd meglátjuk élőben.

Ami a dizájnt illeti elsőre tetszetősnek hat, de pár perc múlva már csak egy hatalmas porfogónak tűnik. Szépek a formák, de a praktikum teljesen elvész. A színválasztás volt számomra a legmeglepőbb, hiszen a Sony a PS2 óta standard fekete konzolokat hoz ki és valljuk be, egy fekete egység lényegesen praktikusabb, a fehéren minden meglátszik... .
0
0
0
0
💬 1
ben_aloha avatar
@xCube: Ráadásul, ha olyan anyagból készül akkor még sárgulni is fog. 😃
0
0
0
0
no avatar
Érett már egy komolyabb dizájn váltás, instant get 😶
0
0
0
0
💬 1
RaggaBone avatar
@LordSzalko: Ugye? Kurva jó lett szerintem.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Nagyon fosul néz ki.
0
0
0
0
💬 5
vyne avatar
@TRACERHD: Uj modem.. 😃
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@vyne: Kösz nem, inkább marad az egyszerű ZTE 😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@TRACERHD: Én ezt így nem akartam leírni mert nem akartam hogy a sok ps fanboy egyből nekem ugorjon de igazad van. Plusz még tegyük hozzá hogy egyik játék se tűnik valami hű de jónak. 😀 xbox bemutatóján nem bírtam felírni mit kell majd megvenni/kipróbálni de ezek közül semmi sem érdekel 😀
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Warlordcommander: Hadd jöjjenek, ez egy PC-s weboldal.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
Lehet ez volt az utolsó GTA. Ki tudja. 😕
0
0
0
0
19ati93 avatar
@kellpenzgepre: új fiókot kell létrehoznod 😃
0
0
0
0
kellpenzps5re avatar
@19ati93: á dehogy kell már befoglaltam a nevet.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@kellpenzps5re: lol 😂
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
@kellpenzps5re: Nemááár! :'D
0
0
0
0
r2d2 avatar
Szerintem szép a dizájn végre nem úgy néz ki mint egy VHS vagy dvd lejátszó!
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Meghagyom a jelenlegi gépet de most már vga-t nem veszek bele. Meguntam az állandó fejlesztést meg szarakodást amit igényel. És újra lesz egy Ps-em. Méghozzá ez. Nekem tetszit.Amúgy sem hiszem hogy ennek az árából kapnék fele ilyen teljesítményt. Amilyen szinten elszálltak a pc árak bár fájó szívvel de köszönöm én már így nem kérek belőle.
0
0
0
0
💬 18
Quadgame94 avatar
@RaggaBone: Hasonló helyzetben vagyok. Most olcsón beszerzek egy R5 2600-at meg B450 lapot, de ennyi elég is.
0
0
0
0
vyne avatar
@RaggaBone: Azert ha azt hiszed, hogy ez majd mindent ugy visz mint egy jobb pc nagyon tevedsz. 😃
Ha eleg a 30/60 fps target az aaa jatekoknal akkor viszont vegyed nyugodtan, viszont ezt 3 ev mulva mar nem tudod fejlesztgetni, jobb/erosebb nem lesz csak degradalodik ahogy halad az ido es jonnek az egyre igenyesebb jatekok. Pc-be veszel neha ezt azt es mar is majdnem, mintha uj lenne itt viszont ettol elkoszonhetsz vagy majd megveheted a pro verziot meg dragabban mikor kijon 5 ev mulva. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@vyne: Nekem is csak az exclusive címek miatt kellett a PS4 is, most majd ez is. Minden másra ott a PC, és inkább beleteszek évente ha kell új kártyát, procit, bármit, azt az élményt egy konzol nem fogja visszaadni soha.
0
0
0
0
vyne avatar
@enslaved: Nekem is a par jatek miatt lesz csak ps5. A gepet sosem fogja levaltani.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@vyne: Nem nem azért....elegem lett hogy horror áron van minden, régen még a játékok olcsóbbak voltak addig megvolt az ellenérv, de most már nem ez a helyzet. Pc-n is ugyan olyan drága a játék, meg vegyél új monitort, alaplapot ,vga-t bődületes pénzért ha játszani akarsz. Nekem ez tette be a kaput, leginkáb az elmúlt másfél évnyi szarság.Nem akarok fejleszteni pont ez a lényeg. És igen nekem elég ha nem szaggat. Nincs se 120 se 144hz-es monitorom. 26 év elég volt a számítástechnikából. Millió fontosabb dolog van amire költenem kell a pénzt. Van aki megengedheti magának hogy évente max 2 évente 600ezreket kidobjon rá.
0
0
0
0
vyne avatar
@RaggaBone: Hat azert szerintem ha egyszer ossze raksz egy jo gepet azzal jatszol boven 6-7 evig. Lehet a 6. Es a 7. Ev vegere mar nem max grafikan de ugyan ugy menni fog mintha konzolt vettel volna. Nem feltetlen kell minden evben uj dolgokat venni bele. Itt most nem engem kell alapul venni termeszetesen, mert en elmebeteg vagyok es en megveszem ha jon valami durva cucc de mas boven elvan a mai napig egy 4 genes intellel es egy 980ti-vel, ezek pedig nem tegnap jottek ki.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@vyne: Van benne valami de mint mondtam a jelenlegi árak mellett nekem sokkal jobban megérné a ps5.....ha esetleg változik a piac (amit erősen kétlek látva a nvidia egyre pofátlanabb árazásait) akkor talán, de csak talán adok egy esélyt....de a ps5 mindenképp meg lesz.
0
0
0
0
vyne avatar
@RaggaBone: Hat ha az amd ossze kapja magat gpu ugyileg is akkor lathatsz arcsokkenest es teljesitmeny novekedest. Ezert jo a konkurencia.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@vyne: Úgy legyen én azt mondom
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: 980 Ti önmagában annyiba kerult anno mint most maga a PS5 fog. Abban igazad van hogy 1x kell jó gépet osszeraknod és meg vagy vele sokáig. De árban ne hasonlitsuk össze a PC-t a konzollal. Az igényeidre kell szabni a vásárlást Nekem elég 4K/30 vagy 1440p/60 Hz. COD, CS:GO sosem érdekelt. Így PS5 lesz, mert az exkluzivok kellenek. Hiába veszek az áraból egy jó kártyát nem tudok God of Warral gamelni rajta.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: Ja persze, de ha osszehasonlitanank akkor is vettel egy ps4-et. Fizetted az onlinet evekig aztan jott a pro es vettel azt is. Ott vagy, hogy mar osszeraktal volna egy viszonylag jo gepet ebbol a penzbol.
Amugy igen, szerintem egyedul az exclusive-ok miatt eri meg aztan az is kitudja meddig lesz igy, egyre tobb exlusive lat pc-n napvilagot.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: 75 ezerért vettem a Slimet 3 éve és ma el tudnám adni (játekokkal) 65-ért. Ha vennék Pro-t, az használtan 95. Ha nem veszem egyiket se akkor: 75+30 = 105 ezret spórolram volna. PS plusra kb 20 ezret költöttem. 125 ezerből milyen gépet raksz össze? PC-n hiába ingyenes ha barátaid Psen nyomják 😃 De amúgy PC-je kb mindenkinek van, csak egy pinton el kell döntenie hogy azt fejleszti vagy konzolt vesz. Sajnos kevesen tehetil meg hogy mindkettőt megtegyék. Ha még beletoltam volna azt a 75.ezret a gépembe akkor ma alig lenne jobb gépem. Ryzen 2200G helyett 2400G, 470 helyett meg 1060, vagy 590. 2 éve 8 GB RAM még 23 ezer volt :/ nem rég ugyan azt 9 ezerért vettem.... és ezt a gépet is bővíthenem kellene már idén...
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: De most ne hasznalt dologrol beszeljunk... 😃 Amikor kijott mennyi volt egy ps4 kb 300-400 font? Pro megdragabb. Mas meg evekig fizeti a multira a penzt, nem csak 20 rongyot. De mindegy is kulonben, ezen felesleges vitazni. Megertem a kevesbe szerencseseket akiknek a konzol az egyetlen valid opcio, en viszont 16 eves koromban mar dolgoztam, hogy megtudjam venni a kis szar pc-met szoval ez is olyan, hogy kinek mire van igenye. 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: 129 ezer volt a Slim/Fat mikor megjelent. Neked (régen nekem is) egy hobby a PC építés/fejlesztés így egy élvezeti faktor is összerakni a gépet stb. Így az értéke a szemedben sokkal nagyobb. 2600-at rakok majd a gépbe aztán várom hogy vegre legyen normális alternativa a kártyámnak és veszem majd én is. Szerencsés vagyok mert ez mellett PS5-m is lesz. De ha választanom kellene hogy csak az egyik, egyértelmű hogy konzol.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: Az biztos, hogy nagy elvezettel tolt el gepet osszerakni. Felnott legozas kb. 😃
En is "szerencses" vagyok, bar nem szeretem ezt a szot, mert eleget is dolgozom erte.. Ha valasztanom kene nekem akkor is pc. Nem vagyunk egyformak, de ez nem is baj 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@RaggaBone: Annyival árnyalnám a képet, hogy ez az árak a forint/áfa miatt, valamint az miatt magasak, mert nem volt verseny a felsőkategóriában. Hidd el az RTX 3060 120 ezerért hozni fogja a mai 2080 Supert. Most kezdődik majd az igazi harc az árakkal. Proci fronton is szar volt a helyzet ameddig az AMD nem lett verseny képes. Jövőre szép lesz latni hogy idén az nV képes volt 180 ezret elkérni a 2070 Superért miközben a 3070 2080 Ti közelben lesz valszeg 160-ért. Es miért? Mert az AMD Yaz RDNA2-vel visszatér. A Fury óta.először lesz versenyképes minden szegmensben. Ezt a genetaciót ki kellett hagyni ennyi. Akinek 1080 vagy Vega 64 volt rohadtul nem érte meg neki ez a gen.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Quadgame94: Így van, de nem csak annak nem érte meg szerintem.....bízom az amd-ben hátha végre összekapják magukat és kialakul a versenyhelyzet.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@RaggaBone: A gond az 5500/5600-al van. 470-et 40 ezerért vettem 2018 novemberében (18 hónap garanciával). Ma az 5500 XT 65k és alig 20% gyorsabb. Nincs is alternatíva a piacon a kártyámra.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Külsőre szép. Controller meg felejtős. XBOX controllerek jobbak. 😃 Főleg a 2 stick van totál kényelmetlen helyen, de ez már náluk tradíció. Én nem tudom megkedvelni ezt a PS controller layoutot.
0
0
0
0
💬 7
Quadgame94 avatar
@19ati93: Még nem is próbaltad de már szar 😃 amúgy sztem is jobb a X360, One konteoller, de sajna azon nincs Uncharted 4, GoW, Spider-Man, TLOU stb. Am a DualSense nagyobb lesz így szten ha 20%-al sikerül jobbea csininalni már kiraly lesz.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Quadgame94: Nem látok a controlleren óriási nagy változást szóval kb ua lehet, úgyhogy ja. 😃 (Nekem csak a controller nem jön be, és nem a PS5-ről beszélek.)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@19ati93: Sokkal nagyobb lesz így a fogása is sojjal jobb lesz. Haptikus visszajelzés, ravaszoknak lesz több állása stb. Nekem a DS4-en a ravaszok nem tetszenek. Xboxon sokkal jobb.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@19ati93: Szerintem ez mindenkinek a saját ízlésétõl függ. Nekem nagyon tetszenek a Dualshock kontrollerek, egy bõ 14 éve, amióta kaptam egy PS2-t, azóta imádom ennek a kontrollernek minden formáját 😃

Az Xbox is jó, de nekem valahogy pont az tetszik a PS kontrollerben hogy szimmetrikus.
0
0
0
0
xCube avatar
@19ati93: Nekem nincs bajom a DualShock kiosztásával, igazából csak akkor kényelmetlen ha előtte sokat játszottam XBox kontrollerrel, de akkor is csak tíz percig.

Btw a két stickből csak a bal van más helyen 😃 .

Ez nyilván egyéni preferencia egyébként, létezik több alternatíva is XBox layout -tal (Nacon plédául).
0
0
0
0
FullMoonDog avatar
@19ati93: Mindig is furának találtam amikor emberek arról panaszkodnak, hogy a joy layout szokatlan és nem válik be. Én PS2-n nőttem fel, 10 év Dualshock használat után kezembe került végül az XBOX 360 kontrollere, körülbelül 5 perc után már észre se vettem, hogy más lenne, és ez így van a legtöbb kontrollerrel. Szerintem ez leginkább megszokás kérdése, és nem hiszem, hogy létezik objektíven legjobb joy layout. A DualSense van a legközelebb az XBOX kontrolleréhez, formája szinte ugyanolyan, ráadásul rengeteg új funkcióval rendelkezik, mellyel az XBOX kontroller nem.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@FullMoonDog: hát mindenki más 😃 nekem speciel még a steam controller is jobban bejött mint a ps-es
0
0
0
0
bukta2 avatar
Látom eddig csak negatív kommentek jöttek így én lennék akkor a pozitív. Nekem rohadtul bejön mind a PS5 mind a játékbemutatók, sztem a SONY ezt is brutálisan összerakta, én egy kicsit sem csalódtam! Ha csak a horizon-t mutatták volna be nálam az is elég lett volna 😆 erre még jött egy rakás open world tps! (Ezek a kedvenceim)
0
0
0
0
💬 1
BenjaminHun avatar
@bukta2: +1 Először nem tetszett de láttam képet róla full feketébe és meg tetszett a kinézete. Meg jóféle játékokat mutattak be rá.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ha beválik ez a generáció lehet elgondolkozom, hogy nem rakok össze új PC-t. A grafika nem érdekel, csak annyi, hogy stabilan fussanak rajta a játékok. A grafikával nem lesz gond, a többit majd meglássuk. Várom a bétatesztélők visszajelzéseit miután megjelenik.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Én jó bevált módon megvárom a Slimesített változatát már ha lesz 😆 Nekem annyira nem tetszik ez a design 😊
0
0
0
0
cabus26 avatar
Nagyon jó...
Majd akkor fogom beleélni magam,ha érdekel és a kezembe fogom tartani.
Egyre értelmetlenebbek ezek a bemutatók,show műsorok!
0
0
0
0
MrPsziho avatar
első reakcióm: fuuu na ez igen ez futurisztikus!! második reakcióm pár percel késöbb: Hm de hova fog ez elférni? meg állítva mutat ez jól igazán....meg rendben értem digitális átálás meg minden de az optikai meghajtó inkább tűnik egy daganatnak rajta mintsem a gép részének. Értem én hogy éreztetni akarták a nextgen érzést stb de ez kissé számomra legalábbis már sok. Egy konzol legalábbis nálam mindig kompakt, "kényelmes" értem ez alatt hogy szinte bárhol eltudjam helyezni legyen az tv alatt,felet,mellet, vagy számitogépnél de a ps5 inkább már túltolja. Lehet az xbox egy tömzsi kis hűtő de valahogy az letisztultabb és szinte bárhova eltudja majd helyezni az ember. Illetve nem hivatalos még csak az optikai meghajtó s usb portok méretéből kiiundulva elvileg 37-38 cm magas ami azért egy konzolnál kurva nagy legalábbis nálam.
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@MrPsziho: Elfektetve is jól néz ki es úgy alul van a disc drive, nem is látszik szinte. Am egy matt black kiadás kellene.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Quadgame94: Egyetértek, szerintem a dizájn tök jó, viszont full feketében jó lenne, mint régen a PS 2,3,4
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció