Hivatalosan is érkezik a Dead Space remake

Szerző: Pafry | 2021. July 22. | hír | 33 hozzászólás

Az Electronic Arts az EA Play végére tartogatta a nagyágyúját, amelyre már rengeteg játékos várt nagyon régóta. A korábban kiszivárgott anyagok alapján már ugyan sejteni lehetett, ám immáron hivatalos: érkezik a Dead Space újragondolt, alapoktól felépített remake-je vagy rebootja, de egyelőre még nem tisztázott, hogy mennyiben is tér majd el a 2008-as eredetijétől.

A fejlesztők szerint valóban az alapjaitól kezdve építik újra a játéktörténelmi szempontból nézve is meghatározó horror élményt, amelyet még a néhai Visceral Games fejlesztett, az újragondolást viszont már az EA Motive csapata végzi majd.

A teaserből sajnos egyelőre nem derült ki sok minden, ám ez éppen elég annyira, hogy felcsigázza a széria rajongóit. A látványvilágért az EA saját fejlesztésű motorja, a Frostbite Engine felel majd, így egyértelműen next-gen élménynek szánják. Ez mondjuk a célplatformokból is meglátszik, hiszen PC mellett csak Xbox Series X/S-re, valamint PS5-re érkezik majd.

A történet nagyon hasonló lesz az eredeti első felvonáséhoz, a főhős ezúttal is Isaac Clarke lesz, aki az USG Ishimura nevű űrhajó fedélzetén szolgál, amikor azt elárasztják az idegen létformák. Fel kell kerekednünk, hogy jó párat kivégezzünk a ránk leselkedő idegenekből, valamint hogy mi magunk is kijussunk, egyben társunkat, Nicole-t is megmentve.

A Dead Space újragondolásának megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, így valószínűleg 2022-nél előbb nem számíthatunk rá.

Dead Space Remake
Dead Space Remake
Dead Space Remake
Megjelenés: 2023. January 27. (PC)
Műfaj: Akció, TPS, Túlélő-horror
Fejlesztő: EA Motive
Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
venator5 avatar
Végre egy jó kis single player az idei bejelentések között!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A Callisto protocol-al mi a helyzet?
Nem azt csinálják az egykori Visceral games dolgozók?
0
0
0
0
gtafun avatar
"Az azonban, hogy akkor most egy remake, reboot vagy folytatás lesz a játék, nem ismert. Feltehetően a második, de a hivatalos információkig nem érdemes találgatni."
0
0
0
0
💬 1
Mizushio avatar
@gtafun: Full reboot lesz. theRadBrad videjóban mondta, hogy mindent teljesen újra építenek az alaptól. Az animációkat is rebootolják.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Nem értem mit kell felújítani az 1. részen, teljesen megállja a helyét minden téren, grafikailag is. Ennyire ötlettelenek a készítők, hogy csináljanak egy hasonló új játékot?
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@Mesterlovesz: Az azért erős túlzás... Grafikailag 2008-ban tényleg rendben volt, de így 12 év távlatából már másképp fest a dolog. Bár a grafika másodlagos, de technikailag is komoly bakik vannak a játékkal. A vsync kehes megjelenés óta. Ha nem driverből erőlteted a vsyncet a játékra a célzás az egérmutató sebességét a leglassabbra véve is használhatatlanul gyors. Vsync nélkül pedig olyan screentearing van, amilyet a nagykönyvben sem láttál.
Hasonló játékot csinálni nem túl jó ötlet, mindenki köpködné, mert dead space klón, folytatást készíteni ehhez a játékhoz nem hiszem hogy kéne, hiszen az első kiváló volt, azonban minden következő rész egyre gyengébb lett.
Azonban ezeket leszámítva tényleg nem rossz játék a mai napig, így ha remastered kiadásról lenne szó egyetértenék veled. Szerintem egy a mai elvárásokhoz és technológiához illesztett első rész a lehető legjobb dolog ami a játékkal történhet.
0
0
0
0
Derragen avatar
@Mesterlovesz: És a "Failed to initialize graphics hardware" hibával mi van? Én azóta nem tudom játszani hogy A G50-45-öt megvettem. Google se hoz semmit, csak az eröltesd a vsync-et driverből sztorit. Azzal meg sz@rt se érek ha már a főmenünél összeomlik. Steam-es fórumon mi a megoldás: Játszd Origin alatt mert azzal menni fog.
örülnék neki ha legalább fele olyan jó lenne, mint az eredeti csak játszhassak vele újból.
0
0
0
0
Nomad-HUN avatar
Ennek igazán örülök.
Instant vétel 😛
0
0
0
0
Booker avatar
szerettem nagyon az 1. részt jó kis horrorisztikus játék. a kettő valamivel jobb, sajna a hármat nem próbáltam még ki de megvan
0
0
0
0
💬 4
Mesterlovesz avatar
@Booker: A három nagyon ergya, semmiről nem maradtál le. Vagy hát legalábbis nem sok köze van az 1-2 höz játékmenet szempontjából. Inkább egy COD singleplayernek mondanám quick time eventekkel meg szörnyekkel. Dead Space fíling meg 0.
0
0
0
0
Booker avatar
@Mesterlovesz: Amúgy a filmet láttad már? Az 1. rész előzményeit dolgozza fel. Na abból egy játékot gyártani jó volna
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Booker: Nem láttam, de érdekel, majd rákeresek. Te láttad, jó?
0
0
0
0
Booker avatar
@Mesterlovesz: igen, láttam megvan DVD-n menüvel és DiVX-be is megvan, jó de rajzfilm és durva, nagyon durva🙂
0
0
0
0
retek77 avatar
Az első rész tényéleg nagyon jó!! Anno is simán megijedtem. Ha ezt is szép, igényesen megcsinálják mint a RE2-3 remaket akkor nem lesz gond szerintem. Ismét lehet félni :D
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Mostmar 2 játék is lesz ami miatt majd gépet vagy laptopot kell vennem
Ez és a stalker 2
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
Az első rész nagy kedvencem, anno x360on vittem ki többször is. A 2. sem volt rossz, a 3. viszont totál kimaradt.
0
0
0
0
no avatar
Mint egy falat kenyér... Még csak véletlenül se új rész jöjjön, "szeretünk" a régi játékokkal újra, és újra játszani, semmi újra nem vágynak a játékosok, csak a remake, és remastered. Gratulálok...
0
0
0
1
💬 1
MC MaRcI avatar
@donpappa81: Hát erre a remakere Sztem igen is nagyon sokan várnak
Pl én már jobban mint az össze új játékot
0
0
0
0
TomSlier avatar
Imádtam a sorozatot, én személy szerint várom, hogy újra a sz@rt is belém fagyassza...😲🤗😬
0
0
0
0
gigazte avatar
Én egyáltalán nem tudok ennek örülni, ez egyenlő megint az ötlet hiánnyal, és a megúszással az EA részéről... 😅 Már csak az a kérdés, hogy az EA Motive-ot mikor zsigerelik ki teljesen!
0
0
0
1
💬 6
AMDMonsteR avatar
@gigazte: Nincs ötlethiány a történet lezárására, csak épp véletlen elkaszáltak egy egész stúdiót, ami a 4. részen dolgozott...
0
0
0
0
gigazte avatar
@AMDMonsteR: Aztán erre azt kell csinálni, hogy egy tök más csapattal remakelni az egészet mi? 🤣 Tényleg nincs ötlethiány, ha egy futó sorozattal nem tudnak mit kezdeni, csak az elejétől újra írni az egész sorozatot...
0
0
0
1
AMDMonsteR avatar
@gigazte: Visceral-tól megkapta az egészet a Motive. Valószínűleg be fogják fejezni, csak általában nem tesz jót egy játéknak, ha megszűntetik a fejlesztő stúdióját...
0
0
0
0
gigazte avatar
@AMDMonsteR:
Valószínűleg be fogják fejezni


Nem fogják ezt se! 😁
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@gigazte: Motive mit nem fejezett be? BF2, Squadrons, Jedi Fallen Order? Csupa szar, tudom.
1
0
0
0
santakigyo avatar
@AMDMonsteR: Igaza van. Könyebb kiadni ujragondolva mert azon nem kell annyit tornázni mint egy teljesen újon.
A gond az, hogy majd ez is el lesz kaszálva mert jaj olyan jó, hogy még egy rész, még egy rész, na még nem zárjuk le, a végére egy ütős befejezés.... aztán bocs belefáradtunk és levagytok sz@rva.
Anno a harmadik rész se lett akkora katasztrófa, csak hát az EA épp pénzes korszakának csúcsán volt és a single player szerinte halott... Már történelem...
A lényeg, hogy megint lehuznak pár bőrt a témáról, de a mai játékok melett még örülni is lehet egy ilyennek.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Sajnálom, hogy nem a történetet zárják le,de örülök ennek is mert az első része nagyon jó játék a mai napig a műfajában.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Hála az égnek hogy nem Titanfall 3 lett. Mocskosul várós!!!!
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció