Hivatalos: Elon Musk felvásárolja a Twittert

Szerző: xoki | 2022. April 26. | hír | 8 hozzászólás

Elon Musk körülbelül két hete kezdett el komolyabban érdeklődni a Twitter iránt, ráadásul felvásárlási ajánlatott is tett. Néhány hírportál beszámolója szerint ezt a vezetőség nem akarta elfogadni, de úgy tűnik, mégis belementek az üzletbe, és a tervek szerint még az idén befejeződik a felvásárlási folyamat.

A felvásárlás értéke sokak számára nem volt egyértelmű, hiszen 41 milliárd, 43 milliárd és 45 milliárd dollárt is emlegettek a híroldalak. Szerencsére a hivatalos bejelentéssel megerősítették, hogy körülbelül 44 milliárd dollárról (részvényenként 54,20 dollár) van szó, amely Musk „legjobb és egyben utolsó ajánlata” volt. A Twitter igazgatótanácsának független elnöke, Bret Taylor szerint a vezetőség alaposan felmérte Elon Musk javaslatát, és végül úgy döntött, ez a legjobb lépés a Twitter részvényeseinek szempontjából.

Elon Musk hisz a Twitterben rejlő lehetőségekben, és azt ígéri, hogy fejleszteni fogja új funkciók hozzáadásával, az algoritmusok nyílt forráskódúvá tételével a bizalom megnövelése érdekében, a spambotok kiiktatásával és az összes ember fiókjának hitelesítésével.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Lassan lecseng a Facebook is a rengeteg reklámtól... kegyetlen... pörgeti az ember és minden 2. vagy 3. dolog 1 reklám... elég idegesítő...youtube ról ne is beszéljünk...😵
0
0
0
0
Rolixfanvagyok avatar
Mark Zuckerberg mérges lesz Muskra, mert neki is lesz már egy népszerű oldala kettöspontper.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Nem trolkodás a cél!
Használ egyáltalán valaki twittert? Nekem egyetlen ismerősöm sem. És most nem arról van szó, hogy valamikor egyszer regisztrált, réges régen egy messzi messzi galaxisból, hanem napi de legalább heti rendszerességű használatról.
0
0
0
0
💬 4
enslaved avatar
@hekli96: A covid óta elég sűrűn néztem pl. Sokkal hitelesebb adatok voltak ott mindig mint a Facebook - on, ahol főként agyalágyultak írogattak.
3
1
0
0
botmunpls avatar
@hekli96: Én fel szoktam, de csak azért mert az fb tiltott különösebb indoklás nélkül, és a felülvizsgálat elküldésére hibaüzenetet jelez. (az insta is ugyan ez volt vmikor 2 évvel ezelőtt).
És van még két konkrét ismerősöm aki rendszeresen használja politikai és egyéb hírekre.
De tény és való, hogy itthon nincs elterjedve, viszont az fb egyre durvább cenzúrázása miatt esélyes, hogy növekedni fog a hazai felhasználók száma is.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@hekli96: Igen, 2013 óta én napi szinten használom, a facebookot meg instát pedig lassan 2 éve meg sem nyitom, mert egy elkorcsosult fos mind a kettő. Twitter sokkal értelmesebb platform, bár az utóbbi időben oda is talált egy-két magyar, akinek az internetre nem igazán lenne szüksége… akkor lesz baj, ha a facebook mocsok szenny rétege rátalál a twitterre…
1
0
0
0
Warlordcommander avatar
@hekli96: Én használom, és ismerek még 2 embert rajtam kívül aki szintén. Facebookot ki nem állhatom, nem is értem miért vagyok még fent rajta, azért a havi 2 belépés miatt :D (sokszor annyi se). Twitter sok mindenben jobb, én örülök hogy a musk megvette, nem értem egyeseknek miért baj ez.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Hmm. Ha átszámoljuk kb tudott volna adni a világon minden embernek ebből a pénzből 2000 Forintot. Abból már kijön 6 doboz jobb fajta sör :D
1
17
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció