Elon Musk felvásárolná a Twittert

Szerző: xoki | 2022. April 15. | hír | 4 hozzászólás

Elon Musk valószínűleg akkor is felbukkant már a hírfolyamotokban, ha nem követitek a Twitteren, hiszen mindig a legfelkapottabb személyek között szerepel. Néhány héttel ezelőtt úgy döntött, felvásárolja a Twitter részvényeinek egy kis részét, de most már a vállalat teljes felvásárlását tervezi.

Elon Musk kezdetben a Twitter részvényeinek 9,2%-át szerezte meg, amely elegendő volt ahhoz, hogy meghívást kapjon az igazgatótanácsba, de a milliárdos elutasította az ajánlatot. Most, nem sokkal ezután pedig ajánlatot tett a cég teljes felvásárlására: részvényenként 54,20 dollárt, azaz összesen 41,4 milliárd dollárt kínál érte.

Musk egy tweetben hozta tudtunkra a lépését, miközben a Twitter elnökének, Bret Taylornak elküldött levele is publikussá vált. Ebben Musk kifejtette, hogy úgy látja, teljesen ki tudja hozni a platformban lévő potenciált, de a cégnek ehhez először privát kézbe kell kerülnie. Ezenfelül kifejtette még, hogy nem bízik a Twitter vezetőségében, és mindenképpen át fogja gondolni részvényesi pozícióját, ha nem sikerül nyélbe ütni az üzletet.

„Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy a szólásszabadság platformja lehet szerte a világon, és úgy látom, a szólásszabadság egy működő demokrácia alappillére. Viszont a befektetésem óta ráeszméltem, hogy a vállalat jelenlegi formájában sohasem fog felvirágozni, és ezt a társadalmi igényt sem fogja kiszolgálni. A Twittert magáncéggé kell alakítani. Ez a legjobb és egyben végső ajánlatom, és ha nem fogadják el, akkor át kell gondolnom a részvényesi pozíciómat. Rendkívül nagy lehetőség rejlik a Twitterben. Fel fogom oldani azt” - írta Musk.

A Twitter vezetősége jelenleg az ajánlat elfogadásának lehetőségeit vitatja meg, de hivatalos válasz még nem érkezett tőlük.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Oszt mibűűűűűű!? Nekem is vehetne vmit, mondjuk egy szép hajót a Bahamákra, hogy tudjak jókat horgászni .
0
0
0
0
botmunpls avatar
Muskátli nem a kedvenc figurám, de amit twitter ügyben nyilatkozik azt támogatom, csak legyen is tényleg egy szabadszólásos platform.
3
0
0
1
💬 2
bazsi135 avatar
@botmunpls: Azért a muskátli sok mindent letett az asztalra. Pl paypal,tesla, szuperműholdas internet :)
0
0
0
0
botmunpls avatar
@bazsi135: Nem vontam kétségbe hogy ne tett volna le bármit, egyébként pont a tesla, meg az űrbe kilőtt kocsi (wtf??) és egyebek az oka annak, hogy határozottan nem a kedvenc figurám.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció