Hivatalos: a Ubisoft visszatér a Steamre

Szerző: xoki | 2022. November 22. | hír | 8 hozzászólás

Az elmúlt hetekben több jel is arra utalt, hogy a Steames visszatérését tervezi a Ubisoft, és a kiadó ezt most hivatalosan is megerősítette.

Az Epic Games 2019-ben úgy döntött, saját online áruházat hoz létre, és annak érdekében, hogy a Steam valódi vetélytársa lehessen, sokkal jobb feltételekkel próbálta odacsalogatni a fejlesztőket és kiadókat. Bár a Valve kedvezőbb ajánlattal is előállt, ez nem volt elegendő, hogy náluk maradjon a Ubisoft és inkább saját, illetve az Epic Games áruházára fókuszáltak. A Ubisoft nem részletezte visszatérésének okát, de ezzel a lépéssel valószínűleg sokkal jobban kiterjesztheti vevőkörét, hiszen a Steam még mindig a legnagyobb PC gaming platform.

Az Assassin's Creed Valhalla lesz az első játék, amely a Steamen is elérhetővé válik, egész pontosan december 6-án. Ezt követően például az Anno 1800 és a Roller Champions is bekerül a listába, ráadásul az olyan közelgő játékaik, mint az Assassin's Creed Mirage és az Avatar: Frontiers of Pandora már az első naptól elérhetők lesznek a Steamen.

Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla
Megjelenés: 2020. November 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Bar ugy lenne ugye 5-osom 1x a lotton, ahogyan ezt (en is) megjosoltam mar jo elore, evekkel ezelott...! :))) :D
0
0
0
0
pcboy avatar
tehát lényegében az összes ubisoft játék megvásárolható lesz újra steamen is. Emlékszem valamelyik játékom, amelyik ubisoft kiadású azt steamen vettem meg leárazva. Ennek ellenére nem csak steamet kell indítani a játék indításához hanem elindul az ubisoft klient is. Szerintem ez nem lesz különb most se ha valaki steamen vásárol ubisoft játékot.
0
0
0
0
💬 4
kovb677 avatar
@pcboy: Igen, én ezért veszem meg mindegyik játékot arra platformra amire kiadták hogy csak 1 kliens fusson a háttérbe meg így kevésbé bugos. Persze van akinek az a kényelmes ha összes játéka 1 helyen van.
0
0
0
0
pcboy avatar
@kovb677: ja csak az a baj hogy épp far cry 5-tsteamen láttam meg végre leárazva ezért megszívtam ezzel. és pont ezért bugolok..pedig alacsonyhoz megvan a gép.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@pcboy: nekem far cry 3 ubisoftconnecten van meg és nagyon szépen fut illetve mikor volt 30 napos próba a FC 6 is szépen ment nálam. Steamnél még GTA5 re panaszkodtak holott Rockstar launcheren kutya baja sincs játéknak.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Spoiler!
Ubisoft mint különálló launcher nem szűnik meg mielőtt valaki féreértené a hírt
3
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció