Havi 61 millió aktív felhasználója van az Epic Store-nak

Szerző: xoki | 2020. June 24. | hír | 36 hozzászólás

A Steam 15 éves fennállása alatt több mint 1 milliárd felhasználói fiókot regisztráltak már, és havonta körülbelül 95 millió aktív játékos van jelen a platformon. Az Epic Games áruházának indulása óta próbálja megszorongatni a Steamet, és a legújabb adatok alapján az eddigi stratégiájuk sikeresnek mondható, hamarosan akár valódi konkurenciaként tekinthetünk majd a cégre.

Kiderült, hogy az Epic Games Store átlagosan havi 61 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, illetve az egyidejű felhasználók száma nemrégiben átlépte a 13 milliót. Az Epic Games stratégiájához tartozik az exkluzívok vásárlása, valamint az ingyenes játékok osztogatása. Utóbbi elég nagy hatással volt a sikerre, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hetek során olyan nagyszerű játékokat szerezhettünk be, mint a Civilization VI, a Borderlands: The Handsome Collection, a Grand Theft Auto V és az Ark: Survival Evolved.

Hozzászólások: 36
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
Az volt a cél az ingyen játékokkal hogy több felhasználót odacsábítsanak, ezt el is érték. Ha többen vannak többen is fognak költeni.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Tencent akkor örülhet.
0
0
0
0
Twist avatar
Azt is hozzá tehetnék, hogy ebből az olyan felhasználó, aki pénzt is költött náluk és nem csak az ingyenes játékok miatt lóg ott, az kb 500k 😂 Csak az nem mutat olyan szépen.
0
0
0
0
💬 1
Szabcsiadi avatar
@Twist: 2020 után lehet csökken majd a szám mert elvileg addig osztogatnak ingyen játékokat 😃.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Adják ingyen az Unreal Tournament 3-at és megbocsájtom hogy az új UT-t elkaszálták amiatt a fos miatt!
0
0
0
0
💬 14
Scorn Face avatar
@RaggaBone: Én azt a húzásukat soha nem fogom elfelejteni...
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Scorn Face: Sanszos hogy én se! Elfelejtették nagyon hogy mivel is futottak be....
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@RaggaBone: A Jazz Jackrabbit-tel! 😎
0
0
0
0
ForHonor avatar
@kolbaszkarika: ZZT vel indult még 91 ben.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@ForHonor: "the game sold about three to four copies daily, and as of 2009, had sold around 4,000 to 5,000 copies in total"
Azzal nem annyira futottak be.
0
0
0
0
ForHonor avatar
@kolbaszkarika: Azt nézd, hogy akkor igencsak kevés pc volt és azon belül még kevesebb játékos. De csak mint érdekességet írtam mert még emlékszem 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@ForHonor: Én nem emlékszem, mert 1 évvel később születtem, és nem is hallottam róla eddig, a kommented után gugliztam rá. Nem is azt mondom hogy nincs igazad, de nem ez a cím volt az áttörés Tim-nek. Ennél nem is állítottam többet. 😀 Voltak azért durvább eladások akkoriban is.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@kolbaszkarika: Kezdetben igen, de a nagy durr az első unreal volt.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@RaggaBone: A legdurvább, hogy félkész állapotban otthagyták mint eb a sza..t. Pedig szerintem képesek lettek volna befejezni, még úgy is ha az emberek nagyrésze azon a bizonyos fontosabbnak ítélt játékon dolgozik. Max csusztattak volna egy csöppet. De ezek szerint elfelejtették, hogy az Unreal játékosok is a világon vannak még.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Scorn Face: Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen véleményen. Legalább az ut3-at adnák ingyé hogy legyen sak player szerettem azt a részt nagyon. Meg a 2003-at meg a 2004-et 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@RaggaBone: Én sem bocsájtom meg, hogy nem vitték el legalább egy bizonyos játszható állapotig a játékot, de valamelyest meg tudom érteni. Nem, nem a Fortnite prioritása miatt, hanem azért, mert manapság nagyon kevés olyan játékos van, aki komolyan akar skill based kompetitív aréna shooter -rel játszani. Amit személy szerint nagyon sajnálok, én annak idején ezen műfaj kibontakozásánál voltam jelen (első sorban Quake / Quake 3 Arena, az UT valahogy nem volt az én asztalom) és most látom a teljes érdekletlenséget a battle royal és a team based tactical shooterek teredése miatt.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@xCube: akkor te a tipikus kvékes voltál 😃 én toltam mindkettőt de valahogy az unreal jobban beadta
0
0
0
0
xCube avatar
@RaggaBone: Az első Unreal -lel és UT -vel azért még sokat játszottam, a mai napig szívesen veszem elő mindkettőt. Jó kis instagib meccek 😃 . De igen, én "kvékes" voltam.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@xCube:
Nem, nem a Fortnite prioritása miatt, hanem azért, mert manapság nagyon kevés olyan játékos van, aki komolyan akar skill based kompetitív aréna shooter -rel játszani.

Erre a megközelítésre nem is gondoltam.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Holnap steam summer sale 😜
0
0
0
0
💬 5
bassus16 avatar
@19ati93: NEEE!!!
Most vásárolgattam jópár játékot erre tessék... :'(
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@bassus16: Kb 2 hónapja lehet tudni hogy holnaptól lesz 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Warlordcommander: Nem az a baj hanem, hogy annyi jó játék volt mostanában szuper áron, hogy jól beraktároztam és erre még jön ez is. 😃
0
0
0
0
Twist avatar
@19ati93: Az egyetlen baja a summer salenek, hogy befonom a hajam, mire a kosártól eljutok a fizetésig olyan lassú 😞
Amúgy féláras a GTA 5 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Szerintem nem rossz dolog h vsn konkurenciaja a Steam-nek. Sosem jó a monopol helyzet.
0
0
0
0
💬 10
vyne avatar
@Quadgame94: Sokan itt erre ugy tekintenek mintha maga az ordog jelent volna meg... Nem ertik szegenyek...
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Quadgame94: Origin, uplay, microsoft store, konzolok, torrent, stadia, geforce now...ez nem csak a steamen meg epicen múlik 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@botmunpls: Origin csak EA, Uplay csak Ubisoft. Microsoft store sztem még nekem sem konkurenciám 😆 annyira gáz az cucc. Konzolok talán, bár Steamen sokszor olcsóbbak a gamek. Stadia-t hagyjuk. Földön fekvőbe ne rúgjunk bele. Geforce now a meglévő jatekaidat streameli, amit vehetsz steamen, szval nem konkural vele. Csakis az Epic Store, na meg a GoG, G2A es a torrent. De mint mondtam jó dolog a verseny.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Quadgame94: És az Epic versenyez? Időszakos exkluzivitást vásárol húzócímekhez és vagy megveszed náluk, vagy nem játszol vele egy évig. Ez nem verseny. A verseny az, amikor az árak és a szolgáltatás minősége alapján döntesz, nem pedig az, amikor az exkluzív tartalmak elveszik a választás lehetőségét, mert belekényszerítenek mindkettőbe. A GoG versenyez a Steammel, az Epic élősködik a játékosközösségen.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@X9K338DA: Ahha értelek. Tehat akkor a Sony is elösködik, mert ndm adja ki az exkluziv jatekait mas platformra es rakenyszerit teged jogy vegy ez miatt playstationt 😃 nem mind1 hol kapod meg a jatekot? Engem erdekel egy game felolem akarmiLen oldalon is lehet. Megveszem es kesz. Ezert utalni egy oldalt...nem is ertem.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Quadgame94: Igen, a konzolok is így működnek. Ha mindennel akarsz játszani vagy veszel mindent, vagy lemondasz egy halom játékról. Egyszer majd talán megérted.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@X9K338DA: Hidd el te nem erted, mivel rossz az analógia. A konzolokert fizetned kell pluszban. Ahhoz hogy az Epic-től töltsd le a játékot nem kell pluszban fizetned. Ergo nem mind1? Konzolnál maga a konzolt meg kell venned ami alsó hangon 80-100 ezer. Epic vs Steam esetébem semmi ilyesmi sincs. Regisztrálsz és ennyi. Az meg hogy te utalsz egy ceget pusztan mert nem a Steamen van es felvasarolja a jogokat par gamenek az a te gondod. Azok a penzek jo helyre mennek: A fejlesztoknek. Gyerekes hozzaallas hogy jajj nyem szegyem je az epicet mejt csunya gonoszak es cak naluk erheto el az adott jatek. 😆 Te vagy a játékért vagy a játék érted? Kit erdekel melyik oldalon van fent, ha amúgy semmivel sem drágább onnan leszedni.
0
0
0
0
susguy avatar
@Quadgame94: Mi volt olyan rossz abban, hogy a Steamnek "monopolja" volt, miben lesz ettől a konkurenciától jobb, és miben kínál többet a konkurencia? Nem mondom hogy egyikre sincs válasz, de ritkán hoz fel bárki is ezekre példát.

A Steam mindig is támogatta más üzletek működését is, a mai napig lehet más üzletekben is venni az ott lévő játékokat, amiből 0 részesedést kapnak. Ezzel szemben az Epic egyik stratégiája a kettő közül az, hogy a legtöbb, de lehetőleg minden kiadó csak oda akarjon menni. Ennek mi lenne a célja ha nem egy monopol helyzet felépítése? Az egyetlen amiben jelenleg többet ajánlanak az a 12%-os dolog, amiről még a mai napig nincs bizonyítva, hogy tényleg működik is mint üzleti alap. Szinte az összes nagyobb platformon 30% az alap, ráadásul Tim ezekkel ugyanúgy jópofizik, míg az egész stratégia arra épül, hogy a Steam mekkora szemét az ő 30%-ával. A platformnak pedig semmi mentsége arra, hogy a másfél év alatt milyen keveset és lassan fejlődött.
Persze ott vannak az ingyen játékok is, de gondolom nem kell részletezni hogy az miért nem egy működő alap egy üzletnek. Még messze vannak attól, hogy tényleg tudnak-e egy elég nagy, konzisztens vásárló bázist alapítani, és hogy tényleg működik-e az a 12%.

Jó dolog a konkurencia, ha az vezet is valahova. Ott a GoG, ami tényleg olyan opciókat/szolgáltatásokat nyújt, amit a Steam nem, érdekes módon azzal senkinek nincs baja.

Az Originen egyébként egy ideje nem csak EA játékok vannak.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@susguy: Mondjuk a fejlesztoknek? Nem keveset kaptak az Epic-tol, amely majd megy game fejlesztesre stb. Tobb penz marad ott alapbol naluk mert kevesebb profitot vesz el az Epic mint a Valve.
0
0
0
0
susguy avatar
@Quadgame94:
Tobb penz marad ott alapbol naluk mert kevesebb profitot vesz el az Epic mint a Valve.

Ahhoz hogy több pénz maradjon, el is kell adni a játékot. Márpedig egy exkluzivitással rendesen megvágják a vásárlók számát, az ingyen osztogatás pedig nem feltétlenül garantál későbbi vásárlókat. Sőt Timmyke saját állítása szerint eddig ezek más platformokon eredményeztek vásárlásokat.

Persze, egy kis sok kenőpénzzel lehet ellensúlyozni a veszteséget, de ez valószínűleg nem fog a végtelenségig működni, valahol az üzletnek is kell bevételt termelnie. Mint írtam, a 30% nem csak Steam alapja, szinte a legtöbb platformon ugyanennyi a részesedés (beleértve a konzolokat). A többi platformon ez miért nem baj? Azokkal miért jópofizik Timmyke, és miért nem veszi el előlük is a jogokat?
Ha Timmyke valami varázslatos módot talált arra, hogy 12%-os részesedéssel is képes lesz labdába rúgni a "kompetencia" mellett, akkor hajrá, de az előre lefizetett eladások és az ingyen osztogatások mellett ez még közel sincs bizonyítva.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció