Half-Life: Alyx - itt az első trailer

Szerző: xoki | 2019. November 21. | hír | 49 hozzászólás

Nemrég a Valve hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Half-Life: Alyx, és ahogy ígérték, a mai napon elárulták az első részleteket, illetve egy trailert is kaptunk.

A Half-Life: Alyx a Half-Life első és második része között fog játszódni, amikor is Alyx és apja, Eli Vance megalakítják az ellenállást, hogy megvédjék a bolygót az idegen Combine erőktől. A játék VR-exkluzív lesz, és nem a várva várt harmadik részről van szó, de a Valve szerint így is egy teljesértékű részt kapunk, amely körülbelül a Half-Life 2 hosszúságával vetekszik. A játékban sok felfedeznivaló, harc, egy új történet és a szériára jellemző fejtörők várják a játékosokat.

A Half-Life: Alyx 2020 márciusában fog megjelenni minden PC-s VR headsetre, viszont ha egy Index tulajdonosai vagytok, akkor van egy jó hírem: a játék teljesen ingyen a tiétek lesz néhány extra tartalommal egyetemben. Ebben az esetben a játék automatikusan felbukkan majd a Steam könyvtáratokban a megjelenéskor, ráadásul akkor is, ha csak az Index kontrollereket birtokoljátok. Mindenki más pedig 60 eurós áron juthat majd hozzá.

A játékot már a Steamen is megtaláljátok, bővebb információt pedig a hivatalos oldalon olvashattok.

Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Megjelenés: 2020. March 23. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 48
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Axel19 avatar
Ez egy kalaptré....tuti nem veszem meg!

Next game?😊
0
0
0
0
ben_aloha avatar
A játék VR-exkluzív

sad
0
0
0
0
no avatar
A VR-be befektetett fejlesztési költségből akarnak viszontlátni valamennyit, ezért lett ez VR only. Ennyi.

Én is kedvelem a HL1-et, Organe boxos HL 2-s megvan, de ettől még nem dőlök a kardomba hogy ez VR only. Nem veszem meg és annyi.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Palanova: Ha kapott volna egér+bill kombó opciót akkor ja lényegében semmilyen nyomást nem tudtak volna gyakorolni a gaming érára, hogy minimálisan is terjeszkedjen a VR téma. Hiába adták volna el rekord számra hagyományos formában, nem ez volt a céljuk ennyi, aki akar vele játszani az úgy is fog, aki nem az meg nyilván nem, néha olyan mint ha kötelező lenne.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko:
Ha kapott volna egér+bill kombó opciót
azzal nem vesznek több VR szettet a játékosok és a VR sem lép előre, mert nincs "rákényszerítve" a nép.

Talán hasonló a helyzet, mint a cd-re váltás vagy a dvd-re váltás volt. CD-DVD átállás során nem emlékszem hogy lett volna ugyanannak a játéknak cd és dvd verziója is, csak hogy ha dvd-n lévővel akartál játszani, akkor bizony kellett dvd meghajtót venned. Pedig ekkor is megtehették volna hogy mindkét formában kihozzák a piacra...4-5 cd vs 1 dvd

Hja és ne feledjük a Steamen már most "Masterpiece" címkés az Alyx és a legkelendőbb a Valve Index VR Kit 1079 €-ért, beelőzve a 60€-s STAR WARS Jedi: Fallen Order-t...hogyne...
https://i.imgur.com/9kmWfOp.png
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Szerintem pont, hogy ez az ok sok embernél, bár inkább nagyobb fanoknál akiket amúgy nem érdekel a VR és csak a cím miatt áldoznak rá mert más lehetőségük nincsen.

Múltkor Microsoft is beadta ezt saját termékére "5/5". Idővel úgy is észre veszik magukat.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Ebből a szempontból konzervatív vagyok. Csak akkor váltok ha már nincs nagyon más választásom. Anno ezt léptem meg a CD kezdetekor, a DVD kezdetekor, a különféle windows verziók váltásakor, gépet is csak kb hat évente fejlesztek és most is ezt tartom.

Csak egy címért vagy kipróbálásra most nem veszek 300k-ért VR-t, és gépet sem fejlesztek rá egy év után. Új VGA mindenképpen kellene ami alsó hangon 230-250k lenne kb...
Bár lenne rá külön szobám ahol a VR-t berendezhetném, egyelőre nem győzött meg hogy ez lesz a jó és megfelelő irány. Van pár kontroller nélküli próbálkozás ami nekem szimpatikusabb...

Majd meglátjuk mit hoz a jövő.
0
0
0
0
soneX ZED avatar
Természetesen minden Half Life fannak van VR headset otthon... Még mindig szánalmas a Valve. Én speciel imádtam a Half Life szériát, nagyon sokszór végig toltam a kettest. Na mind1.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Furcsa ilyen grafikával látni a Half Life ot de ez is eljött 😃
ha sima HL3 tudna VR módot vagy vaallmi akkor mind2 célközönség örülne de hát az kevesebb pénz 😂
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Majd EPICen biztos kapható lesz normál változazban 😊
0
0
0
0
Gerhard avatar
Itt borult el az agyam. Ezt összebírták hozni a 12 év alatt, akkor simán összejöhetett volna a folytatás is.

Itt látszik hogy volt bennük kapacitás. DE tettek rá.

És most már a rajongók jogosan várhatják a HL3-at.
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@Gerhard: Ebből látszik, hogy magasról tesznek rá ki mit vár. A legjobb tiltakozás az lenne ha senki se venné ezt. De ugye olyan nem lesz.
Valami oka van ennek a VR marhaságnak. Pont egy olyan cím esetében ami mondhatni múlttal rendelkezik a játékvilágban.
0
0
0
0
Gerhard avatar
@santakigyo:
Valami oka van ennek a VR marhaságnak.


Az, hogy a Valve az utóbbi időben rengeteget fektetett a VR piacba, mely az utóbi időben stagnál. Ezt akarják felfuttatni egy jó címmel, ami a HL.

Eddig sem tetszett a Valve üzleti modellje, már amikor epizódikusan adták a HL2-t, akkor húztam a számat. De nem szóltam ellene, mert hát pénzből él mindenki, ők is úgy gondolták, hogy ebből több bevételt lehet kihozni. Ok.

Azonban mindennek van határa. A kapitalizmus úgy működik rendesen ha "kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad" alapon a felek engednek. Elfogadjuk hogy próbálsz több bevételt kihozni, de cserébe a pénzünkért minőséget is kérünk. De ha csak pusztán pénzszerzésért adsz ki egy címet, és nincs benne semmi olyan szándék hogy a fogyasztó is jól járjon vele, az nálam nem elfogadható. Ez van most ennél a játéknál.

Ehhez járul az is hozzá - jogosan -, a "ha már elkezdtél egy projektet, fejezd is be" elv, amit a HL-nél közel sem tapasztaltunk. Évek óta mindenki várja a HL3-at, erre kijönnek ezzel, ami az előzetes alapján tényleg várós, jól összerakott játéknak tűnik. Éppen ezért nyugodtan feltehetjük a kérdést: ha erre volt energiájuk és 12 évük, a HL3-ra miért nem?

Főleg mikor olyan indokokat mondtak, "túl nagy már a játékosok elvárása". Ez is egy HL, ennél nincsenek elvárások?

De vannak! Csak már nem érdekli őket, kiadnak egy HL-t VR-ra, hogy felvigye a piacot, nehogy belebukjanak. Hogy vegyék a 100 ezres VR cuccokat. Hát nem, köszönöm.

Ez kb olyan kategória, mint a félmillás Iphone. Feleannyit nem ér az a telefon de kiadják, mert biztosan megveszik.

Egyáltalán nem várom hogy kiadják hagyományos PC platformra. Nem jellemző a Valve-ra, hogy a vevők érdekét is nézné. Egyoldalúan, önzően csak a saját szempontjukat veszik figyelembe.

NA jól kitomboltam magam. Bocsi érte.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Gerhard: Semmi gond. Tudom a valvet nagyon nem érdekli mik az igények. Bizonyítja ezt HL több mint 10 éve ki nem adott folytatása.
Különösebben nem érdekel az egész , de nem sajnálnám őket ha ez a próbálkozás nem hozná a várt eredményt. Megérdemelnék.
0
0
0
0
no avatar
Ennyi erővel lehetett volna egy befejező rész, amire mindenki rég vár.
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@botesz: Mondjuk érdekes téma közvetlen a 8 órás háború utáni események is.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ezen se kell gondolkozni, hogy mikor jelenik meg mert felejtős.
Most megjelenéséig erről a VR exkluzívitásról fog menni a témázás.
Biztos ütős lesz, bár a bemutatók mindig jobbak és hangulatosabbak mint maga a játék. Viszont ha ezt rendes gameként mutatták volna be már valószínűleg felrobbant volna az internet. Nem tudom milyen tábornak örvend a VR, de sokan emiatt csak legyintenek és tovább görgetnek majd.
0
0
0
0
gigazte avatar
Még mindig nem értem, hogy miért nem lehet választhatóvá tenni, hogy VR nélkül is játszható legyen...
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@gigazte: Valahogy el kell adniuk az Index-et, ha már annyi pénzt bele öltek a VR stagnáló piacába 😜
0
0
0
0
susguy avatar
@LordSzalko: Ha a stagnál az a baj, ha megpróbálják tovább tolni a határokat az a baj ¯\_(ツ)_/¯ Magától nem fog fejlődni a dolog, valamivel előrébb kell vinni.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Ez is csak egy szimpla próbálkozás lesz, mint ahogy az Artifact is... Rövid idő után a kutya se fog játszani vele, de legalább megveszik azt a szutyok indexet! Jó ideje a Valve-t se érdekli, hogy a játékosaik mit akarnak... Csak a pénz hajtja őket is!
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte: Állandóan hisztizik mindenki, hogy sorra jönnek az önmagukat ismétlő, sablonra épülő játékok, de amint egy cég valami újat próbál, ugyanúgy megy a hőbörgés. Én speciel örülök hogy próbálnak tovább vinni egy technológiát amiben egyértelműen rengeteg a lehetőség.

Minden játékuk egy próba volt, nem csak az Artifact. Nem lehet fejlődni anélkül, hogy hibákat ejtenél. Az első és második Half-Life is pont ugyanarról szólt mint ez: a technológia tovább vitele. Tudtuk hogy egy új HL-nél is ez lesz.

Jó ideje a Valve-t se érdekli, hogy a játékosaik mit akarnak...

Ahogy az egyik kedvenc comic stripem mondja:
https://i.imgur.com/qQJaLtE.png
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Nem csesztetésből mondom, de ez amiket írsz teljesen ugyanolyan, mint a Kojima játékoknál az elvakultság! 😆 Túlontúl sokat remélsz ettől a vr dologtól!
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte: Elhiszem hogy annak tűnök, főleg úgy hogy egyértelmű kisebbségben vagyok a témában az oldalon, amin az sem segít hogy sokszor túl agresszív a hozzáállásom 😆 Remélem ettől függetlenül érthető hogy miből indulnak ki az érveim, és nem tűnik úgy hogy bárkit is lenéznék azért hogy nem ért egyet.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Értem amit mondasz, és van is benne ráció! Csak én valahogy ebben a Valve-ban már nem látom azt a potenciált, mint régen. A csgos mizériák, és hogy több mint 10 éve nem képesek azt a 3-4 játéksorozatukat folytatni, amiért gyakorlatilag mindenki vállvetve küzd, kiverték nálam a biztosítékot!
0
0
0
0
bitpork avatar
Sajnálatos h VR exkluzív.
0
0
0
0
sean avatar
Bízzunk benne hogy később kiadnak belőle egy sima verziót is, miután sokan megvették a VR-t 😃
0
0
0
0
Korryenz avatar
esküszöm nagyon tetszik,de mint sima EP3 nagyobbat ütött volna szerintem..:/
0
0
0
0
Apor avatar
Istenem, még ezzel a S2 grafikai szinttel is megelégednék a HL3-ban.

Csak csinálnák mán' meg... mekkora szégyen a Valve-re nézve, hogy nem volt képes folytatni a HL2-őt.

Lassan 13 év eltelt az EP2 óta. Ha akkor összejön a harmadik randim, másfél év múlva mehetne a gyerekem középiskolába.

Ez mindent elmond a Valve-ről ikszdé ikszdé
0
0
0
0
no avatar
S2 jól néz ki, maga az Alyx meg VR fronton nem hozott semmi áttörő újítást videó alapján, van már pár ilyen tematikájú cím. VR nélkül nagyobbat ütött volna egy Episode 3 az S2-vel, hiába nem az egér+bill kombó a jövő.

Bár egy Index-el lehet kipróbálom majd megjelenés környékén, max majd refound-al vissza küldöm, ha annyira nem jön be.
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@LordSzalko:
Bár egy Index-el lehet kipróbálom majd megjelenés környékén, max majd refound-al vissza küldöm, ha annyira nem jön be.
A kis cseles 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát ebből lehetett volna két kiválasztható irányítás is a VR meg egér+billentyűzet,de sebaj jó lesz ez! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hát azért nem lenne rossz, ha "ebben a valóságban játszók" is kipróbálhatnák.
0
0
0
0
💬 1
Twist avatar
Tényleg ekkora piaca van már a VR-nek? 😲
0
0
0
0
💬 5
Larten avatar
@Twist: Én még mindig tartom magam ahhoz a kijelentésemhez, hogy a VR csak a poreszra jó.
0
0
0
0
susguy avatar
@Larten: Avatar checks out.
0
0
0
0
Twist avatar
@Larten: De arra legalább nagyon 😂
0
0
0
0
no avatar
@Twist: Nincs, csak próbálgatják fellendíteni a Steam-en lévő 1%-os tábort. Bár azokból az eszközöknek is a fele nem kapott supportot a játékhoz.
0
0
0
0
Twist avatar
@LordSzalko: Jól van, akkor nem én maradtam le valamiről 😊
0
0
0
0
xCube avatar
Ejjjjjjjjjjj. Vennem kell egy Index -et 😆
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@xCube: Spoiler!
<A BMW-s poén helye>
😊
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: Kikérem magamnak. Én mercis vagyok.

A poén azért átjött 😃 .
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Bunkó már lassan mindenki márkafüggetlenül 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció