GeForce Now: a 2K játékainak is búcsút inthetünk

Szerző: xoki | 2020. March 10. | hír | 33 hozzászólás

A GeForce Now lehetővé teszi, hogy különböző eszközökre streameljük a játékokat, amelynek köszönhetően nincs szükség erős gépre az újabb címek esetében. Szinte az összes nagyobb online áruházban megvásárolt játékainkat játszhatjuk a szolgáltatáson keresztül, de sajnos egyre több kiadó dönt úgy, hogy nem engedélyezi játékainak ily módon történő játszását.

Az Activision Blizzard és a Bethesda után a 2K is úgy döntött, hogy eltávolíttatja játékait az Nvidia szolgáltatásának felhozatalából. Az Nvidia a hivatalos fórumán fedte fel, hogy többé a 2K Games játékai (Borderlands, BioShock, Mafia, XCOM, Civilization, stb.) sem érhetők el a GeForce Now kínálatában. A cég a kiadó kérésének eleget téve kényszerült erre a döntésre, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy a későbbiekben visszatérjenek majd ezek a címek.

Nem meglepő módon sokaknál kiverte a biztosíték mindez, hiszen folyamatosan csökken a szolgáltatással játszható játékok száma. Gamer PC hiányában néhányan a szolgáltatás által nyújtott lehetőségek miatt vásároltak játékokat. Egy felhasználó például nemrégiben a Borderlands 3-at szerezte be, de most már nincs lehetősége játszani vele. Egy másik felhasználó szerint pedig ez az egész nevetséges, hiszen mire lejár a 3 hónapig tartó ingyenes próbaidő, már játék sem marad, vagyis teljesen értelmetlen lenne fizetni a szolgáltatásért.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
hála istennek engem ez nem érint mivel én nem is játszom ott 😊
Tudtam én hogy ez nem lesz hosszú életű nem véletlen nem fizettem be erre a marhaságra.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
A hálózati késleltetés miatt az összes ilyen és ehhez hasonló játék streaming szolgáltatás halálra van ítélve. Aki nem épp a szerverterem közelében lakik és nincs korrekt netszolgáltatója, az nem fogja élvezni a játékok túlnyomó többségét emiatt. Meglepő, hogy milyen kevés ember rendelkezik ilyen internettel még most 2020-ban is. Ez a streaming próbálkozás is csak egy n+1-edik fail. Szerintem el kéne engedni ezt az egész dolgot, de hát ha ennyi pénzük van, hajrá, dobják csak ki.
0
0
0
0
💬 4
norbi6 avatar
@Mesterlovesz: Én ez ellen egy picit ellenkeznék. Én előfizettem és Rainbow Six Siegeztem és Divison 2-tem is rajta. T-Homes vagyok. Néha-néha egy pici lagg van de van olyan hogy 15-20 percig semmi probléma nincsen. Az SP játékok meg teljesen normálisan futnak.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@norbi6: Persze, vannak szerencsésebbek, mint pl Te. De az emberek nagy többségének problémás, mert vagy a netszolgáltató vacak, vagy a szerver van messze.
0
0
0
0
norbi6 avatar
@Mesterlovesz: Nyilván ezt is aláírom.
De ha jelenleg a technika fejlődését nézzük, akkor releváns lehet egy ilyen jellegű ugrás a játékiparban már.
Az megint más kérdés, hogy a netszolgáltatok mit szólnak ehhez(pl: fejlesztés terén).
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@norbi6: Technikailag megoldható persze, csak infrastruktúrálisan nem tartunk ott sajnos.
0
0
0
0
norbi6 avatar
Én őszintén szólva nem értem ezt. Ha Te egyszer megvetted ezt a játékot azaz kifizetted érte a pénzt boltban, steamen stb. akkor mondja már meg valaki, mi a büdös francért zavarja valakit, ha én azt nem a saját gépemen játszom?
Szerk: Mivel nem gépre vásárolom a játékot hanem az accountomra.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@norbi6: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
norbi6 avatar
Na ez az. Szerintem a kiadók szimplán a siker miatt pénzt akarnak látni belőle. Én is probáltam pl. az AC: Originst 4k-ba lestreameltam a tv-re és olyan gyönyörű míg az előző gépemen örültem ha full hd-ba tartotta a 60 fps-t.
Sőt kiprobáltam a tableten is, rácsatlakoztattam a ps4 kontrollert és egy stabil wifi kapcsolattal a SP játékok nagyon jól mennek.

Amúgy visszatérve nem értem miért akarná az nv olcson megúszni? Hisz egy része ingyenes más része meg 5 euró.
0
0
0
0
enslaved avatar
Kell egy normális PC és nincs ez a nagy probléma. Ma már egyáltalán nem egy elérhetetlen dolog, csak ki kell választani a sok közül egyet.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hát EA, Activision+Blizzard játékokat már igen csak minden szökő évben vettem, ha vettem, meg mondjuk a Ubisoftnál is hasonló, meg a Bethesdától is a Skyrim óta nem vettem semmi ratyit, meg túlértékelt, agyon DLC-bombázott játékot, most akkor a 2K is csatlakozik majd ehhez a díszes társasághoz, ennyi. 😆 😂
0
0
0
0
wolf0914 avatar
ennek aztán sok értelme van .... inkább örülnének a kiadok hogy többen megveszik a játékukat hogy aztán GeForce Now keresztül játszanak ...
0
0
0
0
woodbear avatar
Nekem csak az nagyon fura, hogy eddig a 7 év béta fázis alatt sosem volt ilyen. Most meg hirtelen egymás után jönnek a kiadók akik levetetik a jatékaikat...nem értem
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Ha ez így megy tovább akkor senki sem marad végül csak az előfizetők, de nem lesz mire előfizetni...
0
0
0
0
💬 1
Maros avatar
@wgeorge85: De nemám!
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
a kiadóknak áll az agyuk.
ugyanúgy fizetünk a játékaikért a geforce now meg olyan mintha havi 5 euro ért kibérelnénk egy gépet.
azért bőven lenne plusz bevételük a kiadóknak is belőle, mert akinek nincs házi atomerővűve még az is megvenné a játékot mert pl tudja így tolni telón vagy ratyi pc-n.
0
0
0
0
💬 5
eeXaa avatar
@ichigo23619: "geforce now meg olyan mintha havi 5 euro ért kibérelnénk egy gépet." nem olyan. amúgyis csak a sajátgépes használatot licenszelted, a felhős játékot nem. az egy külön módja a felhasználásnak..... pl. vettél egy filmet dvd-n azzal nem jár autómatikusan a blu ray meg a 4k verzió. nem tudom, miért ilyen nehéz megérteni....
0
0
0
0
no avatar
@eeXaa: Csak én nem értem hogy hogyan jönnek ide a filmek? 😕
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Csakos10: kb. ugyanazok a jogszabályok. a tulajdonos a készítő, nem eladja a terméket, hanem licenszeli bizonyos kereteken belül. a steam is vagy az epic stb. sincs birtokában a játéknak amit te licenszelsz tőlük, feltéve ha ők maguk egyben a kiadó is.... pl. fortnite, half life. azt felhőzhetik ingyen ha akarják. amúgy nem is értem miért védi mindenki az nvidiát, hísz ők k.ták el. eleve kalkulálniuk kellett volna a dologgal......

...a kiadó nem mond le a teljes jogáról amikor egy sokszorosított kópiát árul. ott vannak a kisbetűs szabájok amit senki sem olvas el...
0
0
0
0
no avatar
@eeXaa: De mit felhőznek ingyen nem tudom miről beszélsz attól megkell venni a játékot hogy geforce now alkalmazással játszol. Tehát akkor távoliasztallal nem játszhatok a saját gépemről vagy mi?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Csakos10: Zöldségeket írkál, ne is figyeljetek rá! 😂 Rohadtul kapzsi az összes ilyen nagy iparos, ennyi
0
0
0
0
eeXaa avatar
Teljesen jogos. csak azt nem értem miért nem az Nvidiát okolja emiatt mindenki
... nekik kellet volna jogilag felkészülniük a fizetős szolgáltatásuk beindításához.
..azért amit ők csinálnak nem olyan mintha a haverod gépén játszanád a játékaid.
0
0
0
0
💬 1
RaggaBone avatar
Már az elején sejthető volt hogy ez lesz a vége......engem nem lepett meg.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
De ha most fizetnie kell minden kiadónak akkor az 5€-s havi árcédula nem maradhat.
0
0
0
0
no avatar
Szaporán meg kellene egyezniük az említett felekkel, meg úgy összességében az összes féllel akik még jelen vannak a szolgáltatásban, hogy később ne lépjenek ki ők is, különben nem igazán marad stabil előfizetőjük, pert talán még nem kaphatnak az előfizetőiktől, mert ez az eshetőség meg volt említve, csak nyilván a vásárló nem ilyen léptékűre számított (NV az valszeg ezzel számolt, ő eleve olcsón akarta megúszni a dolgot, hogy csak úgy tovább viszi a bulit a bétára érvényes szerződésekkel).
0
0
0
0
💬 2
Rocky12 avatar
@LordSzalko: Ez azért így elég viccesen hangzik, üzleti szempontból ezt egy komoly döntésnek tartották?
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Nem tudom, megpróbálták, hátha tetszik majd a szerződött feleknek is 😃 Jelenleg a rendszer tilosban fut a béta elhagyása után, legalábbis a legtöbb ilyesfajta szerződésben ezek erősen tilos dolgok amit jelenleg az NV művel a szolgáltatással. Ezt csak egy korábbi hozzászólásomból másolom ki:
Jelenleg technikailag az Nvidia egyik virtuálisan sokszorosított Steam kliensével bejelentkezve futnak a játékok, nem a "licensz" jogos tulajdonosának valamelyik beregisztrált gépén. Jogilag ez olyan, mint ha a Steam fiókod adatait megosztottad volna egy harmadik arra fel nem jogosított féllel, hogy az játszhasson a te játékaiddal. Ez pedig a legtöbb szerződés szerint tilos.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
De most komolyan, mi ez a mizéria?? Az egyik haverom aki aktívan használja sokat panaszkodik hogy ez meg az eltűnik. Furcsa...
0
0
0
0
💬 3
Arnybiro avatar
@Rocky12: Kapzsiság semmi más. Mivel a már meglévő játékaidat tudod streamelni egy virtuális gépen, és nem kell megvenned még egyszer, mint pl Stadia esetében így nem tudnak még egy köteg zöldhasút lehúzni rólad és szúrja a sok kapzsi kiadó szemét.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Arnybiro: Igen, a Stadiánál felcsillant a szemük, aztán most az NVidia ezzel keresztbe tenne a nagyszabású terveiknek... Bekaphatják, úgy sem vettem már a játékaikat, 10 évente tőlük csak max. 1et..
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Arnybiro: Sokszor az egyszerű válaszok a legjobbak. Ebben az esetben is, sajnos igazad van, ilyen ez, pedig az Nvidia stream szolgáltatásban tényleg felülmúlta a Google-t úgy látom.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció