Fontos mérföldkőhöz ér idén a The Witcher 4 fejlesztése

Szerző: xoki | 2024. January 24. | hír | 16 hozzászólás

A CD Projekt Red bejelentette, hogy idén kezdődik a következő The Witcher-játék gyártása. A „Polaris” kódnevet viselő projektről van szó, azaz az új trilógia első darabjáról, amelyben az eddigi információk alapján Ríviai Geralt maximum másodlagos szerepet fog csak kapni.

A Reutersnek adott interjúban a CDPR vezérigazgatója, Adam Badowski kijelentette, a vállalat célja az, hogy az év közepén már 400 ember dolgozzon a The Witcher 4-en. Sajnos nem lehet tudni, mikor számíthatunk a játékra, de az iparági elemzők szerint 2026 vagy 2027 folyamán érkezik, de igazából az sem lenne meglepő, ha ennél jóval később készülne el.

A Cyberpunk 2077 foltozgatásával eltöltött idő alatt a stúdió több új projektjéről is lerántotta a leplet. Badowski pedig azt is megerősítette, hogy a Cyberpunk 2077 „Orion” kódnéven futó folytatása jelenleg a tervezőasztalon van, és reményei szerint az év végére körülbelül 80 embert állítanak rá a projektre. A vállalat a többjátékos elemeket is fontolóra veszi, de ezzel kapcsolatos részleteket nem kaptunk. A cég nem tervezi új munkaerővel kibővíteni lengyel stúdióját, ellenben az észak-amerikai stúdió tovább bővül majd.

A CD Projekt Red létrehozott egy, a mesterséges intelligencia lehetséges alkalmazásait vizsgáló csapatot is, de Badowski kiemelte, hogy nem az emberek helyettesítése a cél, hanem a játékfejlesztés segítése.

The Witcher 4 (A New Saga)
The Witcher 4 (A New Saga)
The Witcher 4 (A New Saga)
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
retek77 avatar
Veszélyes dolgot vállaltak be ismét............de bízok benne hogy ismét jó munkát végeznek
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Ha olyan lenne, mint az első kettő The Witcher játék, akkor még érdekelne is, de egy újabb tucat open world nem tud érdekelni. Annyira kár, hogy egy Ubisoft játékot csináltak belőle. De mivel jól fogyott és mindenkinek tetszett, csak nekem nem így biztosan nem az én vélemény lesz a mérvadó.
0
8
0
0
💬 7
szhusi avatar
@Tuhajohn: Ubisoft játékot csináltak? Mit szívtál? Ubisoft csinálna (ha tudna) CDPR játékot..
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@szhusi: Attól, hogy jobb a formula ugyanaz. Hatalmas térkép tele ikonokkal.
0
0
1
2
susguy avatar
@Tuhajohn: Ilyen valóban soha nem létezett az Ubisofton kívül.
0
1
0
0
szhusi avatar
@Tuhajohn: Ez igaz, bár logikai meneted téves, mivel nem a CDPR csinált ubifos játekot (W3 megjelenése 2015, AC Origins 2017). Épp hogy az Ubisoft próbálta ezt a trendet meglovagolni, több kevesebb sikerrel. Mennyiség nem egyenlő a minőséggel is. Szerintem a Witcher 3-ban rengeteg jó side quest van, egy egy ponton engem is zavart nem érek a végére, de szerintem ez nem olyan játéknak készült, amit egy hét alatt le lehet darálni. Lassan kell élvezni, mellette más játékkal is játszani, hogy ne unj rá, mert egy idő után repetitívvé válik a harcrendszer stb. Engem a fősztori, s mellékküldik is lekötöttek nagyon. Dlc-kről nem is beszélve mennyi minőségi tartalmat adnak. Nem ismerem a játékstílusod, de sokan vannak akik megjelenés után pár nap alatt végigtolják a játékot, hát na azoknak ez nem való, mert biztos frusztrálni fogja őket az a térkép tele ikonnal.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@szhusi: Rólam azt kell tudni, hogy utálom a nyitott világot a játékokban. Számomra csak időhúzás, én nem szeretek virtuális tájakon járkálni. És a The Witcher 3 ott lett elrontva, hogy dobta az elődei félig nyitott világát, nagyon jól működő megoldását, és egy (több) feleslegesen nagy térképre cserélte, ahol a fő és mellékküldetéseken kívül nem volt értelmes tennivaló. Szerintem a nyersanyag, felszerelés, tervrajz és egyéb dolgok gyűjtögetése nem tartalom. És ebből adódóan a fősztori is fel lett vizezve a sok utazásnak köszönhetően. De legalább a játék nem kényszerítette a játékosra őket és figyelmen kívül lehetett hagyni. Ugyanakkor azt az időt, amit a haszontalan gyűjtögetős dolgokra használtak, használhatták volna hasznosabb dolgokra is. Egyébként nem volt rossz játék, a mellékküldetések valóban jók voltak, de a felvizezés nagyon zavart. De a Blood and Wine kiegészítő az 10/10-es lett, abban nem volt annyira nagy a térkép és nem érződött felvizezettnek.

Egyébként én nem az "rpg" szerű AC játékokra gondoltam, nem téves a logikai menetem. Uborkáék már a The Witcher 3 előtt is sok olyan játékot adtak ki, amikben hatalmas térkép volt millió ikonnal.
0
1
1
0
szhusi avatar
@Tuhajohn: Tudom, hogy voltak előtte is openworld játékaik. Bár azokat nem említettem, mert tartalmilag korántsem hasonlítottak, mivel azoknak az ikonoknak 80-90%-a outpostok felszabadítása, radiotowerek/szinkronizációs tornyok, s értelmetlen gyüjtőgetős cuccok voltak. Azért szerintem Witcher 3-nál jól eltalálták az arányokat, s ikonok jó része valami kisebb-nagyobb mellékküldit rejtett, s jól megírva. Jó voltak kincsvadászatos, gyüjtőgetős ikonok is. Azért említettem az új AC-ket, mert ezek merítettek a W3 ötletéből, s szerintem inkább tartalom mennyiségileg találták el, mintsem minőségileg. Origins még talán elmegy, fapados fősztorival, de Odyssey s Valhalla irgalmatlan sok questet ad.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Tuhajohn: Érdekes, hogy pont az Assassin's Creed Origins másolt egy jó kora szeletet a Witcher 3-ból... 😆 A Ubisoft sandbox játékai nagyjából semmihez se hasonlíthatóak, mert annyira belefásultak a játékkészítésbe, hogy manapság csak tucat játékokat csinálnak. A mostani Prince of Persia viszont egy kis reményt adott, hogy még pislákol valami láng a stúdióban!
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
2024 Forza Horizon 6 , Wolverine
2025 GTA 6
2026 Witcher 4
2027 Mario Odyssey 2
2028 Watch Dogs "4"
🥹
0
3
0
0
💬 3
susguy avatar
@Legendrush27: 2029 Half-Life 3?
1
0
0
0
Petraaa avatar
@Legendrush27: Engem a Dragon Dogma II és a Silent Hill 2 érdekel csak az éven, meg természetesen a Foamstars! :D Valamint 2026-27 körül Jön az Elder Scrolls 6-is!
1
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Remélem tanulva a Cyberpunkból csak akkor mondanak megjelenési dátumot, hogyha van egy játszható, közel bugmentes játékuk (körülbelül mint a mostanra kicsiszolt Cyberpunk) :P
0
0
0
0
💬 1
Nemedik avatar
@Szabcsiadi: A Witcher 3 is megjelenéskor bughalmaz volt, és abból sem tanultak a Cyberpunkot látva. Szóval nekem nincsenek kétségeim, a Witcher 4 is bughalmaz lesz amikor megjelenik, de álló f@sszal várom amikor már ki lesz majd javítva, és lehet vele rendesen játszani. A Witcher 3 az egyik kedvenc játékom.
2
0
0
0
cabus26 avatar
Na mire ebből is teljes játék lesz.
No meg mire bugmentes lesz...
Addig álljunk mi fél lábon 😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣
3
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció