Felbukkant az első Intel Core i9-10980XE teszt

Szerző: xoki | 2019. October 26. | hír | 66 hozzászólás

Néhány hete az Intel hivatalosan is leleplezte a Cascade Lake-X CPU-kat, amelyek között 18 magos SKU is lakozik. Az új széria sokkal kedvezőbb áron érkezik majd a Ryzen folyamatosan növekvő népszerűségének köszönhetően.

A Cascade Lake-X CPU-k hivatalosan novemberben válnak elérhetővé, és az első tesztek is ekkor kerülnek majd publikálásra, hiszen sokan még a tesztpéldányokat sem kapták meg. A román Lab501 viszont azon szerencsés oldalak közé tartozik, akik rátehették a kezüket egy korai mérnöki példányra. A processzort egy Gigabyte Aorus Master X299 alaplapon tesztelték egy BIOS frissítést követően, és közzé is tették az eredményeket.

Mivel a Ryzen 9 3950X és az új, harmadik generációs Threadripper processzorok még nem jelentek meg, így az Intel termékét Ryzen 9 3900X, Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 2700X, illetve Core i9-9900K, Core i7-9700K és Core i7-8700K CPU-kkal hasonlították össze. Az egyszálas Cinebench R20 teszt során a Ryzen 9 3900X diadalmaskodik, viszont többszálas módban elég nagy előnyre tett szert a 10980XE. Játékokban nem igazán fedezhető fel nagy különbség az említett két processzor között. A Shadow of the Tomb Raider esetében a Ryzen 9 3900X mindössze 1 FPS-sel veri meg az Intel modelljét egy RTX 2080Ti-vel felszerelt gépben, 4K felbontás mellett.

Az oldalon rengeteg további összehasonlító tesztet láthattok, viszont nem szabad elfelejteni, hogy korai mérnöki példányról van szó, vagyis a végleges termék akár erősebb is lehet majd valamennyivel.

Hozzászólások: 66
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Nem jó, de nem is tragikus...
0
0
0
0
no avatar
Ez jó hír.. talán ha jól árazzák a következő szériát Ryzen még olcsóbb lesz 😀 3. gen ryzen kicsit már már el szállt az árazással.
0
0
0
0
💬 4
odinx avatar
@Chris9: Hát kell idő mire beesik az ára. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Chris9: Igazából várható volt, hogy kezd megdrágulni az AMD.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Valóban, de akkora nagy lépés nem volt 2 és 3. gen között hogy ekkorát dráguljon.. bár aki most venne 2. vagy esetleg 1. gen es ryzent sokkal olcsóbban hozzá juthat. 😀 Mindenki az éppen akkor friss alapra próbál építeni valószínűleg ezért nőtt az ára , sokan elpártoltak az inteltől.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Chris9: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az első két szériát adták kb áron alul.
0
0
0
0
odinx avatar
Látom az AMD nagyon elkapta a fonalat, gratula vörösök. Csak így tovább.😎
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Hát nem erre fogom lecserélni a mostani cpu-t a vasban úgy látom. Jelenleg nagyon csúnyán iskolázzák a pirosak az intelt. Ennél sokkal többet vártam.
0
0
0
0
💬 52
enslaved avatar
@Memento Mori: Játékra nem is lenne értelme erre cserélni. Egyébként meg miből gondoltad, hogy akár üzenetet küldenék, vagy akár ismerősnek akarnálak majd jelölni? Csak most láttam, de legalább egy jót derültem rajta😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@enslaved: Lehet hogy ő is csak kipróbálta, hogy eltűnnek-e a hozzászólásaid a számára, ha letilt.😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@kolbaszkarika: Hú bazze... Fél steam könyvtáram odaadnám az opcióért, hogy megválogathassam melyik fórumtársunk hozzászólásait lássam. 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@kolbaszkarika: Neked muszáj volt beleszólnod ebbe is, nem igaz?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Csak admin tud nekem pm-et írni. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Nem hiszem hogy 2-3 játékért cserébe kapnál ilyen opciót😉
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Te biztos jártál a steam fiókomban... 😊 Az sok! Csak egy van és az is ingyen vót'! Olyan pontosan nem sikerült megsaccolnod a mennyiséget, bár pont te vagy az egyik ember itt akinek nagyon adok a véleményére, (Ja, nem, arra itt konkrétan mindenki szarik, mert a hitelességed kb zéró.) de ami van rajta, az a sajátom, nem a netről töltögetem róla a képeket, mint te a gépeidhez, meg nem ebayről veszem a dobozokat fotózni. 😉 Egy kitaláció vagy, gépestül, életkorostul mindenestül.
Látom magadra vetted a dolgot és ebben a gyerekes formában próbálsz revansot venni a téged ért sérelemért.
Annyira stílusos vagy, mint egy napközis. Hány éves vagy de most komolyan? Mert itt a kiskorú fórumtársak is felnőttebbek nálad.

Ha megengeded (Ha nem, akkor is.) megválaszolom a Kolbászkarikának feltett kérdésed is.: Beleszólt, mert ilyen hely ez az internet, bárki szabadon véleményt formálhat következmények nélkül. Ha tetszik neked, ha nem. Ugye milyen jó is volna szűrni a hsz-eket? Csak hát két számjegyű IQ-d ért nem jár ilyen opció. 😂😂😂

Mivel a két játékomért nem kaptam opciót, kénytelen leszek manuálisan szarni a további megnyilvánulásaidra. 😊
És most futás jelenteni a hsz-eket ahogy szoktad te óvodás.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Megint sikerült előhoznom paraszti énedet, már megérte ( bár lehet, elő sem kell hozni, mert alap)😆
Egyébként a múltkori eszmecserénket nem én jelentettem, észrevették azt azok akiknek kellett.
Fogj csak hozzá megint, legyen olvasnivaló mindenkinek😉 Annyit azért hozzátennék még, hogy a Steam dolog erősen poén akart lenni, nem véletlen raktam utána mosolygó pofácskát, szóval nem is tudom ki vágta be a durcit óvodás módjára. Mondjuk az is lehet, fáj az igazság, ki tudja.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Elméleteid már vannak legalább. Kár hogy tévúton jársz mindig. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Tévúton akkor jártam először amikor belementem veled egy értelmetlen acsarkodásba, ami eléggé elfajult a végére. Emberek volnánk azt hiszem. Nem vagyok troll, sem kitaláció, stb., csak elszaladt akkor velem a ló, túlságosan is. Nem szándékozom a továbbiakban veszekedni sem veled, sem mással.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Én tudod mit vettem észre? Van egy csúcs gép milliónyi OC lehetőséggel illetve millió feletti összes értékkel és egy olyan táp van alatta ami az alap Stock formában is épphogy viszi a rendszert.. 😃 Ha ilyen alkatrészeket vennék akkor nem egy 650 es tápot raknék alá az biztos. Csak a videókártyája eszik 280W ot játék közben alap órajelen..
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: Semmi gond nincs azzal a táppal, ha valamihez nem értesz inkább ne szólalj meg. Ez nem egy Akyga táp, bár lehet fogalmad nincs arról az mi is. Játék közben a fogyasztás max. 350W, húzni meg felesleges. Majd ha kevés lesz a teljesítmény alapon lesz nagyobb táp is. Ne okoskodj állandóan te tizenéves friss reges gyerek.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Érdekelne hogy járatsz 70w on egy 9700K -t játékban. Megosztanád kérlek ? 😃 HDD- hűtés stb nálad fénnyel táplálkozik ? Arról nem is beszélve hogy a 2080Ti od vízhűtéses ami plusz extra tápigény.. 😀 Ne haragudj hogy lebuktattalak a tápoddal. De ha egy hozzá értőt meg kérdezel 750 alatti táppal nem indítanak el egy 2080Ti ami önmagában 250w tdp -t kér alap hangon, a konfig további elemeiről nem is beszélve.. 4 db ssd alapból 4 venti a házban, 😀
Egyébként tisztában vagyok vele hogy milyen táp,de ha ekkora nagy jampi vagy nem hiszem hogy egy 89% on pörgetett agyonhajtott tápra bíznál ennyi pénzt. Koromhoz pedig semmi közöd mivel személyesebb dolog szerintem mint itt egy gépkonfigot megvitatni , de ha már ennyire érdekel 20+ és igen friss reges vagyok mert xboxról váltottam nemrégiben PC re tehát nem volt sok értelme egy "PC"Gépigény oldalt nézegetnem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: Mennyire is vagy tisztában azzal, hogy játékok alatt a proci jó ha 40-50% - on dolgozik? Sokszor még annyin sem, ugyanis 4K esetében sokkal inkább a VGA terhelődik. A procit meg eleve alulfeszeltem amennyire csak lehetett, addig míg stabil maradt. Mindezek után lemértem az összfogyasztást stabilitás teszt és egy benchmark mellett, és a legnagyobb kilengések valamivel 400W alatt maradtak, míg normál játék mellett nem ment 350W fölé. HDD - t nem hűtök, mivel nincs, az SSD - k meg nem gyújtják fel a házat, szóval ha kiszámolod azt, hogy egy SSD ( egyszerre csak egy megy) kb. 5 W, a kártya max. 270W, a proci meg olyan 100W alulfeszelve, akkor kapsz egy értéket, ami a teljes terhelésre vonatkozik, azaz 375 W, plusz még a ramok plusz a ventik kb. 25W. Játék esetében nincs ekkora érték, de ha lenne sem lenne érdekes egy 650 - es minőségi táp mellett. Hidd el, ha úgy látnám lecserélném, de felesleges 400W összterhelés mellett egy 650 - es táppal foglalkozni.
0
0
0
0
no avatar
@Chris9: Eléggé lenézed a jó minőségű 600-as tápokat 😀 Seasonic 600W-os fanless modellje is bőven elvan komolyabb konfiggal és egyedi vízzel együttvéve.

Az ilyen tápoknál meg elve térítik a konfig árát, ha elszállna már csak presztízsből is.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Most nem feltétlenül Seasonicról van szó , de látom te sem a lényeget vetted ki a szövegből csak hogy kevés a táp.. pedig nem ezt írtam. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Chris9: Ettől függetlenül eléggé számon kéred a tagot a dolgokról 😊
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: munkahelyi ártalom 😢
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@LordSzalko: Sajnos attól még évek óta nincs fent a gépéről kép 😀 És elvileg van pénze gépre.. de mobilja és fényképezője sincs.... Elég a 600W os táp ! De én se vennék már csak azért sem 600W os tápot... inkább 40-50% se menjen a táp 10-15évig 😀 mint 5évig 75-80% on 😀
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Én nem gyanúsítgatok inkább senkit mert nem tudhatom mi az igazság, ettől függetlenül nekem is nagyobb van, megmaradt SLI-s időkből, igaz azóta vettem újabb típust belőle, de megmaradtam ennél a 750W-nál, nem azon a pár ezresen múlik a dolog 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Felesleges akkora táp, még egy 550 - es is lazán elvisz a hátán egy 2080 Ti - t.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nem kell végtelenségig centizni ezekkel, vagyis lehet, csak szerintem semmi értelme. Nem több száz ezrekről van szó ha +50-100W többletet akar az ember, hogy ne legyen agyon terhelve szegény táp.

Táppal én sem 2-3 évre tervezek ahogy sokan mások sem, mint mondtam adott típuson belül nem az a pár ezres vagy max. 10k fog dönteni, még egy budget gépben megértem, azon felül már egyáltalán nem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Te egy nagyon értelmes ember vagy, látszik is az írásaidból, pont ezért ne írj ilyet hogy ki van egy táp centizve amikor 350W a gép legnagyobb terhelés melletti fogyasztása. Egy masina soha nem fog 100% - on járni normál körülmények között ( mármint minden komponense), vannak tesztek amelyek teljesítményét soha nem lépi túl az ember, ilyen egy játék pl. Egy 550-650 - es tápnak semmi egy 300-350W terhelés, főleg ha azt a 650W - ot a 12Voltos ágon tudja.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Igen, ettől függetlenül én nem érzem magam átverve a 750-el sem, ártani nem árt. Hatásfokát tekintve pedig közel így hozom ki a legtöbbet belőle. Én szériámban eleve nincs is kisebb táp 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Egy szóval nem mondtam, hogy baj lenne az ha 750 - es egy táp, csak arról beszélek itt egy ideje hogy egy minőségi 550 - es, 650 - es is lazán elvisz egy komolyabb konfigot (ugye itt nem Vargáné és társai féle tápokról van szó)😀 Nagyobb tápok jobban két kártyás rendszerekhez kellenek, meg esetleg oda ahol nem feszelik alul az AMD legerősebb kártyáit. Mondjuk azért megmosolyogtató amikor valaki be van rezelve attól, hogy a rendszere eszik 350 W - ot mondjuk játék közben és van egy minőségi 650 - es tápja.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Az a 350 W kb. alig több mint fele egy 650 - es tápnak, szóval mi a gond? Táp 10-15 évig? Hol élsz te? 3 év max., mint egy új autó. Látom, már a mobilomról meg a fényképezőmről is kellene kép, mi lenne ha tennék fel a házamról is? És akkor láthatnád, hogy belefér egy gép is talán😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@enslaved: 3év neked 1 táp ? 😃 akkor jó szarul alábecsülöd a tápokat... Enyém 7éves most 😉 és kutya baja !
Asszem félre beszélsz elég szépen, Aki nem rak fel ezen az oldalon képet a gépéről.. az kamunak van nyilvánitva.. és a szava is annyit ér 😀 De látom te arra hajtasz hogy feltornázd itt a rangod jó magasra.. hogy utána hídjenek neked 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Annak is vannak gondjai szerintem, aki a képekre hajt, nem pedig a társalgásra. Amikor felraktam az 1080 Ti - t, a gyerekek gépeit, mi változott? Nem érdekes, ha neked ez a legfontosabb az a te bajod, csak próbálj meg helyesen írni, mert ha az nem megy nagyobb probléma sokkal😉 Egyébként meg 3 év pont elég egy tápnak, venti, kondik, stb. Az egy dolog, hogy mennyi garit adnak rá, sosem biztos hogy ki is bírja hibátlanul. 3, esetleg 5 évig talán, ritka az amelyik tovább bírja hiba nélkül, főleg ahol egész nap be van mondjuk kapcsolva.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@enslaved: Pont hogy másra szeretnéd terelni a szót.. igy a helyesirásra tereled a szót.. ahelyett hogy eltakarodnál a hazugságaiddal. 😀 Az a helyzet hogy kamu képeket töltöttél fel akkor is. És itt terelgeted a szót.. Ha ekkora májer vagy, akkor feltöltenél képeket ! Csak azért is hogy beégjen a pofánk hogy tényleg ilyen géped van ! Ehelyett interneten egy gépigényes oldalon, a helyesirásról beszélsz. 😉 Igen 14év után Magyar billentyüm lett angolról. 😀 És szarok a hosszú ékezetekre is ! És igen sokszor a vesszökre is. 😉 És 11éve vagyok tag! Szóval úgy irok ahogy szeretnék. 😉 Te meg kérd el a gyerekeid mobilját azt nyomd fel a képeket, 😃 mert addig itt fog rajtad nevetni az egész oldal. 😉 Azért nem töltesz fel ! MERT FULL KAMU AZ EGÉSZ PROFILOD ÉS A GÉPED IS 😀
"jah és a mondat végén. Van nem smile" ha már helyesirásról irsz nekem disszertációt !
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Persze, kamu képek voltak, rajtuk egy-egy cetlivel a saját felhasználónevemmel. Felrakom neked ha akarod priviben inkább a házamat, kívül belül, csak írd meg mit írjak mindegyikre, ill. hogyan kívánod hogy megoldjam azt, hogy ne kételkedj. Meg lehet oldani? Persze, mondanád, biztosan a szomszéd háza...Gép esetén is ugyanez van, nem? Lehet, neked sincs csak egy Super Nintendód, a gép meg valamelyik haverodé. Én is beléd tudok kötni ha akarok ebben a formában. Az meg semmire nem jogosít fel hogy régóta itt vagy, mint ahogy az idős emberek okoskodásaira szokás mondani, a kor nem érdem hanem állapot.
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Én is így akartam leírni csak nem tudtam jól kifejezni magam.. táp élettartam is azért hogy 89 vagy 50 % on megy.. meg azért ne mesélje be nekem senki hogy 89% on meg 50% on ugyan olyan hangos.. Meg ugyanannyira melegszik mert ez full kamu.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Chris9: Osztoba kamus ember ez! 😀 Addig nem is változik a véleményünk az oldalon, amig itt keménykedik irogat, és full kamu az egész gépe !
Nekem csak egy 1070Ti om van, és én is kamuzhatnék ide 2080TI-t vagy SLI-t 😀
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: Hát én is ezt mondom.. Nekem is úgy tűnik a szövegéből hogy full kamu és az ilyesmitől hányingerem van.. Adja itt az észt meg henceg hogy mekkora pénzes zsák és a tápját 89% on pörgeti... 😂
0
0
0
0
no avatar
@MaximumGame: [LINK] Nagy kamu a srác.. hardveraprórol töltöget fel képeket.. 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@Chris9: Corsair RM650x az egyik legjobb tápegység és a leghalkabb is.
SLI+szénné tuningolt rendszerhez kell +watt tápegység. A single rendszerhez és enyhén tuninghoz bőven elég a 650W.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: Egy haver gépének a fogyasztása: I7 8700K, 16GB 3200mhz ram, Super 2060, 2 ssd, 1 hdd, 4 venti, és egy 550 - es táp. Mértem mindenféleképp, játékok maxon, benchmarkok, stb., és a legnagyobb fogyasztás 250 W volt. Na most, ha én ebbe a konfigba beletennék egy 2080 Ti - t az megdobná mondjuk 60 W - al, és akkor lenne 310 W. Biztosan belehalna egy szegény 550 - es. Ahhoz, hogy egy ilyen konfigot normál használat mellett tönkretegyél, egy Codegen vagy hasonló tápot kellene használni, teljesítménytől függetlenül. Ma egy egykártyás rendszert tökéletesen elvisz a hátán egy 500-650 - es minőségi táp, még a Vega 64 - nek is elég egy 650 - es. Olvasom, hogy munkahelyi ártalom nálad a gyanúsítgatás, így már kezdek mindent érteni.............
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Na látod profinak vallod magad PC témában és egy 550 es gold tápon el sem indul a Vega 64 vagy ha el is indul terhelésnél lekapcsol 😀 Ami magában 295 w alap tdp vel rendelkezik , de gondolom te ezt is beállítod hiszen úgy varázsolod a biosokat a kártyákra mint még senki. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: Kevered a TDP - t a fogyasztással, na de mit is lehet várni attól akinek munkahelyi ártalom a gyanúsítgatás😀 Egy Vega 64 mellé azt írtam legalább egy 650 - es táp kell, főleg hogy ezt a kártyát minden hozzáértő finomhangolni szokta, de te még ezt sem tudod ezek szerint. Fogalmad nincs minek mekkora áramforrás kell, jobb is ha befejezed. Én nem értek hozzá, stb., miközben szerinted a 350 W egy 650 - es táp 90% - a. Gratulálok.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: 350W-t gyorsan össze sakkoztad a termékek leírásából a weben.. csak ez nem ennyiből áll.. Maga a 2080Ti pontosan az a modell ami neked van 322.86W be is bele nyal 1440p-n 😀
Tehát akkor valószínű hogy a maradék mennyi is rossz vagyok matekból... 😆 Ja igen.. 27.14W on járatod az I7 9700"""K"""""" -t A 4 Db ssd-t megannyi ventit a gépben.. 😀 Hihető. 😊
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: Nézz ennek jobban utána, de a legjobb az lenne ha magad mérnéd le egy hasonló gépnek a terhelés alatti fogyasztását, csak ugye ehhez kellene egy gép is, anélkül nincs mit mérni. Én nem összesakkoztam, hanem lemértem. Feltűnhetne azért már valami neked és másoknak is: Ha én itt kamuzni akarnék már 3 éve nagyon ügyeltem volna arra hogy minden klappoljon, nem írok be a 9900k után egy 9700k - t, stb. Még egyszer elmondom: Semmi értelme bolygatnom a tápot, ha lett volna már nem ez lenne a gépben. Az 1080 Ti - nek teljesen rendben volt, és a mérések alapján nem láttam értelmét lecserélni. Zárjuk ezt le szerintem, az agyadban elképzelt 89% - os tápgyilkolással egyetemben.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: 1080Ti nek? Azta te nem viccelsz.. hetente downgradelsz valamit.. 😂
Amúgy erről hivatalos tesztek vannak , és hiába próbálsz foltozgatni az irományaidon.. 350W egy 2080Ti vízes , meg egy i7 9700k na hagyjuk már 😆 Bootolás ablakig mérted?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Chris9: A mostani kártyám előtt 1080 Ti - m volt, csak mint friss reges erről fogalmad nincs. Fejezd már be, mondtam. Egyébként is, mi a fene közöd van neked ahhoz hogy nekem milyen tápom van? Ott vannak a képek a gép belsejéről, szétkaptam tegnap este a magadfajta okoskodók miatt, legyen már végre némi kis örömötök az életben ha már más nincs. Teljesen sötét vagy táp témában és másban is, de nem érdekes.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Tudod van az a mondás hazug embert hamarabb útól érik mint a sánta kutyát.. ismét egy interneten talált kép kollekcióból válogattál.. 😃 Na látod ez nem bölcs döntés hogy becsapsz másokat és ezzel próbálsz kitűnni a sorból .. közben pedig olyan embereket próbálsz kioktatni akik otthon vannak a szakmában. Hardverapróról tallózott képekkel nem menő 2019 ben vagánykodni.. legközelebb gondolkozz el mielőtt valakit leszólnál vagy meg bántanál a konfigja miatt 😀 [LINK]
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Mondhatja neki bárki, konzolról váltott és azt hiszi ért a PC - khez is.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Memento Mori: Máris a cserén gondolkodsz? 😂 Hiszen a te procid még évekig tökéletes lesz játékra (Is), erre mérget vennék! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Rocky12: Végül is én is csak 14 éves procit használok 😊
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@SuperPuma: 😜 hát ez az, sokan a mai napig elvannak egy 6-8 magos fx procival. Én is csak idén májusban váltottam. De mindenkinek a saját döntése 😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Rocky12: Igazából még nem. Csak hogy értsd, nem megalomániás vagyok, vagy félhülye vázolom a helyzetet nagy vonalakban. 😜
3 asztali gép van jelenleg a házban. Az enyém és egy-egy a gyermekeimnek. Ahogy nőnek (16 a lányom, 11 a fiam) úgy nő az igényük egyre jobb pc-k-re. Ha valamelyikben behal valami, vagy csak eljön az idő a korszerűsítésre többnyire az én gépemből kerül át az alkatrész az utódom gépébe. Olyankor én meg újítok valamit. Kellemest a hasznossal. 😀 Nekem a gép építés/fejlesztés hobbi is. Ez van, kocsmázni nem járok már vagy 10 éve, dohányzás vagy más káros szenvedélyem nincs, valamire el kell én is "pazaroljam" a pénzt mint a többi normális ember. 😆 Nekem erre megy el a felesleges kreditem. 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Memento Mori: Ohh értem 😃 Köszi hogy ezt így elmagyaráztad, de nem gondoltam semmi rosszra, csak csodálkoztam hogy miért cserélnéd. Mostmár világos! Nekem sajnos nincs annyi tartalékom, ha most behalna valami drágább cucc a gépemben akkor néhány hónapig nuku játék. De ez már egy másik dolog 😀
0
0
0
0
no avatar
Már kezdtem büszke lenni az Intel-re, aztán eszembe jutott, hogy ez HEDT platform így pedig a többlet eléggé meh. 😞

A majdnem 1500 pontos MC is igen kiemelkedő +6 maggal a fedélzeten. Nem mint ha érdekelnének a pontozásos rendszerek, de azért többet vártam, marad a Tesco-s dinnye abban több mag van.

Na de akkor, törölt kommentekre fel.
https://uploads.guim.co.uk/2017/09/07/michael-jackson-eating-popcorn-gif-5-compressor.gif
0
0
0
0
💬 5
Apor avatar
@LordSzalko: 😆 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Nem lett valami átütő erejű az tény, legalábbis mint HEDT platform, de játékra sincs értelme cserélni mondjuk már egy 8700k - t sem, nemhogy egy 9900k - t.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Persze 😀 Igazából nem is értem, hogy HEDT platformot minek mérnek játék alatt 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció