Fejlesztők szerint inkább kalózkodjatok a G2A-n történő vásárlás helyett

Szerző: xoki | 2019. July 02. | hír | 137 hozzászólás

A G2A rengeteg olcsó játékkulcs beszerzését teszi lehetővé, de elég sok esetben ezek a kódok nem megbízható forrásból származnak. Korábban a TinyBuild és a Gearbox már felszólalt az oldal ellen, és most újabb fejlesztők és kiadók akadtak ki egy új hirdetésnek köszönhetően.

Mike Rose Twitteren azt írta, hogy miután rákeresünk játékaira, a Google a G2A-t részesíti előnyben a kiadó saját linkjeivel szemben. Állítása szerint, ha a felhasználók hirdetéseken keresztül vásárolnak játékokat, ők ebből semennyit nem kapnak, ezért azt javasolja, hogy ha a G2A-n szeretnénk vásárolni, akkor inkább kalózkodjuk le a játékokat. Ha a fejlesztők nem kapnak egy fillért sem, akkor így legalább a G2A sem.

Mike Rose kijelentésére mások szintén hasonlókat írtak, vagyis előnyben részesítették a kalózkodást. Rami Ismail a Vlambeer játékstúdiótól például szintén kijelentette, hogy ha nem engedhetitek meg magatoknak a játékaik teljes áron történő megvásárlását, akkor inkább kalózkodjátok le, mintsem egy ilyen oldalról szerezzétek azt be.

Hozzászólások: 135
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
érdekes cikk.
talán ha nem adnák olyan rohadt drágán a játékot akkor több ember venné meg.
a legtöbb játék amikért elkérnek 20-30 ezret 1 kalap sza-r a játék.
engem nem érdekel hogy a fejlesztők hogy vannak ezzel főleg mikor olyan játékot adnak ki ami tele van buggal meg hibákkal és eladják azt mint kész játékot teljes áron 60 euro ért aztán meg nem győzik csinálni hozzá a javitásokat hogy fusson a játék és még ezek sírnak hogy a játékosok máshonnan veszik meg a játékokat? pfffff
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én megértem a fejlesztőket. Csak gondoljunk bele. Amit ezek az oldalak csinálnak, azt úgy hívjuk, hogy szélhámosság. Ennek elég nagy a történelme. Volt olyan csaló, aki eladta az Eiffel tornyot. KÉTSZER! Miért? Mert elsőre sikerült és látá, hogy ez jó, ezért eladta megint. Itt ugyan ez a helyzet, amíg bevétele van a szélhámosnak a csalásból, addig csinálni fogja. Ám ebben az esetben a kiadók jóval többet buknak, mint a torrentezésen. Ugyanis az, aki simán ellopja a játékukat amúgy sem vevőjük (nem része a keresletnek), mivel vagy eleve csak lopni szokott, vagy nincs is pénze a játékra, szóval amúgy sem fizetett volna érte. Azonban itt olyan emberekről van szó, akik hajlandóak lennének fizetni a játékért - ha más nem egy steam akcióban - de a pénzük a szélhámosokhoz kerül a fejlesztők/kiadók helyett, akik pedig megdolgoztak ezért. Ám mivel folyamatosan pénz kerül a csalókhoz, fenntartják , sőt bővítik a rendszert, hiszen megéri nekik, de ezzel egyre több potenciális vevőt veszít a kiadó és a fejlesztő.
És mielőtt a lentiekből kiindulva valaki belém szállna torrent ügyben. Attól, mert ma már minden játékot meg tudok venni én sem vettem meg mindent régen, sőt szerintem az első pár évben nem is tudtam, hogy hol lehetne játékot venni. Csakhogy akkor sem tettem mögé ideológiát (nincs demó, kiadók amúgy is jól keresnek, stb.) A lopás az lopás, nem kell megmagyarázni. Robin Hood is csak egy bandita, legfeljebb jó a PR-ja, de ez nem változtat azon a tényen, hogy egy útonálló volt.
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
És végre eljött a csend 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Már nem is akarok semmit se hozzá füzni az oldalhoz, itt mindig van valami Amper Jóska aki nem bír magával? Nyilván lehet itt normál vitákat lefolytatni érvelésekkel. Ha meg valaki az erőszakkal vilog itt a oldalon, menjen Thai box / Box terembe edzeni. Nagyon gyorsan megmutatják neki vannak tölük nagyobb ajtók is.
0
0
0
0
💬 8
santakigyo avatar
@carl18x: Jókat lehet nevetni. :-) Nekem az tetszik, hogy szinte mindenki az erkölcs mintapéldája. A másik meg amikor egy szoftver kalózkodást más területtel hasonlít össze,amiből következik, hogy nem igazán lát rá a témára.
0
0
0
0
carl18x avatar
@santakigyo: Igen rájöttem, mindenki szent. Mindenki tökéletes, itt az oldalon. Valóság meg kicsit másképet fest 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@carl18x: Mindenki IS....
0
0
0
0
xCube avatar
@carl18x: Én pont úgy látom, hogy az oldal 40 százaléka foggal körömmel kiáll a kalózkodás mellett, 40 tartózkodik (vesz is tölt is), 20 pedig próbál legális úton hozzájutni mindenhez. Utóbbi 10 százaléka papol is róla. Aztán persze vannak a nagyszájúak és a mindentudók. Utóbbiak általában tökéletesen szubjektív véleményük alapján mérnek le mindent.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Én pl. mióta a játékokhoz nagyon ritka a demó verzió, megvárom torrent-en és kipróbálom, ha tetszik akkor megveszem. Ezek alól kivételek a nagyon várt címek Metro, Tomb Raider és sorolhatnám. De szerintem ez egyáltalán nem gáz 😜
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Ahogy többször is leírtam nekem nem ezzel van a bajom, hanem azokkal, akik ideologizálják a dolgot:

- "Vettem gépet többszázér, a játéké' má' csaknem fogok fizetni."

- "Ha le lehet tölteni minek fizessek."

- "Túl drágák a játékok, nekem nem telik rá."

És még sorolhatnám. És ezek közül sokan nem is értékelik a játékokat, pontosan ezért.

Van aki csak habzsolja és pocskolja a játékokat ahelyett, hogy azt venné meg, ami tényleg érdekli.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Persze, értem én az álláspontodat, csak megemlítettem.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Én, mivel még nem vagyok nagy korú és nincs saját keresetem (17 vagyok) nem fogom anyu meg apu pénztárcáját/bankkártyáját lenullázni. Az egyetlen játék amit megvettem, a WoW volt. Azt is ballagási pénzből, ergo, saját pénzből és csak 1 hónapra... Most privát szervereken játszok és le torrentezem az összes játékot, mert még nincs saját keresetem. Majd ha fél év múlva elmegyek dolgozni (Akkor leszek 18) és lesz saját keresetem, valószínűleg a Steam, Epic és egyéb áruházak tele lesznek az eredeti játékokkal. De addig is maradok a Torrent-nél... Röviden csak arra akartam kilyukadni, hogy vannak azok a Gamer-ek, akik még nem nőttek fel, nincs saját keresetük és ezért nem tudják megvenni a számukra tetsző játékokat. Köszönöm a megértést... 😀
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Yo ho! Kalóznak lenni jó! 😆
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@Gyrger72:

Shufflernak lenni mégjobb 😆
0
0
0
0
Kelori avatar
@fonix01
Ha nem kapsz egy bannt azért amit itt ma leműveltél akkor nagyon szerencsés embernek mondhatod magad. Testi bántalmazással fenyegetőzöl? Normális vagy? Nyílván költői a kérdésem amúgy, hiszen látom hogy amint elfogynak az észérvek rögtön ilyen kultúrált eszközökhöz nyúlnál mint a fizikai erőszak, meg azzal próbálod védeni magadat hogy te felvállalod az arcod. Miért kéne bárkinek felvállalnia az arcát random emberek számára egy fórumon? Miért gondolod azt hogy ezzel te több vagy?

Amúgy meg gratulálok a G2A-s gyűjteményedhez, szép munka. Remélem egyszer majd téged sem fizetnek ki a munkád után, aztán pisloghatsz hogy milyen jó is az.
0
0
0
0
💬 4
Fonix01 avatar
@Kelori: Egyrészt nem irányult fizikai erőszakra semmilyen kommentem! Másrészt, ha lenne visszatartó ereje annak, hogy regelj egy új fiókot/accot mind itt mind youtubeon vagy bárhol és onnan szidalmazz, negatívan kommentlej akkor egészen más lenne az egész!
Nyilván nem örülnék neki én sem, ha nem fizetnének ki de mindenki az élet adta lehetőségekkel él, tehát ha van arra lehetőség, hogy valamit olcsóbban beszerezz akkor megteszed! Gondolom, ha elmész bevásárolni és 2hely közül az egyiken akció van vagy olcsóbb valami akkor azt veszed meg nem? Én is úgy voltam vele, hogy hol olcsóbb, ha ott akkor ott veszem meg! Természetesen, amennyiben nem lenne ez az oldal nem ott venném meg, bár még azt gondolom így is vásárolok játkékot és nem csak kalózkodok!
0
0
0
0
Kelori avatar
@Fonix01: Ja értem, ami ki lett törölve az meg sem történt igaz?

igen, általában én is abban a boltban vásárolok ahol olcsóbb az adott, termék. Egészen addig amíg tudom hogy eredetit vásárolok, legális, és a pénzem végül annnál landol aki dolgozott az adott termékért, szolgáltatásért.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kelori: Mentálisan ennyire stabil, nyilván interneten bárki leírhat bármit. Aki erős/ütöképes biztos nem a gépigényen fog vele vilogni. Más felől hiába vállalja fel az arcát, tegyük fel megver valakit 8 napon tuli sérülésekkel 5 év börtönt is bekaphat.
Börtönbe bekerülne, kérdezik te miért vagy itt? Gepigeny oldal a forumon nem értettek velem egyet.

Bár szerintem inkább csak szájkarate, amúgy sincs sok értelme az erőszaknak. Önvédelem a valóságba más tészta, de azt is egy bizonyos szintig ingorálni kell.
0
0
0
0
vyne avatar
@Kelori: Mindig lemaradok a jo bulikrol.. 😞

Amugy meg a tag nem ugy nez ki, mint aki barkit is megtudna verni...
No offense fonix.. Spoiler!
legyszi ne bants 😢
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Ismét popcorn time 😆
0
0
0
0
💬 4
Fonix01 avatar
@TheMenkuPocok: Jah nem is láttam, hogy ő írogatott itt előtte is 😃 Csak rengeteg a törölt hozzászólás 😃 Értem akkor nem én vagyok itt az első aki összeakad vele áhhá 😃
0
0
0
0
Doomficko avatar
@Fonix01: Csodálkozol , hogy annyi a törölt hozzászólás van ? Ez a gyermek csak mondja a maga dolgait , de hogy egy konkrét indokot vagy érvet nem tud felhozni , ami alátámasztana amit mond .. Ha az o logikája alapján minden vírusos , ami az Ncore-on van például , akkor ebből azt következik , hogy a filmek,zenék,sorozatok stb is virusosak . Sőt ennyi erővel azt is mondhatna valaki , hogy az antivirusok se érnek egy kalap szart se , mert csak a nevükben van az higy “anti”-vírus , mert a valóságban nem csinál semmit ..Ugy viselkedik a csávó , mintha o soha életébe nem szedett le semmit se torrent oldalakon legyen az játék , film ,sorozat stb , amit majdnem senki se hiszi el .. De a viselkedése másokkal szemben az valami fenomenális , ha látja hogy veszít el egy érvet akkor elkezdi anyázni azokat , akik nem értenek vele együtt .. megvan neki az a 7 év otthonról .
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Doomficko: Erről eszembe jut, hogy szabályozni akarják a jövőben ezt is, hogy valahogy utána lehessen nézni ki az aki írogat stb! Bár nem akarok ilyen erős témát megvitatni, de ha lenne valami olyan, hogy vállalnia kell az arcát vagy valamit akkor talán visszatartó erő lenne!
0
0
0
0
Doomficko avatar
@Fonix01: Akkor az internet felhasználók 80%-a el is tűnne 😃
0
0
0
0
Fonix01 avatar
Ezt a hülyeséget....
Először is "nem megbízható forrásból" szóval kb azt jelenti, ha én dolgoznék fejlesztőként a játékon és csinálnék/kapnék játékkulcsot akkor én azt nem felhasználom és nem is elajándékozom, hanem eladom!
Másodszor a google keresés azt priorizálja aki fizet azért, hogy őt dobja ki a keresés prioritásban! Ha nem fizetnek eleget ne csodálkozzanak!
Harmadszor kalózkodjunk g2a helyett? 😃 Ez viccnek jó, de csak ettől az oldaltól sajnálják a pénzt plusz mivel nem tudnak semmit tenni ezért próbálják rossz színben feltüntetni, gondolom ebben az országban ahol élünk ez nem újdonság senkinek 😀
Negyedszer írnak itt vírusról, vírusírtókról stb, én ezt nem is tudom megérteni, most ha valaki vesz egy kulcsot pl steamre g2aról, ellenőrzött fizetés van, tehát biztonságos az, eddig ok! Utána beaktiválja steamen, ami egy biztonságos program ez is ok! Akkor hol van a vírus vagy bármi? Na meg a másik, mi lenne vírusos? Hogy férne ettől bárki is hozzá a géphez? 😃 Ez csak a szokásos hülyeség és para!
Én vettem kb 70-80 game-et G2An, a gépemnek sose semmi baja nem volt, spóroltam rengeteget és nem érzem magam másképp mintha a steamen vettem volna meg! Emellett persze vettem steamen is, de ha drága akkor nem fogom megvenni ott! Am meg bármi gondja van a gépednek rakd újra 😆

u.i: ncore pedig megbízható oldal, onnan nem lesz vírusos semmi, de még ott is leszeded, megnézed, ha bajod van letörlöd/újratelepítesz stb!
0
0
0
0
💬 15
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Erik1996 avatar
@Fonix01: Mi lenne, ha inkább elhinnéd amit mond, mert igazat beszél. Egyszer szedtem le onnan képkezelő programot az is tele volt vírussal. A gépet meg telepíthettem újra, mert a vírusirtó nem látta, hogy vírusos.
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Erik1996: Baromságot beszél, te meg rakj fel egy olyan vírusírtót ami a vírust megfogja amit valahonnan kaptál és nem a torrent oldalt kell hibáztatni, ha pornót nézel a chromeban 😃
0
0
0
0
Erik1996 avatar
@Fonix01: Nevezetesen a Daemon Tools-t szedtem le és telepítés alatt feltelepített még vagy 10 egyéb programot (köztük egy kínai nyelvű helyi menü módosító programot). Telepítésnél mindent elutasítottam, ami nem a Daemon Tools-hoz tartozik, de így is felkerültek a kínai programok. Vírusirtó meg AVG volt (de csak volt).
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Erik1996: Jólvan ügyes vagy, de most inkább ha nem haragszol ezt a gyereket próbálom meg megérteni és megnézni, meddig lehet elmennni, de sajnos annak ellenére, hogy nagy a szája nem tudom rávenni, hogy adjon vmi elérhetőséget :/
0
0
0
0
Erik1996 avatar
@Fonix01: Azóta kerülöm a programok letöltését nCore-ról. A filmekkel, játékokkal, sorozatokkal, zenékkel még nem volt gondom.
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Erik1996: Értem, nekem még nem volt ilyen gondom! Viszont az a vicc, hogy az eredeti kommentem nem is erről szólt 😃 Na nem baj megint sikerült megragadni a lényeget 😜
0
0
0
0
Erik1996 avatar
@Fonix01: Én csak a veszekedésre reagáltam. Amúgy írtad az ui-t és ott az nCore-ról is írtál, de nem teljesen igazat, mint ahogy azt már kifejtettem.
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Erik1996: Na igen, jólvan elfogadom ezek szerint a program tekintetében lehet ilyen, majd én is odafigyelek akkor köszönöm!
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@Criffer: Az Ncore-on szűrt tartalom van brácsa, előbb szedsz be bármit a facebookról mint onnan. A Crack-ek pedig nem vírusok, lehet hogy az Avast, meg Norton meg a többi semmirevaló látszat védelem annak jelzi, mert rendszermódosító fájlnak gondolja(tulajdonképpen az is csak nem úgy ahogyan ők gondolják) de ettől még azok semmit nem csinálnak a gépeddel, ha pedig azt gondolod hogy igen akkor kezet foghatsz azokkal akik armadillo meg teflon sisakkal védik magukat a műholdak ellen 😆 😂
0
0
0
0
no avatar
@Unstoppable: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Fonix01: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Criffer: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Fonix01: Csak annyit mondok, hogy nem érdemes vele foglalkozni. A legrosszat is kihozza az ilyen az emberből, egyszerűen ignore és kész 😀 hidd el, nem éri meg ilyen szakavat mondani (még ezekre sem)
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@TheMenkuPocok: Áh pont rossz passzban vagyok, viszont kicsit kiírogattam magamból, most látom te is főnix vagy 😜 Nekem néha segít kicsit kiírni ezt, bár nem szokásom 😀
0
0
0
0
Fonix01 avatar
@Unstoppable: Ez jó 😃 😃 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Unstoppable: Mielőtt kiköltöztem én is tag voltam és bizony sikerült beleszaladnom pár fertőzött dologba. Ahogy lejjebb írtam:

"Semmi sem biztonságos, amit megbuheráltak. Sokszor nem is a cracker / hacker építi be a férget vagy vírust, hanem mások, akik újracsomagolják a letöltést. A játékoknál ez még annyira nem jellemző, de a különböző feltört felhasználói programok zömében tele vannak valamilyen mallware / féreg / tracker / leütésnaplózó szeméttel, amit a vírusírtó nem is jelez, vagy éppen a crack miatt átengedi a user mert úgy gondolja csak a törés a rendellenes kód.
A legviccesebbnek a tört oprendszert tartom. Azok vannak csak igazán megpumpálva 😃 .

De egyébként tovább megyek. Még a jogtiszta dolgok sem 100% vírusmentesek. Bárhol bekövetkezhet valami hiba."
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@xCube: Én sem állítom hogy az Ncore a megtestesült vírusmentesség, de a hibaszázalék elenyésző az ingyenes Pirate Bay szintű oldalakhoz képest. Lassan 10 éve van meg a fiókom én még egyetlen vírust sem szedtem be(legalább is látványosat, hogy a háttérben mi mit csinál az más kérdés, de eddig még adatlopás áldozatául sem estem miközben másoknak egy sima facebook fiók miatt lenyúlták a fél életét...) Kár ezen rágódni, a csávó fanatikus túlzásokba esett, de ahogy látom visszavonulót fújt, vagy csak az adminok takarították ki azt a trollürüléket amit ide teremtett...😂
0
0
0
0
xCube avatar
@Fonix01: No ha már ennyire nagy a csend dobok még egy kis fát a tűzre.

"Először is "nem megbízható forrásból" szóval kb azt jelenti, ha én dolgoznék fejlesztőként a játékon és csinálnék/kapnék játékkulcsot akkor én azt nem felhasználom és nem is elajándékozom, hanem eladom!"


Ezt nem nagyon értem. Ha te fejlesztesz egy játékot / egy fejlesztőcsapat tagja vagy, akkor:

a. Fizetésért dolgozol és plusz részesedést / prémiumot kapsz az eladások után.
b. Kis stúdióban dolgozol (vagy indie fejlesztő vagy) és csak az eladási részesedésből fizetnek.

Ha csinálsz magadnak kulcsokat és eladod, akkor meglopod a kollégáidat. Ha ajándékba kapsz kulcsokat és eladod, szíved joga, de én ezeket szétosztanám az ismerősi baráti körömben, hogy megnézhessék mivel foglalkozom.

"Másodszor a google keresés azt priorizálja aki fizet azért, hogy őt dobja ki a keresés prioritásban! Ha nem fizetnek eleget ne csodálkozzanak!"


Igen, van is ebből sok probléma a világ minden területén. Egy szar céget / terméket is lehet promózni, a jobbak / fontosabbak pedig a háttérben maradnak. B2B szegmensben ezért nem mennek a "keresőreklámokra".

"Harmadszor kalózkodjunk g2a helyett? 😃 Ez viccnek jó, de csak ettől az oldaltól sajnálják a pénzt plusz mivel nem tudnak semmit tenni ezért próbálják rossz színben feltüntetni,"


Ez csak az analógia. A lényeg az, hogy ha a G2A -n vásárolsz, akkor az esetek zömében pénzügyileg ott jársz, mintha kalózkodnál, mert hiába veszed meg az adott játékot, abból sem a fejlesztő, sem a kiadó nem lát egy petákot sem. De ez az egész szürke piacra igaz. Kb olyan, mint amikor annak idején a CD írós és internettel rendelkező srácok 500 - 1000 Ft- ért írták az új játékokat. Abból csak ők profitáltak senki más. Vagy a piaci hamisítványok, amikre még költenek is, hogy igazinak tűnjön.

"gondolom ebben az országban ahol élünk ez nem újdonság senkinek 😀"


Úgy látom te is sikeresen beálltál az összeesküvés kereső pesszimista magyarok csoportjába és ezáltal mindentudó lettél.

"Negyedszer írnak itt vírusról, vírusírtókról stb, én ezt nem is tudom megérteni, most ha valaki vesz egy kulcsot pl steamre g2aról, ellenőrzött fizetés van, tehát biztonságos az, eddig ok! Utána beaktiválja steamen, ami egy biztonságos program ez is ok! Akkor hol van a vírus vagy bármi? Na meg a másik, mi lenne vírusos? Hogy férne ettől bárki is hozzá a géphez? 😃 Ez csak a szokásos hülyeség és para!"


Mivel egy rakás komment törölve lett nem tudok visszaolvasni. Ezzel egyetértek, amíg kulcsot kapsz és hivatalos platformról töltesz le valamit addig egy vírus bejutásának esélye pont annyi, mintha újonnan vennél valamit a platform boltjából.

"u.i: ncore pedig megbízható oldal, onnan nem lesz vírusos semmi, de még ott is leszeded, megnézed, ha bajod van letörlöd/újratelepítesz stb!"


Semmi sem biztonságos, amit megbuheráltak. Sokszor nem is a cracker / hacker építi be a férget vagy vírust, hanem mások, akik újracsomagolják a letöltést. A játékoknál ez még annyira nem jellemző, de a különböző feltört felhasználói programok zömében tele vannak valamilyen mallware / féreg / tracker / leütésnaplózó szeméttel, amit a vírusírtó nem is jelez, vagy éppen a crack miatt átengedi a user mert úgy gondolja csak a törés a rendellenes kód.
A legviccesebbnek a tört oprendszert tartom. Azok vannak csak igazán megpumpálva 😃 .

De egyébként tovább megyek. Még a jogtiszta dolgok sem 100% vírusmentesek. Bárhol bekövetkezhet valami hiba.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 16
no avatar
@Criffer:
Ebbe ncore is beletartozik


Nem tudom hogy vagy vele de én egyszer sem találkoztam vírussal nCore-on. Lehet hogy vannak olyan torrent oldalak amelyek tartalmaznak vírusos torrenteket de az nCore nem olyan, max ha a cracket ellenőrzöd vírusírtóval, de azt a vírusírtó vírusnak fogja jelezni. Nem téged akarlak fikázni, de ne terjessz téves információt.
0
0
0
0
gerikember avatar
@AntiChryst: AntiChryst-nek igaza van
0
0
0
0
no avatar
@gerikember: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
gerikember avatar
@Criffer: Abban van igaza amit leírt(minden szava). Azt hiszel amit akarsz 😀
0
0
0
0
no avatar
@gerikember: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Criffer: De mi a vírus definíciója? Az antivirus szoftverek azért jelzik vírusnak a crack-et, mert az: registry-ket módosít, fájlokat változtat meg, hozzáféréseket töröl, és nem a hivatalosan aláírt módon indít el alkalmazásokat. Gyakorlatilag minden vírus és/vagy malware is ezt csinálja. Így tulajdonképpen valóban vírus minden crack, csak nem úgy hogy elfüstöl a géped, vagy okozna abban bármilyen kárt. A crack egy vírus, ami a játék másolásvédelmét támadja.
( Nem torrentezek, ps-en játszok.)
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Criffer: Ok, tegyük fel hogy így van, mondjuk nincs így. Átengeded a crack-et az antiviruson, hogy ne törölje, és tudj játszani. Utána miért nem jelzi be az antivirus azokat a kommandós kártevőket akik kimásznak a zárt kódok közül?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Criffer: Fejezd már be ezt a locsogást, NINCS IGAZAD és fogadd el. Először tanulj meg írni utána beszélj.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Criffer: Nem kösz, nem hallgatok írástudatlan emberekre. És nem, nem vagyok kalóz párti 😀
De ha valaki hülyeséget beszél azt nem bírom nézni.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Criffer: Zsír, köszönjük értelmes hozzászólásaidat. Ezentúl tudom, hogy eggyel több "zseni" van az oldalon, akinek inkább nem érdemes írni 😀
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
szilver avatar
@Criffer: Ezért kárnak regisztráltál az oldalra...A hülyeséget nem tolerálják itt sokan,köztük én sem.Nincs szüksége az oldalnak az efféle mellé beszélésekre amit fentebb olvasni lehet.Ezt jó tanácsként mondom.
0
0
0
0
no avatar
@AntiChryst: én is fent vagyok ncore-on, használom is rendszeresen. és igen, vírusosak, itt nem olyanokra kell gondolni hogy letörli a fájljadiat stb, hanem felviszi a géped egy zombihálózatra, majd ha esetleg kell egy dos támadás akkor a te gépedet is használni fogja, illetve lehet hogy bitcoint fognak rajta bányászni, és majd nézel hogy lassú a géped. hidd el, én ezt tanulom, nem csak úgy beszélek zagyvaságot
0
0
0
0
Liptik avatar
@Criffer: Az ncore adminjai kiszűri a kártevős fájlokat és törli azokat a torrenteket.
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Criffer szerintem hagyjad őket. Nem a te géped lesz zombigép. Majd ha egyszercsak valamelyik ransomware bekódol mindent, lesz sipitozás. 😀 De mi csak max. hallani fogjuk, átélni ők fogják. 😀
0
0
0
0
no avatar
@mokkacsino: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Doomficko avatar
@Criffer: Az emberek egy része azert szedik le a játékokat a torrent oldalakon , mert nincs rá pénzük , mások meg azert , mert a cég annyira aranyos , higy nem tud biztosítani egy DEMO verziot a játékból ahol ki tudnak próbálni a játékot meg mielőtt megvásárolnak , es ezert szedik le a tort verziot hogy próbálják ki a játékot hogy lássak hogy hogy fut a gépünkön,másrészt ha tetszik-e nekik a játék vagy sem . Hogy az antivírus mert észleli , hogy az adott crack vírusos nagyon egyszerű magyarázat:egyrészt ahogy korában írtak a crack valóban karos , de a játék védelem szempontjara nézve , mert a cracken belül vannak olyan plusz algoritmusok , amelyek a játék bizonyos biztonsági hozzáféréseit támadja meg vagy szünteti meg( vagy a Denuvo eseten csak emulalja elhitetve azt a Denuvo algoritmussanak, higy te igenis eredeti játékkal jatszol , kozben a valóságban nem ), hogy a felhasználó játszhasson gondok nélkül es ezt az antivírus észleli , ugyanis ez a folyamat addig zajlik ameddig a játék működés alatt van , de normálisan ezek a plusz algoritmusok csakis a játék forrás kódjait támadja ,maga a processzort meg ezeket nem .. ha ilyen orosz oldalokon vagy nem megbízható cracker csapatoktol szedsz le játékot akkor igen meg tud fertőzni a gép , de ami az Ncoron van azok nem virusosak( tehát CODEX,CPY es a GOG-ős verziók ezek nem ártalmasak ), 3 különböző virusirtoval néztem meg es egy se jelezte hogy vírusos , ugyanakkor nem tapasztaltam teljesítmény csökkenést a számítógépem teren . Ha mar maga a fejlesztők ajánlottak , higy inkább törtet használj mintsem lopott kulcsokat vegyél a G2A-rol , akkor ok jobban tudjak hogy hogy működik egy crack mint te . Persze ha leszedsz egy játékot hogy próbáld ki es bejön akkor igenis vedd meg ( ha meg féláron is) hogy ezzel támogasd a fejlesztők munkáját ( en személyesen így voltam a Witcher 3-al , leszedtem es annyira bejött hogy később Steamen meg is vettem ) , aki g2a-n veszi meg az meg rosszabb mint egy kalóz ..
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Szerintem az összes kommented a poszt alatt arra következtettél hogy egy idióta vagy 😀

"Ebbe az ncore is beletartozik" szerintem az nCore-on nem lehet vírusos Crack mert már kb 4 éve meghívó kóddal műkődik az oldal.

Minden Cracket virusnak érzékel kb az összes Antivirus programm.

Én pl ebbe nőttem bele. A Crack volt a mindenem. FÜGGŐ VOLTAM!

Amúgy meg szerintem mind a 2 játék beszerzés "illegális" mert valszeg minden kiadó leírja azt hogy nem "szabad" eladni
alacsonyabb áron a játékaikat más weboldalon. Úgye a Crack meg ártalmas, nagyon sok rehab vár rám 😃

Ez a kalóz pártizás olyan mint a fideszesezés (or what(sorry a helyesírásért). Ne mondd azt hogy még soha sem torrenteztél vagy játszottál crackelt játékkal.
0
0
0
0
no avatar
@smark10: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Ember, Magyarországon élünk. Talán neked van haviban 2 haviban pénzed AAA játékokra főleg ha nem tudod azt hogy szar vagy sem.
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: Ha meg ekkora bajod van a "kalózkodással" akkor menj oda Viktor bácsihoz és mondd azt neki hogy büntessék a torrentezést. Németben is ez van már
0
0
0
0
foley951 avatar
Tuti az én logikámmal van a gond. De hogy jön az össze, hogy semmit se kapnak a G2A és hasonló viszonteladók által értékesített termékek után?
Honnan szerzik a játékokat és kulcsokat? A Kozmoszból? 😃

Arról nem is beszélve, hogy a jóember még bűncselekmény elkövetésére fel is hív....
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@foley951: Na, akkor ezredjére is (bár jelen esetben a cikknek kellett volna ezt elmagyarázni):
- Lopott kártyával vesznek kulcsokat
- Eladják ócón ganéj grey marketen mert nekik semmibe se fáj és az ilyen oldalak kihasználják ezt
- Kártya tulajdonosa/bank észreveszi a gebaszt, pénzt visszautalják és még díjat is szabnak erre a kiadó javára.

Végeredményben a kulcs elkelt, a kiadó pedig nem hogy nem kapott lószart sem a profitból de még plusz költsége is lett rajta, miközben más pedig keresett rajta egy kis zsebpénzt.

Csak egy példa a rengeteg erről szóló cikk közül:
[LINK]

Szerintem ezek után teljesen érthető hogy számukra igen, még az is jobb ha torrentezik valaki.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@susguy: Kár hogy nem lehet rögzíteni a kommented felülre 😕
0
0
0
0
carl18x avatar
Szerintem manapság csak kész játékért szabad pénzt adni, azt is 1-2 évvel megjelenés után. Mikor már nem a félkész játék van a piacon, a legnagyobb rablok ezek a nagy multik. Ubisoft is pár éve nagyon etikusan verte át a vásárlóit, a végeredmény egy teljesen kiherélt játék volt.


De még idén is az Anthem is bele esett ebbe a hibába,

Ingyen nem kéne, nem hogy pénzt adjak ilyen mocsokért.

Mafia 2, ez megvettem dobozosba annyira tetszik. Csináljanak jó játékot amivel elégedett a vásárló, Mafia 3-at kipróbáltam fél óra utána le is töröltem mérgembe. Egy Fillért se ér, Egy manőver van bele tudod baxni a járó kelők fejét a betonba.... 😆 Nincs tükörképed ez is egy bughalmaz volt.
Láthatjuk a Mafia 2 mennyire figyelt a részletekre
0
0
0
0
Buddha avatar
Játékaim kb.80% G2A-ról származik...Ha itt olcsóbb,miért ne venném meg 😀
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@Buddha: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
A fejlesztő legalább egyszer megkapja az árát (más régióban, akciók alatt vett kulcsok esetén esetén biztosan), hacsak nem nagyon elbaltázott módon került a kulcs az eladóhoz.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: Majdnem. G2A leginkább "szürkepiac" szereplőként említeném, ahová érdekesen jutnak a kulcsok. Általában vagy pénzmosás, lopott bankkártyával vásárolt kulcsok, stb. A kiadó/fejlesztő meg szív aztán, ha a kedves játékos megy hozzá, ha szar a kulcs, vagy épp már aktivált a kulcs, de a kártya eredeti gazdája meg kéri a pénzét vissza. Ez az elbaltázott mód.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike:
Általában vagy pénzmosás, lopott bankkártyával vásárolt kulcsok
- ebben az esetben a fejlesztő kap zsetont. Nem védem a G2A-t, de a jaj szegény kiadók/fejlesztők álláspontot sem támogatom, amikor ők okozták ezt a helyzetet.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: A fejlesztő, addig a pontig, amíg a kártya eredeti tulajdonosa nem jelentkezik érte, vagy ők házon belül rá nem jönnek a turpisságra, ilyenkor minden vissza, és senki nem kap pénzt, csak a G2A, plusz nekik még az is mínusz, hogy ezzel kell foglalkozniuk, holott lehet hogy a játékkal akarnának, és mivel növekvő tendenciáról van szó, akár a kisebb stúdiókat csődbe is viheti ez a viselkedés. És azért az is durva, hogy előbb van a G2A linkjei, mint a kiadó sajátja.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Ebben nem értünk egyet.

Amint észreveszem, hogy ellopták a kártyámat, vagy az adataimat, egyből banknak értesítés hogy tiltás. Na már most a tiltás előtt történt vásárlások a bank szempontjából legálisak, hacsak nem szúrja ki hogy jellemzően Szeged környékén használom és egyszer csak 10 perc múlva Kuala Lumpurban akarok automatából pénzt felvenni, vagy online fizetni. A lényeg hogy a tiltás előtti vásárlások legálisak, a bank nem fogja nagyon vizsgálni őket.
Tiltás után meg nincs mit vizsgálni, mert nem lehet vásárlás.

Vagyis a "lopott adatokkal vásároltak és a bank nyomozzon" csak akkor fordulhat szerintem elő, ha a fenti eset (szokott helytől eltérő helyen és mennyiségben) mégiscsak megtörténik és a bank későn tiltja. De véleményem szerint a bank ekkor sem fog nagyon térítgetésekkel foglalkozni, hiszen az ügyfél felelőssége a kártyájának kezelése/védelme. Ha nem állított be értesítést, akkor könnyen lehet hogy csak a havi értesítő átnézésekor veszi észre hogy hoppá, 80€-t költött ott ahol nem szokott és ez a bankot nem igazán érdekli. Persze más a helyzet ha a bank rendszeréből nyerik ki az adatokat, de arról meg az ügyfél nem igazán tud...

kártya eredeti tulajdonosa nem jelentkezik érte, vagy ők házon belül rá nem jönnek a turpisságra, ilyenkor minden vissza, és senki nem kap pénzt,
- ez ugyanúgy megjelenhet a saját store-jukban is, nem G2A sajátosság, hanem az online fizetés velejárója. Pár éve iPaden százezres költések és társai...ugyanúgy user error volt, masszívan ráadásul.
0
0
0
0
foley951 avatar
@MentaStrike: Akkor ez nem "szürkepiac", hanem fekete, tehát pönalizált. És ha már ennyire nyilvánvaló, mért nem szüntetik be a működését a hatóságok?

Itt arról van szó, hogy sokkal olcsóbban meg lehet venni, mint bármely más viszonteladónál, akár Steam, akár Konzolvilág vagy mit tudom én. Múltkor cdkeys-ről vettem meg áprilisban a legújabb Tomb Raider-t 16 euro-ért. Most akciósan a Steamen is jóval drágább. Persze, hogy szúrja a csőrüket.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@foley951: Neked nem szúrná, ha boltod lenne, árulsz 30 forintért körtét, ellopják körtét, a tolvaj olcsóbban, pl 10 forintért eladja a te céged nevével, és aztán hozzád viszik vissza, mert kukacos vagy romlott? 😃

Szerk: Van ott azért rendes kulcs is, hasonlóan normál áron, és így megússzák a bezárást
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Neked is megmarad a körte, vagyis nem történt lopás a szó szoros értelemben. Adhatod drágábban továbbra is. Majd a piac eldönti mire van igény.

A köznapi szóhasználatból is látszik (kalózkodás, lopás) hogy a digitális terjesztésre nincs felkészülve sem a jog sem a közélet. Próbálják ráhúzni a digitális korszak előtti jogokat, de nem megy.

Ettől persze elítélendő a zene/film/szoftvermásolás, mert a készítő nem kap ellenszolgáltatást.

A kulcs kérdést kell megszüntetni ami már fel lett dobva évekkel ezelőtt is és nincs szürke/fekete kulcskereskedelem, nincs másodlagos piac és nincs ez a probléma sem. Kiadók kreálták a problémát, és most nem tudják/akarják megoldani.
0
0
0
0
foley951 avatar
@MentaStrike: Természetesen igen.
De nem tartom valószínűnek azt, hogy a G2A-n "illegális" termékeket árusítanának.
Különösen nem értek egyet azzal az indokkal, hogy:
Van ott azért rendes kulcs is, hasonlóan normál áron, és így megússzák a bezárást
. Ez nem ok arra, hogy hagyják a bűnelkövetőket szabadon árusítani.
Különösen nem olyan felhívással a sérelmet szenvedett fél részéről, hogy akkor már inkább torrentezzék le, mert így mindenki rosszul jár.
Az orgazdaság büntetendő cselekmény, ha pedig ezt történne akkor már rég léptek volna ez ügyben a hatóságok.

Kívánom, hogy nekem legyen igazam. Ellenben elég indokolatlan az, hogy senki se tesz ellene semmit, csak ül a babérjain és másra mutogat.
0
0
0
0
Spazzz avatar
@Buddha: Ha ingyen letudom tolteni akkor minek vegyem meg g2a-n? Hamachi,garena es tobb mas modszer van multira,steamwork fix stb... legtobbszor nem is kell sokat pepecselni vele. En is torrentezek,ritkan vasarolok egy kezemen megtudom szamolni hany jatekot vettem(L4D2 2€,R6S deluxe 13€), ha vettem is csak azert,mert akcios volt steamen, de ha lenne felesleges penzem mindent megvennem en is es nem csak egy amolyan belepo szintu pc-m lenne hanem switch,ps,vr stb de sajna jelen allapotba nem tehetem meg,hogy kiadjak 60€ vagy kevesebb € egy jatekert.
0
0
0
0
leifina avatar
Hát igen... a játékok ma iszonyú drágák! Emlékszem, 2001-2003 körül a legtöbb játékot 1990-2990 Ft körül meg lehetett kapni, a legdurvábbak voltak 8000 Körül... És most? Az Indie játékok vannak 15-20 Euróért, ami így nem tűnik soknak, de forintba átváltva az 4800-6500 Ft! Indie játékért!

Mondjuk G2A-ról tényleg kockázatos vásárolni, én egyszer jártam úgy, hogy valamiből prémium kulcsot vettem, de csak az alapjáték kulcsát kaptam meg,
illetve volt egy másik játék kulcsa, amit Steamen aktiváltam, kb egy hónap múlva a Steam meg elvette a játékot, merthogy hamis a kulcsom... azóta inkább megvárom a Steames leárazásokat.

Most például a SOMA-t szereztem be 4 Euroért, annál olcsóbban sehol nem is lehet kapni.

Ezt a G2A-t meg nem tudom, miért nem kapcsolják már le a szervek, hiszen tiltott áruval csencselnek...
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@leifina: Na igen, de sokkal többe is kerül őket kifejleszteni, plusz volt egy "enyhe" infláció is a kétezres évek eleje óta.

Palanova pár kommenttel alább leírta a tendenciát, nem ismételném meg. A kétezres években is csak a három négy hónapos játékokat adták 8000 - 9000 Ft körül, a többi 10k fölött volt.

Amiben igazat tudok adni az az AAA játékok ártartása manapság. Még egy év után is simán marad 60 Euró + Season Pass az alap ár akció nélkül.

De kicsit visszakanyarodva az első mondathoz, az AAA játékok fejlesztése baromi drága lett. Még akkor is drága, ha a játék nem kimondottan jó.

Az indie játékokhoz: Miért kell egy indie játéknak törvényszerűen olcsónak lennie? A játék értékét nem a minősége határozza meg, hanem az, hogy ki fejlesztette? Nem egy indie játék van, ami többszáz óra minőségi (single) játékidőt ad 20 Euróért, szemben néhány AAA címmel, amikből jó ha 8 - 10 órát (single) tudsz kipréselni. Előbbi némileg egyszerűbb grafikával fut de tele van tartalommal, utóbbi brutálisan szép és élethű, az animációk teljesen valósághűek, de cserébe üres az egész.
0
0
0
0
no avatar
@xCube:
Amiben igazat tudok adni az az AAA játékok ártartása manapság. Még egy év után is simán marad 60 Euró + Season Pass az alap ár akció nélkül.


Inkább fogalmazzunk úgy, hogy az alapjáték fél év után megkapható akcióban akár fél áron is (ME:Andromeda, AC Odyssey ([LINK])), ellenben a season passal ami közel folyamatosan tartja a 40€-s árat.
0
0
0
0
no avatar
@leifina: G2A-ról több pletyka is kering, és nem csak az, hogy nem megfelelő kulcsot kapsz. Hanem pl hogy lopott bankkártyaadatokkal vásárolt kulcsokat értékesítenek a felületükön. Ami őket persze nem érdekli, hiszen mint mondják, "csak a felületet biztosítják, a vásárló az eladóval van jogviszonyban", de kb ez a kifogás majd minden online értékesítő felületen.

2001-2003 körül a legtöbb játékot 1990-2990 Ft körül meg lehetett kapni
- legalábbis a kifutóakat. A megjelenéskor az AAA címek még/már akkor is 9000-12.000 körül voltak. (Red Alert 2, C&C Generals, Star Trek Voyager Elite Force, Haegemonia, Homeworld 2, Midnight Club 2, Need for Speed Ungerground, Worms 3D )

Indie fejlesztés meg nem jelenti azt hogy csak 1-10€ lehet az ára. Van ami jó és tartalmasabb (Ori and the Blind Forest, Life is Strange 1, Kingdoms and Castles), mint nem egy AAA cím, így a 20€-t is bőven megéri, szemben a nagyok által fejlesztett 60€-s ipari hulladékkal amiben jó ha van 10 óra single tartalom.
Én személy szerint nem teszek közöttük különbséget: nem veszek meg egy játékot csak azért mert indie, vagy éppen azért nem veszem meg, mert az. Persze vannak kétes minőségű indie címek is horror áron (No Man's Sky a megjelenéskor), de ez ugyanúgy lemondható az AAA címekről is.
0
0
0
0
carl18x avatar
@leifina: Sajnos azóta a forint értéke elég durván romlott :S 2008-ba volt 150-160 ft környékén emlékeimk szerint, most 280 volt.
+ Rámegy a 27% áfa is ezért van ilyen 20,000 ft-os ára vége egy játéknak. Igen én is néztem régen az újságokat gyerekként és tény kaptál olcsobban is jó játékokat underground 2 3000 ft-ért nem jó ? 😃 Persze ezt régi szemmel mondom. Az a baj a videójátékok ára, nyugati bérekhez van kalkulálva, nem balkánihoz. Amerika/Németország/Svájcba az ottani fizetéshez sokkal elérhetőbb ezek a címek. Néha-néha járjuk a tescocat stb, de még egyszer nem láttam hogy valami megvette volna a 20E forintos Fifát vagy stb. Szinte csak kirakták, mint észak koreába itt van ilyen is, de a kutya se veszi és nem is fogy belőle 😆:
0
0
0
0
csuz-li avatar
@leifina: Valamit elszámoltál. Amióta az eszemet tudom - és elég régóta játszom, gyakorlatilag a 90-es évek eleje óta - a játékok ára 50-60 USD körül volt. Nem lettek drágábbak.

szerk: Mondjuk az is igaz, hogy 90-ben 60 Ft körül volt egy dollár, ma meg 285. De mindemellett az inflációt sem követte árnövekedés, márpedig ezen időszakban nőttek a bérek mindenhol, az USA-túl kezdve Európáig, ahol a nagy kiadók fejlesztői dolgoznak.
0
0
0
0
foley951 avatar
@leifina: Én kifejezetten emlékszem, hogy az Empires Dawn of the Modern World-öt a TESCO-ból édesanyám 10.000 ruppóért vette meg 2003 decemberében. Nagy pénz volt anno.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Hát nemtudom szerintem csak az fáj a fejlesztoknek, hogy az Amerikába élő ember nem az ottani árat fizeti a gamert hanem egy 3ik vilagbeli árat fizet érte. (tudnivaló egyes orszagokba olcsóbbak vagy drágábbak mint máshol stb)
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@deadly_cross: Ne vedd rossz néven de eléggé rossz nyomon vagy.
0
0
0
0
enslaved avatar
Rájuk kellene szállni ezekre az árusító helyekre, mert aljas amit művelnek, aki tudja annak nem kell elmagyaráznom miért. Jómagam sosem veszek semmit csak hivatalos oldalakon, mint steam, origin, uplay, bethesda, gog, na és igen, epic..........
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@enslaved: Én sem vásárolok grey marketről, csak minősített forrásból kerülnek hozzám játékok (amit felsoroltál plusz Humble Store és Fanatical, ezek nem loptt kulcsokat árulnak).
0
0
0
0
carl18x avatar
@enslaved: Atomot kéne rájuk dobni 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Kösz nem, örüljenek hogy most már teljesen befejeztem a kalózkodást játék téren. Amelyik játékban van mikrotranzakció és éppen vennék valamit az nem őket támogatja? Kalóz verzióval még azt sem tudnám igénybe venni nem mintha kéne.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@TRACERHD: Ezt pont nem a mikrotranzakciókkal telepumpált játékok fejlesztői nyilatkozták.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Honnan vannak azok a kulcsok akkor, ha nem a fejlesztőtől? Valaki elmagyarázza nekem? 😀
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Mesterlovesz: Kilopják a kulcsgenerátor seedjét és generálnak új kulcsokat, feltörik egy webshop adatbázisát és kilopják a kulcsokat, stb... .
0
0
0
0
Balu_kapitany avatar
Hát nem tudom hogy egy játékot miért kell 20 000Ft-ér árulni? Csak szerintem kicsit sok? Max akkor ha kapna game of the year kitüntetést vagy mit. De amúgy max 10 000-et fizetnék
0
0
0
0
💬 18
no avatar
@Balu_kapitany: 1997-ben 12.000-ért vettem a Red Alert 1-et, megjelenése napján.
2005-ben 12.000-ért vettem a World of Warcraftot megjelenése napján (cd galaxis előtti sorbaállás a blahán)
2016-ban 12.000-ért vettem a Division 1-et a megjelenésekor.
ezután mentek fel az árak 18-20.000 körülre. Egyáltalán nem drágák ha így nézzük, hogy közel 20 évig nem volt áremelés.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Palanova: En ugy emlekszem, hogy egy AAA kategorias jatek (pl. CoD, Fifa, Medal of Honor) 2010-ben 10 ezer forint korul volt, de 2009-ben a CoD WaW-ot 5000 ezerert lehetett kapni a megjelenes utan 1 evvel. 2016-ban a Divison 1-et 14 vagy 15 ezerert vettem dobozosan, es ez fix. Nagyjabol ez egység ár volt érte újonnan, mert tobb uzletet is megneztem, hogy hol mennyi. Mindegy, akarhonnan nezzuk, akkor is szanalom az árazás,de hiába mondogatjuk ezt, mert ilyenkor a kiadó részéről jon az, hogy ők valójában milyen jofejek, mert a realis az 40 ezer lenne egy játékért, es ezert kellenek a lootboxok, meg a hasonlo cukisagok. Jo vicc nem? Mar csak azt nem ertem, hogy az oroszok peldaul hozzank kepest miert fél áron kapjak a jatekokat, mikor ott az átlag kereset nagyjabol annyi mint nálunk... Igazabol mindegy is. Amig igy elvannak szalva az arak nalam marad az Instant Gaming. Steamen egyedul ilyenkor a Summer Sale-n szoktam vasarolni, mert csak ilyenkor éri meg 😃
0
0
0
0
no avatar
@CuRi: Kiadók nyíltan a 100€-s játékokat szeretnének, ezért is született meg a season pass intézménye...
0
0
0
0
carl18x avatar
@Palanova: Oké hogy 100 euro? De akkor is félkész bugos játékokat dobnának piacra. Itt már csak a profitot nővelnék 😃 A GTA 5 is az első héten vissza hozta a ráfordított összeget, a Rockstar példája alapján lehet okulni jó játék/jó portolás. Időt energiát fordítottak rá és meg volt az eredménye. Sajnos volt pár évig divat hülyének nézni a vásárlokat, és több energiát fektettek a Trailerba hogy többnek látszon, mint a valós játék.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Egy szóval sem mondtam hogy oké a 100€ / játék ár. Elvből nem veszek se DLC-t, se Season Passt. Túl sok balhé volt az elején a DLC/SP körül hogy elhiggyek bármit is a fejlesztőnek/kiadónak. És az Ubi is a Division 2 kapcsán ismét alkotott a SP fronton.

A marketing meg mindenhol így működik, a filmiparban is (trailerben olyan jelent ami nincs a végleges filmben, újrahasznosított jelenetek egész estés filmekben, stb...), nincs új a nap alatt.

Továbbá szíved joga 1-2 évvel megjelenés után megvenni játékokat, de ha multizni akarsz akkorra nem nagyon lesz játékostárs...így vagy bevállalod a butított grafikát, vagy azt hogy lesz egy használhatatlan multis címed valamelyik store-odban.

GTA5-t meg remek példa, de nekem személy szerint van benne 40 órám kb és annyi volt. És azt se feledjük el hogy konzol után jött PC-re is, ami azért picivel kevesebb meló lehetett, mint nulláról egy új játékot készíteni, hatalmas elvárásoknak megfelelve. Árban meg ugyanott volt, mint a két évvel korábbi konzolos ár...érdekes, itt nem lett beírva hogy extra profit. Jó játék a GTA5, de ennyire nem.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Palanova: És a season pass meg mindig jobb rendszer volt mint a mostani kosztumizaciokon alapulo hulyesegek. A BF V mar kijott egy ideje, de idaig a beharangozott ingyenes kontentekbol megvalosult 2 db map, meg vagy 20 tonna kosztumizacio, amiknek a nagyresze nem is korhű, csak a kisgyerekeket hozza lazba maximum, de ez meg a kisebbik gond, a nagyobbik az, hogy a sok kosztumizacio miatt mindig keletkezik egy-ket bug, ami miatt ki crashel a jatek, de volt olyan az uj frissites ota, hogy a komplett rendszer osszeomlott a BF V-tol. Ment is a torles... Es ezert a jatekert elkernek 15 ezret, ugy hogy konkretan elvezhetetlen mar.
0
0
0
0
no avatar
@CuRi: Nem vagyok benne biztos hogy a Season pass jobb, mint a kozmetikai cuccolás. Egyiket sem veszem, de amíg csak kozmetikai kiegészítéseket adnak és nem ingame előnyöket addig lehet örülni. Korhűség meg, van akinek fontos, van akinek nem, usere válogatja, de erre is ki lett már találva, hogy a basic skineket mutassa csak az adott játék, a spéciket ne és kész (World of Warships anime meg scifi skineket ki lehet kapcsolni, ha valakinek a szemét cs*szteti a rikító lila tetoválásos Kongo, vagy a full scifis Yamato).

De a skinek terén is el tudnak menni a málnásba a készítők.

Véleményem szerint a régebbi küldetéslemez "rendszer" volt az ami jó megoldásnak bizonyult. 1-másfél évvel az alapjáték után jött ki, volt benne történetfolytatás (6-10 óra plusz játékidő), némelyik egészen hosszú kampányt is kapott, plusz multi pályákat, skineket, új egységek, új ellenfelek.
persze abban is voltak borzalmasan összerakottak, amik tisztán pénzlehúzást jelentettek (Red Alert 1 Counterstrike kieg), és voltak kiemelkedőek is (Supreme Commander Forged Alliance, C&C Generals Zero Hour), melyek már-már standalone státuszt kaptak.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Palanova: En csak a Battlefieldekbol tudok kiindulni. Az 1-nel season pass rendszer volt, es mivel azt megvettek az emberek, volt penz a tovabbi fejlesztesekre(2x annyi tartalom volt benne mint az alapjatekban, es alapjatek is eleve viszonylag tartalmas volt) , jottek az ingyenes tartalmak dögivel, sot egy ido után a season passt is ingyenesse tettek, ergo a jatekosoknak is jobb volt es nekik is nagyobb hasznot hozott. Plusz nem mellekes, hogy maga a jatek is jobban volt optimalizalva, illetve nem crashelt, nem omlott ossze. Ezek utan jott a lootbox botrany, amikor elkezdtek sirni az emberek a season pass rendszer miatt IS. Kitoroltek a koncepciobol a season passt, es bevezettek azt a rendszert ami most az 5-nel van. A propaganda nagyon jol hangzik, hogy imgyenes tartalmak meg blablabla, de ebbol konkretan semmi nem valosul meg. Hetente jonnek az igenytelenebbnel igenytelenebb "kontentek", mar latszik, hogy a fejlesztoknek sincs otlete, 10 map van osszesen, es kb. 20-25 fegyver. Egy masodik vilaghaborus jatekrol beszelunk, ahol a lehetosegek konkretan vegtelenek, azonban a kreativitas es a minoseg mégis hatterbe szorul a profitorientaltsag miatt, es tulajdonképp ezaz ami engem vegkepp felidegesit.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Azért azt se felejtsük el, hogy a fizetés sem ennyi volt 97ben. Úgyhogy mondhatni nem is olyan drágák a mai játékok.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Igen, nem ennyi volt. De lehet értékesebb is volt, mint most. És igen, emiatt lehet hogy arányaiban a mostani 20.000 "olcsóbb", mint az akkori 12.000. De ez másik lapra tartozik.

De ne felejtsük, hogy más volt a világ is, mind a játékok szempontjából, mind technológiai, mind egyéb szempontból. De ez is másik lapra tartozik.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Összességében ma a pénzedért többet kapsz. Ellenben anno az NFS3 után az NFS4 elég nagy pénzlehúzás volt csak.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: EA a rókabőrökkel sikeresen kinyírta az NFS sorozatot, sok más mellett...
0
0
0
0
Doomficko avatar
@Balu_kapitany: Hat azert aruljak ennyiert , mert pl nagyon koltseges egy adott jatek fejlesztese , a ceg vissza kell szerezze azt a penzt amit egy adott jatek fejlesztesebe,marketingjen es az alkalmazottak kifizetesen koltottek(+ hogy meg maga a fejlesztok is kernek annyi penzt nehez es stresszes melo utan ). Nem azt mondom , hogy az osszes jatek a piacon annyit er, amennyit kernek , de ha a ceg szemszogebol nezzuk akkor ertheto ..
0
0
0
0
no avatar
@Balu_kapitany: Több évet dolgoznál egy fullos fejlesztő brigáddal a játékodon, mennyiért adnád? 1000Ft? Egyébként mindent annyiért árulnak amennyiért meg is veszik, nincs az árral probléma az ő szemszögükből, pláne, hogy évről évre sikeresebb xy cím.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Aztán átesnek a ló túloldalára és a sok rókabőr és elbénázott döntések miatt bedől egy-egy IP teljesen. Pl.: Mass Effect, AC, COD, NFS, Tomb Raider, C&C, Anno, Settlers, Might and Magic...
0
0
0
0
enslaved avatar
@Balu_kapitany: Egy olyan gyógyszer fejlesztése, engedélyeztetése, amit te végül megkapsz pár száz vagy ezer forintért annak a költsége dollár milliókra rúg. Így talán már megérted.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Balu_kapitany: Az ár nem irreális szerintem, a probléma ott van, hogy a fejlett országok árait 1:1 ben hozzák át a szegényebb régiókra, ahol az emberek harmad-negyedakkora fizetésekből nem tudják megvenni, vagy épp irreálisan drágának hatnak.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Valamennyi biztos jut nekik is hiszen bulkbe vásárolják meg más régiókból a keyeket.
0
0
0
0
no avatar
Amikor játékot veszek, akkor nem feltétlen az érdekel, hogy mennyit kap a készítő. Ha letorrentezem a játékot akkor nem kapom a Steames bónuszokat, mint például az achievementek, játékidő számláló, trading card stb, és ezek nekem fontosak (bár mondjuk lehet, hogy ezzel csak én vagyok így...). Ezért nem torrentezek játékokat. Nem vagyok a G2A mellett, áltálában Steamről veszek játékokat (G2A-ról nem vettem még életemben semmit), mielőtt még valaki azt hinné, hogy G2A fanboy vagyok.
0
0
0
0
tivike avatar
Ok. Irány az ncode.com! 😃 😜

Komolyra fordítva a szót nem igazán tudom azt elképzelni, hogy semmi sem jut abból a fejlesztőknek. Ha mégis így van akkor attól tartok túl korlátolt a képzelőerőm, mert fel nem foghatom a hogyant.

Saját példából annyit tudok mondani, hogy a frissen megjelenő játékok nem annyival olcsóbbak ezeken az oldalakon, hogy megérje "kockáztatni". Szóval inkább steam-en vásárolom meg. Ha meg már teljes áron veszem akkor akár elő is rendelhetem. Így is szoktam. De kérem mi van mondjuk a régi játékokkal? Tényleg csak hasraütök és kiragadok egy példát! 2010-es AVP. Ez most komolyan fáj valakinek, ha g2a-n veszem meg? Kb steam sale alkalmával még olcsóbb. Elképzeléseim szerint viszont a kulcs kibocsájtásakor még lehetett valami hasznuk a fejlesztőknek. Nem sokat vásároltam ezen az oldalon, de azért a fentieket megtapasztaltam. Lehet tévedek az elméleteimmel, de gyakorlatban szerintem sokan vannak úgy mint én.

Kalóz verzió meg maximum majd epic exkluzívból kell. Jó példa volt erre a nemrég megjelent Sinking City. Lehet az a baj, hogy egy Call of Cthulhu szerű játékot vártam, de nekem nem tetszik. Inkább olyan mint a Vampyr. Szóval meg sem vettem.
0
0
0
0
no avatar
Kérdés:
ha a kód nem megbízható forrásból származik, akkor hogy lehet hogy a kapott játék mégis rendben van? Mit is értenek az alatt hogy a kulcs nem megbízható forrás? jellemzően hivatalso helyről vannak ezek a kulcsok, nem generáltak egy sufniban...szal mégis miért is nem megbízható? hja, mert rajtuk kívül más is profitál.

Nem vagyok a G2A mellett, de ez a kifogás ez számomra gyengére sikerült. Kiadók bőven fitogtatják az erejüket a régiókkal, $=€-val és a többivel...
0
0
0
0
💬 3
bitpork avatar
@Palanova: Ez azért rossz megközelítés mert a G2A esetében 50-100 kulccsal le lehet fedni sok száz játékost. Amikor megunja eladja. Csakhogy a gyártó akkor már nem fog újat értékesíteni rgo felkopik az álla úgy hogy közben a G2A keres az eladáson.
0
0
0
0
no avatar
@bitpork: vagyis a kiadók eddig nem foglalkoztak a kérdéssel, de mikor kiderült, hogy van rá kereslet, egyből nem megbízhatónak ítélik, aham, világos.

más kérdés hogy ha egy kulcsot aktiválok, miért lehet kiolvasni és újraaktiválni...mindegy, nincs jelentősége, csak a kiadók megint idióták..
0
0
0
0
bitpork avatar
@Palanova: Nem is az volt az alapvetés h normálisak a kiadók 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Valaki régebben linkelt egy cikket, hogy a lopott kulcsokkal járó problémát a kiadónak/fejlesztőnek kell kifizetni.
0
0
0
0
carl18x avatar
Azért ez durva mikor a gyártó is ezt mondta, azt nem gondoltam a G2A vásárlás után a szerző egy forintot se kap. Csak tény valóban vannak ott jó árak, hát ha ők mondják oké 😃
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
@carl18x: Sokan nem tudják. Röhögök amikor valaki egy torrentoldalon veri a nyálát, hogy ő nem letölt hanem megveszi az említett oldalról....
0
0
0
0
carl18x avatar
@santakigyo: Hát ez egyéni szociális probléma, nem nagyon foglalkozok ezzel. Igazat megvalva én se tudtam.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@carl18x: Egy biztos a mai világban:Ha valami nagyon olcsóbb mint máshol és persze ugyanaz(ez fontos) akkor az nem legális helyről származik.Igaz ez mindenre minden téren.
0
0
0
0
carl18x avatar
@santakigyo: Hát csak a G2A oldal elég sok emberi ismeri, is pár youtubet is reklámozta. Én idáig azt hittem teljesen legális, és hogy valahonan szerzik az akciós kódokat. Esetleg a hirdetésekből tartják fent az oldalt stb.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció