Érkeznek a 20 TB-os fogyasztói HDD-k a Seagate-től

Szerző: xoki | 2021. July 27. | hír | 23 hozzászólás

A befektetőknek tartott pénzügyi jelentés során megerősítette a cég, hogy hamarosan akár 20 TB-os Seagate HDD-t is beszerezhetnek majd a fogyasztók.

Több ilyen HDD is megjelenik majd az év második felében, amelyek a PMR (perpendicular magnetic recording - merőleges adatrögzítés) és SMR (shingled magnetic recording - átlapolt mágneses adatrögzítés) technológiákon fognak alapulni.

A Seagate vezérigazgatója, Dave Mosley elmondta, hogy terveik szerint az év második felében elkezdik leszállítani a 20 TB-os PMR meghajtókat. Eddig csak a cég néhány partnere juthatott hozzá a 20 TB-os HDD-khez, amelyek még a kevésbé költséghatékony HAMR technológián alapulnak.

Mindenképpen jó hír, hogy hamarosan mindenki számára hozzáférhetők lesznek az ilyen kapacitású termékeik is. Mellesleg a vásárlók lehetőséget kapnak jobb értékkel bíró, TB SMR meghajtók kiválasztására is, hogy azok jobban megfeleljenek az adott célra.

A Seagate új HDD-iről valószínűleg többet hallunk majd a várható megjelenésükhöz közelebb kerülve.

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Blazeforone avatar
minek 20 terrabite???szerintem túlzás
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Blazeforone: Sok gyerekpornó 🤔
0
3
0
0
Booker avatar
@Blazeforone: jó az ha van. ha elérhető áron lesz veszek is egyet
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Blazeforone: Vannak olyan területek, ahová igenis kell a tárhely...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Blazeforone: Van olyan felhasználási terület, aminek itt sokan haszonélvezői vagytok, (grafika, játék és filmgyártás) ahova 5-6 ekkora tároló RAIDelve is kevés.
Természetesen nem az átlag végfelhasználó véges tárcájához van kötve egy nagyteljesítményű, amúgy veszteséges gyártási technológiájú, rezgéscsillapított, többmeghajtós rendszerben való használatra tervezett HDD, nagyjából 350-500 ezres átlagáron.

Neked túlzás, nekem valószínüleg továbbra is kevés 😆
1
0
0
0
Blazeforone avatar
@AMDMonsteR: oké nem azé mondtam
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nálam eddig 2 db USB 3-as, 6 TB-s Seagate külső HDD a sereghajtó, de majd akkor ebből a 20 TB-os kiadásból is rendelek 2 db-t, az új GoPro kamerámmal már úgy is 4 + 5K felvételeket készítek, kell a hely na. :D
0
0
0
0
no avatar
És a kripto miatt ez sem lesz kapható, vagy ha igen, horror áron.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Kapni amúgy ilyen 16-24TB-s merevlemezeket most is lehet, csak éppenséggel az ára is ott van, na meg nyílván adatközpontokba való darabok.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Mikor kijott a COD1 azt hiszem 2 cd-s volt. 1,4GB talán . Az akkori HDD-m 80gb tehát ráfért kb 55* a mostani COD-ok pl WZ 150gb és 1tb a HDD-m ami azt jelenti kb 6* férne rá tehát van hova fejlődni. 😜
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Legendrush27: Az első Unreal Tournament és a Sin, vagy például az Ultima IX, ezek mind mind 300 - 500 MB tárhelyet foglaltak teljes telepítés mellet, ami ugye a töltésidőket is meggyorsította. Akkoriban egy 4,3 GB -os vinyó (ATA66) volt a gépemben... . Egy teljes telepítés simán beletelt fél órába. Ma 400MB telepítése egy pillanat, a letöltése pedig sokszor gyorsabb, mint a telepítés. Ami érdekes az inkább az, hogy annak idején volt ideje az embereknek várni és szelektálni, ma nincsen.
0
0
0
0
no avatar
@xCube:
annak idején volt ideje az embereknek várni és szelektálni, ma nincsen.
- felgyorsult a világ. Annak idején egy játékékkal hónapokig elvoltál mert nem volt az a dömping mint ma. Igaz akkoriban jobban meg is fontoltad mire ment el költöteted el a játékkeretet. Ma meg steam vásár, egs vásár, humble choice, tucat indie játék kb fillérekért, régi nagy címek párszázért, bezsákoljuk őket hogy hát na, legyen csak meg, ha már 20 évvel ezelőtt rongyosra játszottam a cd-t akkor ennyit megérdemel, meg különben is 5-10 € nem összeg ekkora címekért.

És akkoriban egy letöltésért egész éjszaka otthagytuk a gépet hogy örültünk ha lejött az a párszáz mega az ftp-ről, ma meg eh majdnem 1 óra egy játékletöltés (50+ GB-ok), menjenek a p*ba, sz*r a netem, nincs nekem időm erre a f*szágra...
0
0
0
0
xCube avatar
@Palanova: Egyszer kiszámoltam, hogy nagyjából mennyi idő kellene ahhoz, hogy végigtoljam az összes digitális könyvtáramat és a fizikai adathordozón lévő játékaimat is. Ha most mennék nyugdíjba akkor sem lenne elég időm rá, hacsak nem csöveken keresztül táplálnának és elég lenne négy - öt óra alvás naponta. Ha csak a fizikailag létező játékaimat nézem, akkor nyugdíjazás után még érdemes lenne legalább húsz évet élnem a korábban vázolt létfenntartás mellett 😂 .

De visszatérve a témára, alapvetően nem szeretem a kijelentést, miszerint "a világ felgyorsult", mert ma is lehet nyugodtan és lassan élni, de vitathatatlan, hogy mindenhol azt sulykolják, hogy ma kell élni, legyen szó munkáltatóról, médiáról, bármiről, így nehéz ellenállni. Pedig sokszor lenne okosabb "a kevesebb több" meglátást alkalmazni, mert úgy az élvezeti faktor is másabb. A média szerepe a legnagyobb ebben a hype -ban, és igazság szerint nagyon sok ember nem alkalmas erre a tempóra, de mégis megpróbál alkalmazkodni, ami csak frusztrációt szül.
0
0
0
0
no avatar
@xCube:
nyugdíjazás után még érdemes lenne legalább húsz évet élnem
- ennek kellene a defaultnak lenni, nem a nyugdíjba vonulás után 1-3 hónappal feldobni a pacskert.

Itt nem arra utaltam hogy gyorsabban kell élni és fogyasztani kell. Nem tudsz máshogy szerintem. Már nincs az hogy egy adott cím akár 1 hónapig is beszédtéma - kivétel persze az örökzöldek: gta v, fortnite, witcher3 és pár más cím - de az újabbak közül alig van ami megjelenés után 1-3 hónappal ne tűnne el. Hiába szeretnéd élvezni egy multival megáldott cím single részét is, bejárni a pályákat, easter eggeket keresni, kiismerni az egészet ami nem kevés idő, hogy majd utána a multit megnézed, közben a multi rész fellángol, nyomja a nép majd 1 hónap múlva megy máshová, és mire odajutnál hogy multi addigra kihalt az egész vagy hogy a single résznél már nem spoilerezed el a sztorit mert aki akarta már végigtolta, nincs kivel beszélned róla mert mindenhol kipörgött már a téma, mindenki ment a következő címre. És ez most hónapok alatt zajlik, nem évek alatt mint 2000 környékén. Akkoriban pl egy rts 1-3 évig is kibírta, nem beszélve az akkor már két éves starcraftról ami még évekkel később is pörgött - de az betudható az örökzöldségének.
YT és más források is ezt gyors iramot erőltetik: már prealfában végigtolják a címeket és mire megjelenne a halandó számára is, nincs már aki foglalkozzon vele - elvétve egy-két fanatikust, mert mennek a következőre különben lemaradnak a nézettségi versenyben. Rohannak mintha nem lenne holnap. És persze közben elspoilereznek mindent mert abból jön a kattintás...és ott maradnak a megkezdett félinfókkal teletűzdelt videók, amik jó eséllyel nem segítenek senkinek aki a teljes játékhoz hozzájut mert addigra az adott cím már máshogy működik. Jó példa volt erre a Subnautica Below Zero. Béta elején tucat videó készült, majd mentek tovább, a játék közben húzódott, fejlesztés közben talán ha egy marék emberke promózta csak, hogy hogy halad a játék, majd a megjelenés előtti utolsó patchel megint fellángolt, nyomatták a sztori spoilert ezerrel, majd mire két hónappal később megjelent már ismét alig foglalkozott vele valaki az akkori tényleges vevőkön kívül, és csak az nem tudta a sztorit aki tudatosan kerülte a spoilereket...mindenki másnak az arcába tolta kéretlenül a yt.

Cikkhez pedig: lehet a 4k-s filmek és 200GB-s sorozatok korában nem lesz ez rossz megoldás, feltéve ha az egyik kripto rá nem száll erre a piacra is...
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Végre... Ez legalább nekem jó hír XD
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
20TB lemez már szép méret, nekem elférne rajta talán a játékaim nagy része,
cska időm nem lenne végig menni rajtuk... 😆
1
2
0
0
💬 7
no avatar
@wgeorge85: GTA V, RDR 2, Vallhala, Max Payne, Tomb Raider, Dirt, Forza Horizon, Outlast, Call of Duty, Saints Row, Sniper Elite, FIFA, Need for Speed, Doom , Sims, Metro , Serious Sam, Crysis , Counter Strike, Valorant , Apex , Fall Guys , Cyberpunk, Witcher , Battlefield
1
0
0
0
wgeorge85 avatar
@ELERY: Szép lista, tudnám is folytatni, de kb. végtelen a történet.
Meg az is kb. 300ezer forint lesz minimum...
Pl. Aqua-n a 18TB-os WD Purple 284ezer forint jelenleg. 🙁
Meg türelem is kell a karbartartásához, ez már másik szint...
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
@ELERY: +1, Tomb Raider részemről kiemelkedő, örökzöld, többször újrajátszható cím.
És remélhetőleg van jövője...
0
0
0
0
Thomaz avatar
@wgeorge85: Ilyen kéne ssd-ből viszont nem 600 ezer forint mellett
0
0
0
0
zsanklodvandam avatar
@Thomaz: Csak a chip hiánnyal kezdjenek valamit, már az is haladás lenne...
0
0
0
0
19ati93 avatar
@zsanklodvandam: az se holnap fog javulni :x
0
0
0
0
zsanklodvandam avatar
@19ati93: persze, hogy nem... ZF-nél dolgozom, automata sebességváltót gyártunk és konrétan meg nem tudom mondani, hogy mennyit álltunk már a chip hiány miatt... ha egy váltó ennyire megérzi a chip hiányt akkor pl egy ssd vagy vga... R.I.P.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció