Epic Store: több mint három év után megérkeztek a felhasználói értékelések

Szerző: xoki | 2022. június 23. | hír | 28 hozzászólás

Az Epic Games minden tőle telhetőt megtesz, hogy a Steam valódi konkurenciájaként tekintsünk az Epic Games Store-ra. Ugyebár szinte lehetetlen, hogy belátható időn belül lekörözzék vagy beérjék a Valve platformjának népszerűségét, de törekvésük mindenképpen dicséretes.

Az Epic Games folyamatosan fejleszti az áruházát, bár a felhasználók nagy része úgy véli, túl lassú ütemben fejlődnek. A bevásárlókocsi és a kívánságlista is aránylag sokára lett készen, miközben a felhasználói értékelésekre, illetve közvélemény-kutatásokra több mint három évet kellett várni.

Az Epic egy hivatalos blogbejegyzésben jelentette be az újdonságokat, melyeket elég érdekes módon implementáltak. A cél az, hogy a játékosok közvetlen visszajelzéseket hagyhassanak a közösség számára. A válaszok az áruház termékoldalait színesítik majd játékokkal és alkalmazásokkal kapcsolatos információkkal.

A felhasználók 1-5 csillaggal értékelhetik majd a játékokat. Erre manuálisan nem lesz mód, hanem 2 óra játékidőt követően az áruház véletlenszerűen fogja felkínálni ezt a lehetőséget, ahogy a különböző szavazásokra is ily módon fog sor kerülni. A review bombing elkerülése végett döntöttek az említett módszer mellett.

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gyuri85 avatar
A launcher több szempontból is rossz, fűtőértéke volt a procira, mostanában meg
lassan tölt be sokaknál, és sok minden még benne sincs, mint a Steam-nél, stb...
1
0
0
0
tamas98765 avatar
Az ember meg se mondaná hogy ezek rakták össze az unreal engint...
Egy szaros játékvásárlástól felmegy nálam a pumpa(náluk)
Ingyen játékot meg nem tudok behúzni mivel 2 pc csatlakozik fel ugyan azon az interneten nekem azt irja hogy várjak 24 órát mert naponta nem húzhatok be ingyenes játékot.
Fos az egész launcher
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ez legyen a legkevesebb,hogy nem volt benne.A kutyát nem érdekli amúgy.
0
0
0
0
P a i n avatar
Wáó micsoda ápdét, megy is a like!

https://i.imgur.com/lBhew5A.jpg
0
2
0
0
Belchior10 avatar
Pár évtized és utolérik a Steamet. 😁
0
0
0
0
Bayonetta avatar
Chat az még mindig nincs xD
1
0
0
0
💬 4
sickboybzz avatar
@Bayonetta: Maradjon is így, ez nem fészbúk.
0
2
0
0
Bayonetta avatar
@sickboybzz: Ahogy a Steam,Battle.NET,Origin,Ubisoft Connect sem, mégis jó hogy van chat.
Másfelől miért lenne baj ha lenne ? nem kötelező használni attól hogy van.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@Bayonetta: Ez igaz, de ha lesz chat, nem csak az lesz, akkor jön vele sok más is. Nekem a steam már túl sok, nálam az már a felhasználói élmény rovására megy, akkor már inkább legyen fapados.
0
1
0
0
SotetAlak avatar
@sickboybzz:
Nekem a steam már túl sok, nálam az már a felhasználói élmény rovására megy, akkor már inkább legyen fapados.

Nem kell minden jöttmentet visszajelölni, és senki sem zaklat chatben. 😅
0
0
0
0
no avatar
örüljünk hogy egyáltalán osztogatnak ilyen jó játékokat ingyen...
1
0
0
2
💬 15
X9K338DA avatar
@kovb677: Közvetve csak ártanak vele a piacnak és a fogyasztónak (neked).
0
0
0
1
no avatar
@X9K338DA: mivel ártanak? ingyen játék jol jön és minden platform szokott osztogatni,ubi,origin(ea),steam, rockstargames, stb
0
0
0
0
P a i n avatar
@kovb677: Az Origin-t (EA) felesleges volt említeni, egy jó ideje csak ugyan azokat a játékokat adták (ha jól emlékszek akkor ez a "jólelkűség" meg is szűnt)
0
0
0
0
no avatar
@P a i n: igen adtak sims4 -et régebben meg volt amazon prime-val a battlefield 4 talán
0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: Lvl 1-es tudás, hogy a fogyasztóknak a konkurencia lyó. A monopólium és kartelezés rósz.
1
1
0
2
X9K338DA avatar
@Doctor0710: Lvl 100-as pedig, hogy a fogyasztói szabadság korlátozása rossz, például exkluzív tartalommal kényszeríteni a fogyasztót a platformodra a szolgáltatás minősége helyett. Az Epic nem a szolgáltatás minőségével versenyez. A Steam az Epic nélkül sincs monopol helyzetben, az Epic pedig nem a szolgáltatás minőségén keresztül versenyez, hanem mézesmadzagokkal (ingyen játék) és játékok kivásárlásával. Emlékezzünk vissza a Metro Exodus esetre például, amikor hosszú ideig előrendelhető volt Steamen, sokan ott akarták megvenni, aztán besasszézott az Epic és egy éves exkluzivitást vásárolt. És messze nem ez az egyetlen eset.

Ezen kívül mit is ajánl az Epic Store, ami jobb, mint a konkurencia? A GoG ajánl egy klienst, ami összefogja az összes többi játékterjesztő platformot egy felületre a TE kényelmed érdekében és a náluk megvásárolható játékok DRM mentesek és nem kötöttek online autentikációhoz. A Steam szolgáltat hardvert (steam deck, kontroller), folyamatosan kísérletezik, elérhetővé teszi a szolgáltatását más operációs rendszerekre is, aktívan támogatja azokra a fejlesztést (SteamOS, Proton) és az övék a legrobosztusaabb congent delivery system, gyakorlatilag egy párhuzamos internet az internet mellett. És az Epic? Fél évtized után még alapfunkciók sincsenek kész.
0
0
1
0
no avatar
@X9K338DA: Az érveid alapján Steam és társai akkor nem lennének monopol helyzetben, ha az ő általuk kínált összes tartalom is elérhető lenne minden más platformon. Fel tudtál hozni egy témát az Epic exkluzivitására (valóban van ezen kívül még jópár, bár az első nagyobb botrányok óta sokkal többre őszintén nem emlékszem, de ha van idei vagy tavalyi példa, azt szivesen várom), miközben számtalan olyan tartalom van akár Steam-en, akár EA Access-en akár UPlay-en, amik nem elérhetők egymás között. Az ingyen játék mÉzesMaDZaG érvvel végképp nem értem miért a fogyasztók sanyargatását akarod bizonyítani, ahogy az eredeti kommentben fogalmaztál.

Epic store "speciális" kínálata az egyik legfejlettebb játékmotor fejlesztése és ingyenes forgalmazása, ultra pontos photogrammetriás módszerek kidolgozása és a platform ingyenes forgalmazása, és az ezeket felhasználó fejlesztők "jutalmazása" kissebb bevételi díjazásokkal. Emellett az alapvető bevételi díjazások is lényegesen kisebbek, mint a konkurens store-okon. Bár ez a kettő a fogyasztókat közvetlen nem segíti, az alap ötlet a termékek olcsóbb forgalmazását tehette volna lehetővé. Ezt a fejlesztők egyértelműen nem használják ki, ezt ellensúlyozzák az ingyenes játékokkal és rendszeres kupon kódokkal.

Alapfunkciókban egy részt egyetértek, valóban eddig nem volt lehetőség a felhasználók általi pontozásra, de ezzel a Steamen is rendszeresen visszaélnek, és őszintén a sok "amogus" review nem sokat segít az átlag halandónak. A kosár hiányával szoktak még dobálózni, de azt is kétlem, hogy az átlag felhasználó napi szinten egyszerre több játékot akar vásárolni úgy, hogy ne lenne képes napi több tranzakcióra.
0
0
0
1
X9K338DA avatar
@Doctor0710: A Steam és a GoG nem is erőszakol ki exkluzivitást 3rd party címekre, megjelenhetnek egy időben akármelyik rivális store-ban. A CD Projekt még a saját játékait sem teszi GoG exkluzívvá. Ami az Ubi és EA helyzetét illeti, ők a saját ip-jeiket teszik exkluzívvá. Bár az EA is ~10 év után visszament Steamre (is). Az ingyen játékosztás pedig szimplán nem a fogyasztók hosszútávú érdekeit szolgálja.

Az Unreal Engine NEM ingyenes, csak addig, amíg nem keresel vele pénzt. Ilyen modellben pedig NEM az egyetlen ingyenes játékmotor, fejlesztettek ez előtt is és fejlesztenék enélkül is. Az, hogy az EGS olcsóbb a fejlesztők számára az is csak azért igaz, mert a motorház alatt is jóval kevesebbet tud (így az infrastruktúra fenntartása is olcsóbb), mint a riválisoknál.

Ha frissebb exkluzivitás kell, ott van kapásból a Vampire: The Masquerade – Swansong. Egy hónapja jelent meg. A Sifu, ami februárban, vagy a Saints Row reboot, ami majd csak augusztusban fog. Elég újak? Azért a Metro kerül elő leggyakrabban, mert az volt a legpofátlanabb. Már előrendelhető volt Steamen, amikor hetekkel a megjelenés előtt besasszézott az Epic. Ha nem rendeltél elő, mert manapság már a bejáratott stúdiókban sem lehet megbízni, akkor meg voltál bäszva.

Az meg, hogy neked alapfunkciók nem hiányoznak vagy néha nem úgy használják, ahogy szerinted kellene, ezek még sokak számára fontos, évekig vagy a mai napig hiányzó funkciók.
3
0
0
0
tamas98765 avatar
@X9K338DA: SZerintem hozzácsaphatod még a Borderlands 3-at és a Wonderlands-ot is ha már pofátlan exkluzivitás
1
0
0
0
Bayonetta avatar
@kovb677: Szerintem meg egy alap funkció lenne egy launcherben 4 év után
0
0
0
0
hekli96 avatar
@kovb677: A másik, hogy nem mindenkit érdekel az ingyen játék, általában nem hű de új játékokat osztogatnak amiket még sokan nem vettek meg. Ingyen adnak egy 3-10 éves játékot akkor az vagy nem érdekel és azért nincs meg vagy már megvan.

Értem azt, hogy van akinek jól jön az ingyen játék de a szememben sokkal ellenszevesebbek az exclusive vásárlásokkal és a alap funkciókat mellőző platformmal, mint amennyire "jófejek" az ingyen játék osztogatással.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@hekli96: " alap funkciókat mellőző platformmal,"

Ha fosbúkozni akarok, akkor a fosbúkra megyek meg iwiwre, de nem akarok.
Ha játszani akarok, akkor főleg nem fosbúkozni akarok, a steam meg lassan rákényszerít erre. Ezek nem aalpfunkciók, már rég átestek a ló túlsó oldalára, inkább legyen kőkorszaki az epic, mint egy steamutánzat.
0
1
0
0
hekli96 avatar
@sickboybzz: Mire gondolsz XD
Mi az a funkció ami egy hangyaf@sznyit is hasonlít a facebookra?
A chat?
Az értékelések? (na jó ez összehasonlítható a kommentekkel)
Esetleg a workshop?

Vagy a 2 év után epicen is megvalósított kosár. 🤣

Amúgymeg ez mind opcionális a steamen ha nem akarsz értékelés olvasni nem olvasol. Nem olyan mint a face ami arról szól amiről, a steam attól függetlenül egy játék platform/áruház.
0
0
0
0
sickboybzz avatar
@hekli96: A barátrendszer gyakorlatilag gamer fész.
Az értékelés az pont jó lenne, igaz szelektálni kell a vélemények között. A likeolós, díjazós reakcióknak semmi értelme. Ha valaki manapság negatívat mer írni valamiről, rögtön lehúzzák, így nem jelenik meg a véleménye. Ez az epices csillagozás jobbnak tűnik.
Workshop zintén jó lenne, de azt is szétbarmolták kommentfelhővel és sokszor a moddbről, nexusról töltött modok stabilabbak.
A játékkártyákat rühellem a legjobban, ha achievement is párosul hozzá, szerencsére ehhez ritkán van pofájuk.
Rühellek letörölni nem 100%-os játékot, sajnos nálam ez kényszeres, végigszenvedem a legnehezebb achievementeket is. A baj ott jön be, ha van multis achievement, mert nem szeretek multizni, régebbi játéknál pedig nem is nagy élmény 10 übertapasztalt játékossal játszani. Mennyivel egyszerűbb az epicen: nincs achievement, így nem is zavar.
0
2
0
0
no avatar
@sickboybzz:
A barátrendszer gyakorlatilag gamer fész.
Még szerencse hogy már a facebook előtt is létezett. Miért akarna bárki is a facebookra járni egymást hívni erre-arra és beszélgetni játék közben? Ennyi erővel a játékokat is szedjük le az üzlet részéből, elvégre ott a candy crush facebookon.
0
0
0
0
Twist avatar
Azért ezt nagyon kemény munka lehetett lefejleszteni 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció