Egy erotikus sci-fi játék is szerepel a Steam eladási toplistáján

Szerző: Pafry | 2021. April 05. | hír | 18 hozzászólás

A szóban forgó játék a Subverse névre hallgat, és sokaknak onnan lehet ismerős, hogy a Kickstarter valaha volt egyik legsikeresebb kampányát tudhatta magáénak még 2019-ben, amikor is a készítők nem kevesebb mint 2 millió dollárt gyűjtöttek össze a címre. Március 26-án pedig ugyan korai hozzáférés keretein belül, de megjelent a játék a Steamen.

Itt aztán alig fél hét alatt már be is került a top 100 játék közé az eladási listán, csúcsidőben pedig egyszerre több mint 25 ezer ember nyúzta, ami egy ilyen stílusú játék esetében kiemelkedőnek számít. A PC Gamer munkatársának beszámolója alapján a játék a sikerét annak köszönheti, hogy egyszerűen meglepő módon igényes a hasonszőrű társaihoz képest.

Egy űrben játszódó sztorit kell magunk elé képzelni, egy űrjhajót irányítunk, melynek fedélzetén sok dekoratív hölgy és egy igazi férfias kapitány tevékenykedik, akikkel aztán a játék alap akciói mellett egyéb akciókba keveredhetünk.

A játék ezeken a jeleneteken felül kapott rendes átvezetőket, egész igényesnek mondható szinkronmunkával, ami ismét csak meglepetés a műfajban. Szóval van a játékban valamennyi potenciál, Steamen jelenleg 24,99 euróért lehet beszerezni.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
csúcsidőben pedig egyszerre több mint 25 ezer ember nyúzta

https://media.giphy.com/media/3o7abGCmpdH7JoZGSc/giphy.gif
0
0
0
0
💬 8
Apor avatar
@LordSzalko:
A PC Gamer munkatársának beszámolója alapján a játék a sikerét annak köszönheti, hogy egyszerűen meglepő módon igényes a hasonszőrű társaihoz képest.


https://2.bp.blogspot.com/-xlfykMaKI5c/VLqA8twOo5I/AAAAAAAAK40/R9RPO1TqBHY/s1600/hmv814.jpg
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Pont ezt hozta fel az egyik reviewban az egyik player: a többi termékhez képest egyszerű mint a faék, sőt sokkal kevesebb, mint lehetne...csal a pc gamer munkatárs vagy benézte, vagy nem ez a szakterülete...
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: A körökre osztott stratégia rész a "selling point".
😃

Na jó nem. Az űrhajós repkedős rész.
😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Nyilvánvalóan nem, de sajnos az elvárt ME tálalást is alulteljesítette.
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Inkább a befektetők voltak kicsit csalódottak, de összességében még így is többet nyújt a játék, mint amit én képzeltem róla. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Nem csak a befektetők. Kb 2 éve kezdtek kalapozni hogy egy ME paródia lesz. Összejött nekik 2m $.

Ehhez képest lett ez az 5 óra EA verzió.
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Végülis...a Star Citizen-be többet öltek.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Egy közös van a két játékban: jelenleg egyik sincs kész.
0
0
0
0
Apor avatar
Egyéb gémpléjt senki nem mer kitenni róla. Ilyen ez a popszakma. 😆

SLUT MODE ON
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Apor: Meglepő módon a gameplay egy shootemup vagy körökre osztott taktikai lövölde. Szex egy esetben kötelező: új csapattag felvételekor ha az nő. Amúgy teljesen opcionális, hogy két küldetés között szexelsz egyet vagy sem, nincs játékmenetet befolyásoló tényezője.

Itt egy space combat:


Itt egy ground combat:


Itt meg a teljes EA végigjátszás:
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Megvan az a rész a Family Guy-ból, mikor először mutatják meg Kegmájörnek az erotikus tartalmat a neten? Aztán napok múlva kerül elő? 😆 😆 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@ichigo23619: Az az!!!
😆
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Apor: mondjuk amúgy egy early access hez képest nem rossz azzal az 5órás játékidejével 25eur ért.
némelyik űrharc ütögeti a souls széria nehézséget de hozzálehet szokni, egy nehézség választót igazán dobhattak volna bele.
a 2019 es cod mw-t toltam ki 6 óra hossza alatt.
a cod wwii-t meg 8óra alatt kb.
és azok kész játékok nem ea-k és amikor bejöttek elég szép árban is voltak ha nem cd kulcsként vette az ember hrkgame ről vagy akárhonnan.
most gondoljunk csak bele mennyire kifogják egészíteni a sztorit meg mindent pár év alatt.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Két űrharc volt ami nehéz (űrállomás védés és a fejvadász) a többi szerintem kifejezetten könnyű volt (megfelelő másodlagos fegyverválasztással persze).

És nem értek egyet azzal hogy 25€-ért 5 óra megfelelő. Látszik hogy mi minden fog még bekerülni (több kvadráns - azokon belül 10-20+ naprendszer), látszik hogy az alapok már készen vannak (harc, csevej, belső tér kész, ott vannak a fejlesztések helyei), már csak a sztori és az átvezetők vannak hátra, így 2 év után ez az 5 óra még ha polírozott is és hibamentes, édeskevés.

Két dolgot tehettek volna:
- Egy free demo, mondjuk az első 3-5 naprendszerrel és annyi.
- EA verzió 25€-ért, de min 10-12 óra sztori legyen benne

Ehelyett a kettő közé benyomták és nekem személy szerint szarul esett, hogy a fejvadászt lenyomtam és menü....ok most már belepatcheltek egy EA vége küldetést/feliratot, de amilyen nagyon lendületesen indult, úgy vágott pofán hirtelen lezárás.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Palanova: akkor én most mit mondjak mikor megvettem a cod modern warfare-t megjelenéskor és kidobtam 40eurót az ablakon egy 6órás kampányért utána meg fogtam a fejem hogy miért nem a final fantasy 12 felújítottját vettem meg a codot meg inkább lekaptam volna a virágboltból.
még mindig istenesebb a 25euró 5óráért így hogy ez még csak early access, tehát idővel mire megcsinálják a végleges verziót lehet meglesz még 40órás játékidő is több befejezéssel és aki nem early ként vette annak meg tuti dupla áras lesz majd.
no offense.
0
0
0
0
no avatar
Potenciál és idő bőven lenne, ha kész lenne, de nincs kész. Az alapok jók, és látható mennyi idő lenne még benne (40+ óra simán)...ha benne lenne a többi tartalom is.
De.
Jelenleg kb 5 óra játékidő van benne, ami EA állapot ide vagy oda, kevés 25€-ért, pláne hogy 2+ éve készül már.

A sztori amúgy rendben van, ez az első 5 óra tényleg lebilincselő, és bár 18+ os, nem alpári. A karakterek beszólásai rendben vannak, a párbeszédek nagyon is viccesek, és egy pillanatig sem lehet komolyan venni.

Összességében egy vegyes stílusú játék ami kimondottan a Mass Effect 3 blamáját (piros-zöld-kék befejezés) parodizálja ki még jobban.



A párbeszédek randiszimulátorokhoz hasonlatosak, a hajón belüli navigáció nekem a Starcraft 2 küldetések közötti belső tereket juttatta eszembe, a galaxisban barangolás a Mass Effect 3 -ból van másolva, az űrharc a kis vadásszal egy shoot em up -asteroids keverék, a felszíni harcok pedig egy fallaout féle körökre osztott izometrikus taktikai lövölde. Szóval igaz mindenki mindenkivel mindenhonnan összeszedett, de jól vegyített játék.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció