Cyberpunk 2077: 8 millió előrendelő, 1 millió egyidejű játékos

Szerző: xoki | 2020. December 11. | hír | 50 hozzászólás

Végre megjelent a Cyberpunk 2077, amely nem meglepő módon hatalmas siker lett, a CD Projekt Red pedig megosztott velünk néhány érdekességet ezzel kapcsolatban.

Kiderült, hogy a játékot 8 millióan rendelték elő, amelyből 4,72 millióan PC-re, 3,28 millióan pedig konzolra vásárolták meg. Egyelőre nem tudni, hogy ezenfelül mennyien szerezték még be a megjelenést követő néhány órában, tehát valószínűleg ennél is sokkal több példány talált már gazdára.

Az eladások mellett a Cyberpunk 2077 érte el az eddigi legmagasabb egyidejű játékost egy egyjátékos cím esetében a Steamen. A rajtkor egyszerre 1 millióan vágtak bele a kalandba, ezzel lekörözve a korábbi rekordtartót, a Fallout 4-et. Értelemszerűen ebben a számban nincs benne a GOG, az Epic Games Store, a Stadia és a konzolok sem.

Sajnos a Cyberpunk 2077 nem lett hibátlan, és a fejlesztők ígéretével ellentétben néhányan sok hibával találkoztak. Szerencsére ezek legnagyobb része nincs hatással a játékélményre, és a különböző küldetések teljesítésében sem akadályoznak, viszont néhány játékos sajnos ilyen hibákba is belebotlott már. Az elkövetkező hetek során remélhetőleg megérkezik majd a hibajavító patch, amelyen már keményen dolgoznak.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 49
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Koala007 avatar
Hatalmas csalódás volt ez a játék nekem, azonnal visszakértem az árát. Ilyen félkész szutykot kiadni ehhez pofa kell 😂
0
0
0
0
tamas98765 avatar
ryzen 2700 + gtx 1080ti high/ultra beállítás mellett 1080p-ben 60-72 FPS szóval nem rossz.
Harc, sztori hekkelés minden nagyon tetszik 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
sean avatar
@Cliffer: De ha megint elhalasztják akkor kitört volna a 3. világháború. Ezt van mikor túlzásba viszik a hype-ot aztán pofáraesés van megjelenéskor. Egyébként nem rossz a játék de még kell majd egy rakat patch hozzá.
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@sean: Amúgy én ezt nem értem. 5 év alatt elfelejtik az emberek, hogy nem rendelünk elő játékot, ha nem vállaljuk annak a kockázatát, hogy bugos lesz. Annó a Witcher 3-mat előrendeltem és 3-4-szer elhalasztották, mielőtt megjelent, tele volt buggal, akkor nem volt ekkora a hype, de pont a Witcher miatt, mert sokan már a javított verzióval játszottak, egy tökéletes játékot vártak a CDPR-tól. De ez ilyen, már 1.04-nél vagyunk és rengeteget javítottak a játékon, 1-2 hónap és bugmentes lesz. Amúgy még Witcher-nél ott volt az is, hogy a grafikát lebutították a gyenge konzolok miatt, abból is mekkora problémázás volt. A Cyberpunk 2077 legalább úgy néz ki, ahogy reklámozták, sőt talán jobban. Én előrendeltem, számoltam a bugokkal, bár nem nagyon találkoztam velük, és szerintem nagyszerű játék. A gépigényről meg annyit, hogy a Witcher 3 2015-ben a GTX 980 ti-n futott 1920x1080-ban kimaxolva egyedül, az alatt kompromisszumokat kellett kötni. Én egy GTX 960-nal játszottam és 1080p-ben medium-ra kellett venni a játékot a 60 fps-hez, ami annó egy RTX 2060 szintű kártya volt (bár azóta az árazás elszállt, de a lényeg, hogy egy kategória volt).
0
0
0
0
carl18x avatar
8 Millió? 😀 Na akkor ha jól hozzz a konyhára biztos jön belőle második rész 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Base PS4 konzolon förtelem a játék, hálistennek ismerősnél láttam futni, valami undorító az fps és a megjelenés. De ez betudható már a hardvernek amit nyújt az a konzol.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Arthur Morgan: Igen. Viszont ha megnézed, akkor ennél szebb játékok jobban futottak. Ez a cdpr szégyene. Tanuljanak meg rendesen optimalizálni. Ha meg valami ennyire rosszul fut valamin, akkor inkább ki se adják arra. Nem mentség, hogy next-gen játék, 8 évvel ezelőtt kezdték el, sehol sem voltak még akkor az rt kártyák, illetve az újgenes konzolok. Hulladék, nem az ő terepük ez. Ez a játék csak a történet miatt ér némi pénzt. Bár ez sem az ő érdemük. Sajnálom, jöhetnek a fanok es a nagy rajongók😆
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@vajaskifli: Hát haver, én meg úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy nem megy egy 7-8 éves konzolon a játék. A 12 magos Ryzen 9 3900x-emen és az új RTX 3080-omon, minden Ultrán, DLSS-sel, Ray Tracing-gel 75fps-re lockolva 2560x1080-ban tökéletesen fut a játék, nincs frame drop és még bugokkal se találkoztam, ami miatt hőbörögnék össze-vissza.

Azt hozzátenném, hogy 8 éve csak bejelentették a játékot, 4 évet fejlesztették, de mindegy, tudod volt egy Witcher 3 2 kiegészítővel 2016-ig bezárólag.

Teljes válszélességgel a CDPR mellett vagyok. Nem mellesleg 20 órát már belefélceltem a játékba és rohadt jó, mind grafikailag, mind pedig történetvezetés/világépítés tekintetében egyedi. Trollface!
0
0
0
0
no avatar
A játék nem rossz. Égbekiáltó bug-al én nem találkoztam, max apróságokkal.
az egyik ilyen dolog, hogy hiába állítom át magyarra a játékot és hagyom jóvá. Át is áll azzal nincs gond, de minden egyes újraindítás esetén elfelejti és angolul indul a játék. Erre esetleg valaki egy tipp?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@KimiRoland: Láttam én is lebegő npc-ket meg beszéd közben nem mozog száj, de gondolom ezt orvosolják majd..
0
0
0
0
no avatar
Nem akarok nagyon kritikus lenni, de, ennyi halasztas utan meg mindig felkesz a jatek es nagyon sokba kerul a gepigenye(minimalis) pedig undoritoan magas.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@CheekiBreeki3000: És mi van ha tudták nem fog futni régi karikon és mégis azt reklámozták minnél több vevő legyen amit bizonyit az is hogy kiadták ps4 re amikor egyáltalán nem tud vele megbirkózni.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Majd,ha lehet kapni új VGA-t egyszer,akkor végigviszem,a mostanin eléggé játszhatatlan.Meg tán addig kevesebb lesz benne a hiba.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát én benne vagyok a 8 millió előrendelőben és az 1 millió játékosban is.
és a fejlesztők ígéretével ellentétben néhányan sok hibával találkoztak.

Néhányan? Kétszer telepítettem újra és keresgéltem a hibákra megoldást a neten. Hát nem voltam magányos, elég sokan keresgéltek megoldásokat...
Szerencsére ezek legnagyobb része nincs hatással a játékélményre, és a különböző küldetések teljesítésében sem akadályoznak

De a kisebbik része hatással van a játékélményre, például azok, amik a küldetés teljesítését akadályozzák. Persze lehet túlérzékeny vagyok, de nekem nem csak az rontja a játékélményemet, ha elakad a küldetés a hiba miatt, hanem az is, mikor úgy halok meg, hogy a falon keresztül öl meg az ellenség, mert átlóg a keze a falon... Az egymásba lógó NPCk, meg egyéb textúrák legalább viccesek. 😀
0
0
0
0
💬 8
gigazte avatar
@csuz-li:
mikor úgy halok meg, hogy a falon keresztül öl meg az ellenség


Ugye azt tudod, hogy van a játékban mindent átlövő fegyver is? 😂 Jó ez vicc volt, nem kell komolyan venni. 😆

Nekem eddig az volt a legjobb bugom, amikor a prológban az autós üldözésnek vége volt, és nagyjából a hídon a kordonnál kaptam meg az összes damege-t! 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gigazte: Basszus! Tudtam én, hogy egy hibamentes mestermű, csak az én hozzáállásom szar! 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@csuz-li: T1000-es Terminator karja volt, azért folyt át a falon a keze. 😆
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Dehogy! A jatek egy bugos fos, te jol tolod! A jatek egy genyo!😠
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Nem jól tudod! A kifagyások, elakadó küldetések, egymásba lógó textúrák, hibás animációk nem hibák, hanem a játék funkciói. Minden más játékban persze hibák, de itt nem! Így adják át a fejlesztők az érzést a játékosnak, hogy 2077-ben, mikor a technológia mindent behálóz, mennyire ki leszünk neki szolgáltatva. Ez afféle társadalmi szociodráma virtualizáció. 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: Majd a poén kedvéért próbáld ki a tört verziót. Mai világban már simán megeshet, hogy azokkal kevesebb a gond 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Törtel nem volt gondom driver frissités óta csak száj nem mozog beszelgetés közben meg néhány röpködő npc de semmi komoly 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: Ez így nagyon Battlestrike hatású 😊
https://i.ytimg.com/vi/YsAXme-S_dI/sddefault.jpg
0
0
0
0
santakigyo avatar
Tényleg nem akarok senkit megbántani,de aki egy kicsi józan paraszti ésszel gondolt bele a dolgokba az tudta,hogy hibátlan játék nincs.Mint ahogy minden más játék ebbe is van hiba és lesz is.
Most nevetek azokon akik azt szajkózták,hogy nem baj ha halasztanak mert inkább adjanak ki egy tökéletes játékot ,mintsem olyat mint a legtöbb más kiadó.Halasztani halasztottak párat és cserébe még hiba is akad elég szép számmal.
(Azért arra még mindig kíváncsi lennék,hogy pl az év elején,vagy 2-3 halasztással ezelőtt milyen állapotban lehetett a játék...)
Teljesen rendben van a játék,a probléma a kommunikációban volt mert összehordtak mindent a fejlesztők csak épp az igazat nem közölték sose.
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@santakigyo: Egyetértek! Ha nem lett volna nagy hype es a kozonseg nyomasa akkor meg fel evet siman elbirt volna a fejlesztes! Mondjuk a jatek szerintem igy is korrekt, de lehetett volna sokkal jobb rajtja is! De hozzateszem vannak akik nagyon eltulozzak a jatek allapotat!
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Már pontosan nem emlékszem, de a Dying Light 2 is valamikor áprilisban jelent volna meg. Azt is elhalasztották csak megjelenési nélkül és azóta sincs nagyon hír róla.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@GamerGary: Igen tudom, bár azt nem, hogy ezt miért írtad ide. 😀
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Csak egy példaként a másik fajta kommunikációra. Ha ők is dátumot jelölnek meg, lehet hogy ugyan így kellet volna halasztgassanak és sokaknak főnek a feje.
0
0
0
0
no avatar
8 millió előrendelő botránkozik, hogy ilyen szarral még életében nem játszott. 😆
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@vajaskifli: Cáfolom mert én is előrendeltem és patent a játék, szóval 8 mill már biztosan nem lesz 😶
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@LordSzalko: Csatlakozom, viszont hülyéből egyre több amint látom😜

Spoiler!
Kinek nem inge....😂
0
0
0
0
domastus avatar
@Vic04HUN: Csatlakozom én is. Nagyon jó a játék. rx570-nel 1080p-ben átlag 50 fps mediumon. Buggal alig találkozok.
0
0
0
0
gigazte avatar
@domastus: Hajrá, én is a pozitív táborba tartozom, szóval csatlakozom!
0
0
0
0
no avatar
@Vic04HUN: Hát igen, gyűlnek szépen 😆
0
0
0
0
xheynor avatar
@vajaskifli: te miről beszélsz? 😂 hónapokkal ezelőtt előrendeltem steamen és egyáltalán nem bántam meg, a gyűjtői kiadást meg végképp nem bántam meg, az meg már tavaly júniusban elő volt rendelve... nekem nagyon tetszik a játék és a sztori is nagyon jó!

a nyamvadt kis gépemen ryzen 5 1600 + rx 480-ason is nagyon szépen működik full hd és high beállítások mellett 50-60 fps között. 😀
0
0
0
0
PeAdam avatar
Én karácsonykor fogok neki esni, addig csak-csak kipofozzák a bugokat. Néztem videókat és az RX 580-nal már most is egész jól fut medium-high beállításon. Nekem a 45 fps Freesynccel már elegendő lesz, remélem addig javul még a teljesítmény. Egyébként streamekbe belenézve elképesztően jó játéknak néz ki! Remélem nem csalódok!
0
0
0
0
💬 13
Scorn Face avatar
@PeAdam: Karácsonyig simán jó lesz, az ő érdekük is.

Erősen morfondíroztam rajta hogy megvegyem vagy sem, pár közvetítésbe belenéztem, hogy mégis milyen, mert ugyebár annyi hír látott napvilágot a játékkal kapcsolatban, hogy az elképesztő...
De aztán megvettem és holnap neki is ülök, plusz találtam egy normális youtube videót, hogy a 1080Ti mire képes (ugye RT nélkül).
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Nyugi van. Gumi van 😆. És egy jó "vasad" is hozzá 😃.
RT-ét Off-old, mindent csutkára állítassz.

Csak majd ne felejtsd el a legkisebb péniszt beállítani a karakternek. Vagy - a legnagyobbat, és állíts be neki női hangot. 😆 😆 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Tehát csináljak egy menő torzszülöttet? 😃
Parancs értve uram!
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: 😆 😆 csak poén volt, engem soha ne vegyél komolyan, én sem teszem magammal lol 😆
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Apor: Így lehet egy boldog kiegyensúlyozott életet élni. (tapasztalat) 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@zsiroslangos: LOÁL 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Ez egy borzasztó rossz játék, unalmas, vontatott, túlbonyolított, még az RDR2 - ön vagy a Witcher 3 - on is túltesz. Nem is vettem meg mindjárt, kivételesen inkább khmmmm.........de nem is volt fenn sokáig. Megyek is vissza Valhallázni, Fenyxezni, Division 2 - zni. Egy ilyen játékhoz nagyon elvontnak kell lennie egy embernek.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Valhalla sem sokkal jobb, nem kell dicsérni azt sem...
0
0
0
0
enslaved avatar
@botesz: Ennél ezerszer jobb, még ha nem is éri el az Odyssey szintjét, nagy eséllyel ezt nem maxolom ki, meg nem teszek majd bele több mint 400 órát, de azért jó benne harcolni, a fegyverfejlesztésekhez meg lehet venni is alapanyagokat, hogy ne kelljen fél napokat vadászni, nincs erre mindenkinek ideje, meg unalmassá is tud válni egy idő után.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
@enslaved: nem mindenkinek valo ez a game es rdr2 meg a witcher 3al mivolt a gond?amiert nem a te stilusod attol meg nem szar csak siman nemjon be neked 😃
0
0
0
0
no avatar
@deadly_cross: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MentaStrike avatar
Tudod, sok a lore, és olvasni kell, nem hentelni mint a franc, akkor az már nem móka. Van aki ezt, van aki azt szereti
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MentaStrike avatar
Őszintén? Jobb nem tudni, mivel egyesek érdekes mentális világban élnek
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Scorn Face: Vagy úgy állnak hozzá, hogy karácsonyra úgyis megveszi mindenki, szarni rá hogy milyen lesz 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció