Call of Duty: az idei rész ismét tartalmazni fog egyjátékos kampány módot

Szerző: xoki | 2019. February 13. | hír | 26 hozzászólás

Elég sok kritikát kapott a legutóbbi Call of Duty-játék, ugyanis a Black Ops 4 egyjátékos kampány nélkül jelent meg annak érdekében, hogy a fejlesztők több időt szentelhessenek a Blackout nevet viselő battle royale módra.

A játék ennek ellenére mégis sikeres lett, és a Blackout szintén népszerűvé vált. Úgy tűnik, az Activision ettől függetlenül nem fogja minden évben kihagyni az egyjátékos módot, ugyanis kiderült, hogy az idei részben ismét helyet kap majd a kampány is. A 2019-es Call of Duty részt az Infinity Ward készíti. A fejlesztőcsapat legutóbbi játéka, az Infinite Warfare nem teljesített valami jól, de most ismét itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak. A pletykák szerint egy új Modern Warfare vagy a Ghosts folytatásán dolgoznak jelenleg, de egyelőre még semmi sem biztos.

Az Activision pénzügyi beszámolójának ideje alatt a cég elnöke, Rob Kostich elárulta, hogy az idei részben biztosan helyet kap majd az egyjátékos kampány mód is, de ezenkívül új co-op módra is számíthatnak a rajongók.

Call of Duty: Black Ops 4
Call of Duty: Black Ops 4
Call of Duty: Black Ops 4
Megjelenés: 2018. October 12. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Treyarch
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KalmarErik avatar
Szóval tavaly csináltak egy multiplayer fókuszú játékot battle royale meg minden féle móddal csak azért... hogy egy év múlva ismét csináljanak egy másikat.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Szóval ismét kapunk 6 órányi érdektelen lövöldözést unalmas karakterekkel egy szét scriptelt cgi sztoriban, amit aztán 3 nap múlva el is felejtünk? Arra már gondolni sem merek, hogy Modern Warfare vagy Black ops szintű történet következzen, mert az nem fog 😃 Lassan nem is "egyszemélyes kampánynak" inkább "multiplayer tutorial-nak" kellene hívni, mert igazából úgy is az a lényeg, lövöldözz egy kicsit ha akarsz, addig is megtetszenek a fegyverek/mechanika aztán hajrá koma mehetsz elverni a következő 10 havi fizudat a cafatokra mikrotranzakciózott multiplayerbe ahol 13 évesek üvöltik a füledbe hogy hányszor feküdtek össze édesanyáddal...😊
0
0
0
0
💬 3
tivike avatar
@Unstoppable: Ja. Ezenkívül már csak azt nem értem, hogy miért kell minden évben egy rész. "Az idei rész"
0
0
0
0
ddp16 avatar
@Unstoppable: Sajnos évről-évre ugyanezzel a próblémával találjuk szembe magunkat. Minden évben kiadják az egyel nagyobb szériaszámmal rendelkező tucatszennyet, nem csak Activision-szokás hanem elég megszokott jelenség a játékiparban.
Lehet szórni rám a savat de a CoD2 szerintem érdemben semmivel sem volt innovatívabb mint utódai, mentél hentelés aztán kaptál egy amerikai szlogent, meg világhős voltál, ott ugyanez a jelenség volt annyi különbséggel hogy technikailag felülmúlta riválisait, csak akkor még nem volt annyira mainstream ez a WW2 téma, amíg az 1999-ben megjelent Medal of Honor már tudta azt amít a CoD2 nyújtott pár évvel később szebb grafikával.
Érdekes míg a Battlefield széria hozza ezeket a követelményeket (korhű grafikai színvonal, sablon megyek lövök játékmenet) miért megy a sírás-rívás? Azért mert a borítón egy nő van ? (😆DDD)
Köztudott hogy a nácik számtalan atrocitást követtek el minden korú, nemű emberen, nemhiszem hogy nehezünkre esik egy félkezű nő kalandjaiba képzelnünk magunkat.
Amíg vannak kisebb függetlenebb fejlesztők akik még próbálkoznak valami egyedit kiadni addig nincs baj, majd ha lecseng a multi meg a br mánia akkor lehet kapni fogunk végre értékelhető fps-eket is.

Másrészről pedig paradoxon egy fps játéktól akármennyi "értelmet" várni ahol az egyetlen cél látszólag cafatokra aprítani embertársainkat. Ha meg valaki ki akarja élni ezt a virtuális vágyát annak tökéletes kikapcsolódás lesz.
Nagy hiba fps-től várni plátói mélységet személyes véleményem szerint.

Vegyük alapúl a metro szériát és tekintsünk el a zene,grafika párostól. Abban a játékban is hihetetlenül mindent tűlélünk scriptelt harcok stb...stb… Mégis mitől nyújtott az felemelőbb élményt? Szerintem annyira megutálta a köztudat a CoD szériát hogy nem képesek már objektíven értékelni a játékait. Minden évben le vannak húzva a CoD kampányai amíg azok egy adott ponton stagnálnak évről-évre de nem játszhatatlanok és nem annyira rosszak.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@ddp16: Inkább az a különbség az akkori "hentelde" és a mostani között, hogy anno azt a kis játékidőt nem átugorhatatlan, automovement időhúzásokkal és sokszor negyed órás jelenetekkel töltötték meg és szakították félbe.

Teszem azt, a Wolfenstein többet enged játszani és kevesebbszer szakítja meg feleslegesen a játékmenetet, mint az újabb CoD sztorik, pedig egyértelműben történetorientáltabb az előbbi cím.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Én már csak tényleg azt remélem,hogy még kiadnak egy felújított összes DLC-t tartalmazó ,esetleg a COD 1-el vegyített COD 2 remasteredet.Spoiler!
Egyszerre is lehetne a két kampányt tolni,időrendben.
De úgy néz ki,lehet ez már sosem lesz 😞.Még a Cod 4 is csoda volt és bár nagyon király rész ,azért a 2.-at relevánsabbnak éreztem volna akkor is.Spoiler!
Ha ez meglenne ,tőlem a WC is elnyelhetné őket.😂

Egyébként nem tudom eldönteni,hogy a "tucat" játék gyártók azok ennyire hülyék , vagy csak szimplán a lóvé kell nekik.Gondolom utóbbi és még véletlenül se hallgatnának a játékosokra sem,a COD engine is már elég régi....sajnálatos.
A 2019-es Call of Duty részt az Infinity Ward készíti.

Amúgy azt sem értem,hogy néhanap más csinálja ,vagy ez hogy van? 😃
0
0
0
0
💬 3
Ayistion avatar
@Andor1997: Az MW részek Infinity Ward-osok voltak, míg a Black Opsokat a Treyarch fejlesztette, vagy valahogy így, nem vagyok cod fan, majd kijavítanak. 😃
0
0
0
0
deadly_cross avatar
@Ayistion: mindegyik evbe mas csapat csinalja igy az infinity wardnak nem csak 1 ev van hanem tobb😀 es a masik studionak is igy tobb ideje van foglalkozni az uj projektel😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@deadly_cross: @Ayistion Köszönöm a válaszokat,idő közben már eszembe jutottak az emlékképek régebbről.Ezért bírják ezek úgy tojni kifele a cuccokat 😂.Lehet ha összefognának jobb dolgok sülnének ki.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Csak én érzem úgy, hogy van kb egy maréknyi fejlesztő/kiadó, aki néhány évente tud tenni valami értékelhetőt a játékipar asztalára a többi meg már olyan szinten nyúzza azt a szerencsétlen üszköstestű rókát, hogy az már fizikailag ezer éve nincs is. Tényleg elég a mostani generációnak a csillivilli grafika, lootboxokkal, gyűjthető flitteres zakókkal, galaxis mintás "férfi" streccsgatyákkal meg swaroysky kristályos makkoscipőkkel egy autós játékban pl? Tényleg minden évben el lehet adni ugyanazt a call of duty részt új mapokkal meg pár új fegyverrel 60-80 dolcsiért. Régebben ezt hívták dlc-nek és ingyen volt, mert nem volt pofájuk érte pénzt kérni...
És viszik, mint a cukrot. Lehet én vagyok maradi, de ezt már tényleg nem értem.
0
0
0
0
💬 14
santakigyo avatar
@Memento Mori: A poén, hogy a marhája meg is köszöni, hogy a játékon belül vásárolhat és még örül is a lehetőségnek.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@santakigyo: Természetesen. Mert ez menő. 😃 4200 USA dolcsiért skint venni counterstrikeban a puskádra. És mikor megveszed nem hülyének érzed magad, hanem különbnek másnál. Na ez a nem semmi. 😊
0
0
0
0
WeKing avatar
@Memento Mori: Nem vagy maradi csak vannak igényeid 😃 De amúgy el kell engedni, felesleges ilyenen rágódni.. van akinek ez jön be. Én már régóta nem követem a CoD-ot, vegye meg aki akarja de engem maximálisan hidegen hagy évek óta és tökéletesen megvagyok nélküle 😃 az egyetlen game, amit várok az a Cyberpunk 2077, más játék szerintem most nincs is a tényleges várólistámon. Nincs egy cím se, ami megmozgatna (RDR2 PC-s verziója azért kijöhetne.. 😃😉. Mire kijön a Cyberpunk addigra meg gépet akarok fejleszteni szóval spórolás van ezerrel 😊
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@WeKing: Értem én hogy azt lehet eladni amire igény van. És ha csak a cod szériáról lenne szó, nem a játékok 95%-áról még lenyelném a békát. Csak már minden annyira newschool, trendi, raj, hogy kifordul a belem tőle. Minden évben jön az Assassins Creed (skin és map pack), Call of Duty (skin és map pack), Battlefield (skin és map pack), NFS (skin és map pack) teljes játékként, teljes áron. Forza szériával is mi a túrót műveltek? Megvettem most a 4-et is és az első indításnál azt látom hogy lényegtelen dolgokra lett pazarolva a pénz-idő-energia triumvirátus. Komolyan egy autós játék lottboxából 10% esélyed van autót pörgetni mert a tobbi ultramenő dabelés és ruhaneműk? (Tizenkét évesen is vér cikinek éreztem volna ezt, nem menőnek. Főleg nem egy autós játékban. Ezek a meccs utáni pózolások meg ugy egyáltalán ez az egész hangulat amit a játék ránk akar erőltetni... Ez nem egy versenyjáték hanem a puhapöcsű újgenerációs amcsi középosztály leghülyébb gyerekét szimuláló, emberellenes bűntett. 😃 Az fh3 teljesen korrekt autóhangjait meg lecserélték a mario kartéra, mert arra nem volt idő, mert dolgoztak a következő nagy dobáson a sims3 és a forza permutációján. Tényleg??? 😃
A call of duty szériára direkt kis sem térek. Arról könyvet tudnék írni.
0
0
0
0
1LLUS1V3M4N avatar
@Memento Mori: Ezekre van igény. Az idei kampánytól se kell sokat várni. Látszik az elmúlt évekből, hogy nyűg nekik a singleplayerbe komolyabb erőfeszítéseket tenni. A CoD: WWII kivétel ez alól, egyedül azon látszik, hogy nem az IW vagy a Treyarch csinálta. A PUBG óta a multira, battleroyalera van igény, rákapott az új generáció, a régi játékosok pedig el lettek felejtve. A két réteg között viszont, ha nem találnak egyensúlyt, az hosszútávon nem lesz jó befektetés egy játékfejlesztő cégnek sem. Ezért erőltetik a singleplayert, csak nem akarnak kihozni belőle semmi komolyat.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@1LLUS1V3M4N: Így van! Ám sajnos ezzel a piac fizetőképesebb részét szívatják. Bár marketing első szabály: Ha el akarsz adni valamit valakinek, akkor a feleségét vagy a gyerekét győzd meg, hogy szüksége van rá.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Kötelez arra valaki hogy megvedd? Nem. Kényszerítenek a mikrotranzakciókra? Nem. Aki Dark Souls - ozni akar vegye meg azt, attól hogy én gyűlölöm más még szeretheti, szóval felesleges megszólni azokat akik lövöldöznek egy ilyen játékkal két napot pihenésképpen, aztán ott marad a könyvtárukban, ahogy majd az enyémben is.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Megveszem, mert kikapcsolódásra vágyom. De én ettől az eszemteszem majomkodástól amit forza horizon 4 ként vettem meg, nem kikapcsolok, hanem befeszülök. 😀 Nem erre számított ám sok ember. Mert a forza pl nem volt ilyen gagyi. Ha teszem azt a blur kettő lett volna ilyen senki nem lepődik meg. De a forzát elpoposították. Egymillió másik játékkal egyetemben. Ha letorrentezném befognám a pofám, csak ugye mondjuk a forza 4-et azon a lóvén (is) fejlesztették amit én küldtem nekik a 3. részért(Meg a többiért.). Ha tekkent veszel nem simset vársz. Érted a problémámat?
Kit is szóltam meg pontosan? A véleményem írtam le, nem a tíz parancsolatot. Valamit magadra vettél? 😀 Nem mondtam ne költs erre a credited, vagy, hogy ne játssz ilyen baromságokkal, ha akarsz. Én csak azt mondom el van korcsosulva a játékipar döntő hányada, mint a popszakma. Ha szerinted nem hígult fel és nem ment az egész úgy egyben a popularítás felé a minőség és a tartalom ellenében akkor te látod ferdén a dolgokat nem én. 😀 Saját amgadnak ellent mondasz. Te magad mondod, hogy játszol vele két kört és megy a pihenőszobára... Ez így jól van szerinted? Adsz 30-50 dolcsit valamiért, amivel fél órát tudsz játszani.
Hogy kényszerítenek-e a mikrotranzakcióra? Szted az rendben, hogy az ac originsben pl ha akarsz minden fegyvert/ruhát dollárral fizetsz érte? Érted? Kinyirbálnak a játékból dolgokat és visszacsorgatják neked vip itemként, cashért. Te meg örülsz neki? 😀 Hallottál már pay to win játékokról? Szted nem baromság az egész úgy ahogy van? Nem egy pénznyelő az egész? Nem szembesültél még a szituációval, hogy nem volt egy játékra mondjuk rendesen időd farmolgatni napokig és ha haladni akartál tejelned kellett érte? Kényszer? Az is, meg nem is. De ez az egész játékszakma meg van örülve. Főleg mert egy páran azt hiszik, ez így teljesen normális meg rendben van.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Memento Mori: Nekem nincs bajom a mikrotranzakciókkal, az AC Originsben ráköltöttem én is a legendary fegyverekre még legalább két játék árát, plusz mindhárom gyerekemnek is megvettem, így belekerült vagy 250 rongyba mindenestől😀 Viszont senkit nem köteleznek erre, az a játék végig vihető ezek nélkül is, csak így haladósabb. Az Odyssey már durvább volt, ott tényleg kínszenvedés lett volna a tüzes nyíl nélkül normálisan haladni. Sokat játszogattam pay to win játékokkal is még androidon, ott éreztem inkább azt hogy pénzlehúzás az egész, mert ott valóban nem tudtál egy idő után haladni ha nem fizettél, de én úgy gondolom még nem született olyan PC - s játék amit plusz ráfordítás nélkül ne lehetett volna végig játszani (na jó, számomra azért létezik pár ilyen, de mivel mások végig vitték valószínűleg nem lehetetlen).
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@enslaved: Engem sem maga a jelenség zavar, hanem az, hogy ez mekkora hatással volt a játékiparra. Mindenki élt már vele, én is sokszor, a mai napig sem állom meg forzában az autóvásárlásokat. Nem a mártírkodás meg a látványos szenvedés a célom, hidd el. 😀 Már szinte minden egyes játék szerves része és ez nincs jól szerintem. Vannak olyan szituációk, ahol szemrebbenés nélkül el tudom fogadni, és van ahol tényleg meg is van a létjogosultsága. Pl egy kis kiadó így tud üzemeltetni szervereket. Vagy ha tényleg arról szól egy MT, hogy időt spórolj vele. De többnyire máshonnan fúj a szél. Teljesen igazad van, ez androidon a legrosszabb.
Nem is az, hogy nem lehet egy játékot végignyomni enélkül, de én szeretem, ha egy játékban minden cucc megvan, szeretem 100%-ra teljesíteni őket. Így ezt is számításba véve már láthatod, hogy rengeteg játék van amiben a saját perfekcionizmusom által ugyan, de bele vagyok "kényszerülve", hogy megvegyem ezt a sok szart. És ez a jelenség nem egy ritka betegség mielőtt azt hinnéd. 😃 Sokan szeretik kijátszani a játékokat 100%-ra.
Most hogy így mondod, te is szánsz ilyesmire pénzt, úgy gondolom nem kell vázolnom, hány száz darab pisztolyorrú mátyást lehet MT-re költeni. 😉 Tömören ez a gondom.
0
0
0
0
Denk95 avatar
@Memento Mori: A legrosszabb az, hogy évről-évre megjelenik és látod ahogy egy jó játékból egy tömeg gyártot hulladék lesz. Nem szól már semmiről csak arról hogy minden csillog meg robban oszt csá.....

CoD, NFS, Mass Effect

Ezeken nőttem fel és rendesen szarul esik, hogy akik most a ezekről beszélnek már csak a hulladék kategóriásat ismerik belőle 😞
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Denk95: Hát a Mass Effectel nekem is az elevenembe találtak. Imádtam a szériát. A 3 al sem volt semmi gondom a módosított befejezés előtt sem. Erre az Androméda betette a kaput. És még itt is bíztam, hogy majd a folytatások. Abból is mi lett. És igen, sajnos nagy nevek áldozódnak be az igények oltárán. Szomorú.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Memento Mori: Így van ahogy mondod.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Tehát lesz idei rész is, már kezdtem aggódni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció