Bejelentették a Control 2-t

Szerző: xoki | 2022. November 11. | hír | 6 hozzászólás

A Remedy eddigi legkiemelkedőbb játéka, a Control még 2019-ben jelent meg. A stúdió azóta az Alan Wake 2-re, valamint számunkra ismeretlen projektekre tért át, így a Control folytatása egy ideig a háttérbe szorult.

Ma viszont a Remedy bejelentette, hogy ismét megállapodást kötöttek az 505 Gamesszel: a játékot közösen fogják fejleszteni, illetve kiadni. A Control 2 eddig „Heron” kódnév alatt futott, ami 2021 végén még csak a koncepció fázisnál volt. A bejelentés szerint azóta nem igazán történt még nagyobb előrelépés, szóval beletelik még egy kis időbe, mire mozgás közben is látható lesz. A játék alapja a stúdió saját fejlesztésű Northlight motorja lesz.

A Control 2 szellemi tulajdonjogai természetesen a Remedynél maradnak, amelynek kezdeti fejlesztési költségvetése 50 millió euró. A fejlesztési, marketing és megjelenés utáni befektetések, valamint a játékból származó nettó bevétel pedig egyenlő arányban oszlik majd meg a két cég között.

A játék PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re érkezik majd.

no cover
no cover
Control 2
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Remedy Entertainment
Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Timi12 avatar
Nem kimondottan az én műfajom ez a játék, de annyira lekötött, imádtam :D Már várom a folytatást :D
2
0
0
0
Aaron Keener avatar
Imádtam az elsőt, egy szusszra - képletesen - végig vittem az egészet DLC-stül mindenestül. Várós a folytatás. :D
0
0
0
0
bigfooot avatar
nagyon jó hír, az első részt is imádtam, de most az Alan Wake 2-t jobban várom :)
0
0
0
0
Nemedik avatar
Ezt nem hiszem el, hogy pont ma fejeztem be a Control kifullozását. Mennyi esély van arra, hogy egy 3 éves játékot tök random időpontban elkezdek kijátszani, és miután befejeztem még ugyanazon a napon jön a hír, hogy bejelentették a 2. részt? :D
1
0
3
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció