Az Nvidia idén már biztosan nem tud legyártani elegendő RTX 3000-es kártyát

Szerző: xoki | 2020. October 06. | hír | 25 hozzászólás

Múlt héten az Nvidia október 29-ére halasztotta az RTX 3070 megjelenését annak érdekében, hogy több kártya készülhessen el a rajtra. Ugyebár ennek oka elsősorban az RTX 3080 megjelenése után tapasztalt készlethiány, ami miatt sokaknak még most sem sikerült hozzájutni a kártyához.

Nagyon úgy fest, hogy a cég ebben az évben már nem tudja teljesíteni a szükséges mennyiséget, amelyet a cég vezérigazgatója, Jensen Huang is beismert. Állítása szerint a kártyák iránti kereslet az év fennmaradó részében is a kínálat felett lesz, arról nem is beszélve, hogy nyakunkon az ünnepi szezon, amikor még többen szeretnének majd hozzájutni az új széria egy darabjához.

A kártyák piacra dobása előtt az Nvidia elég nagy kereslettel számolt, de ezt a hatalmas érdeklődést egyszerűen nem látták előre, így alakulhatott ki a jelenlegi helyzet. Persze a koronavírus semmiképpen sem könnyíti meg a gyártási és szállítási folyamatot, szóval egy kicsit nehéz elhinni, hogy az Nvidia gyártósorai teljes gőzzel működnének. Mindenesetre a botok és viszonteladók is elég nagy hatással voltak a szituációra, szóval remélhetőleg az RTX 3070 megjelenésekor már nagyobb figyelmet fognak fordítani erre a problémára is.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Deathati avatar
Az Nvidia idén már biztosan nem tud legyártani elegendő RTX 3000-es kártyát


Mekkora csapás érte a művész világot.😂
0
0
0
0
misota31 avatar
Sok gyereken jól megszedi magát az nvidia évről évre elég annyit mondani hogy 4k meg 60 fps és a birka csorda ostromolja a boltokat aztán jön a pofára esés hogy a kártya amit vett mégse olyan kajak ahogy azt ígérték ha egyáltalán működik a gyártási hibás selejt hulladék.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
Azt a hírt senki nem hozza le hogy a viszonteladók mint az MSI ebayen árulja dupla áron a 3080-asokat?!
A céges weboldalon meg az van kiirva out of stock, dehát mit értek én ehhez én csak egy szaros vásárló vagyok😞😢
0
0
0
0
Payphoner avatar
Úgy látom ennyire van világ szintű válság. Annyira veszik a VGA-kat hogy borzasztó. Főleg ezeket az irgalmatlan drága csúcs Nvidia kártyákat. Nem értem hogy tudnak belőle ennyit megvenni?
0
0
0
0
💬 3
Viktorinho avatar
@Payphoner: Énszerintem nem is gyártanak belőle olyan sokat mint a régebbiekből. Sokan meg részletre veszik,10-12 hónapig talán ki bír köhögni havi 100 eurót érte.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
@Viktorinho: hat akkor annak lehet masra kene kolteni 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Payphoner: Mennyit? Alig 20 ezer darab volt a 3080-ból megjelés napján az egész világon. Azóta talán eladtak még vagy 2 ezret. Jensen hazudik, mert nagyon keveset gyártottak, itt meg úgy tünteti fel, mintha Ők ugyan nagyon sokat gyártottak volna, de még az is kevés volt.
0
0
0
0
carl18x avatar
Idén hozza a RDNA 2-őt az AMD, akinek sürgös hát vegye inkább azt.
0
0
0
0
Maros avatar
Na ez eltarthat akkor egy darabig!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Attól tartok hogy az AMD-nél sem lesz ez másképp...
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@bukta2: Ennél azért több lesz. 3090 még Radeon VII-nél is kevesebb készlettel jelent meg. 3080 meg talán 20 ezer darab....
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Quadgame94: én csak örülni fogok neki ha nekem is jut! úgy legyen! 😉
0
0
0
0
botmunpls avatar
Nagyobb kereslet, mint kínálat= áremelés. Ennyit arról a kedvező árazásról amit rebesgettek 😃 gondolom ez lesz az indok rádobnak 10-20%-ot a beharangozott árakra, valamelyik korábbi cikkhez is leírtam hogy az árazás nagyon sántít és biztos lesz benne 1-2 csavar.
0
0
0
0
💬 10
bukta2 avatar
@botmunpls: Lett is benne egy jó nagy! 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@bukta2: Hát az ígért teljesítményt hozzávéve igen...
Nem értem hogy lehet ennyire felelőtlen és következetlen egy világvállalat.
Látták az intel példáját. Látták az amd jön fel, tudják hogy jön be az intel is.
Egyre tudatosabb vásárlók vannak, egyre kevesebb a felelőtlenül pénzt kiadó ember, főleg az IT szegmensben. Ráadásul a mostani birtokolt/piacon lévő vga-kal is vígan el lehet lenni a userek kb 90%-nak (nagyon precíz hasracsapásos kalkulálás).

Errefel leígérik a csillagokat is, aztán odaszarnak a vásárlók elé...és még a legelején vagyunk a dolgoknak, ezt még mindig van hova fokozni 😃
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Van a gépen túl is élet! Na mi lesz most? Világvége? Hogy egy droidnak nincs pár hónapig videókártyája? 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
Nekem külső szemlélőként hogy még 2-3 évig nem tervezek belenyúlni a gépembe elég vicces. Sajnos csak nevetek azokon akik elsőre benyeltek mindent és adtak el lovat/házat/asszonyt aztán hoppon maradtak. Aki ilyen tékozló/birka az internet fénykorában, mikor minden információ idő előtt elérhető INGYEN, arra azt tudom mondani hogy meg is érdemli.
0
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
gaborw avatar
Van egy ismerősöm. Rohant eladni a 2080Ti-àt. Mondtam neki vàrd meg míg lesz készlet. Kinevetett. Ez nem Amd. Itt megjelenéskor kap bàrmely boltba. Azóta is röhögök rajta. "Na megvan az új kàrtyàd?" 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@gaborw: Én sem adtam el a 2080 Ti - t, de már úton van az egyik hazai webshopból egy EVGA 3090😀 Amennyiben nem lesz vele probléma legalább 1 hónapig akkor lehet eladom én is. Előre nem szabad megszabadulni semmitől, főleg egy olyan kártyától, ami lényegében csak 4k - ra nem mindig elég, főleg nem bagóért.
0
0
0
0
gaborw avatar
@enslaved: Soha nem cseréltem úgy kàrtyàt, hogy előre eladtam a régit. 1 hónapot szoktam vàrni, hàtha gyàri hibàsat kapok. Annyi idő elég, ha gond van vele, kijöjjön rajta. Vega VII-et megjelenés napjàn megvettem, de még egy hónapig megvolt a Gtx 1080-am is. Aztàn adtam el.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gaborw: Én is tanultam a 2080 Ti kezdeti hibájából, mert ugye ott is voltak gondok. Mindenesetre én remélem, hogy amennyiben lenne bármi gondja az kijön 14 napon belül, és akkor megy vissza, ellenkező esetben ugye már csak a garanciális szerviz marad, bár ez meg az EVGA esetében a legjobb.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@enslaved: De szabad, ha neked bagatell összeg az a 2-3-400k 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@botmunpls: Nem szeretek (tudok) kártya nélkül maradni egy napig sem, így az a legjobb megoldás, ha marad, sőt még inkább azt gondolom, akkor is marad amennyiben nem lesz az újjal gond. Pót kártyának azért jó egy 2080 Ti is, még ha gyengébb is mint egy 3090.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Ha az AMD meg igen,akkor az NV bukta az vásárlókat!
0
0
0
0
no avatar
Közben a befektetők 😆
https://media.giphy.com/media/ozmcaOBoLSY2k/giphy.gif
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció