Az Nvidia bejelentette az első Volta GPU-t

Szerző: xoki | 2017. May 11. | hír | 29 hozzászólás

Az Nvidia vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang a GPU technológiai konferencián bejelentette az első Volta architektúrán alapuló GPU-t, a Tesla V100-at. 5120 CUDA maggal, 21 milliárdnál több tranzisztorral rendelkezik, amelyre 900GB/s sebességű 16 GB HBM2 memória került.

Az FP31 és az FP64 teljesítményének megnövelése érdekében az Nvidia a GV100-at egy új SM processzor architektúrával bővítette ki. Az új Volta SM körülbelül 50%-kal energiatakarékosabb a Pascalnál. Ezen kívül még a „Tensor Core” is helyet kapott a Volta architektúrában, amely arra szakosodott, hogy 12 TFLOP sebességet tudjon elérni.

Részletesebb információ az alábbi ábrán található:

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaximumGame avatar
AMD nél játék kártyákon is ez lesz.. elfogadtató árba ! Nvidiának marad a régi
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@MaximumGame: Itt most mire gondolsz?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@xCube: gondolom hogy a vega is hbm2-t fog használni a 1080(ti) meg csak gddr5x-et
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Látom olyan nagy bukás lett a HBM memória, hogy az nVidia is elkezdte használni. Amúgy nagyon jónak tűnik, nyilván nem a játékos réteget célozza, viszon más fórumokon olvasom, hogy mekkora fos lesz ez a HBM meg hasonlók, hát... Ekkora fos, hogy az nVidia is belatta, hogy ez kell a felső kategóriában. Nice. Most akkor jöhetnek az alaplapok amelyek tudnak is 4092 bit - en kommunikálni 😃

Amúgy általában ezek az E7-esek mellé mennek renderfarmokra, vagy egyéb adat kozpontokba.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@AMDMonsteR: Nem tudom ki állította, hogy bukás a HBM memória. Egyértelmű, hogy ez a jövő, csak ár / érték arányban nem volt optimális a Fury X -nél, illetve a mennyiség (4GB) sem volt elég még ilyen széles adatbusz mellett sem. Ha nincs megtámogatva egy erős GPU -val, akkor sokat nem lendít előre. A GDDR5X pedig hozott annyit, hogy ne kelljen 4K miatt mindenhol HBM -et alkalmazni. A HBM kiforrottabb is, illetve nem AMD exkluzív, mint volt az első HBM. Az nvidia nem belátta hogy kell, hanem szimplán kivárta a megfelelő időpontot amikor érdemes már hsználni.

Milyen alaplapokról beszélsz? Miféle 4092 bit -et kellene tudnia az alaplapnak és miért is?
0
0
0
0
Puffin avatar
@xCube: Talán úgy gondolja, hogy a processzorok mellé is jó lenne a HBM!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@xCube: Valami ilyesmire gondoltam. De már nem emlékszem a hajnali 2-kor eszembe jutott okoskodásra 😆
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Jelenleg totál fölösleges játékra tervezett kártyákon HBM-et használni, anno Fury is elbukott vele az NV ellen, idén sem lesz máshogy, ha annyira biztos lenne a sikere már rég napvilágot láttak volna az infók. NV jól teszi, hogy nem siet, AMD ezért bukik be állandóan és csak az alacsonyabb árazással tartja fent magát.

Spoiler!
Csak kifejezetten munkára szakosodott kártyákra érdemes a HBM. Egyébként meg olan mint játékra Xeon-t venni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok!Ez egy Tesla VGA ami azt jelenti, hogy melóra valaó nem játékra és ezért kell belle ennyi Vram is.És szerintem 1- 1.5 millió forint körül fogják dobálni.
0
0
0
0
r2d2 avatar
hány százezer lesz 500? 600? és akkor kérdezik mért vagyok inkább piros párti!
0
0
0
0
💬 13
Puffin avatar
@r2d2: Ez a kártya nem a hétköznapi Usereknek készül még.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Megértem, hogy nem az átlag gamer-eknek van, de akkor is irtó drága.
Régen (2007) egy csúcs high end pc-t 200-250k -ból ki lehetett hozni, mostanság annyiba kerül csak a videokártya.
Meg azt sem értem, hogy ha megjelenik egy új széria, akkor a réginek miért nem esik vissza az ára, és az új széria mindig drágább a réginél. Ezzel a tendenciával akár a végtelenségig is el lehetne menni.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@ItachiOne: 2005-ben 150eft volt egy gtx 8800 ultra a csúcs kategóriát akkor is meg kellett fizetni
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
@MC MaRcI: Most meg ugyan ennyibe kerül 1 nem sütött példány. Tehát jól tartja az árát.
0
0
0
0
HGabe avatar
@MC MaRcI: (Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a 8800-asok nem 2006 végefelé jelentek meg?)
0
0
0
0
hashimoto avatar
@HGabe: 2007.Május 2.-án jelent meg.
És a 8-as széria pedig 2006 Novemberében.
0
0
0
0
Pokman avatar
@ItachiOne: Mi az, hogy nem az átlag gamereknek, ez a milliárdos gamereknek van 😃
Amúgy is ha csak nem akarsz minimum UHDban játszani akkor őszintén mégis minek kell 16gb ??!!!

Ilyen kártyákkal játékokat készítenek nem játszanak de hagyjuk.
0
0
0
0
no avatar
@r2d2: Szeretem, hogy minden kártyára azt hiszik hétköznapi használatra szánnak. 😆 Azzal valami baj van. Ha meg ezért vagy piros párti akkor rip.
0
0
0
0
r2d2 avatar
@LordSzalko: ár/érték arány miat vagyok piros párti! pl: inkább veszek 480-at 70-ért, mint 1060-at 110-ért, és közel azonos teljesítményről beszélünk.
Ezáltal már is 40-el több marad a rezsire, kajára, vagy akár a gyerekedre.
Nem azt kell néznünk hogy mi le sza...uk és akár menyit rá költünk hanem azt hogy bárki meg tudja venni, és most nem pont eröl a kártyáról beszélek, hanem úgy teljes egészében.
A zöldek nagyon el vannak szállva árakat tekintve azt azért be kell vallanunk!
Ja igen! és még van pár dolog amit kikapcsolva is stabilabba piros mint a zöld de ez most mellékes.
0
0
0
0
no avatar
@r2d2: Lehet el vannak szállva, de meg is tehetik komoly ellenfél nélkül. Különben is, ha megveszik így is minek adnák olcsóbban, nem hülyék. Pusztán tisztában vannak a helyzetükkel.

Ez csak egyéni vélemény, ha minden egyes kártyánál így lenne amit állítasz, hogy jobb, JOBB!!! Akkor fordított helyzet lenne, nem pedig úgy mint már egy jó ideje.

Ha meg már apróságokról beszélünk akkor nyugodtan szóba lehet hozni a TDP-t is, de az AMD itt nagyrészt csöndben marad inkább. Köss bele, 40W az 40W, ha "közel azonos teljesítményről beszélünk." akkor pláne.

Aki meg annyira akarja az szerez 1060-at 70-75ért, nem kötelező újonnan venni, aztán lesz erősebb kártyája és szintén megmarad más dolgokra.

Újonnan meg nyilván olcsóbbak lesznek az AMD kártyái, mivel nem adhatják annyiért mint az NV.
0
0
0
0
xCube avatar
@r2d2: Ilyen az a piac, ahol nincs konkurencia. Az egyéni büdzsé pedig, mint nevében benne is van - egyéni. Mindenki el tudj dönteni, hogy a gyereke / rezsije fontos, akkor mit vegyen. Btw ha az ember ennyire szűkölködik, akkor mondjuk lehet nem PC -re kéne költenie, de mint írtam is, ez egyéni preferencia.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@r2d2: A probléma azzal van, hogy nincs ilyen árkülönbség a kettő között. 83-85 ezer között hozzád vágják a 6GB-os 1060-at. RX480 8GB-ot ennél most még árukeresőn is csak drágábbat találok, a rebrandet (RX580) pedig még drágábban. Na akkor ki is van elszállva az árakkal?

Ez az AMD olcsóbb vagy jobb ár/érték arányú is egyre inkább csak egy rigolya, ami egyszer valamikor igaz volt, így ette bele magát a köztudatba, ma már viszont nem és csak átverik vele magukat és egymást az emberek. "Hozzáértő ismerősök" terjesztik és életben tartják ezeket a legendákat.
0
0
0
0
xCube avatar
@r2d2: Ez nem gamereknek készült, hanem szerverekbe.
0
0
0
0
Floriian avatar
Nem, hogy úgy csinálnák mint a 700-900-as sorozatnál. ASZTALI-LAPTOP(800-as sorozat)-ASZTALI. Neeem, asztali asztali asztaliSpoiler!
asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali asztali

Kár, hogy évente kell cserélgetni kártyákat... Mert ez így nem rend, hogy a fejlesztőknek azt mondják, növelhetitek a gépigényt. Hol van az a korszak, amikor tömörítettek mindent, és egy játék legfeljebb 10GB-t foglalt? Optimalizálni kéne, nem új hardvereket dobálni.
0
0
0
0
💬 2
SCm_14 avatar
@Floriian: Azt nem lehet 😃
0
0
0
0
no avatar
@Floriian: Azért mert a fejlesztők egy helyben toporognak ne várd már el, hogy a világ megálljon 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát vídiáék kénytelenek saját magukkal versenyezni ha már a pirosak nem képesek értelmes dolgot kreálni... 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
lehet lassan eladni a TITAN Xp ket 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció