Az Nvidia bejelentette a Titan Xp videokártyát

Szerző: xoki | 2017. April 08. | hír | 79 hozzászólás

Az Nvidia bejelentette a legújabb GP102 alapú grafikus kártyáját. A Titan Xp 3840 CUDA maggal rendelkezik, memóriájának órajele pedig 2850Mhz. Ez lesz a leggyorsabb kártya, amelyet 1349 euróért szerezhetünk majd be, de vajon pontosan mire is képes?
Egy Reddit felhasználó, „xramzal” közzétett néhány képet a kártyáról, valamint néhány 3DMark Firestrike benchmark eredményt is. Úgy tűnik, a Titan Xp felülmúlja az overclockolt 1080Ti-t.

Az alábbi ábrákról további információkkal gazdagodhatunk, valamint a képeken látható fizikai formában is az említett kártya.

A Titan Xp adatlapját itt találjátok.

Hozzászólások: 78
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PLAGIZATOR avatar
Piero,
köszönöm szépen a hozzászólásodat.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Davejasm: 390-ből nem szabad Gigabytot vásárolni, meg amblokk Gigától nem szabad semmilyen Radeon kártyát venni,fele annyit fogyasztó GTX 970-re jóval izmosabb hűtést pakol mint a 390/X-re.(kipróbálás erejéig nálam is volt Giga 390, olyan apró akárty kártya mintha GTX 950 kategóriába vásárolna az ember, nevetséges hűtés, volt még Asus DC2 290X-em, és XFX 390-em őket nagyon szerettem).Nem tudom miért csinálják.NV oldalon viszont olcsón adnak jó hűtést,én is imádom G1 1070-et. Gépedről annyit hogy feleslegesen költöttél el sok pénzt, szorzózármentes i5 4,6ghz-n középkategóriás lapba kenterbe veri a procidat.Tied tuningolásához már felső kategóriás deszka és vízhűtés kell kell és a tuning hatására elszáll a fogyasztás hőfok és még így is gyengébb(lényegébe az AMD nem csinált mást mint fogta a 125W-os FX 8350-et feltuningolta 4,7 ghz-ra majd ezt kiadta FX 9590 néven 220W fogyasztással...)Hűtésnek itt vannak ezek,de szerintem jobban jársz ha eladód használt piacon és pér ezerrel drágábban veszel egy Asus/MSI/XFX kiadást,esetleg RX480-at(szintén használt piacon).Azért tessék:
Arctiec Accelero Extreme 4:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/arctic/accelero-xtreme-iv-p223023472/?gclid=Cj0KEQjw5sHHBRDg5IK6k938j_IBEiQARZBJWgg5_CfsPxdXBpqpdTnd8dyHZLDIVSr22nAIvp5dEAIaAoaT8P8HAQ
Alpenföhn Peter 2(erre még ventilátor is kell pluszba)
https://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/alpenfohn-peter-2/8368
0
0
0
0
enslaved avatar
davejam: Mire kell neked egy 220W TDP - s proci, aminek a játékokban nyújtott teljesítménye elmarad egy 65W TDP - s I7 - től? Ráadásul még egy I72600K - tól is. Ne csodálkozz ha ez meg a kártya fűti a rendszert, ide kell egy vízhűtés, habár én a helyedben a procit biztosan lecserélném.
0
0
0
0
Puffin avatar
davejam: egy jobb ház? Amúgy mennyire melegszik?
De ezt a kérdést másik helyen kellene folytatni!
0
0
0
0
davejam avatar
Nekem AMD Radeon R9 390 (8 GB) videokártyám van. Valakit tud rá hűtést ajánlani? Mert piszok módon melegszik a kártya. Aki tud jelentkezzen üzenetben . Amugy a gépemről kinek mi a véleménye?
0
0
0
0
Puffin avatar
PLAGIZATOR: a kettő közül egyértelműen az 1080!
Amúgy az R7 370 az egy igen rossz választás volt...
0
0
0
0
PLAGIZATOR avatar
Sziasztok!

Egy komolyabb konfiguráció összerakása előtt állok.
Nagy ATI Radeonos voltam, az Asus STRIX-R7370-DC2-4GD5-GAMING kártya vásárlásáig.
Sajna, nem jött be. Nem voltam vele megelégedve. Lehet, hogy az alaplap miatt volt az egész.
Vannak már kiszemelt áldozataim, mégpedig:
- Asus GTX1080 8GB GDDR5X STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
- Sapphire R9 FURY X 4GB HBM
Szerintetek melyiket válasszam?
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Atesz már kapizsgálja a dolgot. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
Ennek örülök. Elég volt már ebből az óvodás stílusból, felnőtt emberek vagyunk, elég ha a politikában ölik egymást az emberek sajnos.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Részemről ennek nincs akadálya. 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
Fenébe, egy régebbi ddr3 - as alaplapom szerepel valóban az adatlapomon😕 Volt egy 4790 - es procim több mint egy éve, ahhoz volt ez az alaplap, kár hogy eddig senki nem szólt miatta, én meg nem szoktam nézegetni a saját oldalamat. Ráadásul nem is Gigabyte - om van hanem MSI-m............................Mondjuk ez látható is a bios fotójából. Ez egy szép nagy figyelmetlenség volt részemről, egyáltalán nem vettem volna rossz néven ha szólt volna valaki már ezért, így valóban magamból csináltam hülyét, még ha nem is tudatosan😊
Vigilante: Nem akarok veled háborúzni a továbbiakban, kössünk békét, és a továbbiakban tényleg visszafogom én is magam. Nem áll szándékomban bicskanyitogató stílusban kommentelni, ahogy semmi bajom a 17 évesekkel sem, kivéve amikor valami megjegyzést tesznek, olyankor nem tudom szó nélkül hagyni. Vannak az egyetemen is a csoportban bőven tanuló fiatalok, de ott a tisztelet is megvan, sokakból valljuk be azért ez hiányzik. Mindenesetre béke.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mondjuk tényleg nem csak a processzor nem megy bele abba alapba, de a memória sem... Viszont legalább jó drága lap. 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Piero
Ha még csak a proci lenne az egyetlen ami nem megy bele 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Áh ezaz, és megint megy a kakaskodás...
Spoiler!
Ki az okosabb, idősebb, kinek van drágább, mennyivel , miből, hány évesen... őszintén ki a lóf@szt érdekel? 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
enslaved: z97-es lapban nem megy a 6700-as proci csak azért kötekedek! Mivel különböző foglalat, míg a 6700-as i7 1151-es addig a Z97-es lap 1150-es... 😆
0
0
0
0
Vigilante avatar
Az lerí rólad, hogy egy beképzelt alak vagy szóval a műveltség terén nem olyan biztos, hogy én maradnék le még 11 évvel fiatalabban sem. 😉 Az meg, hogy szerinted 28 évesen nem a kétkezi munkám eredménye a gép, már megint bebuktad, mivel már 2008 óta teljesen saját keresetből (eleinte diákmelókból) építgettem a gépemet. (És előtte a DH bringámat, arra össz-vissz kaptam kb az egyik vázra 40.000-et anno.) Lehet neked ilyen idős korodban még mindig a szüleid vették a géped, nincs is ezzel semmi baj, csak ne vetítsd ki ezeket full vadidegenekre, akiket nem is ismersz. 😉 Szóval a gépem is mindig változik, és mivel csak 1 éve vagy itt nem láttad a régebbi gépeimet. De, tudod mit!? Higgy amit akarsz! Csak kicsit jobban gondolj bele, ha már ilyen penge vagy fejben. Szerinted, ha szüleim tennék alám a több, mint fél milla értékű gépemet, és az előző 9 évben szintén kemény százezreket ráköltve, szerinted bajlódnék én itt a használt piaccal!? Kicsit óvodás a tempó... Egy 39 éves embertől azért tényleg többet várna az ember. 😜 Aki nagy tudással rendelkezik és intelligens az nem kérkedik vele folyamatosan, nah "barátom" ez az ami rád pl nagyon nem jellemző.

UI: Az a baj veled, hogy észre se veszed a bicskanyitogató stílusod, a fellengzős hangvételed. Kioktatod és leszólod itt a 17 éveseket is. Kajak nem értem, mint valami óvóbácsi. 😃 Részemről ennyi. Remélem azért valamennyi eljut a szürkeállományodba is, hisz úgy is te vagy az ész megtestesítője. 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
Piero: A 6700 bármikor cserélhető úgy gondolom, miért baj az hogy ilyen lapban van? A kötözködés lételeme itt egyeseknek, de nem baj, mindenki abban lelje az örömét amihez a legjobban ért.
Vigilante: Szerintem ez itt egy olyan oldal ahol játékokról van szó elsősorban, nekem pl. eszembe nem jutott soha hogy bárki gépéről kezdjek el faggatózni. Neked lehet hogy szerencséd volt azzal a lappal (most az eladóra nem írnék inkább semmit), nincs ebben semmi kivetnivaló, ahogy abban sem hogy nagy valószínűséggel nem a te kétkezi munkád eredménye ez a konfig (hány éve van meg?), az én gyerekeimnek is saját gépeik vannak és elhiheted 8-9 évesen nem ők keresték meg a rávalót azokra amik ott láthatóak az adatlapomon, éppen ezért felesleges minduntalan ez a gúnyos hangvétel, főleg ez az ésszel való dobálózás mert ezzel az életben nagyon melléfognál ha egyszer találkoznánk. Akár be is fejezheted ha másról nem tudsz írni mert nem vagyok rá kíváncsi a továbbiakban.
0
0
0
0
Vigilante avatar
Ilyen ez amikor pénz van, de hozzáértés már nem nagyon. 😆 Ahogy édes apám mondta anno, fiam a pénzt nem csak megkeresni kell tudni, hanem ésszel elkölteni is. És milyen igaza volt. 😀 Nekem spec ingyen volt az 5820k a lapomhoz, azért is vettem ilyen brutál alaplapot, mert ahhoz adták ezt "ajándékba", mert korrekt módon leírta az eladó, hogy nem biztos benne, hogy jó a proci. 😀 [LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Vigilante: annak mondod aki 6700-as procit használ Z97-es lappal... 😆
0
0
0
0
Vigilante avatar
enslaved: Kemény 1 éve vagy itt tag én és sok más "képmániás" spec 7 éve vagy még régebb óta van itt, és hidd el kamu gépesek sorát lepleztük le. Szóval elhiheted, hogy miért szokott az csomószor gyanús lenni, hogy ilyen-olyan f@sza gép az van, de már mobil vagy bármi fényképező nincs, hogy pl képeket toljon fel róla. Azok 90%-ban kamugépesek voltak. 😉
0
0
0
0
no avatar
Nagyon kéne ez a vega hogy végre megtudjuk hol helyezkedik el, mert már tavaly nyár óta nem igaz hogy nem mutatnak belőle semmit.
Nvidiából már eleget láttunk.
0
0
0
0
enslaved avatar
Miattam persze nem kell feltenned, csak nem akarom hogy úgy járj mint én aki ezt nem tartotta fontosnak sokáig. Előre is gratula, jó vétel lesz!
0
0
0
0
Bijuu93-HUN avatar
[img][/img]Rendben, köszönöm a válaszokat! 😃
Képeket mindenképp rakok fel.
Már nagyon várom a jövő havi fizut 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
Bijuu93: Láthatod a videókon, tele van vele a youtube is. Lesznek címek ahol lejjebb kell venni a grafikából egy kártya esetén 4k - nál, de ma már az ultra és a very high (vagy high) között annyi a különbség hogy ultrán kevesebb pontszámot hoz majd benchmark esetén míg high - on szépen fut a játék. Amelyik játék jól van optimalizálva ott már eggyel lentebb (sőt néha kettővel) sem veszel észre látványos különbséget, no meg 4k esetén a 8xMSSAA - t sem kell bekapcsolni (MSAA off). Mindenesetre nem kis ugrás lesz a részedről, képeket feltétlen tegyél fel majd mert ellenkező esetben célponttá válhatsz pár "képmániás" ember szemében😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bijuu93: Mivel közel 3X erősebb kártyáról beszélünk, mint a Gtx 970 így teljesen egyértelmű, hogy érdemes lecserélni. Jól fog teljesíteni 4K-ban is.
0
0
0
0
Bijuu93-HUN avatar
Szerintetek érdemes az MSI GTX 1080 Ti GAMING X-et megvenni ? Jó tudom hogy érdemes mivel most GTX 970-em van 😃
De hogy az Órajelek mennyire számítanak, vagy már ilyen esetekben nem észrevehető ?
4K-ban használnám.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Ennyi pénzért? Ha tellene rá sem az Nvidiát szponzorálnám.

https://cdn.meme.am/instances/250x250/67698009.jpg
0
0
0
0
Vigilante avatar
Kicsivel magasabb órajelen (a 2050-hez képest), már hozza a 24 476 pontot is jelentősebb melegedés nélkül. 😀

https://kephost.com/images/2017/04/09/3DMark-FireStrike20107i75820K-48GHzGTX1080-2126l11520MHz.png
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem hiszem, hogy ezzel gyakran fogok találkozni.
De a lényeg, hogy:
https://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/US1SysdmXPLogo.gif
0
0
0
0
enslaved avatar
Vigilante: Akkor nincs mese, vagy két 1080 TI vagy két Titan Xp😀
Egyébként high - on azért stabilan fut még az 1080 - al is, bár ehhez nem kellett videó, itthon is megnéztem az origin access keretében.
0
0
0
0
R3dLinE avatar
A GTX 1080 2050Mhz-en szintén 23000-et dob.
0
0
0
0
Vigilante avatar
enslaved: De maga az alatta futó engine sok jövőbeli game alatt szerepelni fog még (Frostbite 3).
0
0
0
0
enslaved avatar
worldoftanks2000: Ez a kártya nem is HD felbontásra készül.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem is az AMD ott lesz ahol szokott a VGA-ival lenni a közép mezőnyben.
0
0
0
0
no avatar
Nekem is először a Windows XP jutott eszembe róla.Szerintem jó hogy ennyi választék van a Nvidia piacán.De azért ez már túlzás egy vidikártyáért.Ezt a videókártyát csak akkor fogja megérni ha van mellé egy 4K-s monitorod,meg egy jó processzorral és rammal ellátott géped,mert anélkül nem éri meg.Ha úgy nézzük nem igazán éri meg.Én elvagyok a GT 740 vidikarimmal,már 3éves de a mai játékok még mindig mennek Low grafikán 40-60fps-el.Szerintem az AMD elbújhat a VEGA videókártyájával,mert úgyse fogja ezt megdönteni.Ha meg igen,akkor le a kalappal az AMD előtt.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Ennyiből inkább 4 birodalmi rohamosztagos páncélt veszek.😂😂
0
0
0
0
enslaved avatar
kornel244: Az én kis világom egy részét lefedi a játék szeretete, de elég sok részből áll még.
Vigilante: A Mass Effect mondjuk pont hidegen hagy, eleve nem szeretem a sci-fi világát, ezért sem érdekelt anno a Crysis sorozat és hagytam félbe most a legújabb COD - ot is.
0
0
0
0
atemi105 avatar
Én most jól értelmezem ezt? Nvidia kiadja a Pascal Titan x-et 1200$-ért, majd jön a 1080Ti, ami gyorsabb nála 1000$-ért, majd most jön a Titan XP, ami gyorsabb a 1080Ti-nál, 1200$-ért.

Jöhetne már a Vega ki.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Jó ára van,egy havi fizum kb 😃 Nembaj,veszek kettőt majd 😃
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
A pascal már egy vagyont hozott, az nvidia-nak, de csak azért, mert nincs ellenfele. Kiadhatnak még egy gp102 kártyát arany áron mindenféle fejlesztés nélkül.Lesz rá vevő!Valamikor az Intel is megtehette ezt az Amd-vel...
0
0
0
0
Heizi avatar
Itt már mindenféle ˝zöld˝ videókari jön , nekem meg csak marad a GTX 1050Ti 4GB. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
Jen Ledger: 😆 okcsá, elég volt mára az internetből 😆😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
a GTX Titan Vista mikor jön ? 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Vigilante: Tudtommal ugye kőműves vagy, gondolom Ti is áttértek a kisméretű falazótégláról Titan Xp-re.. 😆
0
0
0
0
kornel244 avatar
enslaved Látom megint elvagy magadnak a te kis világodban... 😆
0
0
0
0
Vigilante avatar
Nah, jah! 😃 Hát, remélem az AMD odateszi magát és akkor végre lesz árverseny is a 2 gyártó között. 😀
0
0
0
0
Legion avatar
Vigilante: aztán mikor kijön a VEGA abból kell venni 4-et 😆
Am tiszta jó gondolatmenete van az Nvidiának. Szinte látom az alkotókat "Hallod tesó, most csináltunk egy negyedmilliós kártyát, most mi legyen??? Nem tom, szentem csináljunk egy félmilliósat is biztos ami biztos 😆😆"
0
0
0
0
Vigilante avatar
Jól-jól van. Várjuk majd a képeket! 😂 Csak, nehogy megint egy fél évet kelljen rá várni. Vegyél egyszerre 2-t is akkor már! 😂 Mert a Mass Effect Andromeda 4K MAX-on 25 FPS-el megy itt az 1080-assal. És a fentebbi FireStrike pontszámokból gyönyörűen kitudod számolni, hogy 29% a különbség a 2 kártya között. 😉



2 Titan Xp-vel is képes 1-2 helyen be-be esni 60 FPS alá. De ez már elfogadható. Szal, akkor már teheted is félre a 800k-t csak a VGA-ra. 😆

0
0
0
0
Puffin avatar
enslaved: oké..... 😆
Spoiler!
Már megint a Wondergempa
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció